Prána

Éleskés témája a 'Ezoterika' fórumban , 2017 Május 23.

 1. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  A pránával kapcsolatban általában a Pránanadi és talán a Reiki jut az ember eszébe.
  Pedig hát a prána, más néven a qi, a csi, avagy életerő egy alapvető elméletet takar. Az ember belső energiája, annak használata ősidők óta ismert. Vannak iskolák, ahol ennek használatát kidolgozták és a tudást beavatásokkal együtt adják tovább. Ilyenek a Pránanadi és a Reiki. Ezen felül van sok más iskola, módszer. eljárás, amit lehet csak otthon gyakorolni, családtagokat gyógyítani, fiatalságot megőrizni, csak fittnek maradni ...
  Szeretném, ha ezekről lenne itt szó. Hol és hogyan lehet ezeket megtalálni és megtanulni anélkül, hogy az ember vagyonokat költene rá. Nem azt mondom, hogy a részletesen kimunkált rendszerek feleslegesek, vagy rosszak, netán a sok pénzre hajtanak. Nem. Ezeknek megvan a maga hasznuk és jelentőségük. Az emberiségnek szüksége van rájuk, hiszen ők azok írásban, szóban megőrzik pontosan, részletesen és továbbadják a tudást. Garantálják, hogy mindaz pontosan adódjék tovább.
  De én azt tartom, hogy sok önjelölt, autodidakta gyógyító és gyakorló létezik, aki ezt másképp, máshogy, esetleg átformálva ugyanezt a tudást birtokolják és közkinccsé tennék, ha mások tudnának róla és használnák a saját és szűkebb környezetük hasznára. Mint például a Füvesemberek, akik szabadon "szórják" a tudásukat, általában a szűkebb környezetük hasznára.
  Csak hát sajnos volt a sötétnek mondott középkor, ahol az ilyen embereket üldözték és irtották. Ez az ellenérzés mélyen beépült az emberek tudatába. Meg lehet ezt változtatni? Én bízom benne.
   
 2. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Keletről ma már több olyan tudás érkezik, ami, vagy amely a fiatalság fenntartására, vagy ha már elmúlt, hát legalább a visszahozatalára hoztal létre.
  Én két ilyenről tudok: a Tavasz Vissahozatala csikung gyakorlatsor és a Tibeti Öt Rítus.
  Az utóbbi a gugliról letölthető. Rövid, egyszerű és hatásos. Például az öregkori nehezített légzés (COPD) szteroid gyógyszere kiváltására. Csak csinálni kell, és működik. :)
   

Megosztás