Pro Darwin

Ernoe témája a 'Tudósok' fórumban , 2009 December 30.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Engem nem zavar ha valaki nekem ellentmond, söt az egy jo alkalom a véleménycserére.
  En lennék a legboldogtalanabb ha mindenki ugy nézné a világot mind ahogy én.
  -
  Még az ironiát is helyénvalonak találom. Mi nem értekezéseket akarunk itt irni hanem szorakozni, tréfálkozni és eközbe gondolatokat szöni amire a hétköznapjainkban nem érünk rá.
  -
  A Pitti trefáit idöközben megértem. Mindenki láthatja, hogy közöttünk egy kölcsönös respekt, a másik elfogadása áll. (legalábbis ugy érzem) Ez áll szinte valamenyi topiklátogatora
  -
  En egy idöközben öszhaju ember vagyok aki a munkájával elég elismerést ért el, nem vagyok rászorulva egy Aerennel összemérni az ismereteimet. Ha a munkáimat a kezébe venné talán kisem tudná betüzni. Nem kell emiatt térdreesnie de azért illene a személyiségemet nem megsérteni.
  -
  Ha én egy hozzászolásra azt mondom, hogy "butaság" az csak azt jelenti, hogy az illetönek meglenne a lehetösége magát informálnia de nem teszi.
  -
  Aki a Föld mozgásállapotát egy természeti állandonak tartja ami evmilliok ota változatlan az "butaságot" mond. Ezen nincs mit szépiteni. De nincs belölle harag. Az iskolakötelesség lejár a 16. életévünkkel.
  -
  Arrol diskurálni, hogy az élet képes volt önmagátol, egy személyiséggel rendelkezö "csinálo" segitsége nélkül létrejönni vagy sem érdemes beszélni mert sokan még vallásossak.
  -
  Apropo most olvasom, hogy Ausztriában a szabad vallásgyakorlás betartását komolyan veszik.
  -
  Egy a "Repül
  ő Spagettiszörny-ben" hivö "Pastafarianista" valláshoz tartozo osztráknak megengedték a hivatalok, hogy a jogositványán levö képen vallásos fejkötöt, egy tésztaszürö, hordjon.
  -
  [​IMG]
  -
  Még meggondolom, hogy egy személy miatt hátatforditcsak a canadahunak vagy sem. Egyszer már hagytam magamat a kommunistáktol elüzni magyarországrol, most nem fogok egy ujnáci elött meghajolni, aki Hitlerröl azt hirdeti, hogy "a szárnya alatt fény éveket lépett el
  őre az orvostudomány?"
  -
  A vegyi fegyverek hatásának a vizsgálata fogjokon, a mesterségesen mélyhütött, a vákuumba vagy nagy gyorsulásnak kitett emberek szenvedésének feljegyzése csak a tettesek ember-telenségét dokumentálja és nem számit haszonnak az orvostudomány számára.
  -
  Aki az ellenkezöjét állitja az teljesen más ethikával rendelkezik mind az emberek többsége. Olyannal nem szivesen barátkozom. Ügye megértesz Aeren.
   
 2. pitti

  pitti Állandó Tag

  Ernoe, most komolyan...en egeszen maskepp ertelmeztem Aeren hozzaszolasat.
   
 3. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  Kedves ernoe
  Válaszolhatnék lépésről lépésre minden felvetett gondolatodra de nem teszem, mert felesleges. Én nem érzem magamat felelősnek azért hogy minden egyes alkalommal amikor repedés keletkezik az egódon mert vagy a válaszokból fogytál ki vagy a türelemből, levágsz egy ilyen teátrális műbalhét.
  A végkövetkeztetésed ilyenkor két felé oszlik: Vagy a vita partnered személyiségét kezded ki, lehülyézve meg primitívezve őt, vagy pedig eljátszod a döglődő hattyúk tavát hogy téged annyira megsértettek, hitedben, vallásodban, emberségedben meg minden másban is amit csak el lehet képzelni.
  Ezt már eljátszottad pittivel, velem jászladánnyal meg még vagy 3 emberrel.

