Rejtő Jenő, akit P. Howardnak hívtak...

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Piszkos Fred, aki öl a szeretetével

Weil Zoltán kedvenc Rejtő-hőseiről beszél

Újabb Rejtő-rajongó akadt horogra, ezúttal, a Rádió 1 egri ügyvezetője mesél a Rejtő Jenő-hősökhöz való vonzódásáról. Weil Zoltán is arra a meghökkentő körülményre hívta föl a figyelmet, hogy P. Howard hőseiben mennyire rendben van a hazafiság.


Amikor Piszkos Fred vízbe ugrik, a cápák is csüggedten elfordultak tőle. - Tudjuk róla, hogy lelke mélyén egy igazi brit hazafi - jegyzi meg Weil Zoltán.
Hasonló következtetésre jutott nemrég a Hamdenben (USA) élő Györgyey Ferenc Aladár is, aki arról számolt be, hogy a recski kényszermunka-táborban, ahol Faludy György költővel és sokadmagával töltött öt évet, hogyan tudták túlélési esélyeiket Rejtő Jenő szövegeinek segítségével javíani.
Az én Rejtőm-sorozatban, mely a Ringier Kiadó Rejtő Jenő-könyvsorozatához kapcsolódik, megszólaltattunk két ismert magyar színészt is. Hollósi Frigyes gimnazista korában futott össze az első P. Howardokkal, de akkor még nem gondolta, hogy egyszer majd főszereplője lehet a Vesztegzár a Grand Hotelban című örökbecsű színpadi változatának.


Cserna Antal, az ismert tévés szappanopera-hős Pác Tivaldot, a Néma revolverek városa főhősét alakította. - Pác minden komolyabb rablás után lebukott - mondta Cserna -, ő mestere a szakmának, egészen addig, amíg végre nem hajtja.
- A Rejtő-hősök hazafisága nem a nemzetiségükhöz, hanem az önként vállalt szerepükhöz - mondja Weil Zoltán, a Rejtő-rajongó rádiós. - A légionista mindig Franciaországhoz hű, hiába svéd, magyar, dán, vagy angol. A legnagyobb csavargó is szívesen harcol Franciaországért vagy Angliáért, amikor a gyarmatokon kell küzdenie.
 

Hajna13

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég jelent meg egy új társasjáték Piszkos Fred címmel. Nagyon jó, Rejtő művei alapján készült játék.
 

altairka

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztos jó lehet. Én még csak 1 olyan könyvet olvastam, minek a címe: "Rejtő Jenő összes művei". Erősen nem az összes, de elég vastag, és iszonyat jó történetek vannak benne. Ha lesz rá lehetőségem, még párszor biztos elolvasom :D Rejtő nagyon nagy arc lehetett. Ha 1943. január 1-nél tovább él, biztos lett volna még egy rakás regénye, amiken szintén visítani lehet a röhögéstől :D:D:D
 

altairka

Állandó Tag
Állandó Tag
Nektek ki a kedvencetek a Rejtő regényekből?
Nekem Melanie, Drugics létrája :D és persze a jó öreg Wagner úr.... :D
 

Clio77

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak három könyvét olvastam (Piszkos Fred, a kapitány, A tizennégy karátos autó, Három testőr Afrikában), de mindhárom nagyon tetszett. Szórakoztató, és elég könnyed, jólesik olvasni valami más "nehezebb" után.
 

AniMari

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden Rejtő könyvet olvastam, nagyon szeretem őket, fantasztikus, sokszor fanyar humor, de lerakhatatlan. Valóban kár, hogy nem filmesitik meg őket, èn egy próbálkozásra emlèszem, de nekem marad a könyv mint igazi.
 

zenjan

Új tag
P.Howard

Üdvözlet mindenkinek.
Remélem a mai tizenéves generáció újra felfedezi ezt a hihetetlen tehetségű írót.
Rejtőt csak olvasni lehet. Bármilyen zseniálisak a regényei a megfilmesítést nem tűri.
Köszönöm, hogy viszitek ezt a témát.

zenjan
 

hablaty67

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádom Rejtőt! 13 éves korom óta olvasom és bár jómagam sem számítom önmagamat a szakértők közé, azt hiszem, az átlagnál többet megértek a gondolataiból és legfőképpen: a humorából.
 

Pálfiszeg

Új tag
Rejtő - képregényben?!

Ha gyerekkori emlékeimet felidézem, eszembe jut a Füles újságban a Rejtő regények remekül megrajzolt képregénye. Sokáig őrizgettem a példányokat, de sajnos a sok költözés során valamerre elsodorta őket az élet.
Jó lenne újra megnézni, átolvasni, vajon most is annyira megragadnának, mint régen?
 

lespola

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekkorom óta olvasom Rejtőt.és számomra megunhatatlan, sőt mindig találok benne új poénokat. Jelenleg a kabaré tréfáit olvasom és nagyon jók. Tömegközlekedési eszközön ne olvass Rejtőt mert az állandó röhögés miatt hülyének néznek.
 

csikosd

Új tag
Nekem az egyik kedvencem A néma revolverek városa. Nem sokan ismerik. Még nem tudom hogyan kell csatolni, de a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán le lehet tölteni, ha érdekel valakit.
 
Oldal tetejére