Portfólió készítése 2015.november 30-ig

Radványa témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Július 28.

 1. cerkubi

  cerkubi Állandó Tag

  Sikerült!:)
   
  csak reménykell kedveli ezt.
 2. Keresztes Hajnalka

  Keresztes Hajnalka Állandó Tag

  Az egyszerűsített portfóliómat egészítgetem ki és ismerkedem az új felülettel.
  A Pedagógiai tevékenységek dokumentumai "fülön" belül a Pedagógiai szakmai tevékenységek bemutatása, dokumentumai-hoz és az Egyéb pedagógiai tevékenység bemutatása, dokumentumai-hoz esetemben nem kötelező a feltöltés és nem is szeretnék.
  Az egyszerűsített készítésekor - Petróczy javaslatára - egy nyilatkozatot tettem fel az első "alfülecskére", a másodiknál egy kis négyzetben kipipáltam, hogy nem szeretnék ilyet feltölteni. Most nincs ilyen lehetőség.
  Kérdésem: Mi a teendő idén? Attól tartok, hogy ha nem írok ezekhez valamit, akkor nem fogom tudni véglegesíteni a portfóliót, mert a rendszer hiányként érzékeli. Arra gondoltam, hogy mindkét helyre felteszek egy-egy nyilatkozatot arról, hogy nem kívánok feltölteni. Ez meg olyan abszurd...feltölteni, hogynem kívánok feltölteni...:confused:
   
 3. olgica000

  olgica000 Tag

  Szia! Nem tudom aktuális-e még a kérdésed, én is logopédus gyakornok vagyok, november 30-ig kell portfóliót feltöltenem. Az Útmutató végén találsz olyat, hogy kiegészítő anyagok, és ott meg kell keresned a Pedagógiai szakszolgálatra vonatkozó kiegészítő útmutatót. Abban írja le, hogy nekünk milyen kötelező és választható dokumentumokat kell elkészítenünk.
   
 4. Ica-cica

  Ica-cica Állandó Tag

  Sziasztok!
  Az a kérdésem, hogy tavaly április, májusi tematikus tervet és óraterveket tölthetek-e fel? Akkor már kértem a minősítésem és készültem rá. Ha igen, akkor a csoportprofil akkori helyzetnek megfelelő legyen, vagy a mostani?
   
 5. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Az akkori, hiszen az óraterveket és a tematikus tervet is az akkori állapotnak megfelelően készítetted.
   
  Jutkus kedveli ezt.
 6. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Én most még nem láttam az aktuális feltöltő felületet, de a tavalyit igen, a kolléga megmutatta. Ha jól emlékszem, be kellett valahol jelölnie, hogy fel akar-e tölteni ilyet. Lehet, hogy az utolsó oldalon volt? Nézd végig, s látni fogsz négyzeteket, ahova pipákat kell raknod. Ha nem pipálod ki, akkor nem fogja keresni a rendszer, s nem jelzi be, hogy oda nem töltöttél fel, tehát le tudod zárni majd.
   
 7. Keresztes Hajnalka

  Keresztes Hajnalka Állandó Tag

  Köszönöm a segítséget! Pipálásra készen keresem a kis négyzeteket, egyelőre még nem találom őket. :)
   
 8. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Biztosat én sem tudok. Ha nem leled, akkor holnap megkérdezem a felület kinézetét olyantól, aki szintén most tölt fel. De valahogy rémlik nekem egy kis négyzetecske, ahova jelölést tett a tavaly feltöltött kolléga. Majd elcsodálkozott, miért kéri tőle a felület, miután nem akart ilyet felrakni. S rájött, hogy bejelölte, holott nem kellett volna. Mivel ott álltam mellette, ezért emlékszem, bár nem teljesen jól, mint látjuk. Ha egyelőre nem találod, ne is törődj vele, majd később megoldod.
   
