Putyin elszámolta magát: az EU erősebb lesz, mint valaha

Jó az esélye annak, hogy a brexittel mind a britek, mind az EU jól jár, a felek olyan viszonyba kerülhetnek egymással, mint Kanada és az Egyesült Államok. Különösen jó vége lehet a történetnek, ha Joe Biden lesz az USA elnöke jövő januártól.

Teljesen biztosra vehető, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő éppen azt a végeredmény kapta a 2016-os brit függetlenségi népszavazáson, amit szeretett volna. Biztos lehetett benne, hogy a brexit győzelmével, azaz az Egyesült Királyság távozásával az Európai Unióból meggyengül a nyugati gazdasági és katonai szövetség, ami szerinte jó Oroszországnak. Az elmúlt hónapok fejleményei azonban arra utalnak, hogy hosszabb távon nem jön be az orosz elnök számítása: az EU megerősödhet a britek távozásával, miközben a szigetország sem jár rosszul, a nyugati szövetségi rendszer pedig, aminek része az USA is, új erőre kaphat - véli Gideon Rachman, a Finacial Times (FT) vezető publicistája.

Hosszabb távon az EU és az Egyesült Királyság kapcsolatai az USA és Kanada viszonyának analógiájára rendeződhetnek. A britek/kanadaiak nem óhajtanak csatlakozni az EU-hoz/USA-hoz. Elfogadják, hogy a nagy szomszéddal aszimmetrikus a kapcsolatuk, ez az ára annak, hogy megtarthatják politikai függetlenségüket. Ezt leszámítva mindkét félnek előnyösek a szoros gazdasági kapcsolatok, illetve a stratégiai együttműködés a közös érdekek, értékrend és földrajzi közelség alapján.

Jobb, hogy nem voltak itt

A legutóbbi uniós csúcsértekezlet megmutatta, miért előnyös, hogy a britek házon kívülre kerültek. Az EU-s vezetők egyik leghosszabb tanácskozásukon megállapodtak abban, hogy országaik közösen fognak hitelt felvenni a pénzpiacokon. Kezdetben ez azt szolgálja, hogy enyhítsék koronavírus-válság következményeit, ám az akció világossá teszi, hogy ha az unió kiváló adós, ezért igen olcsón tud kölcsönhöz jutni. A forrásból, amit így szerez, a jövőben olyan ambiciózus programokat finanszírozhat, mint a klímacélok elérése vagy a közös védelmi képességek erősítése. Az új adósság a pénzvilágban biztonságos befektetésnek fog minősülni, ami erősíteni fogja az eurót és az EU politikai befolyását.

Az FT publicistája szerint ezzel az EU történelmi lépést tett afelé, hogy megvalósítsa célját: az egyre szorosabb integrációt, ami nem jött volna össze, ha az Egyesült Királyság még a júliusi csúcs idején is tagja lett volna az EU-nak. A négy "fösvény" tagállam (Hollandia, Dánia, Svédország és Ausztria) derekasan harcolt, hogy megfúrja a közös kölcsön felvételét - amelynek felét uniós támogatásként fogják szétosztani a rászoruló országok között -, ám nem állt mögöttük a szigetország, amely elég nagy lett volna ahhoz, hogy megvétózza az egyezséget.

Így nem tudták megállítani a francia-német hengert, amely támogatta a közös hitelfelvételt. Ráadásul ez utat nyit a közös adók kivetése előtt, amelyekből finanszírozni lehet a felvett kölcsönök visszafizetését - így joggal feltételezhető, hogy az EU tett egy nagy lépést a politikai unió irányába is.

Szokatlan egyetértés

Ez magában hordozza, hogy beigazolódjon az EU két nagy politikai blokkjának, a federalistáknak és a brexitereknek egy-egy dogmája. Az előbbiek meg voltak győződve arról, hogy az Egyesült Királyság blokkolja az európai projekt, azaz az integráció előrehaladását, míg az utóbbiak úgy vélték, hogy a britek soha nem lesznek kibékülve egy mélyebben integrálódó Európai Unióval. A dolgok ugyan még rosszra fordulhatnak, ha például a nemzeti parlament keresztbe tesznek a júliusi csúcs döntéseinek, ám valószínűbb, hogy 20 év halvány eredményei után felgyorsul az európai projekt megvalósítása - véli az FT cikkírója.

