Pufitol Kosaras Vilmostol bucsuzik a torontoi magyarsag

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
William "Pufi" Kosaras
May 24, 1940 - August 13, 2011

William, beloved husband, father, grandfather and champion of the Hungarian community left us suddenly on August 13, 2011. You will always be remembered and cherished for the lives you touched.

The funeral will be held on Wednesday, August 17th, at 1:00 p.m., with visitation starting at 11:00 a.m.

In lieu of flowers, and as a contribution to the monument donations can be made at the funeral home.

Online condolences may be made to http://www.mountpleasantgroup.com/Pa...f-5309e1d6d8f3

Temetése 2011 Augusztus 17.-én délután 1 órakor részvétnyilvánítás délelött 11-től. Virág helyett, és a sírkő állításához hozzájátulást a funeral home-ban lehet elhelyezni.


York
Cemetery and Visitation Centre
160 Beecroft Road
Toronto, Ontario M2N 5Z5

Tel: 416-221-3404 Fax: 416-221-6739
email: [email protected]

http://maps.google.com/maps?hl=en&rl...75624244068627
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Meghalt Kosaras Vilmos színész


Életének 71. évében elhunyt Kosaras Vilmos, a Kanadai Magyar Televízió producere. Az 1973 óta Kanadában élő színész-rendezőt Torontóban, augusztus 13-án érte a halál – közölte a család hétfőn az MTI-vel.


Kosaras Vilmos (Pufi) Zalabesenyőn született 1940. május 24-én. A Rózsahegyi Kálmán Színiiskolában 1962-ben végzett, majd a győri Kisfaludy Színház tagja lett. A budapesti Kamara Varietéhez 1965-ben került, ahol színészként és művészeti titkárként dolgozott, de rendezéssel, valamint díszlettervezéssel is foglalkozott. A magyar kabaré legnagyobb sztárjaival játszott együtt: Kabos Lászlóval, Kibédi Ervinnel, Feleki Kamillal, Bodrogi Gyulával, Voith Ágival, Latabár Kálmánnal lépett fel.
A Magyar Televíziónál 1966-tól dolgozott rendezőasszisztensként, Horváth Ádám mellett. 1967-től az újra megnyíló Moulin Rouge művészeti vezetője, rendezőasszisztense lett. A magyar revü megszállottja volt: Bogár Richárd, Medveczky Ilona, Izsmán Nelly, Szécsi Pál, valamint számtalan énekes, táncos és artista lépett fel műsorukban.
Kanadába 1973-ban ment ki, ahol Kertész Sándor színházában, a Torontói Művész Színházban lépett fel. Amikor 1987-ben Kertész bezárta a teátrumot, Kosaras Vilmos megalapította saját színházát, Torontói Magyar Színház néven. Több mint 150 hazai művészt hívott amerikai turnéra varieté műsorokba vagy színházi előadásokra.
A Torontói Magyar Színház 1993-ban Magyarországon vendégszerepelt a határon túli magyar színházak kisvárdai fesztiválján, ahol Arthur Miller Pillantás a hídról című darabját mutatta be hatalmas sikerrel. Kosaras Vilmos 1997-ben elnyerte a Pro Cultura Hungarica díjat, 2006-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Zalaegerszeg 2008-ban tiszteletbeli polgárává avatta. Haláláig, immár 9 éve volt a Kanadai Magyar TV producere.