 9. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  megvalósitás dokumentumnak fénykép lehet.?? régi 2009-ben készült, gyerek csoport és óvodapedagógusok vannak rajta szabadon választott dok.ban.???
  vagy teljesen tiltott minden fénykép ?
   
 10. spiky

  spiky Állandó Tag

  Minden kép tiltott, ha felismerhető. Ki lehet takarni az arcokat, de akkor meg mi értelme.
   
  Radványa kedveli ezt.
 11. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Megnéztem az új Útmutatót fénykép tekintetében. Csak olyannál jelenik meg, hogy a tanuló munkája, pl. tabló,a melyet készítettek (de a neveket itt is ki kell takarni, ha netán rajta vannak). Az első útmutatók zavarnak be, ahol még követelmény volt a fénykép, ami közben tiltottá vált. Szerintem ne rakjatok bele fényképeket, csak olyat, ahol a gyertek produktuma van rajt, de ne álljon mellette a gyerek.
   
 12. Gyöngyöss

  Gyöngyöss Állandó Tag

  Szerintem most nincs pipálásra való négyzet. Én a biztonság kedvéért nyilatkozatot töltöttem fel. Tudom, hogy nem kötelező oda dokumentumot feltölteni, de biztos, ami biztos.
   
 13. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ami nem kötelező, és nem is akarsz oda tölteni, azt teljesen kihagyod. Így hátul sem fog megjelenni, az összesítő, utolsó fülnél. Ha bármit változtatsz rajta, pl. nyilatkozol, hogy nem töltesz fel, hátul megjelenik a narancssárgán lévő !, s keresi a többit, a kompetenciákat meg a megnevezéseket.
  Tehát: nem kötelező, nem is akarod, AKKOR NEM NYÚLSZ BELE/HOZZÁ.
   
  Gyöngyöss kedveli ezt.
 14. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Így van. Ma néztem én is meg a most feltöltő kolléganőét. A véglegesítés oldalon látható, miket vár. Nyugodtan nézze meg bárki, ha erre az oldalra rámegy, még nem fogja véglegesíteni, viszont itt mindent lát arról, hogyan áll a feltöltéssel.
   
  ladysla és Gyöngyöss kedveli ezt.
 15. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Ha most töltesz fel, akkor vedd le a feltöltöttet, s tegyél úgy, ahogy Ladysla javasolta. Figyeld a véglegesítés oldaladat, ahogy én javasoltam az előbb.
   
  Gyöngyöss kedveli ezt.
 16. Jády Geraldine

  Jády Geraldine Új tag

  Nem írhatod ki a kolléga nevét. Legyen tanító.
   
 17. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Sziasztok!
  A szabadon vállasztható dokumentumoknál ti melyiket írjátok meg? Nézegettem mi tartozik az egyéb dokumentumokba... ha például a sajátos nevelési igényű gyermekkel való dolgot vállasztom, fejlesztési tervekkel,meg amivel kéri az 1 dokumentumnek számít csak?
   
 18. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  Olyan gondom van, hogy a megadott linken regisztráltunk mint látogató a portfóliós felületre. meg is nyilt, már feltöltöttem a továbbképzéseket. Most olvasom az útmutatót, hogy pedagógusként kell belépni.. ezt próbáltam meg most és nem enged belépni azt irja nem egyezik a hármas.... ilyenkor mi van??? újból kell regisztrálni a pedagógus fül kiválasztávásal??? SOS
   
 19. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  ja most látom mit mondasz én is pont igy jártam ezekszerint. mi is igy csináltuk de ha látogatóként bementünk oldalt a pedagógus fülre kattintva ott volt a felület. most úgy csinálom ahogy az útmutató irja és nem enged belépni....meg üt a guta..
   
 20. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Igen, az csak egy. Kell hozzá csoportprofil + a fejlesztési terv. Ez egy szabadon választott. Ha csak egyik felét csinálod, akkor egy sem.
   

Megosztás