És a történet még rózsásabban alakulhat azt követően, hogy az USA élére - három hónap vagy négy év múlva - új vezetés kerülhet. Ez felismerheti, hogy az új Kína-Egyesült Államok rivalizálásban szükség van a nyugati szövetségi rendszer felélesztésére. Donald Trump elnök várható kihívója, Joe Biden volt alelnök stábja tudja, hogy az USA az erős Kínával, az izmozó Oroszországgal és más veszélyes hatalmakkal, mint például Iránnal szemben nem tudja egyedül fenntartani a második világháború után kialakult dominanciáját a világon. Eközben az EU is beláthatja ugyanezt: Kínával, Oroszországgal, a bizonytalan Közel-Kelettel és Afrikával szemben szüksége van arra a támaszra, amit az USA kínál.

Végül a harmadik szereplő, az Egyesült Királyság is megtalálhatja a helyét ebben a rendszerben: beláthatja, hogy nem az EU az ellenfele a világ porondján, ellenkezőleg: az európai demokráciák nélkülözhetetlen partnerei az Európán túli fenyegetésekkel szemben, főként az autoritárius rezsimek kel szemben. Az EU-nak nem kell a jövőben idegeskednie, hogy a britek belülről fékezik az integrációja erősítését, így kreatívan építheti kapcsolatait a szigetországgal.



upload_2020-8-6_7-15-58.jpeg
 
Szóval az csak jó hogy a nagybritannia kilépett az unióból....
Végül az lesz hogy szünjön meg az még jobb lesz...
 
Kicsit uncsi, ha évente 10x nem írják, hogy össze omlik Oroszország már holnap, akkor levonnak a fizetésükből. Azt meg a jó ég se tudja mi lesz jövőre, 2020--ra is pozitiv dolgokat mondtak, aztán mi lett belőle.
 
A brexithez vezetö orosz befolya idöközben ketsegtelenül igazolt.

Orbán sem fenyeget mar a huxittal.
Egy szélsőjobboldali eu-s frakció vezetője sem akar lenni mert időközben világos, egy nacionalista szomszéd állam csak árt Magyarországnak.

Orbán fegyverkezik ami nem jó Putyinnak ( legalábbis amíg Orbán a NATO-ban van)
 
Utoljára módosítva:
A brexithez vezetö orosz befolya idöközben ketsegtelenül igazolt.

Orban sem fenyeget mar a huxittal.
Egy szelsöjobboldali eu-s frakcio vezetje sem akar lenni mert idöközben vilagos, egy nationalista szomszéd állam csak art magyarorszagnak.

Orban fegyverkezik ami nem jo Putyinnak ( legalabbis amig Orban a Natoban van)

A Leopard 2A7+ nem támadó harckocsi, ami más tankok ellen harcol.
Ezt a tipust elsósorban terroristák szervezetek, magányos tá,madók ellen fejlesztettek ki!
A fegyverzetük főleg ennek megfelelően lett kifejlesztve.
A 44 uj harckocsi, ami 2023-ra érkezik és a 12 lizingelt, olyan erő ami a tobbeszzres szovjet harckocsiállományt figyelembe véve, legfeljebb röhögésre ingerelné az oroszokat.
Szokás szerint megint Orbánozol ahelyett hogy gondolkoznal es informálódnál!
 
A Leopard 2A7+ nem támadó harckocsi, ami más tankok ellen harcol.
Nem cáfolja amit írt:
Orban fegyverkezik ami nem jo Putyinnak
Másutt ezt olvasni bővebben
Olyan bődületes haderőfejlesztés zajlik, amilyenre több évtizede nem volt példa: az Orbán-kormány 3500 milliárdot költhet fegyverkezésre a közeljövőben. Egyebek mellett harckocsikat és szállítórepülőket vesz az ország, miközben sejtelmes nyilatkozatokat tesznek politikai döntéshozók.


Egy másik forrásunk szerint a nagy beszerzésnek igen egyszerű a magyarázata. „Orbán néhány éve azt nyilatkozta, hogy »erőssé tettük az országot«, kivéve egyetlen területet, a honvédelmet. Nem volt rá pénz. Most hozza be a lemaradást.”


