Hírek Putyin csónaknyi asztala összemegy, ha nem Orbánnal találkozik?

Orbán Viktor miniszterelnök maga is rácsodálkozott arra, milyen hosszú asztalnál fogadta Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök. Aki azonban ennél jóval közelebb ült le, amikor például argentin, mongol, vietnami vagy finn tárgyalópartnerrel találkozott. Mutatjuk a képeket.Orbán a Kossuth rádióban péntek reggel a keddi moszkvai tárgyalásról szólva egyebek mellett az asztal méretét is megemlítette:
„Az asztal hosszú volt, az orosz elnökre vigyáznak, az mégse Magyarország, hogy a miniszterelnök vagy az elnök időnként kocsiba ül, mint én időnként, magam vezetek, időnként testőrök nélkül, itt-ott-amott, járom a kórházakat még járvány idején is.

Oroszországban azért nagy a tét, az egy nagy katonai hatalom, ott azért az elnökre járvány idején egészen különleges szabályok vonatkoznak, például hogy ha olyan vendéget fogad, mint jómagam, akkor egy jó ég tudja pontosan hány méter hosszú asztal másik oldalán kell ülni. Mondtam is a sajtótájékoztatón, hogy még életemben ilyen hosszú asztalnál nem ültem, de a távolságért kárpótolt bennünket a tárgyalás hossza és mélysége.”

És tényleg, hajónyi távolság választotta el a feleket:

A 70. évében járó orosz elnök a hírek szerint nagyon el akarja kerülni a koronavírus-fertőzést. De más tárgyalásain nem látni nyomát ennek az Orbán által említett protokollnak. Ugyanis, ahogy a 444 is megjegyezte, amikor két nappal később Alberto Fernandez argentin elnök vendégeskedett Putyinnál, egy kisasztalnyira csökkent a távolság:
Putyin_Fernandez.jpg


Fernandez és Putyin 2022. február 03-i találkozója
Fotó: Youtube

Ugyanezt az asztalt láthatjuk a hivatalos moszkvai fotókon, például amikor Uhnágín Hürelszüh mongol elnök érkezett december 16-án.
A mongol elnök Oroszországban


Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) megbeszélést folytat mongol hivatali partnerével, Uhnágín Hürelszühhel a moszkvai Kremlben 2021. december 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

Vagy amikor három hónapja, december elején Nguyen Xuan Phuc vietnami elnök volt a Kremlben.
A vietnami elnök Oroszországban


Vlagyimir Putyin orosz elnök és Nguyen Xuan Phuc vietnami elnök tárgyal a moszkvai Kremlben 2021. november 30-án. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev


Sauli Niinisto finn államfő is a virágos kisasztal mellől néz ki a fotósra, miközben őt figyeli Putyin, történik mindez 2021. október végén.
A finn elnök Oroszországban


Vlagyimir Putyin orosz elnök és Sauli Niinisto finn államfő tárgyal a moszkvai Kremlben 2021. október 29-én. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat

Igaz, ami igaz, Ebrahim Raiszi iráni elnököt is a csónak méretű asztalnál fogadta Vlagymir Putyin ez év január 19-én. De amikor Kínába látogatott pénteken, a téli olimpia megnyitójára, akkor így álltak Hszi Csin-ping elnökkel:
Putyin Kínában


Hszi Csin-ping kínai elnök fogadja orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint Pekingben 2022. február 4-én. Putyin a 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos megnyitójára érkezett a kínai fővárosba. MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin


Miközben Orbán Viktor a sajtótájékoztatón is jóval távolabb kapott helyet:
Orbán Viktor Moszkvában


Orbán Viktor kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után Moszkvában 2022. február 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher


1644010322264.png
 
Nyugaton is az év elejétől lehet igényelni az adóvisszafizetést, ami munkavállalók számára nem jelentéktelen összeg.
"A befizetett adónk mindannyiunk közös pénze. Ha gyereket nevelő szülőkként idén visszakapjuk az egész éves SZJA-t, olyan helyről fog hiányozni a pénzünk, ahol nagy szükség lett volna rá. Ha megteheted, legyél te is továbbadó! Támogasd a visszakapott SZJA-dból a szívedhez közel álló szervezeteket, sajtótermékeket, mozgalmakat." - Ez olvasható a Továbbadó nevű kezdeményezés holnapján. A kezdeményezért Fernezelyi Márton informatikus és Váradi Luca szociológus indította, arra kérve minél több embert, hogy a visszakapott 2021-es személyi jövedelemadóját, vagy annak egy részét adományozza jótékony célra.

Egy új mozgalom arra buzdít, hogy a szülők adományozzák jótékony célokra a visszakapott SZJA-t​

 
P
Igazi haladó baloldali hozzáállás! Egyszerűbb egy nem tetsző hozzászólást törölni, mint vitatkozni vele? Tisztelettel kérem ezúton a felhasználói fiókom törlését is, ez a megkeseredett rosszindulatú közösség mát nfm az, ahova regisztráltam! Előre is köszönöm!
 
Szia! Szerinted ott, ahol ekkora szegénység van, és két hónappal a választások elött a lakosság kb 1/3-a visszakap az államtól fejenként 2-3 havi fizetésnek megfelelő adót, fejenként, tehát apa és anya együtt egy vagyont, pláne úgy egyik nap hozza a postás a pénzt, másnap a miniszterelnök úr levelét, melyszerint örüljünk hogy milyen szuper az állam, változni fog valami?
Amíg a szegénység tudatlansággal (szűklátókörűséggel, pontosabban a mögélátás hiányával párosul), addig nem valószínű.
Abban az országban, ahol a kollegám röhögött a politikusokon mindig, mert szerinte ez hülyeség, és az egészből annyit ért, hogy Kunhalmi Ági milyen szép nő, most elmegy választani, és természetesen a vadászati vizsgát is leteszi, mert így otthon tarthat fegyvert legálisan, mert ha jönnek a migránsok neki meg kell védeni magát, és a feleségét,
Azért nem ártana tudatni vele, hogy ahhoz egy vadásztarsaságba is be kéne lépni, ami nem olcsó és nem könnyű (az átlagembernek).
és abban az országban, ahol egy feltüzelt vérnyugdijas megütheti az ellenzék miniszterelnök jelöltjét szerintem úgy, hogy nem lesz súlyos következménye mi fog változni?
Most ütött volna vissza?
Megmondom neked: semmi! Mert a fidesz (Orbán) megvédte a magyarokat brüsszelben, intézett olcsó gázt,
Ami alig volt duplája a világpiaci árnak (akkoriban)...
Na ezt pl. szajkóznia kellett volna anno az ellenzéknek.
és még a koronavírus ellen is helytállt!
41 ezer halott, meg aki az ellátás hiányában másban halt meg.
Ezt is mantrázni kéne, de nem úgy, hogy a YT-on nyomatják. Már herótom van a Völlner még mindig szabadlábon reklámoktól.
Félre ne érts, én nem örülök ennek, mindig is a radikális oldal szavazója voltam, és látom mi a rákfenéje ennek a dolognak: van egy Gyurcsány Ferencünk, aki az ellenzék legnagyobb csapása sajnos, míg porondon lesz, ő a legjobb kampány fidesznek, mert ezt tette, meg azt tette, ezt irányítja, és azt is,
Ennél jobban hova vonuljon hátra?
Azért talán az általa alapított és vezetett pártból is (amely jelenleg a legnagyobb ellenzéki párt), talán kilépjen?
meg a felesége kint brüsszelben a Haza ellen áskálódik már megint, és ne gondold, hogy a külföldi hírek széleskörűen oltják a hazai tudásvágyat, mert sok magyar nem hogy idegennyelvet nem beszél, de a sajátját sem kezeli készség szintjén!
Na ez az alapja a regnáló párt hatalmának.
Van országrész, ahol csak az M1 (és társai) és a tv2 a mérvadó hírforrás, mert más nincs! Szépek ezek a nagy remények, de én előre megjósolok egy negyedik fidesz 2/3-ot, mert ez már nem az urak sportja, mint régen volt a politika, ez már mattanza, abból is az aljasabb fajta, nézz utána...
Én azért nem vagyok ennyire pesszimista.
Különben nem költemények milliókat a FB YT és társai reklámjaira. Biztos nem mutatnak szép képet a belső felmérések.
 
Utoljára módosítva:
Hosszú az asztal és kit tudja mit rejt....egyre fokozódik a helyzet az urán határ mellett.
Az amerikai hírszerzés figyelmeztette szövetségeseit.


Február 16-án, szerdán indíthat támadást Oroszország Ukrajna ellen az amerikai kormány helyzetértékelése szerint, amit pénteken osztottak meg az európai szövetségesekkel – írta a Der Spiegel német hírmagazin
 
Hosszú az asztal és kit tudja mit rejt....egyre fokozódik a helyzet az urán határ mellett.
Az amerikai hírszerzés figyelmeztette szövetségeseit.


Február 16-án, szerdán indíthat támadást Oroszország Ukrajna ellen az amerikai kormány helyzetértékelése szerint, amit pénteken osztottak meg az európai szövetségesekkel – írta a Der Spiegel német hírmagazin
Én azt tartom az orosz törekvés is jogos
Legyen pufferország mellettük.Ne NATO
És az ukrán is fél az orosztól.Ez is érthető
Orbán távol tartotta magát és vétót fog
Én meg a háborútól tartok
És ezért mindentől távoltartást mondok az ügyben
Vagyis se ide se az ukránokhoz ne menjenek védeni.
Az orosz meg úgyis megszerzi amit akar
Ezért helytelen volt az orosz-barátkozás egy kis kölcsönért még ha az Paks 2 is
Hisz a behálózás a csicskáztatás lehetősége
 
De, az angol külügyminiszter határozott volt...
az orosz külügyminiszter és brit kollégája között a következő párbeszéd zajlott le:

„Önök nyilván elismerik Oroszország fennhatóságát Voronyezs és Rosztov felett” – mondta Lavrov, mire Truss közölte:

„Nagy-Britannia sosem fogja elismerni az orosz fennhatóságot ezen területek felett.”
(ez a két város Oroszországhoz tartozik.....)
Önmagában persze nem várható el, hogy minden várost fejből tudjon a brit külügyminiszter
Később a brit nagykövetség a Kommerszant megkeresésére közölte, tévedésről volt szó, a külügyminiszter azt hitte, Lavrov ukrán területekről beszél. A brit külügyminiszter a félreértés után még a találkozón tisztázta, hogy természetesen nem kérdés az orosz fennhatóság Voronyezs és Rosztov felett.

Tartott a moszkvai hidegtől, subába burkolva ment ki a brit külügyminiszter a Vörös térre a 2 fokos időben​

1644750439499.png

A jobb oldali a külügyminiszter a baloldali meg a moszkvai nagykövetük.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,176
Üzenet
4,812,863
Tagok
616,374
Legújabb tagunk
Koller Ágnes
Oldal tetejére