Hírek Ragadós az amerikai példa, Kanada is sápot vetne ki a tőzsdecégekre

Az ottawai kormány azt akarja elérni, hogy saját részvényeik visszavásárlása helyett inkább a hazai beruházásokra és munkavállalókra költenének a vállalatok.

A vállalati saját részvények visszavásárlását sújtó adó kivetésére készül Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormánya annak érdekében, hogy a cégek inkább a hazai beruházásokra, illetve munkavállalókra költsenek – írja a Canadian Press.

A Bloomberg szerint pontos az értesülés, sőt Chrystia Freeland pénzügyminiszter várhatóan már (ottani idő szerint) csütörtök délután előáll az elképzeléssel költségvetési beszámolójának ismertetésekor.

A kanadai elképzelés az amerikai példát követné, ahol a Joe Biden elnök által augusztusban aláírt inflációcsökkentő törvény részeként 1 százalékos adót vetettek ki a saját részvények vásárlására.

Freeland az említett törvényjavaslaton kívül állítólag reagálni kíván a Biden-kormányzat által meghozott további törvényekre is, köztük például a tiszta energiával kapcsolatos új ösztönző szabályokra is.
Sőt, az ottawai kabinet költségvetési támogatást is nyújtana az emelkedő megélhetési költségekre tekintettel. Freeland a Globe and Mail szerint az energiahordozókban gazdag észak-amerikai ország extra bevételeiből főként a diákok és az alacsony jövedelmű munkavállalók megsegítését tervezi.

Márciusban ugyanis Trudeau hatalommegosztási megállapodást kötött a baloldali Új Demokrata Párttal, amely vállalta, hogy támogatja a liberálisok kisebbségi kormányzását, cserébe a szociális programok nagyvonalúbb finanszírozásáért.

Trudeau és Freeland azonban egyensúlyra törekszik a rászoruló kanadaiak segélyezése és az üzleti beruházások ösztönzése között, miközben az esetlegesen túlzott kiadásokkal az inflációt sem akarják növelni.

Helyzetüket megkönnyíti, hogy az elemzők szerint az állami bevételek a vártnál nagyobb növekedésének köszönhetően az idei költségvetési hiány az áprilisban tervezett 53 milliárd dollárral szemben csupán 20 és 30 milliárd kanadai dollár (1 kanadai dollár = 303 forint) közé esik majd.

Szeptemberben egyébként Freeland már bejelentett egy intézkedéscsomagot, amely többek között az alacsonyabb jövedelmű kanadaiak forgalmiadó-visszatérítésének ideiglenes emelését tartalmazza 2,5 milliárd dollár értékben, valamint kiegészítették a bérlakás-támogatásokat is nagyjából 700 millió dollárral.

Eközben az Egyesült Államok példája nyomán az üzleti szféra is folyamatosan követeli, hogy Kanada is nyújtson bőkezűbb támogatást a környezetbarát üzemek építéséhez, az olaj- és gázipari ágazat pedig azt szeretné, ha az ország felzárkózna déli szomszédjához a karbonmentesítési technológiára nyújtott adójóváírások terén is.

Az még nem világos, hogy Kanadában mekkora adót vetnének ki a részvények visszavásárlására, ám gazdasági vezetők szerint a Washington által kirótt 1 százalékos adó semmiképpen sem jelent szignifikáns visszatartó erőt.

1667495590558.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Alvaro33 wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Segítségedet szeretném kérni. Én sem látom az ezoterikus letöltések fórumát.
Nem értem miért. Tudnál nekem segíteni?
Előre is köszönöm.
Lucan0 wrote on Evila's profile.
Én sem tudom kibontani a csomagot.
A mikulás csomagot.
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen a Ilona Andrews könyvet.
KA0215 wrote on sziporka78's profile.
ÚÚÚ! Csodálatos vagy! Imádlak, imádunk! *-* Az összes munkádat nagyon köszönjük!
Kedves Tagok! Segítségeteket szeretném kérni!
9.osztályos OH kémia munkafüzet megoldásait szeretném, ha valakinek esetleg megvan. Előre is köszönöm szépen.

Statisztikák

Témák
37,475
Üzenet
4,624,557
Tagok
604,634
Legújabb tagunk
Tzoli78
Oldal tetejére