Rendőrök közé épültek a bűnözők, mindenkit lefegyvereztek a vizsgálat idejére

Ez idő alatt a rendfenntartásról állami és szövetségi rendőrök fognak gondoskodni a városban.

Lefegyverezték a dél-mexikói Acapulco város rendőrségét a mexikói hatóságok annak gyanúja miatt, hogy a rendfenntartók közé bűnözők szivárogtak be - közölték kedden ügyészek .

Az akciót katonák, magas rangú rendőrök és ügyészek hajtották végre. Két rendőrparancsnokot őrizetbe vettek emberölés gyanújával.

A hatóságok közölték, hogy az összes acapulcói rendőrtiszt "értékelésen" fog átesni, hogy megállapítsák, megbízhatóak-e. Ez idő alatt a rendfenntartásról állami és szövetségi rendőrök fognak gondoskodni.

Acapulco a kábítószer-kereskedelem és az abból következő erőszakos bűncselekmények sújtotta Guerrero szövetségi államban található.

Nem ez az első eset, hogy rendőrökre csapnak le a mexikói hatóságok. Augusztus végén a Puebla államban fekvő Tehuacán városban 205 állami, illetve önkormányzati rendőrt vettek őrizetbe. Közülük húsz önkormányzati rendőrről kiderült, hogy álrendőr, ők nem voltak a testület tagjai, nem szerepeltek a hivatalos listán, nem tették le a szükséges vizsgákat és nem volt erkölcsi bizonyítványuk sem. Puebla állam hatóságai a szervezett bűnözéssel való kapcsolattartás miatt indítottak vizsgálatot a tehuacáni rendőrség és más testületek ellen.


A település a harmadik város Puebla államban, amelynek a biztonsági szervei felett a szövetségi állam átvette az ellenőrzést. Az első ilyen városban, San Martín Texmelucan de Labastidában 200 rendőrt szereltek le és fegyvereztek le május 2-án, miután azzal gyanúsították őket, hogy összejátszanak a Pemex mexikói olajvállalat üzemanyag-vezetékeit megcsapoló szervezett bűnbandákkal. Június 21-én a Mexikóvárostól 237 kilométerre fekvő Ciudad Serdánban vették őrizetbe az önkormányzati rendőrség vezetőjét és 35 rendőrét.

MTI.

upload_2018-9-29_23-15-46.jpeg
 
Mexikóban akkora a korrupció és a bűnözők beépülése a különböző hivatalokba és a rendfenntartó szervekbe, hogy sokszor az sem tiszta, hogy ki-kivel áll szemben.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,082
Tagok
615,630
Legújabb tagunk
LarryAspem
Oldal tetejére