Portfólió készítése 2015.november 30-ig

Radványa témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Július 28.

 1. canada00

  canada00 Állandó Tag

  két dokumentum..külön. A foglalkozás tervek után is külön. :)
   
 2. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Ne haragudj de nem értem :( A kész foglalkozás tervet nem töltöm fel külön, a reflexió is kell hozzá, tehát a foglalkozásterv végén odaillesztem a reflexiót, és úgy töltöm fel. Nem? 6 dokumentumnak van csak helye, nem látok külön helyet a reflexiónál ???!!!! Már nem értem
   
 3. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Akkor nem tudom. Ezért kérdeztem. Hátha erre jár egy ovis. Nálunk úgy van, hogy megnyitod a tematikus tervet, kitöltesz mindent (dokumentum címe, tárgyszó, stb, majd két feltöltési hely van a megnyitottban. Először a tematikus tervet kell feltölteni, közvetlenül alatta pedig a reflexió helye van. Oda is van írva. ugyanez az óraterveknél. Nálatok nem így van?
   
  Utoljára módosítva: 2015 November 19
 4. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nem tudod lefényképezni, mit látsz? Nyisd meg a tematikus terv helyét, hogy az egész jól látszódjon (nem a teljes oldal, csak ez a feltöltési rész), úgy próbáld fotózni. Ha sikerül, küldd el privátban, megnézem. Amúgy ha külön hely van rá, akkor annak közvetlenül egymás alatt kell lennie.
   
 5. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves Chevron!
  Jó helyen írtál.
  Napközisként olyan foglalkozásokat tegyél be, ami a munkakörödhöz tartozik. Ha van tanulásirányítás foglalkozásod azt is beteheted. Úgy válogasd a 6 órát, hogy minél több kompetenciádat meg tudd mutatni.
  Javaslom, hogy mint gyakornok konzultálj a mentoroddal. Ő is sokat segíthet, és egyik feladata, hogy segítsen felkészülni a minősítő vizsgára.
   
 6. riasv2

  riasv2 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni egyik kolléganőm számára. Szintén napköziből írja a portfólióját és gondjai vannak a feltöltésnél. A tematikus tervnél a tantárgy kiválasztásánál nem ajánl fel ilyen tevékenységet. Ha az egyébre kattint, akkor pedig a tantárgycsoportnál ilyenek jelennek meg, mint vitorlázás, stb. Aki napköziből tölt fel segítene? Kedves Chevron! Te hogy csináltad?

  Elfelejtettem, hogy ezt még meg kell kérdezzem. Feltöltötte a kolléganőm a 6 foglalkozás tervet (úgy sikerült, hogy kiválasztott egy tantárgyat-pl:rajz, persze ez így nem jó és nem is maradhat így), feltöltötte természetesen mindegyikhez a reflexiót is, és csak a 6. foglalkozástervnél lett zöld a jel, a többi nem zöldült be. Mi lehet a probléma? Azért írok ilyen szakszerűtlenül, mert nem látom a felületet, és így lassan 2 év távlatából (akkor töltöttem fel én a portfóliómat) már nem emlékszem pontosan a felületre, fülekre, lenyíló lehetőségekre. Bocsi a pongyola fogalmazásért! Azért talán lejön, hogy mit akarok kérdezni.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 November 20
 7. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Azért lett zöld a hatodiknál, mert jelezte, hogy az órák feltöltése teljes.
  Az elején ki kell választani az iskolatípust, alatta a portfólió jellegét. Ez megtörtént?
  Itt ha lenyitja a lista vége felé van a napközis
  upload_2015-11-20_20-48-12.png
   
 8. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nem csupán a hatodiknál kell zöldnek lennie, az összesnek meg kell zöldülnie. Ha nem, akkor valami hiányzik. De azt oda is írja a rendszer. Ön még nem töltött ki... Vagy valami ilyesmi jelenik meg. Az is előfordul, hogy kifelejti a készítés dátumát. Akkor sem lesz zöld. Alaposan végig kell nézni, mi hiányozhat. Most két kollégának is segítettem közvetlenül a töltésben, egynek levélben, láttam a mostani feltöltő felületet. Kicsit más, mint a miénk volt, de túl sokban nem tér el. Viszont továbbra sem értem a tárgyszó kérdéskört (az ugyan itt minek, könyvtáros is vagyok, tudom, mi a tárgyszó szerepe, itt nem látom be a fontosságát), a tantárgyi kapcsolódást is feleslegesnek érzem, hiszen az a dokumentumban benne van, a dokumentum elkészítési időpontja is teljesen felesleges. Lehetne rajta még mit egyszerűsíteni.
   
