Rák Alternativ gyógymódok

Melitta témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2010 Május 9.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Új kezelés tüdőrák ellen

  A tüdőrákos betegek egy részénél alkalmazhatóvá vált egy modern daganatellenes gyógyszer. A készítmény a daganat vérellátását gátolja, és az elmúlt időszakban már nagyon jó eredményeket értek el vele vastagbél- és emlőrákos betegeknél.

  [​IMG]
  Ajánló

  Részletesen a daganatok érképződésének gátlásáról
  Új teszt a tüdőrák kimutatására
  A tüdőrák korszerű kivizsgálása és kezelése
  Amit a tüdőszűrésről tudni érdemes
  Passzív dohányzás: lássunk tisztán
  A tüdőrák típusai

  Az érképződésgátló szert az úgynevezett nem kissejtes tüdőrákos betegek közül azok kaphatják, akik már előrehaladott állapotban vannak (azaz már az áttétek is megjelentek a szervezetben). A szert hagyományos kemoterápiás szerrel együtt alkalmazzák, és első vonalbeli kezelésként adható (vagyis a jelenleg alkalmazott és első választásként adott kezelések bármelyike mellé adható) - hangzott el az Országos Onkológiai Intézet és az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet szeptember 20-i közös sajtótájékoztatóján.

  A nagy nemzetközi klinikai vizsgálatok alapján a kombináltan alkalmazott érképződésgátló és kemoterápiás szer körülbelül kétszeresére növeli az átlagos túlélési időt a betegeknél; akik csak kemoterápiás szert kapnak, mindössze 4-5 hónapig élnek, a kombinált kezelésben részesülők átlagos túlélési ideje viszont az 1 évet is meghaladta, ami nagyon nagy eredménynek számít ezen a területen. A hosszabb túlélési idő alatt nem romlik a betegek életminősége azokhoz képest, akik csak kemoterápiás kezelést kapnak.

  Dr. Ostoros Gyula (Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet) az [origo] egészség kérdésére elmondta: a terápiás válasz a kezelt betegek körében 40%-os, azaz ennyien reagálnak az új hatóanyagra.

  Az új szert augusztusban törzskönyvezték a fenti betegkörben az EU-ban, és úgynevezett egyedi méltányossági kérelem alapján kaphatják meg a betegek (azaz a kezelőorvosnak kell kérnie az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, ha a beteg szakmai alapon a kezelésre jogosultak körébe esik).

  A tüdőrák esetében egyébként már alkalmaznak (Magyarországon is) egy modern rákgyógyszert, amely szintén az úgynevezett célzott daganatterápiás szerek közé tartozik. A célzott daganatterápiás szerek működésének lényege, hogy a rákos folyamat szempontjából fontos molekulákat támadnak vagy gátolnak a sejtekben, méghozzá specifikusan (azaz "célzottan"), így nincsenek olyan mellékhatások, mint a hagyományos kemoterápiás szerek esetében (egy közismert hasonlattal: a célzott daganatterápiás szerek "mesterlövészek", és nem "bombázók" a rák elleni harcban). Az elmúlt években több más betegség esetében is megjelentek ezek a szerek, az érképződésgátló pedig - mivel egy általános mechanizmust gátol - több ráktípus esetében is alkalmazható: törzskönyvezték már vastagbél- és emlőrákban is. A sajtótájékoztatón elhangzott: a tüdőrák esetében már folynak olyan klinikai vizsgálatok, amelyekben a jelenleg rendelkezésre álló két célzott daganatterápiás szert együtt próbálják ki.

  [​IMG]
  Az érképződésgátló szer hatására a daganat vérellátása összeomlik, és a daganat elsorvad
  (forrás: daganatoserek.hu)​

  A világon évente mintegy 1,3 millióan halnak meg tüdőrákban. Magyarország ebből 8-10 ezer fővel részesedik, ami a népesség számához viszonyítva azt jelenti, hogy világelsők vagyunk. Az utóbbi években ez már nemcsak a férfiakra igaz. A tüdőrák kialakulásának legfőbb oka egyértelműen a dohányzás. Népegészségügyi szűrés tüdőrák esetében nincs (sehol a világon), de a szakemberek az igazán veszélyeztetett csoportnak (40 feletti dohányosok) azt javasolják, hogy mindenképpen vegyenek részt évente tüdőszűrésen.
   
  Lyssa85, csome, navvera és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tüdőrák: gyógyítás  Minden rákbetegség más és más. A megfelelő terápia sok mindentől függ, többek közt a tüdőrák típusától, méretétől, elhelyezkedésétől, a beteg korától és általános egészségi állapotától. Ezeket a dolgokat a kezelőorvossal kell részletesen megbeszélni.

  A kezelés elsősorban sebészi beavatkozás (műtét), sugárterápia (röntgen besugárzás) és kemoterápia (infúziós kezelés) lehet. Néha 2, esetleg mindhárom kezelési mód kombinációja is használatos.

  Műtét

  [​IMG]
  A műtét a daganat és a tüdő egy részének kimetszését jelenti ebben az esetben. Néha az egész tüdő eltávolításra kerül. Ez egy igen nagy műtét, amit mindig altatásban végeznek, így a beteg a műtét alatt nincs ébren, és a műtét utáni lábadozás mindig kórházban történik. Néha a dohányzás okozta egyéb tüdőbetegségek, pl. tüdőtágulat miatt nem minden beteg alkalmas operációra.

  Sugárterápia

  A sugárkezelés nagy energiájú röntgen sugarakkal pusztítja a daganatsejteket. Kis méretű, korai rákot, ami még nem terjedt szét a szervezetben, meg is lehet gyógyítani vele, a nagy daganatok méretét csökkentheti, és az előrehaladott, gyógyíthatatlan esetekben is hatékonyan csökkenti a fájdalmat és egyéb tüneteket. A röntgensugarat pontosan a daganatra irányítják, így elkerülhető az ép szövetek károsodása. A terápiát sok részletben adják, így az hetekig eltarthat. A radioterapeuta – így nevezzük a beavatkozást végző szakembert – egy vízálló tollal megjelölheti a beteg bőrét, így a sugár mindig ugyanarra a megfelelő területre irányítható.

  A sugárterápia nem fájdalmas és utána nem sugároz a beteg, azonban fáradtság és napégéshez hasonló bőrtünetekk előfordulnak.

  Kemoterápia

  [​IMG]
  Ezt a terápiát daganatellenes szerekkel végzik. A gyógyszereket injekcióval, vagy egy vastagabb érbe vezetett katéteren keresztül juttatják be a szervezetbe. A kemoterápiás szerek az egészségek sejteket is károsíthatják épp úgy, mint a daganatsejteket, bár ez utóbbiakra nagyobb hatást fejtenek ki. Ennek következtében mellékhatások jelentkezhetnek, amitől a beteg rosszul érzi magát. A terápia során kihullhat a haj, mivel a kemoterápiás szerek azokon a sejteken hatnak leginkább, melyek gyorsan növekednek, osztódnak. (A daganatsejtek is nagyon gyorsan növekednek és osztódnak, és a daganat növekedése nem áll le, pont ez a betegség lényege. Ehhez hasonlóan a haj sejtjei is állandóan osztódásban vannak.) A terápia befejeztével a haj újra kinő és a többi kellemetlen mellékhatás is megszűnik. A kezelés alatt orvosa segíthet a mellékhatások enyhítésében.

  A tüdőrák kezelése sok tényezőtől függ, elsősorban magának a daganatnak a típusától.
  Lássuk a részleteket:

  • a daganat típusa,
  • honnan indult a daganat (tehát hol volt a primer daganat – ha nem magában a tüdőben),
  • milyen sejttípusokat mutat a mikroszkópos vizsgálat,
  • melyik stádiumba sorolható a tüdőrák – tehát az elsődleges daganaton mennyire terjedt már túl (és hová),
  • milyen a beteg általános állapota.

  Lézeres kezelés

  Nem gyógyító típusú és erejű beavatkozás, főként arra alkalmas, hogy kontrollálja a ráksejtek növekedését, és a tumor által elzárt légutakat megnyissa. A tüneteket hatásosan javíthatja.

  Milyen kérdések merülhetnek fel a kezelés megkezdése előtt?

  A tüdőrák kezelésének megkezdése előtt tisztázni kell, hogy maga a kezelés a gyógyításra, vagy pedig a tünetek mérséklésére irányul. A szakemberek döntésének alapja a kimutatott sejttípus (kissejtes/nem kissejtes), a tüdőn belül hol található a daganat, és mennyire terjedt túl a tüdő szövetén. Mérlegelni kell mindegyik kezelési típus kockázatait, és ezután lehet meghozni a korrekt terápiás döntést.

  Mi várható, milyen prognózisú a betegség?

  [​IMG]
  A tüdőrák prognózisa nagymértékben függ a sejttípustól, a daganat kiterjedésének mértékétől, a beteg általános egészségi, fizikai állapotától, hogy mennyire alkalmas műtétre stb. Ha pl. kismértékű a nem-kissejtes tüdőrák kiterjedése, és szóródása (áttétképzése) előtt operálható, kb. 76% lehet az 5 éves túlélés aránya.
  Előrehaladottabb, de a mellkasra lokalizálódó, nem-kissejtes tüdőrák esetében a műtéti eljárás, sugárterápia és kemoterápia kombinációja mintegy 50%-os arányú 5 éves túlélést eredményezhet.
  Ha a tüdőrák már túlterjedt, tehát áttétet adott más szervekbe, a betegség kimenetele kedvezőtlen. A kissejtes tüdőrák is rossz prognózissal bír. Ha a kissejtes tüdőrák lokalizált, tehát elhatárolt, a betegek kb. negyede javulhat
  a kemoterápia és sugárterápia kombinációjától. Sajnos, mivel a legtöbb kissejtes tüdőrák már a diagnózis idején áttétet adott, a javulási, gyógyulási arány csekély mértékű.