HVG

http://hvg.hu/kultura/20110815_kosa...dium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_8_15
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
p41701081.jpg



Vannak helyzetek, amikor a szó kevés...​

Ha elborzadok, földbe gyökerezik a lábam, amikor meghallom a hírt, hogy valaki nincs többé, akit ismertem,
ha nem találom a szavakat, amikor ki szeretném fejezni mit érzek, amikor ürességet tapasztalok a körülöttem lévő térben,
akkor tudhatom, hogy jóbarát, aki átköltözött.​

Isten Veled "Pufi" !​



small.jpg
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Elhunyt Kosaras “Pufi” Vilmos


Kosaras Pufi, az egyszemélyes intézmény.
Toronto – Pótolhatatlan veszteség érte a demokratikus érzelmű amerikai-kanadai magyar emigrációt. Augusztus 13-án elhunyt Kosaras “Pufi”, a torontói Kanadai Magyar Televízió tulajdonosa és producere, színházi rendező, a torontói Magyar Színház volt vezetője, a nácik és nyilasok állandó céltáblája, a liberális, demokratikus felfogású, becsületes és tisztességes magyarok védelmezője, erős harcosa és szószólója. Igaz barát, az Amerikai Népszava nagy híve és támogatója.
Pufi váratlanul ment el, nagy lelkiismeretfurdallás közepette hagyva a barátait és az ismerőseit, akik mindig úgy fogják érezni, hogy adósai maradtak Pufinak, a barátságáért, a szeretetéért, a lelki közösségért, a bátor kiállásért. Kosaras Pufi a legbátrabb és legegyenesebb magyar ember volt, akit valaha ismertem. A torontói magyar nyilasoktól körülvéve állta a sarat, egy életen át küzdött velük, és nem tudtak vele mit kezdeni, mert erősebb volt mindnyájuknál, erősebb volt az igazsága, és felülmúlhatatlan a bátorsága. Soha nem ijedt meg tőlük, mindig az igazság és az üldözöttek oldalán állt. Nagyon megörült az Amerikai Népszavának, amikor az egyre határozottabban szabadságpárti, szabadelvű és demokratikus értékek mellett elkötelezett értékeket közvetített. Azt mondta, hogy sok évtized után végre nincs egyedül.
És mi sem voltunk egyedül, mert Pufira mindig számíthattunk, a tanácsaira, az ötleteire, a vigasztalására és a barátságára. Jó volt órákon át beszélni vele esténként. Soha nem múló fájdalma volt, hogy a nyugati magyarságról lemondott az óhaza. Egyedül maradt, magánügye lett a magyar kultúra ápolása Torontóban. Mert Pufi egyszemélyes intézmény volt. Színházat rendezett, tévét üzemletetett, újságot adott ki, ő volt a menóra című újság kiadója és főszerkesztője is, kultúrális programokat szervezett. Fáradhatatlan munkása volt a magyar kultúrának. Évtizedeken át szervezte a magyar művészeket New Yorkba és Torontóba. Szívügye volt a színház. Valamikor Pesten színházaknál dolgozott, majd a Merlinben, a Moulin Rouge-ban. Amíg Pesten élt, fogalom volt a neve. Torontóban Faludy György köréhez tartozott. A rendszerváltáskor Amerikába és Kanadába hozta az új demokrácia politikusait, különösen jó kapcsolatai voltak a demokratikus ellenzék tagjaival. Pufi vidám, nagykedélyű, csupaszív ember volt. Az utóbbi időben sokat betegeskedett, az orvosok tanácsára sokat fogyott is, de nem az az ember volt, aki egyszer majd meghal. Mindig azt mondtam neki, hogy “Pufi, Te túlélsz engem”.
Nagyon nehéz szavakat találni egy kedves barát, harcostárs, egy csodálatos ember elvesztésekor. Pufinak nagyon szép családja van, szép unokái, Mira, a fantasztikus felesége. Most velük együtt siratjuk Kosaras Vilmost, a férjet, apát, nagyapát és barátot. Kérjük olvasóinkat, hogy ismeretlenül is szeretettel emlékezzenek meg egy nagyszerű emberről, akinek távozása igen nagy veszteség a tengeren túlon, de az egész egyetemes magyarságnak is.
Kedves drága Pufi, szólhattál volna. Mondtam volna, hogy ne csináld, ne menj még! Szükségünk van Rád! Legyen nyugodt és békés álmod, mert itt a Földön sok nyugalom nem adatott meg Neked. Gondolj arra a sok szépre, amit csináltál, a sok örömre, amit annyi embernek szereztél, a teltházas előadásokra, és mindarra, amit magad mögött hagysz, mindazokra, akik nagyon sok szeretettel emlékeznek Rád, és soha el nem felejtenek.
Pufikám, siratunk, Isten áldjon meg! Köszönünk mindent. Hiányzol!
Bartus László