  kaczi44 kedveli ezt.
 9. riasv2

  riasv2 Állandó Tag

  Igen, a problémánk nekünk is az volt, hogy csak a 6. foglalkozásterv lett zöld, a többi nem. Én is úgy tudom, hogy ha jól töltöttük fel, akkor mind a 6-nak zöldnek kellene lennie. Teljesen egyformán van kitöltve mindegyik. Egyelőre nem értjük az okát! Kedves gtszg! Igen, természetesen ki van jelölve a portfólió jellege, ott rendben van minden a felületen. Csak a temtervnél van a gond, ott kellene kiválasztani a tantárgyat, ami ugye napközi esetében nincs. Viszont olyan sincs, hogy napközis foglalkozás vagy szabadidős tevékenység. Ha pedig egyebet jelöl be a kolléganő, akkor teljesen ide nem illő dolgok közül enged választani (mint amit már írtam, pl: vitorlázás). Köszönöm az eddigi ötleteket, javaslatokat! Ha valami még eszetekbe jut, nagy segítség lenne!
   
 10. kaczi44

  kaczi44 Állandó Tag

  Én fejlesztési tervet töltöttem és az alábbi módon jártam el:
  upload_2015-11-19_22-8-52.png
  Már túl vagyok a minősítésen, ezek szerint, nem volt vele így probléma.:):)
   
 11. riasv2

  riasv2 Állandó Tag

  Köszönöm szépen, utánanézek a kolléganőm portfóliójában!
   
  kaczi44 kedveli ezt.
 12. cerkubi

  cerkubi Állandó Tag

  Sziasztok! Aprócska problémámmal zaklatlak megint Benneteket! A szabadon választott dokumentumok feltöltése után szépen kizöldült minden, anélkül, hogy reflexiót töltöttem volna fel. Akkor oda nem is kell esetleg? Mármint reflexió. Pl. nyomtatott források felsorolása
   
 13. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Nem kötelező minden dokumentumhoz a reflexió.
  Ajánlom az Útmutató 64-67. old áttekintését. Pontosan leírja, melyik dokumentumhoz javasolja, annak ellenére, hogy ott nem kötelező.
  Ne felejtsd el, a reflexió a "legbeszédesebb" dokumentum.
   
  BBBDBB, kaczi44 és cerkubi kedveli ezt.
 14. Chevron

  Chevron Új tag

  Köszönöm!
   
 15. riasv2

  riasv2 Állandó Tag

  Köszönöm a segítő hozzászólásotokat! Megoldódott a probléma. Azért nem zöldült ki a foglalkozás vázlatoknál az első 5 terv, mert nem írt be tankönyv címet a kolléganő.
   
  BAJ és kaczi44 kedveli ezt.
 16. cerkubi

  cerkubi Állandó Tag

  Néhány képet tettem az óvodán kívüli rendezvény című doksiba. A gyerekek hátulról látszanak. beleköthetnek, vagy maradhat? Szerintetek? :confused:
   
 17. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Ha nem ismerhető fel, elvileg maradhat. Ha mégis bizonytalan vagy, tegyél a fejükre egy szövegdobozt, s máris kitakartad.
   
  cerkubi kedveli ezt.
 18. cerkubi

  cerkubi Állandó Tag

  Megint egy kérdésem lenne. Az éves szokás és szabályrendszer az miben tér el a nevelési tervtől? Nincs valakinek mintája esetleg amin az ember el tudna indulni? Megköszönném a segítséget előre is.
   
  Gyöngyöss kedveli ezt.
 19. levél1234

  levél1234 Állandó Tag

  Már mindent és annak az ellenkezőjét is lehet olvasni, ezért kérdezem: óvodában a tematikus terv időtartama van szabályozva? Van valami "kötelezőség" erre?
  2014-ben nem volt időtartam szabályozva: lehetett 1, 2, 4 hét is. Most?
   
 20. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Maga az időtartam most sincs. Annyiban van előírás, hogy lehetőleg lefedje a 6 órát/foglalkozást. Ha nem, 2 tematikus terv kell, ha hosszabb, válogathat 6 órát.
  Ezt az óvodai változat csak így írja: legalább egy tematikus terv.
   
  levél1234 kedveli ezt.

Megosztás