Pozitív gondolkodás

cinci68 témája a 'Agykontroll' fórumban , 2010 Szeptember 20.

 1. cinci68

  cinci68 Állandó Tag

  Hogyan gondolkodjam pozitívan,mit ismételgessek magamban,hogy bekövetkezzen.Szeretnék megnyugvást találni,kiutat keresni,ebben a kilátástalan helyzetből
  .A történetem:
  Egy hosszú 23 évi ,kissé már ellaposodott házasságban éltünk. Egy hete tudtam meg,hogy a férjem összejött az egyik haverja fiatal kétgyerekes feleségével.Mind a 2.-en panaszkodtak egymásnak rólunk,és ez lett a vége.Amikor megtudtam ,először dühöt éreztem,és mondtam a férjemnek ,hogy fel is út le is út. 1 hete külön vagyunk. A másik nő nemcsak szexuálisan,de érzelmileg is magához kötötte a férjemet,aki most bizonytalan,gondolkodik,mert minket is szeret,nekünk már 2 nagy gyerekünk van.Én eddig azt hittem, már nemigazán szeretem, de most mégis vissza szeretném kapni...csodálkozom is magamon. Mire gondoljak ,ha őt választja,mikor mindig az jár a fejembe,hogy együtt voltak ,vannak,esetleg boldogok lesznek...
  És hogy bízzak meg benne, ha visszajön?Hogy erősítsem a lelkem,milyen pozitív gondolatokkal?Segítsen,aki tud,lehetőleg priviben.Köszi.
   
 2. Eaglethu

  Eaglethu Állandó Tag

  Hát ez nem lesz egyszerű. Talán az lehet a lényeg, hogy ne lássa senki rajtad, hogy "padlót fogtál ". Biztosan fogsz kapni priviben sok hasznos tanácsot. Az biztos, hogy a harag rossz tanácsadó. Kapásból szerintem mindenki azt tette volna amit te is, de te ne legyél mindenki. Természetesen hülyének sem kell lennie annak akit becsaptak.
  Szerintem próbálj kiszakadni a megszokottból, új frizura, új ruha, mindenben valami változatosság és semmikép nem könyörögni, hanem nagyvonalúan megbocsátani, kicsit lebegtetve azért, hogy ez nem átjáróház. Szokták mondani, hogy kutyaharapást szőrével, szóval ha flörtölsz mással, másokkal akkor azért jobban felkapja fejét a férfi. Ezek természetesen csak felszínes tanácsok, lényegük hogy a gyeplő a te kezedben legyen és ne úgy tűnjön, hogy a félrelépő gyakoroljon kegyet, azzal hogy sajnálatból visszajön. Lehet, hogy egy pszihologus sem ártana akit igénybe vennél. Ebben azért - de ez az én véleményem - nem ártana ha Isten hívő lenne ( pl. keresztény ). Ha vallásos vagy, akkor meg az ima az amit átsegít mindenen, természetesen, ha feltétlenül bízol abban, hogy amiért imádkozol az teljesül. Ha így állsz hozzá bármihez, akkor még "vízen is fogsz tudni járni ". Na most a pozitív hozzáállás is egyfajta hit annak megoldásában amit el akarsz érni. Tehát sikerülnie kell annak amit szeretnél.
   
  lakokata kedveli ezt.
 3. dolphin3

  dolphin3 Vendég

  Van ilyen és jó ha visszakapod legalábbis addig a pontig amíg
  te is képes vagy befogadni én sem hiszek a feltételhez kötött
  szeretetben,mert az olyan mintegy üzlet pl.nem tudom
  szeretni a gyerekem csak azért, mert kapok tőle valamit,de nagyon tudok
  neki örülni amikor rám gondol és szeret.kiss
   
 4. Arctik76

  Arctik76 Állandó Tag

  Ha valaki a tied engedd elmenni, vissza fog jonni ... ha meg nem talalna visszajonni, soha nem is volt a tied :)
   
 5. zseltike

  zseltike Állandó Tag

  Dr. Csernus Imre ket konyvet tudom ajanlani A ferfi, es a No cimut.
  Amit azokban leirt az szo szerint igaz a parkapcsolatokrol.
   
  lakokata kedveli ezt.
 6. dolphin3

  dolphin3 Vendég

  olvastam:D
   
 7. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  A pozitív gondolkodáshoz, előbb meg kell változtatnod a hozzáállásodat.
   
  keki82, nati77, yamagasi59 és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. Mistake

  Mistake Állandó Tag

  Egyetértek zseltikével, abban a két könyvben ugyan megoldásokat nem találsz, de felnyitja a szemed a lehetőségek előtt. Tudom, hogy nehéz, hisz én is hasonlót éltem át, és két év értelmetlen rossz házasság után döntöttem a válás mellett, és léptem ki egy 8 éves kapcsolatból. Azóta sokkal kiegyensúlyozottabb és optimistább lettem, valamint pozitívabban szemlélem a világot, hisz kvázi egy önmagam érzelmi fejlődését "zavaró tényezőt" sikerült kiiktatnom. Fel a fejjel, kitartást, és hidd el, hogy jobb lesz.
   
  keki82 kedveli ezt.
 9. haztrew

  haztrew Állandó Tag

  a pozitiv gondolkodásra irányuló törekvései az embernek jó dolog, de szerintem roppant nehéz, mivel a gondolatait kell szándékosan megváltoztatni önszuggeszióval, vagy más úton....és hát a gondolat az egy alattomos dolog, nehezen adja magát:D
   
  rock1978 kedveli ezt.
 10. Tjudit66

  Tjudit66 Állandó Tag

  re

   
 11. Tjudit66

  Tjudit66 Állandó Tag

  AZ "IDŐ" majd megold mindent.
   
 12. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  átalakulás

   
  sista71 és pteeniko kedveli ezt.
 13. daibo

  daibo Állandó Tag

  Kedves Judit!
  Amikor a megszokott rutin felborul, természetes, hogy másképp érezzük magunkat. Szándékosan használom a másképp jelzőt, a jól vagy rosszul helyett.
  Egyetértek evapatocs-al, a szenvedés alapja az ellenállás. Ezért éld meg az érzéseidet és ne akarjál jobban lenni, sőt amikor van rá módod "tegyél még rá egy lapáttal".
  Ez nem az az időszak szerintem, amelyet pozitív gondolatokkal el lehet intézni, fordulópont, lehetőség egy másféle élethez. Az átgondolás időszaka, mi fontos és mi nem, mit akarok a jövőben, hogyan akarok élni, egy sor döntés vár rád.
  De dönteni, pláne a jövőre vonatkozóan, pláne hosszútávú következtetések levonásához tiszta fejjel érdemes, tehát előbb éld meg a fájdalmadat, veszteségedet, csalódottságodat, mert jogod van hozzá és utána könnyebb lesz pozitívan gondolkodni a célokkal kapcsolatban.
  üdv daibo
   
 14. szdalma76

  szdalma76 Állandó Tag

  A krízis mindig mindkét embert érinti a házasságban. Így a két fél nem tudja egymást megfelelően támogatni. Próbálni kell az időt telni hagyni és a visszatalál majd a férj a családhoz.
   
 15. Cesario

  Cesario Állandó Tag

  Pozitív gondolatokat leírni olyan, mint ha a jövőbe látnánk.
   
  Málnavirág és evapatocs kedveli ezt.
 16. asbaba

  asbaba Állandó Tag

  Lényünk megértéséhez és a válaszokhoz

  ..javaslom, hogy olvassátok el a Thomas Schafertől Ami a lelket megbetegíti és ami meggyógyítja c.könyvét. Sokat segít...
   
 17. PepsiCo

  PepsiCo Állandó Tag

  Az életben nem tudjuk elkerülni a fájdalmat! Azt viszont mi választjuk meg, hogy milyen fájdalomban akarunk részesülni. Az elmulasztott lehetőségek miatti bánat, vagy a változtatáshoz szükséges fegyelmezettség és áldozathozatal fájdalmában”
  Nido Qubein
   
 18. PepsiCo

  PepsiCo Állandó Tag

  "Aki kér, annak adatik, aki zörget, annak megnyittatik,
  aki keres, az talál!"
  Itt az ideje az ébredésnek !!!  "Mária Országa"

   
  KidsComeFirst kedveli ezt.
 19. roznerne

  roznerne Állandó Tag

  Olvasom a gondolataitokat és az enyémekre gondolok mikor válságban volt a házasságom. Nagyon nehéz pozitívan gondolkodni ebben az időszakban. Csak a gyerekeim segitettek, még együtt vagyunk de nem tudom érdemes volt e !?
   
 20. Darress

  Darress Új tag

  Szerintem a pozitív gondolkozásmód nem azt jelenti, hogy nem hagysz ott semmit csak mert rossz, hanem azt, hogy ha még úgy is döntesz, hogy például elválsz valakitől, ezt nem tragédiaként éled meg, hanem egy olyan eseményként, amiből tanulhatsz, amitől több leszel, és utána is nyitottan állsz a világhoz.
   
  evapatocs és Progressor kedveli ezt.

Megosztás