Puccs az MSZP-ben, avagy fejezetek a szocialista párt hálószobatitkaiból

„Ha az ellenzéki pártok a kormány megbuktatása helyett egymás szavazóinak elcsábítására törekszenek, akkor annak súlyos választási vereség lesz a következménye”- nyilatkozta két hónappal ezelőtt a Független Hírügynökségnek Tarjányi Péter.

A Magyar Progresszív Mozgalom vezetője – akit egyébként leginkább biztonsági szakértőként ismer a hazai közvélemény – azt is megígérte szerkesztőségünknek, hogy ha az ellenzéki pártok között nem lesz választási együttműködés, akkor elmondja, hogy ez kinek a felelőssége.Ki a felelős azért, mert az ellenzéki pártok között még ma is csak részleges együttműködés van?

Elmondom azonnal, de előtte lépjünk egyet hátra. A szocialista párt vezetése 2016 elején felkért arra, hogy másokkal együtt vegyek rész a kormányváltás előkészítésében.

Ki kérte fel?

Személyesen a pártelnök, Tóbiás József.


Önt biztonsági szakértőként és vállalkozóként ismeri a közvélemény. Hogy jutott a szocialista pártelnök eszébe?

Titok volt eddig, de valójában már a 2002-es, és a 2006-os kampánycsapatban is részt vettem. Két győztes választás háttérembereként elsősorban szervezésben, illetve a hazai és külföldi kapcsolatok építésében vettem részt.

Most mi volt a feladata?

Elsősorban az ellenzék állapotát kellett alaposan feltérképezni, beleértve a Jobbik néppártosodási törekvéseit. Ezen kívül igyekeztünk megvalósítani a baloldal teljes mozgósítását, természetesen a bizonytalanok választási hajlandóságának növelésével. Végül igyekeztünk kapcsolatot keresni a civilszféra, a nagyvállalkozók, a szakszervezetek és külföldi szakmai szervezetek képviselőivel.

Tehát lényegében új politikai stratégia körvonalait kellett kialakítani?

Így van, de ez egyáltalán nem volt könnyű. Gondoljon bele: a korábbi választási kampányokban Kovács László segítségével szinte minden hivatalban lévő külpolitikust könnyűszerrel elértünk. Egy éve viszont még az is komoly nehézséget okozott, hogy némely európai ország külügyminisztériumában egyáltalán fogadják a telefonhívásunkat. Illetve már az is gondot jelentett, hogy valóban komoly szakértőket nyerjünk meg a pártnak, ugyanis a vezérkar szerette volna elkerülni az addig foglalkoztatott, de már belterjessé váló, ámbár divatos politikai tanácsadókat. Ugyanis a kormányváltáshoz, az orbáni rendszer megdöntéséhez elengedhetetlenül szükséges a kelet- és közép-európai folyamatokat tisztán látni. Tehát ütőképes külföldi szakértőket igyekeztünk találni.

Ma már tudhatjuk, hogy a német szociáldemokraták szakértőjét szerződtették. Gondolom, csodát vártak tőle…

Szó sincs róla, magunkat kellett kitalálni: a programunkat, és azt, hogy miért szavazzon ránk a magyar választó. Nem akartunk egy Fideszre reagáló pártot, hanem egy kezdeményező politika alapvonalait akartunk kidolgozni, amely hitelesen képes elmondani, hogy mit akar kezdeni Magyarországgal. A munka jórészét 2016 őszéig elkezdtük, ha nem is fejeztük be. Viszont megtaláltuk azokat a pártbeli szereplőket, valamint gazdasági és politikai elemzőket, akik a feladatokat tőlünk majd átvehetik.

Kívülről viszont azt látta a laikus, hogy az MSZP már megint nem készül fel a választásokra. Maradtak a régi szereplők, s komoly mondanivalójuk sincs a választók számára.

Ez nem volt igaz, mert piszkosul készültünk. Az elvégzett munka eredményét, és az új szereplőket is bemutattuk.

Kik voltak az új szereplők?

Neveket nem akarok mondani. Egyébként 2016-ban Kötcsén Gyurcsány Ferencet beavattuk a tervekbe, s az ex-miniszterelnök megértette, hogy itt komoly munkát végeztünk. Ne felejtse el, hogy akkor már Molnár Gyula volt a pártelnök, Tóth Bertalan a frakcióvezető, tehát az operatív vezetők körében szinte teljes generációváltás volt.

Viszont továbbra sem vették fel a világ külügyminisztériumaiban a telefonjaikat, mert Kovács Lászlót kihagyták a vezérkarból. Miért kellett a jól teljesítő, idősebb generációt háttérbe lökni?

„Az új seprő jól söpör” – elve működött, nyilván személyi ügyekben a párt fiatalított, és szerette volna a múltat lezárni. Ezen kívül a szocialista párt fiatal vezetői túlságosan meg akartak felelni a médiának, s igyekeztek elvenni még a lehetőségét is az előforduló kommunistázásnak. De személyeskedéseket, gyűlöletet nem tapasztaltam, kétségtelen több hadra fogható, tehetséges ember is eltűnt.

Ez akkoriban volt, amikor kiszivárgott, hogy Lattmann Tamás lenne a párt miniszterelnök-jelöltje?

Igen, 2016 novemberéről van szó, amikor a háttérben erről megindultak az egyeztetések.

De ez még mind a legnagyobb titokban történt?

Nem véletlenül, hiszen a Fidesz információgyűjtő rendszere hatékony. Ha kiszivárog, hogy valaki fontos tisztséget tölt majd be, akkor azonnal célkeresztbe kerül, és karaktergyilkosság áldozatává válik, mielőtt még kulcspozícióba kerülne. Ezért szükséges a katonás fegyelem, ami tőlem nem áll távol. Fegyelem nélkül nem lehet kampányt irányítani, fegyelem nélkül győzni sem lehet.

A szocialista párt vezérkara tehát tudta, hogy Lattmann Tamás lenne a miniszterelnök-jelölt?

Természetesen, s senki nem is cáfolta, sem Hiller István, sem Molnár Zsolt.

Viszont Molnár Gyula, tehát az MSZP elnöke a leghatározottabban cáfolta!

Igen, de ő Hiesz György esetében is furcsán viselkedett!

Ő volt a legjobb gyöngyösi jelölt, aki kilépett az MSZP-ből, miután kijelentette, hogy a párt elnöke hazudik.

Pontosan. A váratlan fordulat egyébként 2016 decemberében kezdődött a szocialista pártban. Senki nem értett semmit, ugyanis minden addigi megbeszéléssel ellentétes döntés született. Legalábbis mi, akik a háttérben a pártot szerveztük semmit nem tudtunk. Ugyanis a legnagyobb meglepetésünkre megjelent Botka László. Az addigi jelölt, Lattmann eltűnt, a helyén megjelent Botka. Nem hittünk a szemünknek.

Utána mondta a párt vezérkara, hogy nekik sokkal jobb jelölt Botka László, de legyünk nyugodtak, hisz amit koncepcióként kidolgoztunk, – egységes ellenzék, együtt a szakszervezetekkel, civilekkel, pártokkal – lényegében ezt fogja végrehajtani Botka László is. Mit tehettünk, elfogadtuk, hiszen a párt elnöke, Molnár Gyula mondta.

De a jelek szerint semmi nem úgy lett, ahogy ígérték?

Semmi, de semmi. Botka Laci mindent csinált, csak azt nem, amit addig kidolgoztunk. Egy idő után megjelent az addigival élesen ellentétes új koncepcióval, amelynek használhatatlanságát a közvélemény kutatási adatok folyamatosan jelezték.

Emlékezhettünk, hogy Botka gyorsan leárulózta Molnár Zsoltot, illetve kifejtette, hogy a szocialista párt vezetése nem akarja leváltani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, hanem együttműködik vele, s hatalomban kívánja tartani. Jelöltként Botka ezt nyilván komolyan gondolta, hisz emellett mindvégig kitartott.

A baloldali pártoknak van egy jellemzője, de sajnos ez már Lenin óta így van. Vagyis a belső ellenzék megsemmisítése mindig magasabb prioritású, mint a külső ellenféllel való leszámolás.

Magyarán, amikor Botkán az addig kidolgozott stratégiát kérték számon, s a szemére vetették, hogy a miniszterelnök-jelölti programja csak ellentéteket szült, mindenki szembefordult mindenkivel. Mikor ezt a szemére vetették, akkor kezdett el árulót kiáltani. Ahogy a kommunista pártok több évtizedes történelmében annyiszor, most is a belső ellenséggel kívánt leszámolni, mint egy ősbolsevik.

Mikor ez megtörtént, akkor önök, akik a háttérben az addig programokon dolgoztak, Botka László ellen fordultak, ezért akarták őt megpuccsolni?

Nem, szó sem volt arról, hogy mi Botka ellen fordultunk.

Pedig azt hirdették, hogy Botka jelölése árt az MSZP-nek, ezért el kéne távolítani. Ez nem puccs?

De ezt nem mi mondtuk…

Hanem?

Ezt Molnár Gyula mondta.

Az elnök?

Amikor már komoly gond volt a közvélemény kutatási adatokkal, akkor azt kérte, hogy térjünk vissza az eredeti tervhez, keressünk párton felüli civil jelölteket. Kezdjünk erről gondolkodni.

Ez mikor történt?

2017 augusztus végén kellett ismét teljes hátraarcot csinálnunk. Immár másodszor. Azt kell tehát mondanom, hogy a pártvezetés következetlensége vezetett a hibákhoz. Bizonyos szociopata jegyekről beszélek, tudniillik rájuk jellemző, hogy saját szabályukat sem tartják be. Ez vezetett oda, hogy nem sikerült megfelelő módon felkészülni a választásokra.

Ezt pedig Molnár Gyulának tulajdonítja?

Igen. Gondolja meg: Gyurcsány Ferenc először azt mondja, hogy induljanak közös listán, mert azt tapasztalja, hogy egy alapos, tervszerű, következetes munka folyik az MSZP-ben. Aztán kiderül, hogy a hirtelen és váratlanul jelöltté váló Botka a DK elnökét ki akarja átkozni, hadat üzen neki. Akkor hangzott el ugyanis, hogy „Gyurcsánnyal semmiképp”. Ilyen pálfordulás után persze, hogy nem akar a szocialistákkal megállapodni.

Ugyanezt a játékot játszotta a szocialista elnökség a gyöngyösi képviselő-jelölt, Hiesz György esetében is. Azt mondták neki, hogy van egy nagyobb ívű politikai játszma, ami fontosabb a pártnak. Mire a térség legesélyesebb jelöltje, aki a hatalomban lévő polgármester is, kilép a pártból. Ez a totális szétesés!

Gyurcsány Ferenc pedig nyilván azt mondja, hogy ez a fajta következetlen politizálás nem vezet eredményre, s elkezdte a saját útját járnia szocialista párt nélkül. Ebbe sajnos belefér az is, hogy az MSZP bénázása miatt saját, jól felfogott politikai érdekeit képviseli.

Ez lenne az ok, ami miatt a Demokrata Koalíció és az MSZP nem együtt indul, ez lenne a magyarázata, hogy nincs közös listán az ellenzék?

Igen, szerintem komoly hiba, hogy a programot az MSZP nem következetesen hajtotta végre, hanem cikk cakkban. Belső, kisstílű játszmák zajlottak a pártban, amelyek kizárólag a pozíciószerzést szolgálták. Lásd a Fodor Gábor – Hiesz György sztori.

Nagyon bosszantja, most beszélünk róla harmadszor!

Igen, mert ez a tünet, ami a szocialista párt betegségét jelzi. Ugyanis a pártelnök, ahogy hallom Fodor Gábornak ígérte a gyöngyösi körzetet, amit azóta elfelejtett, mint ahogy korábban pedig azt is letagadta, hogy Lattmann Tamással a miniszterelnökségről tárgyalt. Aki persze bement a televízióba és elmondta az igazat. Én tulajdonképp ekkor rágtam be, a „katona agyam” ezt már nem bírta tovább, mert így nem lehet politizálni.

Molnár Gyulát a szocialista párt vezérkara nem szembesítette a következetlenséggel?

Ezt már nem tudom.

De önök próbálták rávenni akár a DK, akár az Együtt, akár az LMP vezetőit, hogy lépjenek közös listára a baloldal többi pártjával?

Nézze, mi nem tudunk az MSZP helyett pártokkal tárgyalni. Ráadásul Botka elég ridegen kezelte az említett politikai szervezeteket. Mi ennek ellenére elkezdtünk civil jelölteket keresni. Felröppentek újabb nevek, például, Balázs Péteré.

Az egykori külügyminiszter a Magyar Progresszív Mozgalom jelöltje volt?

Mi is támogattuk.

Emlékszem, Balázs Péter azt mondta, hogy őt a szocialisták nem kérték fel…

Igen, mert miközben mindenki támogatta volna a szocialista pártban, alapbeszélgetések nem kezdődtek vele. Fel kellett volna gyorsítani a tárgyalást, ehelyett semmi nem történt. Ezt a mai napig nem értem. Ez a káosz eredménye, ami a nyilvánosságban is megjelent. Eközben le is árulózták egymást. Ez alapvetően elriasztott mindenkit.

Önök pártok felett álló civil jelöltet akartak, ergo más pártok vezetője szóba sem kerülhetett. Vagyis nem támogatták volna Karácsony Gergelyt?

kunkar-300x184.jpeg

MTI Fotó: Bruzák Noémi
De támogatjuk, mert Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes személyében két kifejezetten erős jelöltje van a szocialista pártnak. Két jó arc, tehetséges politikus. De szeretném jelezni: ezt hamarabb is meg lehetett volna lépni. Ha a folyamatokat elindítjuk egy évvel ezelőtt, s nem tesszük meg a Botka kitérőt, akkor valószínű, hogy nem így néznének ki a közvélemény-kutatási adatok. A szavazókat ugyanis fel kell keresni, fotelből nem lehet választást nyerni.

Viszont ha mérleget készítünk, akkor a Magyar Progresszív Mozgalom megbuktatta Botka Lászlót, más nem csináltak.

Nem mi buktattuk meg, Botka László magát buktatta meg. Laci elszigetelődött. Kétségtelen, mi mondtuk ki, hogy vele semmire sem megyünk. Az elnök, Molnár Gyula pedig jelezte, hogy vissza kell térni az eredeti tervhez. Mi azonnal elkezdtünk dolgozni, mert ha marad minden a régiben, akkor az MSZP már 3 százalékon lenne.

Januárban jelentették be, hogy az ön által létrehozott mozgalom megszűnt, de január 15-én önt elítélték. Egy 2010-es bűncselekményért első fokon két évet kapott öt évre felfüggesztve, és 440 millió megfizetésére kötelezték. Az ítélet nem jogerős. De nem ez az ítélet jelezte a mozgalom végét?

Dehogy. Várom a bírósági ítélet leiratát, amire reagálni fogok. Annyit tudni kell, hogy az elmúlt hét évben sok vizsgálaton átestem, mindenütt a javamra döntöttek. Úgy mentem el a tárgyalásra, hogy egyértelműen csak én nyerhetek, végre lezárul az ügy. Így utólag azt mondom, hogy joga van a bíróságnak a polgári perekben született bizonyítékokat figyelembe venni, vagy figyelmen kívül hagyni. Az esetemben nem vették figyelembe az én igazamat, tehát az ártatlanságomat alátámasztó bizonyítékokat. Ezt ma sajnos megteheti a bíró, de a per folytatódik.

Visszatérve, azt mondja, hogy a Magyar Progresszív Mozgalom nem ezért szűnt meg?

Nem, hisz elvégeztük a munkát, van egy miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely, van programja a szocialista pártnak, s számtalan összejövetelt szerveztünk az országban. Engem ennyi érdekel, már az első pillanatban jeleztem, hogy politikai szerepet nem akarok. Viszont elvégeztük a munkát. Most már csak az a feladatom, hogy izguljak az április 8-i választás eredménye miatt.

Kardos Ernő
 
Amit a neten kovetni lehet a Dk, Gyurcsany megy videkre forumokat tartani naponta 2-3 helyre is a felesege szinten es minden Dk vezeto kulon kulon .A Facen, a neten,a You Tuben minden video megtalalhato konyen egy egy varosba tartott forumrol.
Lehet a tobbiek is mennek de a neten nem lehet kovetni es nem teszik fel sehova se a facera se mas netes lehetosegre.
Lehet lebecsulik a fontossagat lehet hogy kenyelmesek, lehet nem tartjak a sikerhez vezeto ut egyik lepcsofokanak.
Vagy ugy gondoljak eleg az Atv es a Hirtv be par 5-10 perces korteskedes.
 
Amit a neten kovetni lehet a Dk, Gyurcsany megy videkre forumokat tartani naponta 2-3 helyre is a felesege szinten es minden Dk vezeto kulon kulon .A Facen, a neten,a You Tuben minden video megtalalhato konyen egy egy varosba tartott forumrol.
Lehet a tobbiek is mennek de a neten nem lehet kovetni es nem teszik fel sehova se a facera se mas netes lehetosegre.
Lehet lebecsulik a fontossagat lehet hogy kenyelmesek, lehet nem tartjak a sikerhez vezeto ut egyik lepcsofokanak.
Vagy ugy gondoljak eleg az Atv es a Hirtv be par 5-10 perces korteskedes.

Hidd el, jobb, ha nem látod. Meghallgattam (neten) az MSZP és Karácsony Gergely kampánybeszédét, ami korrekt volt, de a többiek (MSZP) demagóg volt (13. havi nyugdíj és tsai) vagy arrogáns, mint az említett nőszemély "lelkesítő" beszéde... (are you ready...)
A DK-nak kétfrontos harcot kell folytatnia, a fidesz mellett az Gy.F.-t csúnyán eláruló volt sunyi pártársaival is. Nem vigasz, de a DK-ból akkor lehet igazi szocdem párt, ha végre az MSZP a történelem süllyesztőjébe kerül, ahová 2006 óta való.
Az ország egyetlen esélye, ha a fidesz és a jobbik küzd egymással és nem borulnak össze és a patt helyzet miatt legalább korrigált választási tv. mellett idő előtt újra választunk.
Ha összebútoroznak, akkor nekünk annyi...
 
Egyet ertek veled , sulyos hibakat csinaltak a szocik es ez nem fejezodott be mert mindig jonnek ujabb meglepetesek , mint pl Levai Katalin aki ano Minisztersegig vitte, es jelenleg a szoci jelolt ellen indul, ket hete megvilagosodott es a finishbe beszall a politikaba ujbol.Hogy az utolso 4 es 8 evben mit is csinalt? hat nagy kitoro orommel nem fogadtak de hallgatnak is rola mint az a bizonyos a fube. Nekem Szilli Katalin jut eszembe.
A nok helyzete es a nyugdijasoke nem kethetes poltitikat igenyelne.
LAtman Tamas aki Miniszter elnok jelolt volt az Mszp nel , okos ember , de jott Botka es ejtettek, utana se tartottak ra igenyt, mert Karacsonyit valasztottak, most megy a kisgazdakhoz hat..............mindegy jobb vagy bal ideologia csak sikeruljon mar egyenesen nagyfonoknek bekerulni..............
Ket hete meg azt mondta Levai KAtalinrol nem szabadna meg tovabb tobb szereplosre osztani az ellenzeki oldalt ,akkor most o is megvilagosodott? O nem osztja az ellenzeki oldalt ha megint beall ajanlva magat Miniszter Elnok jeloltnek ?
Hogy mas partok szakadasig dolgoznak honapok ota , ok jonnek az utolso 50 napban es joguk van felboritani minden megallapodast es ovon alul behuzni az ellenzeki osszefogasnak ami amugy is harmatgyenge ilyen szereplok miatt.
 
Egyet ertek veled , sulyos hibakat csinaltak a szocik es ez nem fejezodott be mert mindig jonnek ujabb meglepetesek , mint pl Levai Katalin aki ano Minisztersegig vitte, es jelenleg a szoci jelolt ellen indul, ket hete megvilagosodott es a finishbe beszall a politikaba ujbol.Hogy az utolso 4 es 8 evben mit is csinalt? hat nagy kitoro orommel nem fogadtak de hallgatnak is rola mint az a bizonyos a fube. Nekem Szilli Katalin jut eszembe.
Deháthiszen művészember, író(nő)!
A korrektséghez hozzátartozik, hogy a "Lendülettel Magyarországért" pártját már tavaly szeptemberben megalakította.
Ha gonosz akarnék lenni, azt gondolnán, hogy rájött arra, hogy könnyebb politizélni (direkt az "é"), mint jó (vagy legalább eladható) könyvet írni.
Aztán, mivel még Megyó idején volt miniszter, nem talált kapcsolatot a jelenlegi mszp vezetéshez és ezért lépett az "önállóság útjára".
A nok helyzete es a nyugdijasoke nem kethetes poltitikat igenyelne.
Hát még a (dolgozni akaró) férfiaké!
LAtman Tamas aki Miniszter elnok jelolt volt az Mszp nel , okos ember , de jott Botka es ejtettek,
Akkor talán mégsem elég okos, ha hagyta magát bepalizni. Nemzetközi jogász(?)ként tudnia kellett volna, hogy vékony jégre lép, ha politizálni kezd.
utana se tartottak ra igenyt, mert Karacsonyit valasztottak, most megy a kisgazdakhoz hat..............mindegy jobb vagy bal ideologia csak sikeruljon mar egyenesen nagyfonoknek bekerulni..............
No igen. Még ez a megcsócsált torta is csábító, mindegy melyik oldalról, csak hozzá lehessen férni.
Ket hete meg azt mondta Levai KAtalinrol nem szabadna meg tovabb tobb szereplosre osztani az ellenzeki oldalt ,akkor most o is megvilagosodott? O nem osztja az ellenzeki oldalt ha megint beall ajanlva magat Miniszter Elnok jeloltnek ?
Hogy mas partok szakadasig dolgoznak honapok ota , ok jonnek az utolso 50 napban es joguk van felboritani minden megallapodast es ovon alul behuzni az ellenzeki osszefogasnak ami amugy is harmatgyenge ilyen szereplok miatt.
Én úgy érzem, hogy ez olyan mint az MLM-es rendszerek, vagy a láncjátékok (piramisjátékok): valahogy a csúcsára kell kerülni és ott más nem kell semmit sem tenni, ha dől is, az alul lévők szívják meg.
 
Utoljára módosítva:
Tudod Melitta ezzel csak az a baj, hogy mindjárt az első név: Debreczeni volt MDF képviselő volt Orbán személyes tanácsadó.
Minden nevet sorra vehetsz és kikezdheted.
Nem is azok érdekélnek csak az első Debreceni
Ezzel most az a kifogásod volt MDF-s is.Majd lett Orbán politikai tanácsadója.
Én azt gondolom lehet támadólag kikezdeni mindenkit hisz mindenki volt valahol
A Debrecenit interjjúkon keresztül mérem fel meg írásain
Nem látok semmi olyant amit te sugallsz
Minimum a szélkakas létet sugallod.Ha jól értem
Ez nem igaz feltétlen
Egy közélet után érdeklődő aktív embernek van élet és politikai szemlélete.
Ezt ha önmagában teszi akkor csak publicista.
De ha tényleg aktív és tenni akar.
Akkor keres nézeteihez támogatókat és pártot alapít
vagy keres nézeteihez pártot.
A pártalapítás majd lehetetlen feladat a Gyurcsánynak sikerült
A Szilinek nem
A Bokrosnak nem
Ezek életképtelenekké váltak
Mert működtetni nem ugyanaz mint alapítani
Na most a Debreceni egy aktív közéleti ember
A politikai nézeteit nem változtatja nagyon én úgy látom
Az MDF akkori állapota és politikáját a Debreceni már bírálta
Mit tudott tenni amikor pártja az MDF számára hibásan politizált ?
Az akkor látszólag ahhoz legközelebb eső politikát kellett választani.
És legyünk őszinték a Fidesz politikájában akkor őszintén megláthatta az ország jövőjét
Nem látszott hogy ennyire antidemokratikus lesz
Vagyis az hogy belépett a Fideszbe akkor azt én nem látom politikai pálfordulásnak
Ő inkább egyenes úton megy a világ kanyarodik körülötte.
úgy választ pártot amilnyik legjobban beleillik a demokratikus elveibe
A Fidesz akkor még beleillett
2004 től azonban már nagyon látszott nem az a párt akinek hitte
És nyíltan szembefordult Orbán Viktorral
Megismerte és elítéli amit lát
Ez megírja:
Az Orbán-rezsim 2010-201?
Na ha jóindulatúan kezeljük és nem ellenségesen
Azt látod egy politikus hajlamú ember
Megint nem találja azt a pártot ami eléggé demokratikus és megfelel neki.
Megkísérli ismét az MDF-t.
De az addigra már semmi megszűnik
Ismét ott áll hogy keresni kell nézeteihez pártot
Vagyis szerintem a nézeteit nem változtatta sose csak a pártok kanyarogtak el az útról
Most valljuk be a DK a legdemokratikusabb párt
Tehát hozzá közel áll és ezt választja
Ez van a palettán.Bízik jóra fordul az ország sorsa.
Tudását és cselekvési akarását itt látja
Pártot keresett és talált nézeteihez
Nem a nézeteit változtatja
Én nem gyanúsítok mindenkit politikai szélkakasnak
Na az más kérdés hogy Debreceni tévedett a Fidesz ideológiájában
Azt rosszul hitte
Ez a politikai éleslátását kérdőjelezi meg
Hogy jó vagy rossz politikus hogy csak sokad hegedűs
Nem vezéralak az valószínű
De én felmentem az érdek politizálás nyílt vádja alól
Most lehet másoknak lehúzni róla a vizes-lepedőt
Én többet nem írok róla
 
Az ország egyetlen esélye, ha a fidesz és a jobbik küzd egymással és nem borulnak össze és a patt helyzet miatt legalább korrigált választási tv. mellett idő előtt újra választunk.
Ha összebútoroznak, akkor nekünk annyi...
Ezt állítom én is.
Maradjon versenyben a jobbik legyenek a listákon osszák meg egymás táborát
Úgyis elop sorra minden témát a Fidesz a jobbiktól
Osszák a szavazóikat ami közös gyakran
Ezzel máris nagy esélyt adnak a demokratikus ellenzéknek.
A többi már ott azokon múlik
Amit még az MSZP és DK-ra mondok
A DK-nak van tábora de nincs jó miniszterelnök jelöltje
Az MSZP-nek már nincs vagy nem lesz tábora, de van jó miniszterelnök jelöltje.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!
alexinho04 wrote on MEVA72's profile.
Szia! Köszönöm szépen hogy feltöltötted az Agota Kristof: Trilógia könyvet!
GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!

Statisztikák

Témák
36,980
Üzenet
4,511,373
Tagok
597,423
Legújabb tagunk
b.barbee
Oldal tetejére