Ugyanakkor a szükségessé vált vásárlásokra eszközként tekint, amely politikai céljait szolgálja – ezúttal a számára fontosnak tartott országok jóindulatának megszerzésével. Magyarország 44 új Leopard 2 A7+ típusú harckocsit és 24 új löveget vásárol a német Krauss-Maffei Wegmanntól. Az Mi–24-es harci helikoptereket Oroszországban javíttatta a közelmúltban (ezt egyébként nem tiltja a NATO, bár nem is „túl elegáns” húzás egyik forrásunk szerint).


Úgy tudni továbbá, hogy Törökországtól Ejder Yalcin 4×4 típusú páncélozott harci járműveket vásárolhat a magyar vezetés, amit Recep Tayyip Erdoğan török államfő novemberi budapesti látogatása során jelenthetnek be – ezt a török sajtó amúgy tényként kezeli; a harci járműveket már bemutatták Budaörsön májusban, a magyar honvédelem napján.

Továbbá 148 milliárd forint értékben 180 darab AIM–120C–7 típusú légiharc-rakéta megvásárlására adott engedélyt Magyarország számára az Egyesült Államok. Mindez azért érdekes, mert korábban a kormányfő nem akart boltolni Washingtonnal, mivel az Obama-kormányzattal „nem volt egy hullámhosszon”.
2019


A cikk nem tükrözi az én véleményemet
Szegény ember pénzszórásának látszik
 
A
A cikk nem tükrözi az én véleményemet
Szegény ember pénzszórásának látszik
A magyar honvédség jelenleg 43 T72-es harckocsival rendelkezik.
Ezek is Mzárolt állományban vannak, konzerválva.
Ezeket váltják ki a 44 uj Leopárddal.

Ezt mindenféle támadó előkészületeknek nevezni, több mint nevetséges :)

A környező országokban Szlovákia az aminek nincsennek tankjai, az osszes többi 340-400 darab különféle tipusu harckocsival rendelkezik.

HA figyelembe vesszük azt, hogy magyarorszagnak kötelezettségei vannak különféle békefenntertó missziókban, akkor logikus lépés ezeknek a harcjármüveknek a vbeszerzése( kicsit furi lenne azt mondani az ensznek: jovaaaan megyunk de aggyatok tankot mer nekunk nincs :) )

Mindezeken felul rendelkezunk 800-1000 között lövészpáncélossal, de azt csak laikus nevezi tanknak :)
(BTR-ek BRDM-ek)

Szóval ha figyelembe vesszük, hogy a semleges Svajc nagyjaból 400 Leoparddal rendelkezik, a megcélcott 44 db nem tunik komoly támadó haderőfejlesztélsnek. AMi viszont lényeges, szerintem valóban korszerusiteni kell a régi, zommel szovjet fegyverzetet !
 
A Leopard 2A7+ nem támadó harckocsi, ami más tankok ellen harcol.
Ezt a tipust elsósorban terroristák szervezetek, magányos tá,madók ellen fejlesztettek ki!
A fegyverzetük főleg ennek megfelelően lett kifejlesztve.
A 44 uj harckocsi, ami 2023-ra érkezik és a 12 lizingelt, olyan erő ami a tobbeszzres szovjet harckocsiállományt figyelembe véve, legfeljebb röhögésre ingerelné az oroszokat.
Szokás szerint megint Orbánozol ahelyett hogy gondolkoznal es informálódnál!

Arra igazán nem gondoltam, hogy a jelenlegi kormány Oroszországnak vagy Amerikának hadat üzenne, pedig a miniszterelnök a parlamenti választások előtt, már 2017-ben, félreérthetetlenül kijelentette és a külföldi heves kritika ellenére megerősítette, hogy márpedig ö Horthy szereplését továbbra is pozitívan fogja értékelni.

- Bele kell gondolni, hogy még a második világháborúban is több lovas "Cavallier" volt mint auto.
- Az első világháborúban pusztán a lánctalpas harckocsi láttán félelem fogta el a katonákat.
- Vagy elfutottak vagy egész életükben nem tudtak többet aludni az élmény láttán

- A Hegyeshalom-Bécs útvonal a NATO-ba való lépésig egy országút volt, mert a nyugat félt az orosz tankoktól
- Harckocsik vasútvonal nélkül nem érnek semmit,
- ezért is volt Trianon után a délfelé menő vasúti utak egy nyomsávosak,
- Most épül újra a Budapest-Belgrádi vasútvonal a Kínaiak számára

- Magyarország és Oroszország között ott van még Ukrajna
- Egy ország amelyiknek Putyinnal és Orbánnal is problémái vannak, területi követelések miatt.