  Ettől eltekintve nincs harag természetesen. Az eddigi 5 vagy 6 ilyen balhéd után vagy a 10-20 "hát én most úgy elmegyek innen..." után sem volt semmilyen harag.

  Utószónak engedj meg annyit hogy te is tudod hogy vissza vághatnék, mert nem egy és nem két igen kemény hozzászólásod van lementve nekem az animal szextől a hívők elleni már már vérlázító kirohanásaidig, de feleslegesnek tartom.
  Mondtam már párszor ernoe: túl régóta ismerlek.
   
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Atköltöztem a "Pro Darwin Part 2" topikba.
  -
  -
  [​IMG]
  -
  A téma olyan érdekes és aktuális, hogy kár lenne a beszélgetést megszakitani.
  -
  Jo lenne ha az uj topikban megörzödne a tárgyilagos hang. Semmi kedvem olyan alakokkal egy topikban szerepelni akik ugy vélekednek rollam mint az Aeren (alias Kaesz stb.). Neki is biztos egy megkönyebbülés.
  -
  Nem hagyom magamat világgá zavarni egy embertöl sem.
  A topik elég nagy popularitásra tett szert, kár lenne abbahagyni.
  De ezen az oldalon nem tudok maradni. Sorry. ;)
   
 5. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  [​IMG]

  Ha a gyerekességet fokozni is lehetne...

  Ettől függetlenül élvezed a támogatásom kedves ernoe és megadóan követlek az új topicba ha ott már tárgyilagosan is tudsz beszélni.
  Talán ott választ kapunk pár kérdésre amit már egyszer kétszer feltettünk számodra.
   
 6. pitti

  pitti Állandó Tag

  Hurra koltozunk? A Prominor hogyan fog odatalalni az elektromos angolna magyarazattal?:ugras:
   
 7. prominor

  prominor Állandó Tag

  Ne aggódj, úgy látszik Te nem is tudod, a villanyos angolna nem rázogatásra használja csak az elektronyos apparátjait, hanem tájékozodásra is..
  Úgyhogy ha én nem is, a villanyos hal bizti odatalál......

  (hisz ez egy tuttira környezetbarát hal, szemben az olajos hallal, oszt Ernő is azt írta, az egy környezetbarátságos topic lesz..)
   
 8. Grelle

  Grelle Új tag

  Az evolúcióhit erkölcsi okai

  Miért hisznek olyan sokan az evolúcióban?
  közvélemény-kutatás


  A társadalom különböző rétegeihez tartozó néhány embernek feltettek egy ugyanazon kérdést azzal kapcsolatban, hogy mi motiválja őket akkor, amikor az evolúciót választják inkább a dolgok eredetét illetően, mintsem a tudatos isteni teremtést. Íme a válaszok:


  Egy fiatalember: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor szabadon paráználkodhat, azzal fekhet le, akivel akar), vagy a teremtő Istenben (de akkor egyáltalán nem paráználkodhat, hanem csak a törvényes házastársával folytathat nemi viszonyt)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy tudós: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor van lehetősége tudományos hírnévre és dicsőségre szert tennie), vagy a teremtő Istenben (de akkor egyedül Istené a dicsőség)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy politikus: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor nem feltétlenül kell betartania a szavát a választási ígéreteit illetően), vagy a teremtő Istenben (de akkor mindig igazat kell mondania, és a választói érdekeit kell első helyre tennie, és nem a sajátját)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy bankigazgató: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor nyugodt lelkiismerettel köthetnek inkorrekt szerződéseket is a bank javára), vagy a teremtő Istenben (de akkor minden esetben teljesen korrekt szerződéseket kell kötniük, és azokat be is kell tartaniuk)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy multicég vezetője: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor mindennél fontosabb lehet számára a profitszerzés), vagy a teremtő Istenben (de akkor nem lehet elsődleges célja a profitszerzés, hanem a dolgozói érdekeit is teljes mértékben figyelembe kell vennie)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy versenysportoló: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor első helyre teheti az életében az edzéseket és a versenyeket), vagy a teremtő Istenben (de akkor az Istennek országát és az Ő igazságát kell először keresnie - vö. Máté 6:33)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy milliomos világpolgár: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor szeretheti a világot és az élet anyagi javainak feltűnő fitogtatását, és az élvezeteknek élhet), vagy a teremtő Istenben (de akkor nem kihívó életvitelt kell folytatnia teljes istenfélelemben, Isten törvényeit figyelembe véve - vö. 1János 2:15-17)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy maffiózó drogdíler: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor nyugodt lelkiismerettel bűnözhet, legfeljebb ha elkapják, bebörtönzik), vagy a teremtő Istenben (de akkor teljesen becsületes életet kell élnie)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy katonai parancsnok: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor nyugodt lelkiismerettel küldheti adott esetben harcolni a katonáit a frontvonalba, mint ahogy az ellenség parancsnokai is úgyszintén), vagy a teremtő Istenben (de akkor számolnia kell azzal, hogy minden egyes katona haláláért, akiket a háborúban a 'hadiistennek' feláldozott, vérbűn terheli Isten előtt vö. Zsoltárok 51:16; Máté 2:16)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy megrögzött szerencsejátékos, dohányzó, alkoholista: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor az összes pénzét nyugodtan a szenvedélyeire költheti), vagy a teremtő Istenben (de akkor abba kell hagynia a szerencsejátékot, a dohányzást és a mértéktelen alkoholfogyasztást)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy újságszerkesztő: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor a szenzációvadászatra specializálódhat, beleártva magát akár mások magánéletébe, vagy esetleg kedvezőtlen színben tüntethet fel másokat, csakhogy a lapjának a példányszáma minél több legyen), vagy a teremtő Istenben (de akkor mindig csak a korrekt és tárgyilagos tájékoztatás lehet a célja)? - Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy nagyvilági nő: - Miben hisz szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor mindig az éppen legdivatosabb ruhákat hordhatja, arcát, műkörmeit jól kifestve, telerakva magát arany és egyéb ékszerekkel), vagy a teremtő Istenben (de akkor az ékességének nem a divatos ruhák, aranyak, egyéb külsőségek kell hogy arányt szabjanak, hanem a belső értékek, a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek, ami igen becses az Isten előtt - vö. 1Péter 3:3-4)? Hát akkor inkább hiszek az evolúcióban!


  Egy katolikus egyházvezető: - Miben hisznek szívesebben, a materialista evolúcióban (és akkor köthetnek konkordátumot fasisztákkal (Mussolíni/Hitler); gyűjthetnek kincseket a földön (Vatikán); és előre megszabott árakkal dolgozhatnak (temetés/esketés/keresztelés/egyházadó), vagy a teremtő Istenben (de akkor nem lehetnek szellemi paráznák (vö. Jakab 4:4), nem gyűjthetnek földi kincseket (vö. Máté 6:19-21), és ingyen kell hogy adják az egyházi szolgáltatásokat - lásd: „Ingyen kaptátok, ingyen adjátok” - Máté 10:8)? Hát akkor inkább hiszünk mindkettőben!

  - Köszönjük a válaszokat.
  http://darwinkaprazata.blogspot.com/2011/08/az-evoluciohit-erkolcsi-okai.html
   
  Jaszladany, Ernoe, Aeren és 1 másik tag kedveli ezt.
 9. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Szerintem nincs ezzel semmi probléma. Ezt hivjuk a természeti törvények evolúciójának. Az erősebb törvény kiszorítja a gyengébbet (a férgesét, ahogy szakmai körökben mondják) hatóköréből. A gyengébbik meg vagy tovább fejlődik, vagy kiesik a bajnokságból. :cool:
   
 10. wanita6

  wanita6 Állandó Tag


  Most bukkantam erre a hozzászólásra.. Végül sikerült bedigitalizálni a könyvet? Nagyon szeretném elolvasni én is!
  Ha neked sikerült megszerezned, esetleg tudsz olyan oldalt, ahonnan le lehet tölteni a könyvet, megoszthatnád!

  köszönöm :)
   
 11. Szofi2

  Szofi2 Állandó Tag

  Szia!

  Sikerült megszerezned a könyvet? Én is keresem már egy ideje, de teljesen reménytelen a dolog.

  Szofi2
   
 12. Kvikveg

  Kvikveg Vendég

  Valahogy neha eljutok eddig a topic-ig es az ilyen beirasok utan jovok ra, hogy nem erdemes hosszabb fejtegetesbe bocsajtkoznom itt az evoluciot ellenzoknek.

  Azert erre reagalok, random egyet kivalasztva a sok beiras kozul.
  - ha a virus nagyon-nagyon hatasos, akkor kiirtja az osszes gazdatestet -> a virus is elpusztul es nincs kinek beszelnie rola
  - ha a virus nagyon bena akkor a gazdatest intezi el, es nem beszelnek rola, mert hat minek is
  - es akkor van a ketto kozotti allapot, aminel a virus neha eleg brutalisan megtizedeli a lakossagot, neha csak kicsit, de tulkepp marad virus is gazdatest is

  Az elso ketto allapotrol nem szoktunk beszelni, mert egyik esetben fel sem tunik, a masiknal meg nincs kinek mar beszelnie rola.
  A harmadik esetnel meg van amelyrol szoktunk beszelni valamennyit, mert hat megiscsak zavaro, es van amikor horrortortenetkent maradnak fent a megesett ugyek.

  (A virus szo helyettesitheto barmivel ami a gazdatestet tamadja, es a gazdatest is barmivel ami tamadhato.)

  Ez az amire ernoe-nek valaszoltal, de o erre celzott, hogy a sok virus kozul az jar "jol", aki a harmadik csoportba tartozik, mert akkor o is meg a gazdatest is eletben marad. Jo, neha okoz gondokat, de osszessegeben sikeres volt, mert eletben maradt a gazda-populacio is meg o is.

  Hat ooo... itt mar volt szo a sertegetesrol... ez nekem kifejezetten serto.
  Valami ilyesmi jut mindig eszembe, amikor a vallasos emberek arroganciajat emlegetik.
  Meg ervelesnek is rossz, mert nem az evolucios elmeletbe kot bele, hanem a vitapartnert probalja besarozni, ami ervelestechnikailag teljesen ervenytelen, csak az emberi termeszet miatt mukodhet, de normalis helyen ezt nem fogadjak el.
  Lehet, hogy humoros akart lenni, de nem sikerult, ezenkivul ennyi okorseget mar regen lattam egy rakason.
  Miert kene nekem hivonek lennem ahhoz, hogy eliteljem ha valaki megcsalja a masikat?
  Masik oldalrol: ha egy tudos hivo, miert ne lehetne az o dicsosege, ha felfedez valamit amit mas nem tudott?
  Stb.

  Aki megkoszonte az uzenetet: Aeren,Ernoe,Jaszladany,Kicsi Fecske
  Miert?!


  szerk: most latom, hogy nekromanta lettem. :)
   
 13. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  Folytasd kérlek. Megjelenik egy csoport ami minden tekintetben csúcsragadozó és elnyomja az alatt lévő élőlényeket.
  És? Egy pillanatra oda csapódtunk hogy ezek az élőlények nem fognak élni a természet adta lehetőségeikkel, és lekorlátozzák vagy kiirtják magukat a felsőbbrendűségükből kifolyólag.

  Az emberiség példája nagyon is idevágó.
  Úgy érzed hogy mi nem teszünk meg dolgokat csak azért mert képesek vagyunk rá?
  Hiszen a miénk talán az egyetlen faj a bolygón ami arról azonosítható be hogy jó dolgában azt sem tudja mit csináljon, felcivilizálta magát, de az ösztöneivel még így sem tud mit kezdeni, ezért kedvtelésből öl, szétver, felzabál, letarol maga körül mindent, leönti betonnal meg kátránnyal aztán feldíszíti mint egy karácsonyfát.
  Mert nem vagy tisztában az előadó személyiségével és a téma előzményeivel.
  Ernoe ugyanis már-már kényszeredetten alkalmazza a kettős-mércét az érvelésben, egyes topicokban az előítéletekről és a rasszizmusról kioktatva másokat, másikakban meg nyíltan ágálva magyarok és vallásos emberek ellen egyaránt, olyan elképzelések mentén hogy mindegyik gyerek bántalmazó.

  Egyetlen egy topic sincsen ernoe részvételével amiben konszenzus avagy közös nevező lenne elérhető, ő ugyanis sziklaszilárdan hiszi hogy ha nem értenek vele egyet minden kondíció és feltétel nélkül, akkor az illető értelmileg és emberileg is alantasabb nála ill. azoknál akiket ő felsőbbrendűnek tart (így például az ateisták).
  Ha nem bánod nem adom vissza most pár év beszélgetés előzményeit egyben, csak annyit mondanék hogy a topic elsősorban a személyisége körül forog mindig és csak másod sorban a téma körül.

  -EDIT:
  Az utánam következő hozzászólás keretében már kezdődik is a műsor:
  Nos kedves Kvikveg. Valahol itt kezdődik a történet.
   
 14. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Szofi
  -
  A Darwinizmus nem azonos az evolutioselmélettel. A darwinizmust nationalizmus, sovinizmus jellemzi, egy picit a hangnem mind a mostani Magyarországon ahol cigányoznak, zsidoznak, magyarkodnak az emberek.
  -
  A kifejezés "darwinizmus" nem Darwintol származik. Darwin már majd 70 éve halott volt amikor bizonyos országokban az ö elméletére hivatkozva szörnyüségeket követtek el, ipari modszerekkel irtottak embereket.
  -
  Hangsulyozom "ipari modszerekkel", egy a történelemben soha nem látott embertelenség amiben a mi apáink, nagyapáink is belekeveredtek mind tettesek vagy álldozatok.
  -
  Természetesen lehet embereket is tenyészteni, hogy szöke legyen, kékszemü és olyan engedelmes mind a Führer farkaskutyája. Végsösoron mi is az állatvilághoz tartozunk.
  -
  A kérdés az, hogy van e értelme ennek? A kérdés, hogy miként "optimáljuk" az utodainkat?
  -
  Ha elnézem az olympiai versenyzöket akkor rögtön feltünik, hogy mindegyiknek más felépitése van. A táffutok, kicsik és soványak de olyan szivosak, hogy 42 km-ert is lefutnak egy nekiindulással. A kajakosok széles vállal rendelkeznek mind egy szekrény de ha felállnak attol kell tartani, hogy eldölnek... sorolhatnám az eltéréseket, de nincs értelme ebböl is látszik, hogy az elövilág erössége a sokféleség.
  -
  Senki sincs abban a helyzetben, hogy megtudná mondani melyikünkre van szükség és melyikünkre nincs.
  Meddig tart amig a hohérok, egy alapos munka után, régi álldozatok hiányában, egymást kezdik majd szortirozni?
  -
  Darwin alapvetö felismerése, hogy a természet nem követ semmi féle célt, akaratot.
  -
  Az emberiség a legjobban teszi ha megörzi a sokféleséget mert csak ugy vagyunk képesek tulélni. Nem véletlen, hogy már régen szakitottunk a spartai Taygetos traditioval.
  -
  Nézem az országutrol, hogy egy ember, egyedül, learat egy fél délelött egy akkora föld buzát, kicsépeli, kocsira rakja és hazaszállitja mind azelött egy egész falu egy heti munkával tette. Es nem kell ehez a földmüvesnek ugy kinéznie mind egy kidobolegenynek a magyar gárdábol. Egy Joystick-kel elvégzi egy kabinbol. A többet ésszel mind erövel taktika beváltnak tünik már a homo sapiens ota.
  -
   
 15. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  Bocsánat hogy közbeszólok kedves ernoe, de
  1. Amiről te beszélsz az a szociál Darwinizmus
  2. A Darwinizmust megkérdőjelezni olyan mint ha azt kérdőjeleznéd meg hogy az emberi fajra az evolúció gyakorolhat-e bármilyen hatást.

  Nálad eszméletlen komoly mentális gondok lépnek fel ernoe amint szóba kerül valami ami a rasszizmushoz kapcsolódik, mert a biztosítékaid azonnal ledurrantják az agyadat és csak a düh meg a sértettség által indukált meggyőződés kezd el dumálni a fejed sötétjéből.
  Ennél már csak az betegebb hogy magad is hasonló nézeteket vallasz, ideológiai, vallási, nemzeti alapon különböztetve meg az embereket, mint azt többek között ennek a hozzászólásodnak az eleje is mutatja amiben a szociál darwinizmus és magyarország között húzol kapcsolatot (más topicban meg a feudalizmus és a kereszténységgel próbálod ugyanezt).
  Majd amikor ezt megpróbálod megindokolni akkor az ember már azt sem tudja hogy sírjon-e vagy nevessen (hiszen a magyarellenességed azzal indokoltad eddig hogy neked valaki zsidó viccet mesélt). Persze amikor azt mondom hogy segítségre van szükséged akkor azt vagy fel sem veszed, vagy csak sértésnek.
  Hát ez van.
  Továbbra is ajánlom a 8 osztály és a biológiai ismeretek tüzetesebb átismétlését.
   
 16. Kvikveg

  Kvikveg Vendég

  Nem allitottam, hogy lekorlatozzak magukat. Pont ez a szep benne.
  A fajokrol/emberisegrol nem tudom mit mondott ernoe, csak a mikrobas-virusos temara irtam.
  Masra reagaltal mint amit irtam.

  A "Miert" kerdesemet is felreertetted, de ha mar itt vagy: te miert jelolted, hogy az a hozzaszolas tetszik neked? En az elozo hosszaszolasomban irtam, hogy nekem miert nem tetszik.

  ernoe-sztori: koszi az infot, hozzaszolni nagyon nem tudok, maximum annyit, hogy az "evolucio nem igaz, kreacionizmusss" versus "az evolucio jo elmelet, eddig megallta a helyet, a kreacionizmus wtf" vitaban a konszenzus mint olyan lehetetlen...
   
 17. Kvikveg

  Kvikveg Vendég

  Tul gyorsak voltatok.
  Fustol a topic...

  Ez teljesen kusza szoaradat volt, es gondolom meg 23 mas gondolatod volt kozben, de:
  - Magyarorszagrol legyszives keruld a megjegyzeseket, az mas tema
  - szerintem ha mi probalunk tudatosan optimalizalni az reg rossz - kulonben is a parvalasztasnal eddig is volt kivalasztodas... es meg elunk.

  Hmm... akkor mindkettotoknek OK az evolucio, es itt szohuszarkodas folyik a darwinizmus ertelmezeserol Magyarorszag beszolasokkal fuszerezve?
  En kb vegeerhetetlen egymas mellett elbeszelesfolyamot latok, definialatlan vitatemaval, elegge agyzsibbaszto.

  A proDarwin nekem es gondolom az emberek 99%anak azt jelenti, hogy "evolucios elmelet", szoval a topiccim ha masra utal, akkor valtoztatni kell rajta.
  A "vallasos kerdoiv-beszolas" szinten az evolucio versus kreacionizmus tema menten sult el.
   
 18. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Kvikveg
  -
  Ne haragudj de ha egy picit pontosabban leirnád mit akarsz ezzel a mondatoddal mondani. Néha én is iPad-on irok és tudom milyen nehéz ott a magyar betüvetés.
  -
  Nem értem pontosan: Kreationizmus="igaz", evolutio="nem igaz" vagy forditva?
   
 19. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  Nem így látom ugyanis mint írtad: "A virus szo helyettesitheto barmivel ami a gazdatestet tamadja, es a gazdatest is barmivel ami tamadhato"
  Ezt kinagyíthatod a bioszférára és a táplálék láncra is, de ha ragaszkodok a vírusokhoz, akkor se változik semmit a felállás:
  Egy vírus nem fog megállni addig amíg a szaporodásához megfelelő feltételek állnak fenn. Nem érdekli az sem hogy ha ezek a feltételek olyan pozitívak számára hogy a szaporodása élőlények millióinak halálával jár.
  Mert azt az alapvető igazságot tárja elénk hogy a civilizált ember már maga választja a vallását és nem fordítva. Ezen a "miért" pedig nagyon szórakoztató része ennek a kérdésnek mivel sokszor pusztán képmutatást takar mint ernoe esetében is.

  A világunk egyre spártaibb hellyé alakul ahol mondhatni életben maradási követelmény az hogy gyanakodjunk a másikra, hogy lenyomjuk a másikat, hogy ha kell akkor akár más kára árán is a saját érdekeinket érvényesítsük (pláne ahol verseny helyzet van, na ott aztán hajrá).
  Az ember így úgy érzi magát mint a gyertya amit mind a két végén meggyújtottak, hiszen egyik oldalról (ha a csúcsra akar kerülni) akkor rá van kényszerülve arra hogy tisztességtelenül játsszon (tisztelet a kevés és szerencsés kivételnek), másik oldalról meg a tulajdon hite perzseli e miatt ami azzal fenyegeti hogy pokolra jut azért amit csinál. Ilyenkor aztán jön a "Akkor leszek inkább ateista".
  Ezt a kijelentést meg már követi az az egyszerű tény, hogy ha az ember ezt kimondta mint a saját véleményét, akkor már meg is védi ha igaz, ha nem.

  Ezzel pedig el is jutottunk oda hogy a mai európai atheizmusnak semmi köz sincsen az igazi atheizmushoz (hit nélküliséghez) ami valahol ott kezdődik mint ahol Kína tart (a maga 60-80%os atheista nézeteket valló népességével), hogy 20 ember képes átlépni egy 2 éves kislányon aki a földön a haláltusáját vívja, ahelyett hogy segítenének neki.
  Nincs senki aki számon kérhetné rajtuk ezt a döntést, se égen se földön.

  Egyébként a konszenzusra visszatérve én agnosztikus ateista vagyok.
  Nem hiszek senkinek és semmiben amíg az tényszerű bizonyítást nem nyert. A világképem és a tudásom (amennyiben hibás) úgy egy bizonyítással helyreállítható. Ernoe-nek is felajánlottam már többször hogy fogjon egy marék koszt keverje össze vízzel, sugározza be és csináljon vele amit szeretne, aztán ha összeállt belőle neki valami ami csak picit is hasonlít az élőlények élet ciklusára, akkor én leszek az első aki azt mondja hogy igaza van.
  Ebben egyébként csak odáig sikerült eljutnunk hogy "vannak önmásoló vegyületek".
  Azóta is várom hogy folytatódjon a dolog.
  Nem hiszem hogy lehetetlen. A legvégső esetben ott el lehetne érni konszenzust hogy vallásszabadság van és mindenki abban hihet amiben akar. Ernoe azonban sajnos valahogy ezt sem akarja elfogadni, hiszen aki vele nem ért egyet az eleve alsóbbrendű ember.
   
 20. Kvikveg

  Kvikveg Vendég

  Roviden: ha ket emberbol az egyik a kreacionizmusban hisz a masik az evolucioban, akkor ott nem lesz megegyezes, mert vagy ez vagy az igaz. Ennyi.
  Egyebkent en az evoluciot tartom ertelmesnek, a kreacionizmust meg boduletes marhasagnak.

  Nem jol ertelmezed, amit irtam. Ennel reszletesebben illetve egyszerubben nem tudom leirni.
  A virus nem fog megallni. Csak ha minden gazdatestet megol akkor o maga is elpusztul. Tehat nem jar jol.
  Az a virus jar jol hosszabb tavon, amelyik kicsit kevesbe sikeres, tehat marad meg gazdatest.
  Megegyszer: nem allitottam soha, hogy barmi virus vagy amit eppen helyettesitesz, meg fog allni, vissza fogja fogni magat.

  Szerintem meg azt a tokeletes szuklatokoruseget, ami nehany vallasost jellemez. Eleg durvan. En ilyet sosem likeolnek.
  De most mar ertem te miert jelolted be. Igen, sok ember maga donti el miben hisz, de ez szamomra teljesen normalis, es nem igy fogalmaznam meg.
  Az ateista nalam az, aki nem hiszi, hogy Isten letezik. Ennyi. Hogy ezekutan egy normalis ember vagy egy utolso antiszocialis szemet, az mas kerdes.
  Attol, hogy valaki vallasos, nem hiszem, hogy jo ember lesz hirtelen. Ugyanigy miert kellene nekem Istenben hinnem ahhoz, hogy ugy eljek, hogy nem bantok masokat?