Amerikai Nepszava
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Nem is tudom mit irjak nagyon megdobbentem a hir hallatan,olvasvan.
En szemelyesen nem ismertem de beszelgettunk az egyik topicban,kerdeztem a magyar szineszekrol,hogy kiket ismert kik voltak a baratai.O felhivta a figyelmemet,hogy mar egyszer leirta ezt kisse korholva ram de megtette ujra elmeselte a tortenetet ujra.Ilyen ember is volt O a Pufi szeretett meselni,ugy volt,hogy keszul egy konyv rolla es en azon gondolkodtam milyen jo lesz ha megjelenik en elmegyek es dedikaltatom es ott bemutatkozom neki es elmondom,hogy mi mar ismerjuk egymast,sajnos odafent mar nem igy gondoltak....

Eg vele kedves Pufi!
 

jutta80

Kitiltott (BANned)
"Keresheted őt, nem leled, hiába,
se itt, se Fokföldön, se Ázsiába,
a múltba sem és a gazdag jövőben
akárki megszülethet már, csak ő nem."

"Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.
"

Nyugodj békében!
 

leeri

Kitiltott (BANned)
"Megpihent szíved, szemed álomba merült,
felszállt lelked, angyalok közé került.
Angyalként jössz hozzánk,
éjjel csillagként ragyogsz.
Igaz nem látunk, de tudjuk,
fentről mindig ránk mosolyogsz."

Nyugodj békében!
Részvétem a gyászolóknak.
 

zmaros

Állandó Tag
Állandó Tag
Telthazas bucsuztato

Sikereihez hiven a búcsuztatása is méltó volt Pufihoz.
Megható szeretet és tisztelet volt jelen ezen a szomorú eseményen.
A félig katolikus és félig zsidó származású Pufit katolikus pap ill. izrealita rabbi búcsuztatta.
Nagyon szép szavakkal búcsúzott Mira, "kis Balázs", Tom Mihalik, OMNI TV csatorna vezetője, Zsidó Kongresszus vezetője, barátai nevében egy volt szinésze és a kozösség nevéven Takács Kati.

Pufi utolsó "szereplése" is teltházas volt.

Köszönjük mindenkinek, akinek lehetősége volt személyesen is megjelenni a bucsúztatáson, köszönjük azoknak is, akik nem tudtak eljönni, de részvétet éreztek iránta.
Akik nem éreztek részvétet és nem jöttek el, külön köszönjük, hogy távolmaradásukkal mindezt nyilvánvalóvá tették minden résztvevő számára!
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Pufi!

Mélyen elszomorodva hallottam halálod hírét.
Sajnálom, hogy az utóbbi időben gondjaim tengerében, ahogy sok más barátot is, Téged is hanyagoltalak.
Itt a ch-n volt egy csodálatos fénykorszakunk, mikor nagyon sokan nagyon hasznosan és élvezetesen beszélgettünk Veled, egyrészt hihetetlen sztorijaidat élvezve, másrészt építő vitákat, párbeszédeket folytatva Veled. Nagy idők voltak, most már tudom.
Köszönöm, hogy annyi mindenben segítettél! Hogy sokat meséltél regénybe illő életedről! Hogy találkozhattunk egyszer személyesen is egy pesti ch-s találkozón, egy kitűnő vacsorán, ami feledhetetlenre sikerült!

Nyugodj békében, örök álmodban járj a színházaid sejtelmes, varázslatos világában, barangolj a filmstúdiók mesés díszletei közt, tévék stúdióiban, régi kalandjaid helyszínein és időzz rég eltávozott barátaiddal, szeretteiddel.
Hiányzol ebből a romló világból, Te mint Állandó Mérce.
Családodnak, Mirának, kicsi unokáidnak őszinte részvétem.
Bora
 

Pancsi

Állandó Tag
Állandó Tag
A temetesrol keszitettem par fotot a telefonomon,sajna nem lettek tul jok de aki nem volt ott az lathatja ............Pufi utolso utjat.
 

Csatolások

  • 1313599458638.jpg
    1313599458638.jpg
    38.3 KB · Olvasás: 26
  • 1313599461155.jpg
    1313599461155.jpg
    37.7 KB · Olvasás: 28
  • 1313599512787.jpg
    1313599512787.jpg
    44.1 KB · Olvasás: 28
  • 1313599598717.jpg
    1313599598717.jpg
    39.5 KB · Olvasás: 28
  • 1313599637412.jpg
    1313599637412.jpg
    40.1 KB · Olvasás: 23
  • 1313602637430.jpg
    1313602637430.jpg
    40.5 KB · Olvasás: 25
  • 1313602091650.jpg
    1313602091650.jpg
    38.3 KB · Olvasás: 25
  • 1313601238597.jpg
    1313601238597.jpg
    36.3 KB · Olvasás: 23
  • 1313600868370.jpg
    1313600868370.jpg
    40.6 KB · Olvasás: 25
  • 1313600346841.jpg
    1313600346841.jpg
    52.4 KB · Olvasás: 25

Pancsi

Állandó Tag
Állandó Tag
kepek
 

Csatolások

  • 1313603039728.jpg
    1313603039728.jpg
    39.4 KB · Olvasás: 16
  • 1313602952942.jpg
    1313602952942.jpg
    37.4 KB · Olvasás: 18
  • 1313602842670.jpg
    1313602842670.jpg
    38.5 KB · Olvasás: 16
  • 1313602809993.jpg
    1313602809993.jpg
    39.8 KB · Olvasás: 18
  • 1313602690547.jpg
    1313602690547.jpg
    38.3 KB · Olvasás: 17
  • 1313603056322.jpg
    1313603056322.jpg
    38.6 KB · Olvasás: 17
  • 1313603084523.jpg
    1313603084523.jpg
    46.2 KB · Olvasás: 24
  • 1313604061130.jpg
    1313604061130.jpg
    53.2 KB · Olvasás: 26
  • 1313604142826.jpg
    1313604142826.jpg
    41.2 KB · Olvasás: 25
  • 1313604260824.jpg
    1313604260824.jpg
    50.2 KB · Olvasás: 27

Pancsi

Állandó Tag
Állandó Tag
kepek
 

Csatolások

  • 1313606019042.jpg
    1313606019042.jpg
    29.9 KB · Olvasás: 30
  • 1313605991528.jpg
    1313605991528.jpg
    29.8 KB · Olvasás: 32
  • 1313605959786.jpg
    1313605959786.jpg
    35.1 KB · Olvasás: 29
  • 1313605946440.jpg
    1313605946440.jpg
    34.6 KB · Olvasás: 30
  • 1313605936925.jpg
    1313605936925.jpg
    33.1 KB · Olvasás: 28
  • 1313606039184.jpg
    1313606039184.jpg
    30.4 KB · Olvasás: 29
  • 1313606044056.jpg
    1313606044056.jpg
    30.3 KB · Olvasás: 29
  • 1313606059441.jpg
    1313606059441.jpg
    29.5 KB · Olvasás: 31
  • 1313606063435.jpg
    1313606063435.jpg
    28.7 KB · Olvasás: 33
  • 1313606070560.jpg
    1313606070560.jpg
    25.8 KB · Olvasás: 31
Oldal tetejére