Prága vagy Budapest

biker12

Állandó Tag
Állandó Tag
23 éve járok Prágába kisebb-nagyobb megszakításokkal. Mindig nagyon szerettem azt a várost. Viszont azt a hangulatot, amiért korábban érdemes volt pár napot itt eltölteni, már hiába keresnénk. Már csak túristalehúzás az egész (akárcsak Budapest).
 

talpacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is szeretem Budapestet, mert itt élek, de legalább annyira Prágát is. Meggyőződésem, hogy ehhez a témához csak az tud hitelesen hozzászólni, aki mindkét várost ismeri. Nem igazán az a kérdés, hogy Budapestet ki szereti.;)
 

angyalkám

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos én Prágába nem voltam de Budapestet nem szeretem /Szegeden élek/ nagyon mocskos, koszos, rohanos, város, nem élnék ott semmi pénzért!
 

Lolbaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát Budapest, de csak, mert itt élek, ismerem a nyelvet. Meg alapból külföldön izgulnék, h mit mondok rosszul és még sorolhatnám...
 
  • Tetszik
Reagált: gss

talpacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek veled de sajnos a megélhetési nehézségek feledtetik a szépségét. :(Messziről biztos nagyon szép lehet.;)
 

Jani007

Állandó Tag
Állandó Tag
Legnagyobb prágai élményem még a '80-as évekből való. Autóval a Várhoz közeli parkolóban álltam meg. A parkoló őr odajött és németül elmondta, hogy fünf Kronen Ein Stunde, vagy valami hasonló. Mikor látta, hogy ez a nyelv nekem nem megy, ö sajnálattal közölte, hogy magyarul nem tud. De megkérdezte, én milyen nyelven beszélek. Mondtam angolul. Elkezdtünk beszélgetni így. Gyönyörűen beszélt Prága történetéről, éttermekről, meg mindenről ami érdekelhetett. Hogy, hogy nem, arra fonodott a szó, hogy más nyelven tudok-e. Mondtam, még oroszul is tudok - elég jól. Erre fordított, és oroszul kezdett beszélni, de tényleg, mintha valamelyik nagy orosz irót hallottam volna. Én meg szégyeltem magam, mert ehhez képest én csak a konyhanyelvet ismertem.
Most már érdekelt, honnét tud ez a parkolóőr így idegen nyelveket? Erre ő elmondta, a "prágai tavaszig" ő a Károly Egyetem klasszikafilológia professzora volt, de aktívan részt vett a prágai tavaszban, ezért száműzték a katedráról és már 15 éve parkolóőr. De jól érzi magát. Na ez a csodálatos ember nekem hozzánőtt Prágához.
 

talpacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Én az USA-ban születtem, az életem eddigi nagyobb részét ott éltem, de nem Budapest szépségéért jöttem ide. Jól ismerem Prágát is és kultúráltabbnak szebbnek tartom. :p
 

ndedo

Állandó Tag
Állandó Tag
BP vs PR

Én nem tudnék dönteni, mert mindkettő gyönyörű város. De mégis Budapestet inkább érzem magaménak, azt hiszem ez érthető!! Prágát is nagyon szeretem!!!
 

gyerika1

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenképp Budapest. Prágában sok cseh ember nem szereti a magyar embert:( szép, szép, de Budapest mégiscsak Közép-Európa Párizsa:) ..ha valaki járt Párizsban, a szajnai hajóút engem félelmetesen emlékeztetett Budapestre:)
 

BeatGirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindkettő nagyon szép, és én magam is nagyon szeretem. Igaz, ami igaz, Prága tisztább és rendezettebb, de Pest meg a miénk!
 
Oldal tetejére