- Hogyne Orbánoznék amikor ö a téma, ö rendelte meg a fegyvereket
- Ne mond már nekem, hogy a 8000 határvadász, a 800 milliárd euróba került kerítés,
- nem lenne elég a kaviccsal dobáló suhancok megfékezésére a határnál.

- Nézem a "Röszki-csata" című heroikus videót a Youtube-on hát nevetséges
- Mekkora randalírozás van egy magyar focimécseken, a planetárium leégetésénél?
- Menj el Hamburgba, Berlinbe, Stuttgartba... ott elbánik a rendőrség Leopárd páncélos nélkül is a kihágásokkal

"Felháborító" - hangzott el a közmédiákban, hogy a menekültek "szemérmetlen mutogatással" bosszantották a határőröket.
Ezen az érzékenységen csak csodálkozni lehet.
Köztudott, hogy a magyar tranzit zónát átélt menekültek nem kaptak nyelvoktatást
ezért csak az őröktől átvett káromkodások maradtak meg bennük a szép magyar nyelvből.
Érdemes megkérdezni a nyugatra jutott menekülteket, hogy milyen magyar szavakat ismernek.

A szemérmetlen mutogatások ellen nem kell Leopárd.

- Vegyen fegyvert ha előírja neki NATO csak attól aggódók, hogy a beszédeit ne kövessék tettek (Magyar tenger...)
- Ha jól tudom T-34-essel került ez a kormány hatalomra,

 
A Leopard 2A7+ nem támadó harckocsi, ami más tankok ellen harcol.
Ezt a tipust elsósorban terroristák szervezetek, magányos tá,madók ellen fejlesztettek ki!
A fegyverzetük főleg ennek megfelelően lett kifejlesztve.
A 44 uj harckocsi, ami 2023-ra érkezik és a 12 lizingelt, olyan erő ami a tobbeszzres szovjet harckocsiállományt figyelembe véve, legfeljebb röhögésre ingerelné az oroszokat.
Szokás szerint megint Orbánozol ahelyett hogy gondolkoznal es informálódnál!

A tank tank ellen harcol. Az A7 azt jelenti a legutolsó verzió, ami olyan kiegészítőket is tartamaz, ami alkalmassá teszi városi hadviselésre (a tank nem való a városba (pl. 56-os események), csak ha van mellette egy csomó könnyű gyalogos, lehetőleg városi hadviselésre felszerelve, de mivel a könnyű gyalogságot szinte teljesen felszámolták nyugaton, így a gépesített gyalogságot és egyébb gépesített csapatokat vetik be a városi harcban is (vagy a küülönböző roham vagy speciális alakulatokat)).
Ez az Orbánozás mert Ő rendelte meg nettó agybaj. Ilyen alapon az ISIS működéséért is lehete Gyurcsányzni, mert az Ő regnálása alatt adtunk át egy csomó éppen felújított harckocsit Iraknak, a Nato programon belül, ami később az ISIS-hez került. Vagy ot van a Grippenek ügye, Viktorék megrendelték (bár eredetileg F-16-ot akartak, valyon miért változott meg a véleményük), aztán az új MSZP kormány módosított az üzleten, egyértelműen Magyarország számára hátrányosan (na miért :D). Szóval mindkét oldalnak csúszant a fegyverbizniszből bőven.
Továbbá egyes diplomájukat csak pénzért megszerzett képviselőkkel szemben, akik rögtön azzal vádolták a kormányt, hogy le akarja rohanni a környező országokat, a tengernyi új tankkal, ott van az igazi ok. Ez pedig az USA. Rácsaptak az asztalra, hogy nehogy má ők álják egyedül a Nato kötségvetés 3/4-ét. Mindenkinek válalni kellett, hogy mit dob be a közösbe, magyarország egy nehéz dandárt válalt be, ami még igy is karcsúbb mint egy német nehézdandár.
 