  A legtöbb rákbetegség már a diagnózis idején áttétet adott, tüdőrákra viszonyítva az összes eset mintegy 15%-a gyógyítható. A kezelés célja a nem gyógyítható esetekben a tünetek mérséklése, az életminőség fenntartása, végstádiumú betegek esetén az emberi méltóság megőrzésével való utolsó időszak biztosítása a hospice-okban, vagy az otthonápolás körülményei között.
  A legjobb eredmények akkor adódnak, ha a tüdőrák minél korábban felismerésre kerül – ez minden daganatos betegségre igaz. A korai stádiumban elvégzett műtét is javítja a gyógyulás esélyeit.
  Szeretne további egészségügyi híreket olvasni? Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre és mi kéthetente eljuttatjuk Önhöz a legújabb információkat!
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  E-vitamin és a tüdőrák [​IMG] [​IMG] [​IMG] E-vitamin és a tüdőrák


  Nagyobb mennyiségű E-vitamin fogyasztása felére csökkenti a tüdőrák kialakulásának valószínűségét. Ezt mutatja a Texasi Egyetem M.D. Anderson Rákkutató Központjának kutatói által publikált tanulmány, ami az International Journal of Cancer legutóbbi számában jelent meg, és 1088 tüdőrákos valamint 1414 egészséges ember bevonásával végzett kísérlet eredményét mutatja be. A résztvevők e legkülönfélébb életmódot élik, beleértve a dohányzást is. Az átlagos életkoruk 61 év volt az egészséges csoportban és 62 a tüdőrákos csoportban.
  [​IMG] Az E-vitamin vegyületeknek két fő csoportja létezik, a tokoferol és a tokotrienol. Mindkét csoportban négy változat található meg az étrendünkben, amiket rendre alfa-, béta-, gamma- és delta előtaggal jelölnek. Ebben a tanulmányban a kutatók a különféle étrendi tokoferol formákat vizsgálták, külön a négy lehetséges csoportra.
  "Tudomásunk szerint ez az első alkalom, hogy a különféle (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol) formák és a tüdőrák kialalkulásának valószínűségét vizsgálták volna." írják a kutatók.
  A kutatók a résztvevőket két csoportra osztották aszerint, mennyi tokoferolt fogyasztottak, majd a csoportokat négyfelé, a négy vegyületnek megfelelően. Ezután megvizsgálták a tüdőrák előfordulási arányát a csoportok között.
  Azok közt, akik a legtöbb tokoferolt fogyasztották, 55%-al volt kisebb a tüdőrák előfordulási aránya, mint abban a csoportban, akik a legkevesebbet fogyasztották. A két csoport napi átlagos fogyasztása 13mg és 6,7mg között volt. Nem volt senki, aki ennél többet vagy kevesebbet evett volna.

  Az alfa-tokoferol csoportban 53% volt a különbség a legtöbbet és a legkevesebbet fogyasztók közt, akik minimum 4,1 és maximum 7,7mg-ot ettek átlagosan naponta az E-vitamin ezen formájából.
  Az egyéb formáknak (béta-, gamma, és delta-tokoferol) már nem volt jelentős hatása a tüdőrák előfordulási arányra.
  "Úgy találtuk, hogy közvetlen kapcsolat van az étrendben található alfa-tokoferol mennyiségének és a tüdőrák előfordulási arányának, de az egyéb tokoferol formák esetén nem tudtunk kimutatni kapcsolatot." - írták a kutatók.
  Az európai diéta jellemzően az alfa-tokoferol formájú E-vitamint tartalmazza, míg az átlagos amerikai nagyobb mennyiségben a gamma-tokoferolt. A különféle vitamin kapszulák jellemzően az alfa-tokoferolt tartalmazzák.
  A kutatás célja az volt, hogy kiderítse, az E-vitamin melyik formái, vagy csupán az alfa-tokoferol okozza a tüdőrák csökkent előfordulási arányát.
  "Adataink segítséget nyújthatnak további kutatások alapjaiként, az E-vitamin és egyéb rák formák kapcsolatában." - írták a kutatók.
  A jelentős E-vitamint tartalmazó ételek: asparagus, avokádó, sóska, spenót, magvak, olíva és minden magcsíra. A legtöbb hidegen sajtol olaj szintén gazdag ebben a tápanyagban.
  Ez a tanulmány nem az első, ami az E-vitamin és a rák kapcsolatát célozta meg. Az E-vitamin jól ismert antioxidáns, amely tulajdonsága alkalmassá teszi a sejteket károsító szabad gyökök semlegesítésére. Ezek az elektromosan töltött részecskék, amik iparosodott társadalmunkben mindinkább körülvesznek minket, nagyban felelősek a sejtek olyan sérüléséért, ami káros sejtburjánzáshoz, végső soron a ráknak nevezett betegséghez vezetnek idősebb korban.
  A kutatók az is sugallták, hogy az E-vitamin az időskorral együtt járó egyébb betegségek esetén is hatékony. Azok az idősek, akiknek vérében több vitamin mérhető, jobb fizikai állapotban vannak. Egy korábbi kutatás azt is kimutatta, hogy akik zsírosabb ételek fogyasztása közben E-vitamin kapszulát is fogyasztanak, megállíthatják az idős korban fellépő memória zavarokat.
  A tüdőrák a világon a leggyakrabban előforduló ráktípus. Egyedül ez több halálért felelős, mint az összes többi rákfajta együttvéve. A nyugati világban ugyan "csak" a második, de gyorsasága és lefolyása miatt a legfélelmetesebb betegségként tartják számon. Mindössze a diagnosztizált betegek 25%-a éli túl az első évet azután, hogy diagnosztizálták nála a betegséget.
  Az E-vitamin filléres tápanyag. Nincs értelme kihagyni az étrendünkből.


  Forrás: Natúr Hírek
   
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Mozgás és zöldtea a tüdőrák ellen

  Számos tanulmány vizsgálta már azt a kérdést, hogy a fizikai aktivitás csökkenti-e a tüdőrákos megbetegedések kockázatát.

  [​IMG]
  A tüdőrák a daganatos megbetegedések 25 százalékát teszi ki, és nyilvánvaló rizikófaktorai mellett - melyek közül a dohányzás áll első helyen – mára már jónéhány életmódbeli tényezőről kiderült, hogy hatékony megelőzését jelenthetik a betegségnek. Az eredményekről dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője számolt be.

  A kardioedzés preventív hatású
  Számos tanulmány vizsgálta már azt a kérdést, hogy a fizikai aktivitás csökkenti-e a tüdőrákos megbetegedések kockázatát, és bár már született néhány becslés az összefüggésekről, nemrégiben egy sokkal pontosabb eredmény is napvilágot látott. A dallasi Cooper Klinikán ugyanis 38 ezer 20 és 84 év közti férfit vizsgáltak 1974 és 2002 közt, akik a vizsgálat kezdetéig elkerülték a tüdőrákot. Három csoportba sorolták be őket a taposógépen végzett edzéseik időtartama szerint: a legkevesebbet edzők 20 %-ot tettek ki, a közepes mennyiséget 40, és a legnagyobb mennyiséget szintén 40 % alkotta. Az eredmények: a vizsgált időszakban összesen 232 tüdőrák miatti halálozás következett be. Tekintetbe véve az életkort, az edzéssel eltöltött éveket, a testtömeg-indexet, a dohányzást, az alkoholfogyasztást, a fizikai aktivitást és a családi kórelőzményeket, világossá vált, hogy a többet edzőknél kimutathatóan alacsonyabb volt a halálozások száma.
  Az is bebizonyosodott, hogy a leszokott dohányosoknak kisebb az esélyük a tüdőrákra, mint az aktív füstölgőknek, bár még mindig nagyobb, mint azoknak, akik sosem dohányoztak. Összehasonlító vizsgálatokból az is kiderült, hogy 1-2-szer nagyobb az esélyük a tüdőrák miatti halálozásra azoknak, akik dohányoznak és kevés kardioedzést végeznek, mint azoknak, akik nem gyújtanak rá, viszont sokat edzenek. A következtetés egyértelmű: bár nem lehet kikerülni a dohányzás óriási befolyását a tüdőrák kialakulására, az adatok bizonyították, hogy minél többször van alkalma egy férfinak kardioedzést végezni, annál inkább csökkentheti a tüdőrák kockázatát.
  A mozgás más daganatfajták is beválik
  Az amerikai Nemzeti Rákkutató Központ munkatársai is letették a voksukat a rendszeres edzések mellett. Azt tapasztalták ugyanis, hogy heti 3 vagy 4 alkalommal 30 perc fizikai mozgás, számos daganatos megbetegedés (mell-, méhtest-, prosztata-, bélrendszeri-, és tüdőrák) kialakulását csökkentheti.

  Az összegzett adatok szerint, a fizikailag aktív nők esetében 40 százalékkal kisebb a mellrák kialakulásának valószínűsége és rendszeresen sportoló férfiak esetében 10-30 százalékkal csökken a prosztatadaganat kialakulásának esélye. Dr. Elise Cook, az Anderson Rákkutató Központ Klinikai Rákmegelőző Tanszékének munkatársa egy kézenfekvő javaslatot is tett: szerinte a napi rendszeres mozgás kivitelezésének a legegyszerűbb módja, ha olyan sportot választunk, amit szeretünk végezni. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mozgás csak egy része – bár igen fontos része – az egészséges életmódnak.

  A zöld tea titok?
  Egy amerikai rákkonferencián ismerhették meg a szakemberek azt a klinikai vizsgálat-sorozatot, amelyet több mint 500 ember - 170 tüdőrákos és 340 egészséges - bevonásával végeztek a Tajvanban. Az eredmények alapján megállapították, hogy jelentősen csökkent a tüdőrák kockázata azon dohányzók és nemdohányzók körében, akik legalább egy csésze zöldteát elfogyasztottak naponta.

  Azon dohányzók és nemdohányzók körében viszont, akik egyáltalán nem fogyasztottak zöldteát, 5,16 szorosára nőtt a tüdőrák kockázata. A dohányzók körében ez a kockázat még nagyobb, 12,71-szeres volt. A zöldtea, amely a Camellia sinensis nevű ázsiai növényből készül, Ázsia kedvelt itala. Már korábban is ennek tulajdonították, hogy számos rákbetegség sokkal kisebb arányban fordul elő a világnak ezen a felén. Laboratóriumi vizsgálatok már kimutatták, hogy a zöldtea kivonatai, a polifenolok megállíthatják a ráksejtek növekedését. Ám az emberek bevonásával végzett korábbi vizsgálatok vegyes eredményeket hoztak. Egyes esetekben bizonyított volt a védő hatás, míg máskor nem találtak rá bizonyítékot.

  Más tudósok azt feltételezik, hogy az emberek genetikai állománya játszik szerepet a kockázati tendenciában. Azok a zöldtea-fogyasztók, akik az IGF1 nevű génnel rendelkeztek, kevésbé voltak hajlamosak a tüdőrákra, mint azok, akiknél az IGF1 gén egy másik fajtája volt jelen.
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  • Bokros gomba (Maitake gomba) vs. tüdőrák

  A bokrosgomba kivonat (Grifola frondosa) Japán szerzők szerint az előrehaladott tüdőrákos betegek 62,5%-ban számottevő tumormassza csökkenést és állapot javulást eredményezett. Ennek következtében Japánban ennek a gombának a kivonatát Krestin néven gyógyszerként is törzskönyvezték, és azóta is alkalmazzák. Hatása elsősorban abban nyilvánul meg, hogy az immunrendszer tumorsejteket pusztító hatékonyságát fokozza, tehát nem daganatsejt osztódás gátló hatásról van elsősorban szó.
  Érdekes megfigyelés az is, hogy főleg fiatal férfiaknál a nyáron, ill. kora ősszel diagnosztizált tüdőrákok prognózisa jobb, mint azoknál, akiknél a betegség télen került megállapításra. A különbség valószínűleg abból ered, hogy nyáron több D vitamint tartalmaz a szervezetünk, mint télen, a D vitamin pedig szintén erőteljesen stimulálja az immunrendszert. A bokrosgomba a szervezet vitamin szintjét megnöveli.

  A tüdőrák legfőbb oka a dohányzás. A dohányzókban a betegség gyakorisága a nem dohányzókhoz képest 22-szeres! Magyarország ebben a rákos daganat fajtában a világ első három helyezettje közt van.

  [​IMG]

  Súlyos problémát jelenthet a radon is. A radon egy nagy fajsúlyú nemesgáz, ami egyébként nehezebb az ólomnál is, és a földből folyamatosan szivárog a felszínre. Miután a fosszilis energiahordozók árai az egekbe szöktek, az emberek és a kormányok spórolás céljából arra törekedtek, hogy hermetikusan záró nyílászárókat, nikecellel vastagított falú házfelújításokat végezzenek, aminek az eredménye képen a radon nem tud a lakások többségéből a szabadba távozni és ezt belélegezve egyes becslések szerint évente kb. ezer plusz tüdőrákos megbetegedést valószínűsíthetünk. Tehát energiatakarékosság ide vagy oda, tessék gyakran szellőztetni a lakásokat!

  Tudjuk azt is, hogy dohányzókban a béta karotin és az E vitamin is (előbbi jelentősen, utóbbi csak kismértékben) megnöveli a tüdőrák kialakulásának az esélyét. Aki tehát dohányzik, az kerülje el ezeket a vitaminokat.

  Ezzel szemben a szelén fogyasztása az NPC (National Prevention of Cancer, USA) vizsgálata szerint, mely 8 évig tartott, a tüdőrák, a prosztatarák és a vastagbélrák gyakoriságának a csökkenését igazolta. Amikor azonban a szelént E vitaminnal kombinálták (SELECT study, több mint 35 ezer férfi vett részt a vizsgálatban, ami 4 évig tartott) semmiféle jótékony hatást nem sikerült igazolni a rákos daganatok vonatkozásában.

  Magyarországon a talaj és így következés képen a növények szelén tartalma meglehetősen alacsony. A gombák azonban sok szelént tartalmaznak, így a bokrosgomba is. A szelén hiánya azonban nem csak bizonyos rákfajtákra hajlamosíthat, hanem speciális szívizom elfajulásra is (Keshan kór). Ezt a szívizom elfajulást negyven éve Kínában írták le, főleg gyermekekben, és halálosnak bizonyult. Amikor azonban az egyébként szelén szegény Keshan tartományban elkezdték a szervezet szelén pótlását, ez a betegség eltűnt. Ma már tudjuk, a betegség mögött két tényező állt. A szelén hiánya és egy ehhez társult Coxsackie B vírusfertőzés. Miután a szelén hiányt megszüntették, ez a vírus már nem volt képes ezt a súlyos szívizom elfajulást önmagában előidézni. A gomba gyógyhatásáért tehát ez a nélkülözhetetlen mikroelem is „felelős”.

  Úgy látszik, a gyógyító gombák még sok meglepetést tartogatnak számunkra, különösen a rákos daganatok vonatkozásában.

  [​IMG]
   
 6. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Minden nap egy alma, az orvost távol tartja! - ez, az angolból átvett mondóka látszik beigazolódni, természetesen a mondás szülőföldjén.  Kalifornia Egyetem kutatói szerint azok a dohányosok, akik naponta legalább háromszor fogyasztanak zöldséget, gyümölcsöt, fekete, illetve zöld teát, csökkenthetik a dohányzás káros hatásait, és a tüdőrák kialakulásának esélyét.

  A kutatók adatai szerint azok a dohányosok, akik sok flavonoid (antioxidáns hatású növényi hatóanyag) tartalmú ételt fogyasztanak, csökkenthetik a tüdőrák kialakulásának esélyét. Ez különösen fontos annak fényében, hogy a tüdőrákos megbetegedések 90 százaléka általában a dohányzás miatt alakul ki.[​IMG]

  A flavonoidok vízben oldódó antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású növényi hatóanyagok, amelyek képesek a károsodott szövetek regenerálására. Az egyetem tudósai kutatásuk során 558 tüdőrákos és 837 egészséges ember táplálkozási szokásait vizsgálták meg. A vizsgálat eredményei szerint a flavonoidokban gazdag táplálkozás védelmet jelenthet a tüdőrákkal szemben.

  A flavonoidok közül elsősorban a katekin, a kempferol és a quercetin fogyasztása ajánlott. A katekin főleg az eperben, valamint a fekete és zöldteában fordul elő, a kempferol a kelbimbó és az alma hatóanyaga, a quercetin pedig a babfélékben, a hagymában és az almában található meg nagyobb mennyiségben.

  A különböző flavonoidok gátolják az angiogenezist, azaz a tumorok érhálózatának kialakulását. A flavonoidok emellett a daganatsejtek programozott sejthalálát (apoptózis) is elősegítik. A flavonoidok antioxidáns tulajdonságai emellett a dohányzás DNS-re káros hatásait is képesek visszafordítani, ezért a dohányosoknak különösen ajánlott a fogyasztásuk.

  "Persze a legjobb megoldást a tüdőrák elkerülésére még mindig a dohányzásról való leszokás jelenti, a flavonoidok pontos hatásmechanizmusát pedig további kutatások során fogjuk feltárni" - állítják a tudósok.
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  [​IMG]
  A szintetikus multivitaminok és a tüdőrák Nem mindegy, hogy milyen vitamint fogyasztunk, mert akár ártalmas is lehet. Legalábbis ezt derítették ki amerikai tudósok, kik több mint 70 ezer ember bevonásával végeztek egy a vitaminok hatásaira irányuló vizsgálatot.

  Az elmúlt néhány évtizedben egyre többen fogyasztanak táplálék-kiegészítőket, kifejezetten vitaminkészítményeket abban a reményben, hogy ezek csökkentik a rákos megbetegedések rizikóját. Legutóbb az Amerikai Egyesült Államokban több, mint 70000 ember bevonásával végeztek egy 10 éves időtartamú követéses vizsgálatot, ahol meglepő eredményekre jutottak.

  Az E-vitaminról közismert antioxidáns hatása, ám ez közel sem jelenti azt, hogy minden esetben megvéd a daganat kialakulásától. A vizsgálatok eredményei alapján azoknál, akik közepes dózisban fogyasztottak 10 éven keresztül E-vitamin tartalmú táplálék-kiegészítőket, a tüdőrák kisebb mértékben alakult ki az átlagnépességhez képest, viszont azoknál, akik emelt dózisban fogyasztották 10 éven keresztül az E-vitamin tablettákat, emelkedett a tüdőrák kialakulásának rizikója.


  A vizsgálatot végző egyik orvos szerint ezzel ellentétben a természetes E-vitamin esetében kifejezett tumorvédő hatás figyelhető meg. Hasonló adatok láttak napvilágot a béta-karotin fogyasztásával kapcsolatban. A béta-karotint tartalmazó élelmiszerek csökkentették a tüdőrák kialakulásának esélyét, viszont az extrém dózisban úton bevitt mesterséges béta-karotin 2-3 év alatt többszörösére növelte a tüdőrák rizikóját.

  Ennek magyarázata a vizsgáló orvosok szerint kézenfekvő. A természetes formában fogyasztott vitaminok azért vannak jó hatással a rákos folyamatok megelőzésére, mert nem csupán a kémiai anyagot, magát a vitamint tartalmazzák, hanem mellette számos olyan fitokémiai összetevőt, melyek a vitaminok felszívódását és hatásmechanizmusát befolyásolják. A mesterségesen előállított vitaminokkal kapcsolatban több probléma is felmerül.A mesterséges vitaminok tartalma más

  Az egyik az, hogy szerkezetileg hiába azonos a molekula felépítése a természetes formával, a természetet nem sikerül tökéletesen utánozni, ezért a biológiai hasznosulás csekély. Ettől súlyosabb problémát jelent az, hogy a gyártás során számos olyan segédanyagra van szükség, melyek semmilyen védő hatással nincsenek az emberi szervezetre, csupán a gyógyszer összeállításához és eladhatóságához járulnak hozzá (vivőanyagok, színanyagok, konzerválóanyagok, stb.)Törekedni kell arra, hogy természetes forrásból származó vitaminokat, illetve táplálék-kiegészítőket iktassunk étrendünkbe. Léteznek olyan természetes eljárással készülő vitamin-készítmények is, melyek magukban őrzik a természetes vitaminok jó tulajdonságait és az előállításukhoz nincs szükség a fent említett adalékanyagokra, hanem hőkezelés nélkül állíthatók elő, és eredeti formában megmaradnak a fitokémiai összetevőkkel együtt.

  A helyes vitamin-forma és dózis kiválasztása egyénre szabott kell, hogy legyen. Több tényező is befolyásolja (életkor, anyagcsere-állapot, terhesség, szoptatás, stb.), ezért azt tanácsoljuk, hogy mielőtt megvásárol bármilyen táplálék-kiegészítő terméket, kérje ki szakember véleményét.

  (Dr. Csuth Ágnes
   
  csome, Horváthné Margó és jilu kedveli ezt.
 8. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tüdőrák ellen is véd a főként növényi alapú étrend
  [​IMG]

  Chicago, 2005. szeptember 28. (MTI/Reuters) - A tüdőrák kialakulása ellen is védelmet nyújt az elsősorban zöldségekből és gyümölcsökből álló étrend - állapították meg amerikai kutatók.

  A jelenséget valószinüleg elsősorban a szójában, magvakban, sárgarépában, spenótban, brokkoliban és néhány más zöldségben, illetve gyümölcsben megtalálható, enyhén hormonhatású, sejtszaporodást gátló, és oxidáció elleni (antioxidáns) hatással bíró összetevők, a fitoösztrogének idézik elő - írja a Texas Egyetem M.D. Anderson Rákkutató Központjának munkatársainak vizsgálatairól kiadott jelentés.

  A zöldségekben és gyümölcsökben található növényi vegyületek, a fitoösztrogének rákellenes hatását egyéb rákfajták, így az emésztőszervi rákok, illetve a mellrák esetében már korábban megállapították, a tüdőrák kialakulására gyakorolt hatását azonban csak most vizsgálták először. Mint a kutatók a tüdőrákos betegek étkezési szokásait vizsgálva megállapították, az ebben a rákfajtában szenvedők egészséges társaiknál kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak.

  A fitoösztrogéneknek a tüdőrák kialakulására gyakorolt jótékony hatása a dohányzók, illetve a nem dohányzók esetében egyaránt megmutatkozott, kevésbé volt azonban egyértelmű azoknál, akik korábban cigarettáztak, de leszoktak szenvedélyükről - derült ki a texasi egyetem kutatóinak vizsgálatai során.
   
  csome, navvera és jilu kedveli ezt.
 9. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sajnos nagyon sok ember a rakosok kozott , a tudorakos.
  Kerem a segitsegeteket, termeszet gyogyasz vagy valamilyen atlernativ gyogymodrol tudtok vagy hallottatok osszatok meg velunk, Tapasztalat otletet, hogy segitseget tudjunk nyujtani azoknak akik ezzel a betegseggel harcolnak.
  Koszonunk minden segitseget!
  A betegeknek meg erot es bizakodast kivanok, valamennyien probalunk segiteni es itt vagyunk mindig egy jo szoval.
  Soha nem szabad feladni!kiss
   
  jilu és evapatocs kedveli ezt.
 10. elke

  elke Vendég

  tödőtorna

  Légzőgyakorlatok kezdőknek

  Bevezetés: Könnyen belátható a légzőgyakorlatok fontossága, mivel a légzés maga elég alapvető szükséglete az embernek. Pontosabban az, hogy levegőt és pránát (vagyis energiát) vegyen magához. Egyik energiaforrásunk tehát a levegő. Ezen állítás igaza az alább leírt légzőgyakorlatok kipróbálása során minden bizonnyal kiderül számodra, egyéb módon pedig nem óhajtom bizonyítani, bizonygatni. Bár ezek a gyakorlatok egyszerűek, ha tüdő-, vese-, szív-, máj vagy más komoly betegségben szenvedsz, akkor tapasztalt vezető nélkül még ezeket se gyakorold!
  Hasi légzés: Végrehajthatod állva, ülve vagy fekve. Öntudatodat vezesd a köldöködbe. Kilégzéskor húzd be a hasad. Az orrodon keresztül lassan lélegezz be, miközben a hasad kidomborodik. Közben a mellkasod vagy a vállad ne mozduljon!
  Kilégzés: Húzd be a hasad, a levegőt az orrodon keresztül fújd ki.
  Hatása: Tehermentesíti a szívet, leszállítja a magas vérnyomást, serkenti az emésztést és szabályozza a bélműködést. Masszírozza a hasi szerveket.
  Középlégzés: Végrehajthatod állva, ülve vagy fekve. Öntudatodat vezesd a bordáidhoz. Kilégzés után az orrodon keresztül lassan lélegezz be, mialatt a bordáidat tágítod. A hasad vagy a vállad ne mozduljon!
  Kilégzés: Húzd össze a bordáidat, a levegő az orrodon keresztül távozzon.
  Hatása: a szív felszabadul a nyomás alól, frissíti a máj, epe, gyomor, lép és a vesék vérkeringését.
  Felső légzés: Végrehajthatod állva, ülve vagy fekve. Öntudatodat vezesd a tüdőcsúcsokba. Kilégzés után a kulcscsontod és vállad emelésével az orrodon keresztül lélegezz be. A hasad és a mellkasod ne mozduljon!
  Kilégzés: A válladat lassan leeresztve az orrodon keresztül fújd ki a levegőt.
  Hatása: Edzi a tüdőkaput és szellőzteti a tüdőcsúcsokat.
  Teljes jógalégzés: Végrehajthatod állva, ülve vagy fekve. Öntudatod vezesd az egész törzsedbe, követve a be- és kilégzés hullámzó mozgását. Kilégzés után 8-ig számolva az orrodon keresztül lélegezz be, egyetlen hullámzó mozgással összekapcsolva a hasi- közép- és felső légzést. Tehát először domborítsd ki hasad, majd feszítsd szét bordáid, végül lélegezz a tüdőcsúcsaidba, a vállaidat megemelve. Ekkor hasadat már elkezdheted behúzni. A belégzéshez hasonló sorrendben és ritmusban, tehát először húzd be a hasad, majd bordáid, végül ereszd le vállad, miközben 8-ig számolsz. A be- és kilégzés között tetszőleges hosszúságú szünetet tarthatsz.
  Hatása: Nyugalom átélése, feltöltődés energiával. Kiszellőzteti a tüdőt, egyensúlyba hozza a pozitív és negatív energiaáramokat, megnyugtatja az idegrendszert, szabályozza a szívritmust, leszállítja a magas vérnyomást és serkenti az emésztést.
  Pszichikai hatása: Békesség, nyugalom átélése, biztonságérzet.
  Légzésszünet (kumbhaka): Végrehajthatod állva, ülve vagy fekve. Öntudatodat vezesd a szívedbe. Lélegezz be az orrodon keresztül 8 ütemre, hasonlóan a teljes jógalégzéshez (hasi, mellkasi, felső légzés), majd tarts légzésszünetet 8-32 ütemig. Csak addig tartsd bent a levegőt, amíg nem kell erőlködnöd! Lélegezz ki az orrodon keresztül, a teljes jógalégzéshez hasonlóan 8 ütemre.
  Hatása: Kiegyensúlyozza a pozitív és negatív áramokat, erőteljesen nyugtatja az idegrendszert, lassítja és szabályozza a szívműködést.
  Pszichikai hatása: fejleszti az akaraterőt.
  Idegerősítő légzés: Terpeszállásban hajtsd végre. Kilégzés után lassú belégzés alatt karodat felfelé fordítva emeld vállmagasságig előre. Ekkor visszatartott lélegzettel kezedet ökölbe szorítva rántsd válladhoz. Ezután lassan, erőből nyújtsd ki előre (remegjen a karod az erőlködéstől!), majd ezt ismételd meg még kétszer. Ereszd le lassan karjaidat. A térdedre támaszkodva pihenj.
  Hatása: erősen fokozza az idegrendszer ellenálló képességét, csillapítja az ideges kéz- és fejremegést.
  Pszichikai hatása: magabiztos fellépést biztosít, fokozza a lelki erőt, felvértez minden kihívásra.
  Rekeszizom-mélylégzés (kapálabháti): Végrehajthatod állva vagy ülve. Öntudatodat vezesd az orrod belsejébe. Ügyelj a légutaid tisztaságára! A többi légzőgyakorlathoz hasonlóan kilégzéssel indíts, mivel azonban itt a kilégzés maga a gyakorlat, ezért a hasad erőteljes és hirtelen behúzásával préseld ki a levegőt a hasadból. Ezután pillanatnyi szünetet sem hagyva lazítsd el hasizmod, ezáltal a levegő a tüdőd alsó és középső részébe áramlik. Ekkor kezdheted a következő ciklust.
  Hatása: Kitűnő tüdőtorna, kitisztítja az orrnyílásokat, erősíti az orr nyálkahártyáit, edzi a felső légutakat.
  Pszichikai hatása: növeli az összpontosító képességet.

  Felhasznált irodalom: Selvarajan Yesudian-Haich Erzsébet,
   
 11. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elso lepes tisztitani kell a szervezetet, lugositani ,mert a lugos kornyezetben all vissza az immunrendszer.

  A lúgosító étrend

  Dr. Robert O. Young az elsők között foglalkozott az élő vérsejtek vizsgálatával; évekig kutatta a beteg és egészséges sejteket mikroszkóp alatt. Azt találta, hogy a beteg sejtek sötétebbnek mutatkoznak, és elvesztik az alakjukat, míg az egészséges sejtek kerekek és élénk színűek, gyakorlatilag ragyognak a betegekhez képest. Dr. Young nekilátott, hogy kitalálja, mi okozza ezt a „belső fényt”. Felfedezte, hogy az életesszencia szinte kizárólag a növényekből származik, és hogy a testben levő összes sejtnek szüksége van a zöld növényekből származó fényre. Minél több zöld ételt fogyasztunk, annál egészségesebbek leszünk.
  Dr. Young úgy találta, hogy ezek a növényi táplálékok tisztítják és lúgosítják a testet, míg a feldolgozott és finomított élelmiszerek egészségtelenül magasra emelik a savak és a mérgek szintjét. Felfedezései alapján Young arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a test túlsavasodása az alapvető oka minden betegségnek. Mivel sok ember olyan étrendet követ, mely elsősorban savképző ételekből áll (pl. cukrok, hús, tejtermékek, élesztett kenyerek) zöld növények helyett, betegek és fáradtak.
  Amikor testünk pH-értéke kiegyensúlyozatlan, ez csaknem a test minden részére kihat: az idegrendszerre (depresszió), a keringési rendszerre (szívbetegségek), az izmokra (fáradtság), a bőrre (öregedés), stb. Még az elhízottság is a túlsavasodás jele; ez a test normális reakciója, mely megvédi a létfontosságú szerveket a káros savaktól és hatásaiktól.
  Fordított esetben egy lúgos környezetben a test eléri ideális súlyát, és ellenáll az egészségre veszélyes mikroorganizmusoknak.
  Dr. Young szerint a táplálékkiegészítőkben, lúgosító élelmiszerekben és vízben található tápanyagok képesek újra egyensúlyba hozni a testet. Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és füvek feltöltik a testet új energiával, és rendbehozzák a kevésbé energizált területeket. Míg más termékek csak egy tényezőre összpontosítanak, a mi termékeink a legértékesebb kincset kínálják fel Önnek: az egész test egészségét.
  Lúgosító ételt és vizet kell fogyasztanunk, hogy olyan tápanyagot adjunk a testünknek, amire szüksége van a savak és a mérgek semlegesítéséhez a vérben, nyirokban és a szövetekben, illetve az immunrendszer és a szervrendszerek megerősítéséhez is. Ezért fejlesztették ki a lúgosító étrendet, hogy útmutatást adjon mindazoknak, akik szeretnék visszanyerni testük egyensúlyát és életerejét. Néhány ember talán teljes mértékben követi a lúgosító étrendet, míg mások lassabban, fokozatosan változtatják meg az étkezési szokásaikat. A többségnek ez nem megy egy éjszaka alatt. Az ízlelőbimbóknak, melyek kimerültek a cukor, só és a többi mesterséges ízesítő káros hatásaitól, szükségük van némi időre, hogy regenerálódjanak, és tisztán érezzék a zöldségek finom ízét. Néhány ember azt választja, hogy minden héten hozzáad egy lúgosító ételt az étrendjéhez és megszüntet egy savasítót, egészen addig, amíg el nem éri a lúgos táplálkozás célját.
  Amikor elkezdik megváltoztatni a táplálkozásukat a lúgosító diéta irányába, néhányan zavarodottnak vagy bizonytalannak érezhetik magukat azzal kapcsolatban, hogyan kezdjenek hozzá, és milyen fajta élelmiszert vásároljanak. Ebben segítségükre lehet egy minta-bevásárlólista:
  Gyümölcsök, zöldségek
  Avokádó
  Cékla
  Paprika
  Brokkoli
  Fejeskáposzta
  Sárgarépa
  Karfiol
  Zeller
  Fehérrépa
  Uborka
  Padlizsán
  Fokhagyma
  Fűszernövények (friss)
  Kelkáposzta
  Póréhagyma
  Citrom
  Vöröshagyma
  Petrezselyem
  Újburgonya
  Spenót
  Tök
  Paradicsom
  Cukkini
  Húsok, tengeri halak
  Lazac
  Pisztráng
  Pulyka (kivételes alkalmakkor)
  Hüvelyesek
  Azuki bab
  Vörös áfonya
  Csicseriborsó
  Bab
  Lencse
  Fűszerek
  Curry
  Kapor
  Fahéj
  Kömény
  Fokhagyma
  Gyömbér
  Vöröshagyma
  Petrezselyem
  Kakukkfű
  Bioételek
  Mandulavaj
  Mandulatej
  Amaránt
  Basmati rizs
  Barna rizs
  Hajdina
  Lisztek (tönköly, köles, amaránt, stb.)
  Szőlőmagolaj
  Kamut
  Hummusz
  Olívaolaj
  Quinoa
  Tönköly
  Szójatej
  Csírák (bármilyen)
  Aszalt paradicsom (olívaolajban)
  Tahini
  Hűtőpult
  Borágóolaj
  Lenmagolaj
  Hummusz
  Búzacsírás tortilla
  Tofu
  Víz
  Desztillált víz
  Szénsavmentes ásványvíz

  Tengeri só
  Diófélék, magvak
  Mandula
  Brazil dió (paradió)
  Lenmag
  Mogyoró
  Makadám dió
  Pekán dió
  Fenyőmag
  Tökmag
  Szezámmag
  Napraforgómag
  Dió
  Fontos!
  Ne felejtse el elolvasni az összes címkét! Figyeljen a citromsavra, gombára, élesztőre, ecetre, földimogyoróra, kukoricatermékekre, stb.
  A lúgosító étrendre való áttérés változtatást igényel az ételhez való hozzáállásunkban is. Érdekes dolog új ízeket felfedezni, mialatt változtatunk az étrendünkön, és kijavítjuk a régi szokásainkat. A következő irányelvek segítenek megérteni, miért szükségesek ezek a változtatások:
  Ne engedje, hogy a reggeli lelassítsa!
  Egy energiadús reggeli azok számára, akik nemrég kezdték a lúgosító diétát, állhat például a következőkből: köles vagy barna, basmati rizs friss avokádóval, paradicsomszeletekkel, áztatott mandulával, napraforgócsírával és lenmagolajjal. Ezzel szemben a legtöbb étel és ital, amit általában az emberek a nap kezdetén fogyasztanak, nem növeli az energiaszintet. Ilyenek a zabpehely, édességek, kenyér, palacsinta, teasütemény, zabkása, cukorjuharszirup, méz, kávé, narancslé, stb., melyek nagy mennyiségű cukrot és egyszerű szénhidrátot tartalmaznak, így túlsavasodottá teszik a vért és a szöveteket. Még a magas fehérjetartalmú reggelik, mint a tojás, kolbász, szalonna, omlettek, stb. is veszélyeztetik a testet, és végsősoron elősegítik az élesztőgombák és a gombák növekedését.
  Essen neki a zöldeknek!
  A pHion Green egy remek módja annak, hogy az egészséges zöldek mindennapi táplálkozásunk részei legyenek. A friss zöldségek és füvek nagy mennyiségű rostot tartalmaznak, gazdagok lúgosító sókban, továbbá tisztítják a testet, és védenek az élesztőgombák, gombafélék és az általuk termelt mérgező anyagok (mycotoxin) ellen is. Zöldségeket kellene tartalmaznia a reggelinek, ebédnek és a vacsorának egyaránt. Habár a gyümölcsök szintén kiváló forrásai a tápanyagoknak és a rostnak, magas cukortartalmuk (fruktóz) növekedésre serkenti az élesztőgombákat és a gombákat. Amikor már egyensúlyba került a teste, és minden tünet megszűnt, az étkezések között fogyaszthatja őket.
  Kevesebb szénhidrát, több zöldség
  Íme néhány hasznos, alacsony szénhidráttartalmú zöldség: spárga, cékla, brokkoli, kelbimbó, fejes káposzta, sárgarépa, karfiol, zeller, uborka, padlizsán, zöldbab, paprika, spenót, leveles kel, fejessaláta, okra, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, retek és tök. Az ételek körülbelül 80%-a friss, nyers, lúgosító zöldség legyen. Az összetett szénhidrátok erős savképzőek a testben, ezért nem jó, ha az étrend több, mint 20%-át teszik ki; egye őket mérsékelten. A keményített gabonák és a hüvelyesek penészessé válhatnak, és gombák fejlődhetnek ki bennük a tárolás során, így ha tudja, frissen egye őket. Legjobbak az amaránt, tönköly, quinoa, hajdina vagy a köles, különösen a csíráik nagyon egészségesek.
  Csíráztassa ki őket!
  A csírák a legegészségesebb ételek közé tartoznak, mivel növekedésük során egyre lúgosabbá válnak. Biogenikus ételek, ami azt jelenti, hogy átadják nekünk az életenergiájukat. Könnyen termeszthet csírákat a konyhájában, bármilyen évszak is van, vagy vásárolhat csírákat a boltban is. Ne felejtse el ellenőrizni az alját, hogy nem barna és nedves-e a szára, mivel csak frissen ajánlott enni őket.
  Elég volt a sav-képző ételekből!
  A kerülendő savképző ételek az állati eredetű termékek (hús és tejtermékek), finomított gabonák, élesztővel készült termékek és a legtöbb gyümölcs. Ilyenek például a disznóhús, borjúhús, a legtöbb hal, marhahús, csirkehús, pulykahús, tojás, garnélarák, homár, osztriga, hot dog, sózott marhahús, füstölt hús, pepperoni, rizs, burgonya, kenyér, sajt (az összes), tej, író, tejföl, gyümölcsjoghurt, jégkrém, vaj, margarin, gomba (az összes), algák, kukoricából készült termékek, földimogyoróból készült termékek, kávé, tea, bor, sör, szódavíz, almabor, szójaszósz, ketchup, majonéz, ecet, cukor, mesterséges édesítőszerek, édességek, gumicukor, sütemények, fánk és csokoládé, csak hogy néhányat említsünk.
  Próbálja ki a fehérjét hús nélkül
  Fehérjeforrásként általában elsősorban húst, sajtot, tejet és egyéb termékeket eszünk, melyek nemcsak fehérjét tartalmaznak, hanem telített zsírokat és koleszterint is. A testünknek csak 7%-a fehérje, és az anyatejnek is csak 5%-a (azaz jobban illik a test fehérjeszükségletéhez, mint a tehéntej). Az Amerikai Táplálkozástudományi Szövetség szerint egy vegetáriánus étrend képes megadni mindazokat az aminosavakat és fehérjéket, melyekre a szervezetünknek szüksége van.

  Ne felejtsen el hidratálni
  Igyon meg 15 testsúlykilogrammonként legalább 1 liter jó minőségű vizet mindennap. A desztillált víz a legsemlegesebb, és literenként 5 csepp pH Booster-t adva hozzá megfelelően lúgossá tehető.
  Mellőzze az élesztőt
  Kerülje a pékárukat, mint a kenyér, piték, torták vagy a sütemények. Az Amerikai Rákellenes Társaság szerint 9 nő közül 1 mellrákot kap 80 éves korára. A kutatás ezt a pékáruk fogyasztásával és a sütő- vagy sörélesztővel hozza összefüggésbe. Az epekő, vesekő és az ízületi gyulladás is az élesztett vagy erjesztett kenyér tartalmú étrendnek köszönhető.
  Nem tesz jót a testnek
  Nem ajánlatos tejtermékeket fogyasztani, mert laktóztartalmuk (tejcukor) elősegíti az élesztőgombák, gombák, penész és a melléktermékeik jelenlétét.
  A tejtermékek magas cukor- és zsírtartalmának, valamint annak a ténynek köszönhetően, hogy a teheneket sok helyen gombaalapú antibiotikumokkal és tárolt gabonával etetik, és némely sajtot, joghurtot erjesztéssel állítanak elő, az összes tejterméket el kellene távolítani az étrendből. A kalciumhoz hozzá lehet jutni zöld leveles zöldségekből, zöld italokból, szójatejből, leveles kelből, brokkoliból, okrából, lazacból, stb.
  Nincs olyan, hogy jó gomba
  Mindenféle gomba; kucsmagomba, moszat, szarvasgomba savasító étel. Mycotoxint tartalmaznak, mely mérgezi az emberi sejteket, és betegségekhez vezet. A gombák minden fajtája rendkívül mérgező, akárhogy is esszük őket. A gombák nem zöldségek, hanem az élesztőgombák termőtestei. A kukorica- és a földimogyoró-termékeknek is magas a gombatartalma, ezért lehetőleg kerülje őket.
  Csak mondjon nemet
  A bor, sör, whisky, brandy, gin, rum és vodka tisztán mycotoxint tartalmaz. Az alkohol egy gomba-előidéző mycotoxin, melyet az élesztőgombák termelnek, és ami közvetlenül károsítja a testet.
  Kerülje a dohányzást vagy a dohány rágását
  A dohánylevelek gombákkal, élesztőgombákkal és mycotoxinnal vannak beborítva, melyek mérgezik a sejteket és a szöveteket. A kutatások világosan megmutatják, mit tesz a dohány erjedése az élesztővel és a cukorral. Amikor dohányt használ, közvetlenül juttatja be testébe a szárított gombákat és a hulladékokat.
  Tisztítás
  Ha egyszer megérti a táplálkozás alapjait, készen áll arra, hogy pozitívan változtasson rajta. Itt az idő, hogy elkezdje a méregtelenítést és a tisztítást. A leghatékonyabb út, mellyel sok ember elkezdi a „gyógyulási folyamatot”, a tisztítás.

  A tisztítás a test egészét veszi célba; lehetővé teszi, hogy természetes módon gyógyítsa meg magát. Az első lépés ahhoz, hogy helyreállítsuk a pH-egyensúlyt, az, hogy eltávolítjuk a testben felgyülemlett hulladékot, és nyersanyagokat adunk neki; építőkockákat, hogy megjavítsa önmagát.
  A tisztítás teljes lehet táplálékkiegészítők nélkül is, azonban fogyasztásuk segíti a folyamatot, és sokkal hatékonyabbá teszi azt. Nagyon fontos, hogy megadjuk a szervezetünknek a tápanyagokat, melyek segítik a rendbehozását, és megadják a tisztításhoz szükséges energiát. Ez nem egy gyors folyamat! Zöldséglevek és levesek, pH Booster-rel dúsított víz, esszenciális olajok, pHion Green és kalcium javasolt. Az ezt követő rész részletes útmutatást ad a tisztítással kapcsolatban (lásd lejjebb).
  Fontos megérteni, hogy tisztítás alatt a vér valójában „piszkosabb” lesz, mint a folyamat kezdetekor. Ez rosszabb közérzetet eredményezhet, mielőtt jobban érezné magát. Tapasztalhat néhány méregtelenítési tünetet, mint például hányinger, szédülés, fejfájás, fáradtság, orrfolyás, stb. Az ilyen influenzaszerű tüneteket néhányan „gyógyulási válságnak” hívják. Ez jó jel! Azt mutatja, hogy a tisztulási folyamat hatékony; a mérgek kicsapódnak, és eltávoznak a hulladékokkal együtt. A legfontosabb dolog, amit tennie kell, amikor felfedezi ezeket a tüneteket, az, hogy hidratálja a testét vízzel és zöld levekkel, ami lehetővé teszi a mérgeknek, hogy kiürüljenek a testből, és segít csökkenteni a mellékhatásokat. Ne adja fel! A tisztítás sokak szerint egy évvel ér fel a gyógyulási folyamatban.
  Mivel mindegyikünk szervezete máshogy reagál a különféle ingerekre, mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hány napig folytatja a tisztítást. Általában 7-től 10 napig terjedő tisztítás az ajánlott. Ez biztosítja, hogy a test megszabadítsa magát az ártalmas mérgektől, kielégítően megtisztítsa a szervrendszereket, és leszokjon a cukorról, illetve egyéb savképző ételekről, melyeket amúgy nehéz lenne elhagyni az étrendből.
  Amikor a tisztítás befejeződik, könnyebbnek fogja találni, hogy elkerüljön olyan ételeket, melyek nem javasoltak a lúgosító táplálkozás részeként, mint a cukor, hús, kávé, stb. Nem lehet könnyű lemondani ezekről az ételekről a tisztítás kezdetekor, de ha egyszer befejeződik, a test szinte „elfelejti” az édes ízüket, és élvezetet talál a természetesebb ízekben. Sok ember számolt be arról, hogy amióta végzik a tisztító programot, és folytatják a fenntartó étrendet, az ízlelőbimbóik megváltoztak. Meglepődtek, mennyire édesnek érzik a friss, párolt zöldségeket és salátákat!


  [​IMG] A tisztítás alatt a következőket érdemes fogyasztani: Frissen préselt, zöld zöldségek – Leveles kel, spenót, petrezselyem, zeller, uborka, brokkoli, búzafű, fejeskáposzta, árpafű, okra, stb. Igyon 8-12 (2,5 dl-es) pohárral naponta a 2-3 liter vízen felül. Ha pHion Green-t fogyaszt a friss zöldséglén felül, igyon 2-3 pohárral naponta. Ha a zöldséglé nem áll rendelkezésére, próbálja meg az alább felsorolt levesrecepteket. Rendkívül fontos, hogy elég energiát és tápanyagot adjon a testének, hogy meggyógyítsa önmagát. Itt egy példa egy adag zöldséglére: 1 uborka, 1 szár zeller, 1/3 csomó petrezselyem, 1 maréknyi lucerna csíra és némi spenót vagy leveles kel.
  pHion Green (és pH Booster) – Különböző füvek és zöldségek kombinációjából áll; növeli az energiaszintet, méregteleníti a testet, csökkenti az étvágyat, és erősíti az immunrendszert, így véd a betegségek ellen. A pHion Green erősen lúgosító hatású, és kiváló forrása a mindennapi vitaminoknak és ásványi anyagoknak. A tisztítási folyamat alatt igyon legalább 3 liter desztillált vizet pH Boosterrel és egy mérőkanál pHion Green-nel literenként. Ezen felül ajánlatos fogyasztani még egy liter tiszta vizet vagy többet mindennap. A vízhez, még ha desztillált is, adjon hozzá pH Booster cseppeket, hogy megnövelje az oxigenizáló és lúgosító hatását, körülbelül 20 cseppet literenként. Összegezve, igyon meg 15 testsúlykilogrammonként legalább 1 liter vizet naponta, hozzáadva legalább 3 mérőkanál pHion Green-t és 80 csepp pH Boostert.
  Nyers, zöldségpüré levesek – Segítenek a testnek leküzdeni a mérgeket és a gombákat. Az olyan összetevők, mint a fokhagyma, vöröshagyma vagy a zöld zöldségek, méregtelenítenek, és megnövelik a tisztítás hatékonyságát. (A következőkben mintarecepteket olvashat.) A nyers levesek könnyen hasznosítható energiával látják el a testet; nem kell sok energiát kifejtenie az emésztésük során. Napi 1-2 tállal érdemes fogyasztani a tisztítás alatt.
  Esszenciális olajok – Hozzá lehet adni őket a levekhez, levesekhez, vagy akár gélkapszula formájában is fogyaszthatóak. A leghasznosabb olajok ezek közül a kankalin-, lenmag-, borágó- és az olívaolaj. Fogyasszon körülbelül 2-3 evőkanállal naponta.
  Táplálékkiegészítők - Ahogy fent említettük, nem feltétlenül szükséges használni őket a tisztítás alatt, de javasolt. Érdemes kalciumot fogyasztani, mivel segít felépíteni az ásványi anyag tartalékokat, és szedhet vitaminokat/ásványi anyagokat is, ahogy ezt sokan teszik.
  Egy tipikus nap a tisztításon
  07:00
  07:30
  08:00
  09:00-12:00
  12:30
  13:00
  14:00-17:00
  18:00
  19:00-21:00
  1 liter víz pH Boosterrel és citromlével
  Táplálékkiegészítők
  Frissen préselt zöldek és pHion Green
  1 liter víz pHion Green-nel és pH Boosterrel
  Rost kiegészítők és kalcium
  Leves vagy friss zöldséglé
  1 liter víz pHion Green-nel és pH Boosterrel
  Leves vagy friss zöldséglé
  Víz pH Boosterrel és citromlével tetszés szerint
  A fenti időbeosztás csak egy példa arra, hogy milyen legyen egy átlagos napja a tisztító program alatt. Azért adtuk ezt a példát, hogy szemléltessük, milyen egyszerű elfogyasztani az összes vizet és folyadékot, amire a szervezetének szüksége van a tisztítás közben. Táplálkozzon okosan; ne próbálja meg nagyon lekorlátozni semminek a bevitelét sem. A hidratálás nélkülözhetetlen.
  Következzen most néhány nyers levesrecept Shelley Young Vissza az egészség házába című szakácskönyvéből. Általában 1-2 tállal javasolt fogyasztani naponta a tisztítás alatt. Ám ha valaki energiaszegénynek érzi magát, többet is fogyaszthat; ezek kiváló energiaforrások.
  Spárgaleves
  Hozzávalók:
  12 szár vágott spárga
  1 avokádó
  5-6 nagy paradicsom
  1 csészényi petrezselyem
  3-5 aszalt paradicsom
  1 csészényi szárított hagyma
  4 gerezd friss fokhagyma
  1 paradicsompaprika
  1-2 teáskanál provanszi fűszerkeverék
  2 teáskanál kapor
  2 vékony szeletekre vágott citrom
  Keverje össze az összetevőket (a citromot kivéve) turmixgéppel, amíg sima nem lesz. Melegítse meg serpenyőben, de ne főzze meg; vagy tálalja hidegen. Körítse a citromszeletekkel.
  Zöld nyers leves
  Hozzávalók:
  1-2 avokádó
  1-2 uborka, hámozott és magozott
  1 jalapeno paprika, magozott
  1 sárga hagyma, kockára vágott
  1 citrom leve
  1-2 csésze víz
  3 gerezd sült fokhagyma
  1 evőkanál koriander
  1 evőkanál petrezselyem
  Keverje össze az összetevőket (a hagyma kivételével) turmixgéppel, és adjon hozzá több-kevesebb vizet a kívánt sűrűség eléréséhez. Tegye a tetejére a felkockázott hagymát.
  Fenntartó program
  A tisztítás után maradjon a zöldeken körülbelül 3 hétig. Egyen nyers és enyhén párolt zöldségeket, salátákat citrom alapú öntettel, párolt brokkolit vagy spárgát, stb. Ne fogyasszon összetett szénhidrátokat, beleértve a magas szénhidráttartalmú zöldségeket, gabonákat és keményített hüvelyeseket. Lassan hozza vissza az összetett ételeket és szénhidrátokat az étrendbe. Folytassa a nagy mennyiségű víz ivását pH Boosterrel, 15 testsúlykilogrammonként 1 litert naponta, és fogyasszon pHion Green-t, illetve kalciumot is.
  Néhány embernek, akiknek komolyabb egészségügyi kihívásokkal kell szembenézniük, szükségük lehet rá, hogy 2-3 hónapig a zöldeken maradjanak, mielőtt nem zöld lúgosító ételeket adnak az étrendjükhöz. Nekik folytatniuk kell a zöld levek ivását mindennap, és enyhén párolt, zöld színű zöldségeket vagy salátákat kell enniük.
  Amikor valaki befejezi a tisztítást követő 3 hetes „zöld” időszakot, itt az ideje, hogy több összetett ételt fogyasszon. Hozzáadhat minden étkezéséhez egy adag borsót, sütőtököt, édes burgonyát, sárgaborsót, csicseriborsót és egyéb hüvelyeseket. Ha gabonát választ, a következők javasoltak: köles, tönköly, hajdina, kamut, quinoa, barnarizs, búza, amennyiben nem tartalmaznak cukrot, mézet, juharszirupot, barnarizs-szirupot, élesztőt, vagy más adalékot, melyek gátolják a jó emésztést. A hajdina és a tönköly a legjobbak, mivel lúgosítanak, és gátolják a nyálkaképződést. A tönkölynek ezenkívül kiváló a tápértéke is.
  A lúgosító étrendre való áttérés időigényesnek vagy fáradságosnak tűnhet, azonban sok egyszerű módon tudunk időt és pénzt megtakarítani. Ha mindig lót-fut, vigyen magával tárolóedényeket aprított zöldségekkel, csírákkal, diókkal és magvakkal vagy sült tofuval megtöltve. Az előretervezés akkor is hasznos lehet, amikor autós vendéglőbe tér, vagy ebédel valahol. A legtöbb étterem szívesen szolgál fel több zöldséget hús helyett. Kóstolja meg a keverve sütött ételeket párolt rizzsel vagy spenótsalátával és zöldségekkel sonka és sajt helyett. Vihet magával egy kis üveg olívaolajat is salátaöntetnek. Jó mulatság olyan új éttermeket kipróbálni, mint például az indiai, kínai vagy thai, melyek általában kínálnak vegetáriánus ételeket. Otthon a szabad perceit használhatja arra, hogy előre elkészíti az ételeit. Készíthet egy nagy adag salátát a hét kezdetén, így időt takarít meg. Tárolja egy légmentesen zárható edényben, és tartsa az aprított zöldségeket is kis tárolókban, hogy aztán bármikor beletehesse azokat a salátába. A boltokban sok olyan konyhai segédeszköz és kis kézi szeletelő kapható, amik megkönnyítik a salátakészítést. A későbbiek során még adunk ötleteket az ételekkel kapcsolatban.

  Néhány ember, aki már több hónapja a lúgosító étrendet követi, arról panaszkodott, hogy nem csökkent a súlya olyan ütemben, mint kezdetben. Elképzelhető, hogy az ő szervezetük még mindig alkalmazkodik a nemrég történt étrendváltoztatáshoz. Igénybe vehet néhány hetet vagy hónapot, hogy leküzdjék ezt a „platót”, és újra elkezdjenek súlyt, illetve mérgeket veszteni. Ha Ön is ezt tapasztalja, értékelje ki őszintén az étkezési szokásait. 80% lúgosító és 20% savasító étel az irányadó. A lúgosító ételek lehetőleg nyers, főtlen, zöld színű zöldségek legyenek, a savasító ételek pedig piros újburgonya, barna basmati rizs vagy enyhén párolt/melegített ételek. Ez a 20 százalék engedmény nem a cukorkákat, süteményeket, marhahúst, sajtot, jégkrémet, élesztős kenyeret, stb. jelenti. Ha követi ezeket a javaslatokat, a legjobb úton jár afelé, hogy jelentős pozitív változásokat érjen el az egészségben, és elérje az optimális súlyát.
  Menüjavaslatok
  Az alábbi menüjavaslatok felcserélhetők bármilyen más étkezésre. Shelley Young szakácskönyve, a Vissza az egészség házába, kiváló forrása az új konyhai kísérleteknek. Tele van energiát adó, ízletes receptekkel a lúgosítani kívánó emberek számára.
  REGGELI:
  A forró kölessaláta a hideg és meleg ízek egy laktató, ízletes kombinációja. Egy adagot a következőképpen készíthet el: vegyen egy csésze vizet és egy csésze kölest, forralja fel, aztán takarja le, és párolja 25 percig. Vegye ki a fazékból, és helyezze egy levesestálba. Szeljen fel egy paradicsomot és egy avokádót, és tegye a köles tetejére, végül adjon hozzá lenmagolajat, szeletelt mandulát és fűszereket ízlés szerint.
  A zöldségleves készülhet zöldbabbal, zellerrel, cukkinival, tökkel, sárgarépával, étkezési paprikával, póréhagymával, vöröshagymával, fokhagymával, fejes káposztával, stb. Egyszerűen csak melegítse fel a vizet, adja hozzá az aprított zöldségeket, ízesítse fűszerekkel (oregano, bazsalikom vagy petrezselyem), és párolja, amíg a zöldségek enyhén meg nem puhulnak. Ízesítse sóval, és körítse lenmagokkal, mandulával vagy napraforgómaggal.
  A hajdina mandulatejjel gyors és laktató reggeli. Hajdinadarát, tört hajdinát vagy hajdinakrémet a legtöbb bioboltban kapni lehet.
  A párolt brokkoli egy nagyon jól energizáló reggeli lehet. Párolja enyhén a brokkolit 5 percig. Szórja meg apróra vágott hagymával, forgácsolt mandulával vagy napraforgómaggal, majd öntse le citromlével és olívaolajjal.
  EBÉD:
  A saláta remek választás minden étkezésnél. A spenót vagy a sötét, leveles fejessaláta a legjobbak a salátákhoz. Ne felejtsen el hozzáadni ízletes, lúgosító zöldségeket, mint az avokádó, paradicsom, csírák, fejes káposzta, zöld vagy lila hagyma, uborka, zeller, étkezési paprika, stb. Hogy ízletesebbé és változatosabbá tegye a salátáját, próbálja ki a salsát (csípős zöldséges mártás), hummuszt vagy a következő öntetet.
  Az alap salátaöntetet előre elkészítheti, és tárolhatja a konyhaszekrényben. Keverjen össze 1/3 csésze friss citromlevet, 1 csésze extra szűz olívaolajat, 1 teáskanál oreganót, 1 teáskanál köményt, 1 teáskanál fokhagymaport és 1 teáskanál cayenne-borsot. Ez az öntet kiváló megoldás salátákhoz, párolt zöldségekhez vagy mártásként az egyszerű tortillákhoz.
  A Madridi Gezpacho leves turmixgéppel elkészíthető. Keverjen össze 3 nagy paradicsomot, 2 uborkát, 1 piros paprikát és 1 kicsi jalapeno paprikát. Adjon hozzá 1 liter vizet, 3 evőkanál olívaolajat, 2 citrom levét, 1 teáskanál őrölt köményt, 2 teáskanál sót, és ízesítse fokhagymával. Keverje el egymással a hozzávalókat addig, amíg a leves egyenletes nem lesz, majd hűtse le. Körítse zellerrel, zöldhagymával és avokádóval.

  VACSORA:
  A keverve sütött ételeket 20 perc alatt elkészítheti. Főzzön meg egy csomag hajdina tésztát az útmutató szerint. Mialatt főzi, süssön meg 1 aprított piros paprikát, 1 aprított vöröshagymát, 1 csésze brokkolit vagy spárgát vagy bármely más zöldséget. Fűszerezze ízlése szerint, és öntsön hozzá egy kevés zöldséglét. Süsse 5 percig, aztán adja hozzá a szárított tésztát. Öntsön hozzá egy kis olívaolajat, szórja meg szezámmaggal, fokhagymaporral és gyömbérrel. Keverje őket egybe és, fogyassza!
  Ehet időnként lazacot, pisztrángot, nyelvhalat vagy halibutot (óriás laposhal). Körítse a grillezett halat citromszeletekkel, és tálalja bőséges adag friss zöldséggel vagy salátával. Adhat hozzá basmati- vagy vadrizst is szeletelt mandulával megszórva a tetején.
  A bab és a rizs remek párosítás. Áztassa be, és főzze meg a szárított vesebabot, csicseriborsót, lencsét vagy fekete babot, majd vegye ki a vízből, és tegye egy lábasba. Fűszerezze meg a babokat őrölt köménnyel, őrölt cseresznyepaprikával, sóval és fokhagymával. Öntse fel zöldséglével, amíg a lé a babokat el nem fedi, és fűszerezze meg friss petrezselyemmel, aprított hagymával, paprikával és reszelt sárgarépával. Párolja, míg a hagyma meg nem fő. Vegye le a tűzről, tegye tálba mindegyik adagot egy merőkanál basmati rizzsel, végül tegyen a tetejére friss, felkockázott paradicsomot, és tálalja salátával.
  HARAPNIVALÓK:
  A nyers, áztatott dió elkészíthető egy éjszaka alatt. Egyszerűen csak helyezzen kívánt mennyiségű diót egy tárolóedénybe, és töltse fel desztillált vízzel. Tegye a hűtőbe éjszakára, majd reggel öntse ki a vizet, és élvezze az egész nap folyamán. Öblítse le kétszer egy nap friss vízzel.
  A brokkoli- vagy paradicsomsaláta egy könnyen elkészíthető saláta, amihez nincs szükség fejessalátára. Vagdaljon fel 1-2 csésze brokkolit egy tálba. Adjon hozzá egy szeletelt paradicsomot és egy avokádót, szintén szeletelve. Szórja meg forgácsolt mandulával, tengeri sóval és más fűszerekkel, hogy így egy energizáló rágcsálnivalót kapjon.
  A mandulavajas rizses süti ropogós finomság. Kenjen nyers mandulavajat egy sótlan barna rizsből vagy többféle gabonából álló sütire.
  Remélhetőleg a fent említett étkezési ötletek hasznosak lesznek, ha híján van a kreativitásnak vagy az időnek. Ne menjen el a kedve, vagy ne ijedjen meg attól, hogy a lúgosító étrendre való átállás túl sok változtatást igényel. Szánjon rá időt, hogy megismerje az új ételeket; járja körbe a bioboltokat, hogy megismerje az új dolgokat.
  Ne felejtse el, hogy minél pontosabban betartja a javasolt étrendet és az irányelveket, annál nagyobb eredményeket fog tapasztalni. Válassza a sikert!

   
 13. szildike

  szildike Állandó Tag

  A holisztikus szemlélet elterjedésével előtérbe került a testi gyógyítás mellett a lelki is. Ennek az egyik formája a családfelállítás. Ez a módszer Bert Hellinger nevéhez fűződik. A lényege, hogyha a családi rendszerben megbomlik a rend, akkor egy későbbi generáció valamelyik tagja akár testi tüneteken keresztül, tudattalanul igyekszik helyreállítani az egyensúlyt..(A családfelállításról még több információ:
  Hellinger foglalkozott rákos betegekkel is: Bert Hellinger: Családdinamikai kötődések rákbetegeknél, Bioenergetic, 2008
  A családfelállítás maga nem gyógyít, hanem helyre tesz valamit, ami a családi lélekben kizökkent, és ezáltal szükségtelené válik a betegség. Hiszen a betegségnek fontos felhívó jellege van, és ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor hiába minden külső erőfeszítés. Gyógyulás akkor következhet be, amikor kívül-belül rendet teszünk, és elfogadjuk sorsunkat. (Aminek része az élet mellett a halál is.)
   
  Horváthné Margó és calendar2010 kedveli ezt.
 14. Giling-galang68

  Giling-galang68 Új tag

  A kornyezetemben azt tapasztalom, hogy mindennek az alapja a pozitiv gondolkodas. HA a beteg "nem temeti onmagat", hanem pozitivan gondolkozik es ugy all a betegsegehez, az mar fel siker.
  Az Agykontroll kulonbozo "technikai" is sokat segitenek. Pl. lemegy az illeto beteg a sajat "laborjaba" es kepzeletben eltunteti vmilyen szabadon valasztott modon (mindenkinek a fantaziajara van bizva, hogy pl. mivel "tisztitja meg" a rakos sejtektol az adott szervet, akar "tisztito manokat" is hivhat segitsegul). Nem kell, hogy valosaghu legyen, a lenyeg, hogy el lehessen kepzelni! Kitarto kovetkezetesseggel kell a folyamatot vegezni es az eredmeny nem marad el!
  Jo egeszseget es jobbulast kivanok minden erintettnek!
   
  Horváthné Margó és evapatocs kedveli ezt.
 15. sjandi

  sjandi Kitiltott (BANned)  A PARLAGFŰ VÉDELMÉBEN  A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnovény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.

  Még 1973-ban, amikor először találkoztam személyesen Lajos Atyával, a lazarista missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a parlagfű haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem voltam rá allergiás, de más pollenekre sem. Különös véletlen folyamán ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam közlekedési rendőr és Adonyban ellenőriztem a forgalmat, a kivilágítatlan kerékpárosokat. Esti szürkület volt már és láttam, hogy egy idős úr kerékpárja hiányosan van felszerelve, mert nem volt hátsó világítása. Lajos Atya volt az, de nem büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan és tisztelettudóan beszélt velem, aki akár az unokája is lehettem volna. Sokáig beszélgettünk, mert a szerénysége mögött egy nagy tudású, intelligens embert ismertem meg, s még a tréfa sem állt tőle távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten vigyáz rá, még akkor is, ha nem jó a világítás a kerékpárján.

  Lajos Atyával, a magyar újkori természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam –kerestem a vele való találkozási lehetőségeket!-, mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött. Addig is sokat tudtam a természet törvényeiről, mert reál beállítottságú is vagyok, s akkor már mérnök voltam, meg az anyai nagyapám Vincze Ágoston, állandóan járta velem a Heves megyei kis faluban, Fedémesen az erdőket, mezőket és szedtük a gyógynövényeket, meg a gombákat. Apai nagyapám Weixl János pedig egész életét az előszállási (Fejér Megye)állatorvos, Dr, Eglesz Mihály mellett töltötte, mint felcser. Mindkettőjüktől sokat hallottam a természet erejéről, szépségéről, az állatok öngyógyító tevékenységeiről, a növények gyógyító és tápláló hatásairól. Olyan bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról, hogy azok felkeltették a figyelmemet és haláluk után is egyre többet olvastam, tanultam ezekről a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állatairól.

  Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei és azok változatlanok, örök törvények. Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg. Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény.

  Lajos Atya védelmébe vette és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

  Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép Amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük. Ilyen titok volt a parlagfű titka is. A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért írtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!

  A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

  10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

  Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek. Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon (Fejér Megye), egy több hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!!. Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a „dolgát”!

  Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. „Medicus curat, natura sanat.” Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág –méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar-, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg „halott gyógyszeripart” jelentene. Ehhez nézzünk meg néhány idézetet. „Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt… Hirtelenül így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja.” (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976


  Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: „Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek.”
  Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.
  Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.

  Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent ami élõ. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elõ, mint maga az alapbetegség.

  Abból kell kiindulni, hogy miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.

  A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erõsítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, „természet azonos” aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-fõzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. Az ipari élelmiszerekben levõ különbözõ vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfû, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók). De nemcsak az ipari élelmiszer-elõállítás során mérgezõdik az étel, hanem a megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél elõbb vágásérettek legyenek, különbözõ kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél elõbb meg legyen - mozgás nélkül - az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idõ után feldúsulnak, kumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelõ, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban. Az iparszerûen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különbözõ állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdõvész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, -tápba keverten- különbözõ gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is.

  Az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyezõ ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb.
  Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! Ez is bioterrorizmus!

  A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is.
  Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyezõ üzem mellett kb. 100 méter széles erdõsávot telepítenének, ami felfogná a gépjármûvek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegõt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy „Erdõsávot az utak, a gyárak mellé!”, a parlagfû irtása helyett.

  A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb „korszerű” HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de enélkül is kiválthatnak allargiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin is.

  A természetes életmód, a természetes ételek, a „kóser” dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! A „kóser” étel vércsoport szerint fogyasztva védi az emberek egészségét és szaporodóképességét!

  Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.- fogyasztását is. Ez még a biohúsra is vonatkozik. A hullamérgek az állat leölése után azonnal megjelennek az állat szervezetében. (Nem véletlenül hívják a vegetáriánusok -én is az vagyok már 16. éve- a húslevest hullateának vagy dögteának!) A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madár-influenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek!

  Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.


  Minél inkább szeretettel közelítünk élõ és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükrözõdik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem elõzhetõ meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettõl, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene. A természet körforgásában minden növénynek, állatnak megvan a szerepe. Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek elõre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erõsíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhõben járunk.

  Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfû irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje. A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfû az embereknek. A parlagfû után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az elõbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.


  Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!

  Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát. Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rámküldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom.

  Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körült talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítmény javulásokat lehetett tapasztalni.

  Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyáni zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.  A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irttatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt! Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak ( én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne. Ezért a világ urai, a fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak.
  Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől. A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!

  Weixl-Várhegyi László
  feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője   
  csome, Horváthné Margó és daibo kedveli ezt.
 16. quarq

  quarq Állandó Tag

  Lúgosítás, Culevit, hit ezekek már segítettek a rokonaimon akik rákosak voltak.
   
 17. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Most akkor mi segitett?
  -a hit,a lugositás,vagy a Culevit,vagy 3:1-ben?;)
   
 18. BSzajnik

  BSzajnik Állandó Tag

  Csak azt szeretném, ha tudná mindenki, hogy a tüdőrákot nem feltétlen mutatja ki a tüdőröntgen. A tüdőszűrést anno a TBC kimutatására vezették be, és ez egyfajta tévhit, hogy a rákot is kimutatja minden esetben. Mivel a rákos sejtek minden emberben benne vannak, kérdés, hogy kinél és mikor kezd szaporodni, ha el kezd szaporodni. Ezért is van az, hogy a vérből is csak egy bizonyos értékhatáron felüli értékeket tekintenek rákra utaló mutatónak.
   
 19. BSzajnik

  BSzajnik Állandó Tag

  Ami talán segíthet, az a hozzáállásunk, hogy hogyan is kezeljük az adott helyzetet. MINDEN AZ AGYBAN DŐL EL! Ezt fontos hangsúlyozni, mert bizony az, hogy a fejünkben mit élünk meg nagy mértékben kihatással van egészségi állapotunkra. Nem vagyok holmi agytornász sem agykontrollos, aki nagy mestere a témának, de az ember felfogása és viszonya a dolgokhoz nagyon befolyásoló. Gondold csak át!
   
 20. BSzajnik

  BSzajnik Állandó Tag

  Még egy dolgot majd el felejtettem! Az is igaz, hogy bizony AZZÁ LESZEL, AMIT ESZEL! Már elég elcsépelt témának tűnik, de nem hiába. Annyi a betegségek száma manapság, hogy elég kapkodni az ember fejét. Gondolod, hogy így pl. a gyógyszeripar igazán fel tudja venni a versenyt a "termékeivel" ellenük? Hát, az végül is nem más mint kémiai főzőcske, aztán majd kapunk valami "finomat" a végén, ami még jó is talán valamire. Persze ki mondja meg mi lesz a mellékhatása? Mert mindent nem képesek mélységekig tesztelni, garantálva a tökéletes felgyógyulást. Még az is lehet, hogy mire kigyógyulsz a bajodból lesz még mellette egy vagy két másik... Na jó, de a lényeg, hogy gondold meg, mit eszel és vajon mi jó a testednek, a szervezetednek. Nap mint nap esszük ezt a sok vackot a boltokból, aztán már mindennapos a E-számoktól hemzsegő kosarunk a friss zöldséggekkel, gyümölcsökkel szemben. Folyamatosan mérgezzük magunkat, aztán meg nem értjük, miért nincs már mellettünk a fiatal szomszédunk vagy épp szerettünk. Persze ezt nehéz egy dologra ráfogni, hiszen minden mindennel összefügg.
   
  Horváthné Margó kedveli ezt.

Megosztás