Róma 2022 - úszó Európa-bajnokság

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. Ez a magyar úszósport történetének 100. aranyérme a kontinensviadalokon.

Ezt az eredményt azóta várom, mióta ezt láttam:
 
Utoljára módosítva:

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Mihályvári-Farkas Viktória arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokságon.

Mihályvári-Farkas a féltáv után, mellen vette át a vezetést, a futam elején az élről induló, majd a harmadik helyre visszacsúszó Jakabos pedig az utolsó szakaszon került a második helyre.

A 18 éves győztes 4:37:56 alatt úszta le a 400 méteres távot, Jakabos időeredménye 4:39:79, a harmadik brit Freya Colbert 4:40.06 alatt érkezett a célba.

A szám indulója volt Hosszú Katinka, a szám világcsúcstartója, aki Rióban olimpiai bajnoki címet is nyert 400 vegyesen, ám meglepetésre nem jutott be a döntőbe.
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

A szám olimpiai ezüstérmese és világbajnoka az MTI beszámolója szerint 50,33 másodperces idővel ért célba, a döntő másik magyarja, Kós Hubert 11 századdal maradt le a bronzról, 51.33 másodperces egyéni csúccsal a negyedik lett.
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó ezüstérmet nyert vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Milák Kristóf összeállítású együttes 3:12.43 perces idővel csapott célba, közel két másodperccel elmaradva a nagy fölénnyel győztes házigazda olaszok mögött.
Akárcsak a csütörtöki nyitónapon a 4x200 méteres gyorsváltóban, záróemberként Milák ezúttal is óriásit úszott és a negyedik helyről úszott fel a másodikra.
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen szerdán a római úszó Európa-bajnokságon. Az UTE 19 éves versenyzője 1:57.72 perccel diadalmaskodott, megszerezve a felnőtt mezőnyben első nagymedencés érmét világversenyen. A magyar küldöttségnek ez volt az ötödik aranya az olasz fővárosban.

Ugyanaznap Késely Ajna is bronzérmet nyert 400 méter gyorson. A negyedik helyezett Fábián Bettina lett.
 
Oldal tetejére