A tank tank ellen harcol. Az A7 azt jelenti a legutolsó verzió, ami olyan kiegészítőket is tartamaz, ami alkalmassá teszi városi hadviselésre (a tank nem való a városba (pl. 56-os események), csak ha van mellette egy csomó könnyű gyalogos, lehetőleg városi hadviselésre felszerelve, de mivel a könnyű gyalogságot szinte teljesen felszámolták nyugaton, így a gépesített gyalogságot és egyébb gépesített csapatokat vetik be a városi harcban is (vagy a küülönböző roham vagy speciális alakulatokat)).
.

A 2A7+ egy speciális változata a 2A seriának!
Ezt irják rrola hivatalos heélyen:
Ez az alváltozat 2010 nyarán jelent meg. Kifejlesztése a 2000-es évek első évtizedének háborúi és más konfliktusai során szerzett tapasztalaton alapult. Ezekben a háborúkban a harckocsik nem ellenséges tankokkal, hanem terrorista szervezetekkel és magányos személyekkel harcoltak, sokszor nem a nyílt harcmezőn, hanem zsúfolt városi környezetben. Az általuk használt fegyverek (improvizált robbanó eszközök, RPG, rejtett aknák) teljesen más jellegűek, mint azok a szovjet harckocsik, amelyek ellen a korábbi változatok páncélzata ill. felderítő rendszere készült.

A fontosabb fejlesztések a következők: körkörösen megerősített páncélzat, a torony tetejére szerelt új másodlagos gyalogság elleni fegyver, új lőszertípusok az ágyúhoz, körkörös kilátás éjjel-nappal, gyalogsági telefon, csendes üzemmód, akadály eltávolító eke, légkondicionáló rendszer. A harckocsi tömege 67,5 t lett, emiatt az erőátviteli rendszer és a futómű is módosult.
 
Utoljára módosítva:
Orbán sem fenyeget mar a huxittal.
nem tudod mi a helyzet a FIDESZ -el az EPP -ben? nagyon pattogtak, kizárással fenyegetőztek, jó sok idő eltelt, mi történt?
Egy szélsőjobboldali eu-s frakció vezetője sem akar lenni mert időközben világos, egy nacionalista szomszéd állam csak árt Magyarországnak.
érdekes ez a nacionalizmus ... elnézem az amerikai zavargásokat, úgy tűnik már senki sem akar elsősorban amerikai lenni, minden népcsoport ismét ragaszkodni kezd a saját eredetéhez, szokásaihoz, kulturájához, etnikai hovatartozásához.

Orbán fegyverkezik ami nem jó Putyinnak ( legalábbis amíg Orbán a NATO-ban van)
akkor vajon mit szól Putyin a romániai fegyverkezésehez, a romániai rakétatámaszponthoz? Pláne, hogy most a románok azért pedáloznak, hogy a németektől kivont 10000 amerikai katona romániába kerüljön.
 
Utoljára módosítva:
A 2A7+ egy speciális változata a 2A seriának!
Ezt irják rrola hivatalos heélyen:
Ez az alváltozat 2010 nyarán jelent meg. Kifejlesztése a 2000-es évek első évtizedének háborúi és más konfliktusai során szerzett tapasztalaton alapult. Ezekben a háborúkban a harckocsik nem ellenséges tankokkal, hanem terrorista szervezetekkel és magányos személyekkel harcoltak, sokszor nem a nyílt harcmezőn, hanem zsúfolt városi környezetben. Az általuk használt fegyverek (improvizált robbanó eszközök, RPG, rejtett aknák) teljesen más jellegűek, mint azok a szovjet harckocsik, amelyek ellen a korábbi változatok páncélzata ill. felderítő rendszere készült.

A fontosabb fejlesztések a következők: körkörösen megerősített páncélzat, a torony tetejére szerelt új másodlagos gyalogság elleni fegyver, új lőszertípusok az ágyúhoz, körkörös kilátás éjjel-nappal, gyalogsági telefon, csendes üzemmód, akadály eltávolító eke, légkondicionáló rendszer. A harckocsi tömege 67,5 t lett, emiatt az erőátviteli rendszer és a futómű is módosult.
Ezért írtam, hogy városi hadviselésre optimalizált, de a fő lövege főleg tankok ellen való. Normál esetben tank a tankkal küzd, de ha szükséges, mint pl. az iraki megszálás alatt, a városokban is bevetik, bár nem az az Ő terepe.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,309
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére