PR státusz / re-apply

pickwick témája a 'Bevándorlás' fórumban , 2014 Június 5.

  1. pickwick

    pickwick Állandó Tag

    Kedves Fórumozók,
    a segítségeteket kérném. Röviden a történetem: még 2oo6-ban adtam be a kérelmemet Skilled Worker Class-ban, és meg is kaptam a vízumot a következő évben. (Hozzáteszem, hogy a barátomhoz mentem ki, aki már régóta kanadai állampolgár és a kapcsolatunk 2ooo-ben kezdődött - sokat jöttem-mentem előtte is turista vízummal).
    Szóval 2oo7- augusztusától éltem és dolgoztam is Ontarioban a PR státuszommal. Aztán 2oo9-ben hazajöttem megszervezni az esküvőnket, és miután itthon össze is házasodtunk, 2oo9. októberében együtt újra kimentünk. CSakhogy a házzasságunk megromlott - hát igen, nem bírtunk ki házasságban egy évet sem, és itthon már lezajlott a válás is.
    A lényeg, hogy hazajöttem 2o1o-ben, és 2o12-ben le is járt a PR kártyám.
    Most viszont újra szeretném beadni és új párommal kint élni. Én lennék a fő kérvényező, mert nekem lenne több pontom, viszont nem tudom, hogy esetleg hátrány lenne, hogy hagytam elévülni a dolgot. :(
    Van/volt tapasztalata valakinek újra kérvényezésben?
     
  2. Pandora's Box

    Pandora's Box Állandó Tag


    Kedves "pickwick",
    Egy próbát megér itt "kopogtatni", olvassa az "alcímeket" is:

    Angolul:
    http://www.canadainternational.gc.ca/hungary-hongrie/offices-bureaux/services.aspx?lang=eng

    Magyarul:
    http://www.canadainternational.gc.ca/hungary-hongrie/offices-bureaux/services.aspx?lang=hun

    Ha jól gondolom, az e-mail ingyen van :)
    Üdv: Pandora's Box
     
  3. pickwick

    pickwick Állandó Tag

    Köszönöm kedves Pandora's Box.

    Kíváncsi lennék, ha Ön lenne a bevándorlási ügyintézője az 'aktámnak', hogyan döntene… :)
     
  4. szocske42

    szocske42 Állandó Tag

    En csak azt neznem, tortent-e barmilyen szabalytalansag, torvenysertes a legutobbi eljarasnal.
     
  5. Kitti32

    Kitti32 Állandó Tag

    Kedves Pickwick,

    Olvass bele ebbe a forumba, itt hasonlo kerdesre valaszolt egy forumtag:

    http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/pr-expiredcan-i-reapply-t153923.0.html

    Udv,
    Kitti
     
    pickwick kedveli ezt.
  6. pickwick

    pickwick Állandó Tag

  7. pickwick

    pickwick Állandó Tag

    Sziasztok,

    van közületek olyan, aki mostanában adta be, vagy szándékozik beadni SWF kategóriában a jelentkezését?
    Lenne pár kérdésem a 'fee payment form'-al kapcsolatban. Privát üzenetet is várok, köszönöm szépen!

    Üdv,
    pickwick
     
  8. szocske42

    szocske42 Állandó Tag

    Nem hagy nyugodni, minek a roviditese lehet az SWF? Federal Skilled Worker franciasan osszecserelgetve?
    Mindenesetre sok szerencset hozza!
     
  9. pickwick

    pickwick Állandó Tag

    Megnyugtatasul: igen, hibaztam azzal az F betuvel, mert a vegere kerult, nem az elejére. Igazan koszonom az eszrevetelt.
     
  10. szocske42

    szocske42 Állandó Tag

    Koszi :)
    Lesz egy kis valtozas a temporary worker es experience class vizumok kornyeken januartol, es aggodtam, nem-e azzal kapcsolatos, es valamirol lemaradtam.

    Amugy kezdem azt gyanitani hogy Yoda azert beszel visszafele, mert francia. Es Merlinrol is azert gondoltak, hogy visszafele el az idoben, mert francia szorendet hasznalt.
     
  11. pickwick

    pickwick Állandó Tag

  12. szocske42

    szocske42 Állandó Tag

    Ha a CIC mondja...
    Lehet, hogy mindenki kivar januarig, amikor indul az Express Entry?
     
  13. pickwick

    pickwick Állandó Tag

    Friss: a 2174-es NOC betelt:

    Total received toward the overall cap: 5,223 of 25,000

    2174 Computer programmers and interactive media developers: 1,000 (Number of complete applications counted towards the 1,000 sub-cap )

    Applications in the PhD stream:
    Applications received toward the overall cap: 95 of 500 (as of October 3, 2014).
     
  14. Anthony71

    Anthony71 Állandó Tag

    Üdv,

    Egy rendhagyó kérdés.
    Általában mindenkinek a PR megszerzés,a legális kijutás a nehéz,a többi csak idő kérdése.
    Nálam fontosabb volt a pénz keresés,Európában meg erre sokkal több lehetőség volt.

    Lassan lejár a Pr-kártyám,az 5 év.
    Ugye elég egzakt módon le van írva,mennyit kell az országban tartózkodni mind az állampolgárság megszerzéséhez,mind a Pr-státusz hosszabításához.

    Én nem tartózkodtam eleget az országban.
    Ezzel kapcsolatos kérdéseim:

    -ha visszamegyek a kártya lejárata előtt,tudom még egyszer hosszabítani?(family member)
    -ha megkapom másodikra,akkor is -ha a második 5 évből megvan az időm(azt hiszem az utolsó 4-évből 3-kell ott lenni)akkor beadhatom az állampolgársági kérelmet,vagy az csak az Első Pr-re érvényes?
    Vagy ha ott élek életem végéig,mindig hosszabbíthatom,és sose leszek jogosult állampolgár lenni?

    Ha lejár a PR,és az országon kivül-abroad-vgyok,akkor úgy tudom,"visszatérő"okmányt kell csináltatnom,aminek megszerzése szinte ugyanaz,mint az első vízumnak...azaz újra interjúk,papirok,fordítások...ezt kihagynám.

    Minden tanácsot szivesen vennék,köszönettel.
    A.
     
  15. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag

    Én úgy tudom, hogy az elmúlt 5 évből 730 napot ha Kanadában töltöttél, akkor jogosult vagy az újításra.
    Addog vagy PR-es amíg akarsz, az állampolgárság nem kötelező.
    Csak arra figyelj, hogy mindig megfelelj a feltételeknek hogy megújítsd.
    Van olyan ismerősöm aki 25 éve él itt PR-el.
    Persze nem magyar :D különben kérte volna már az állampolgárságot.


    Appendix A: Residency obligation

    Minimum residency obligations

    You must meet the residency obligation to obtain a Permanent Resident Card.


    If you have been a permanent resident for five (5) years or more


    • you must have been physically present in Canada for a minimum of 730 days within the past five (5) years.

    If you have been a permanent resident for less than five (5) years


    • you must show that you will be able to meet the minimum of 730 days of physical presence in Canada within five (5) years of the date you became a permanent resident.
    http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5445ETOC.asp#appendixA
     
  16. pickwick

    pickwick Állandó Tag

    Egy gyors kerdes... hogyan bizonyitjatok, hogy megvan a min. 730 nap?
    (Nekem megvan az elso 5 evben 830 napom, de csak a beutazasok idopontja van 'dokumentalva' az utlevelemben. Es eleg sokat jottem/mentem. pfff)
     
  17. Irkafirka2014

    Irkafirka2014 Állandó Tag


    Nem is tudom..
    -paystub (szerintem ez a legjobb)
    -telefonszámla
    -bankkivonat
    -repjegyek
    -lakásszerződés, közüzemi számlák
    -autóbiztosítás
    -adópapír
    -orvosi papírok

    Szerintetek amikor lehúzzák a leolvasón az útlevelet (ki és be lépéskor) az megmarad?
    Ha igen, akkor úgyis látják.
     

Megosztás