  A vilag mindig is ilyen volt. Ugyanilyen mint most. Az alapveto emberi viselkedes nem valtozott. A magyarok meg imadnak panaszkodni es borulatok lenni. XD

  Hat kerdes csucs alatt mit ertunk. Regen sem szentek kerultek vezeto pozicioba. A hivo meg valaszthat, vagy nem kerul a csucsra es megorzi hitet, ez esetben a jutalma, hogy megorizte a hitet es helyesen cselekedett, vagy eldobja hitet, de ez egy mesterseges ateista. Mint ahogy mesterseges hivo aki a kornyezete nyomasara hivo. Aki a kenyelem miatt valaszt, az onmagat arulja el. En nem azert vagyok ateista, mert ez kenyelmesebb.
  Ezenkivul jo allasom van normalis fizetesert, es senkin sem kellett atgazolnom miatta, viszont sokat kell dolgozni. Nincs luxusautom, de nem is vettem a nyakamba egy komplett ceg manageleset.
  Amikor Kanadaban voltam, jartam egy templomi korusba hogy segitsek nekik, es mert szerettem volna kicsit tarsasagban lenni. De mindig meghasonlasnak eltem meg, hogy a "dicsoitsd az Urat" es hasonlo szovegeket enekeltem, mikozben reszemrol o nem letezik.

  Mint mondtam, az ateizmusnak a kegyetlenseghez semmi koze. Egyebkent a varosban tobb emberre nem figyelnek az utcan, mint videken, es ez egy emberi tulajdonsag, nem hivo-fuggo. A konkret esetet nem ismerem.
  Az ateizmus definicio szerint http://meszotar.hu/keres/ateista es ennel nem tobb, nem kevesebb. Mivel a kinaiak 30%a vallasos, gondolom atlagosan a kislanyon nem segitok kozul is 30% vallasos volt. Mivel senki sem kerdezte meg oket, ezert ne fogd az ateistakra, en sem fogom a hivokre.
  Hasonlo ellenpeldakent felhozhatnam Spanyolorszagot, ahol 25% ateista a wiki szerint, es szegyentelenul bannak a kutyakkal pl. Mas elolennyel. Felakasztjak, kidobjak, eheztetik egy lanc vegen, teljesen feleslegesen. Szamomra az ilyen nem jo kereszteny. Es aki erzeketlen ilyen modon, az mashogy is az...

  Az onmasolo vegyuletektol mar szerintem nincs messze az evolucio, errefele probalt terelni ernoe?
  Ez a "marek koszt keverjen ossze vizzel" elegge primitiv megfogalmazas...
  Vallasszabadsag az van, es ennek orulok, kulonben templomba kellene jarnom pl. De en sosem fogom megerteni a hivo ismeroseimet, viszont tudom, hogy vitaval csak elidegeniteni lehet a tobbseguket, es nem meggyozni, mert egy vilag omolna ossze bennuk szerintem, ha beismernek, hogy Isten jo esellyel nem letezik, es az a sok-sok ora amit templomban toltottek, az hazugsag volt, ezenkivul nem lesz mennyorszag (es pokol sem). Valaminek a nem-megletet nehez megemeszteni.
  Megjegyeznem az istenhit szerintem hazugsag de van ahol jo eredmenyekkel, mert a vallasnak altalaban azert megvan az a hasznos oldala, hogy jora nevel, tarsadalmi egyuttelesre. Ebbol a szempontbol jo, ha olyanok vallasosak, akik amugy gatlastalanul atgazolnanak mason.
  ernoe gondolom megprobalkozik a lehetetlennel, es vallasosokat probal meggyozni arrol, hogy Isten lete kb 0 valoszinusegu...
  Egynek orulok de nagyon, hogy a tudomanyos elet regesreg kulonvalt a vallastol. Amikor a kreacionistak jonnek az elmeleteikkel, akkor viszont felall a szor a hatamon.
  En ha eppen szocialis kedvemben vagyok akkor agnosztikus vagyok, de inkabb teljesen ateista.

  Persze errol a temarol mindig eszembe jut az a hasznossagfuggveny, ami valaszol arra a kerdesre, hogy erdemes-e vallasosnak lenni? :)
  Illetve nemreg lattam a neten egy nagyon jo kepet:
  http://9gag.com/gag/4772383
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás