Rengeteg adatot vesztett el a kanadai posta

A Canada Post hivatalosan is megerősítette, hogy jelentős adatszivárgási esemény történt az egyik partnerének hálózatán keresztül.


A Canada Post a legnagyobb kanadai postai szolgáltató, amely 16,5 millió üzleti és lakossági címre szállít ki küldeményeket. Ilyen módon az általa vagy a beszállítói által kezelt információk rengeteg személyt érintenek. Sajnos egy zsarolóvírus miatt nem is sikerült maradéktalanul megvédeni az adatokat. Kiderült ugyanis, hogy a vállalat egyik partnerénél még tavaly bekövetkezett biztonsági incidens miatt sok ezer személy adata került illetéktelen kezekbe.

A partnercég nem más, mint a Commport Communications, amelynek tavaly a Lorenz zsarolóvírussal gyűlt meg a baja. Ez a károkozó nem kizárólag fájlok titkosítására volt alkalmas, hanem állományok kompromittálása előtt adatokat is szivárogtatott. 2020 decemberében a kártevő mögött meghúzódó csoport elkezdte publikálni az ilyen módon megszerzett adatokat összesen 33,5 GB mennyiségben. Ezek között - mint kiderült - voltak Canada Post ügyféladatok is.

Az eddigi vizsgálatok szerint körülbelül 950 ezer postai ügyfél lehet érintett az incidens által. Az ő esetükben leginkább nevek, címek szivárogtak ki, de egy kisebb részüknek az e-mail címe és a telefonszáma is az elkövetőkhöz került. A forensic vizsgálatok mindezidáig nem találtak arra utaló jelet, hogy pénzügyi adatokat is sikerült volna megkaparintaniuk a támadóknak.

A Canada Post és a Commport Communications biztonsági incidensének vizsgálata jelenleg is folyamatban van hatóságok és külsős szakértők bevonásával.

canada post.jpg
 
Egyre több lesz a hasonló hisz lassan már minden elektronikusan történik
Az hogy pl: én próbálom elkerülni az elektronikus kapcsolatokat az csepp a tengerben.
Ráadásul itt a CH-n is elektronikusan vagyok.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

duveen wrote on Miranda77's profile.
Szia,

Korábban kerested Dan John: Beavatkozás c. könyvét. Véletlenül nem sikerült megszerezned azóta? Én is ezt keresem.
Üdv.: D.
babajaro wrote on ani515's profile.
Hátha.....:
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönöm a sok csodás fordítást neked. sok nehéz napon segítettek már át. még új vagyok az oldalon de a fordításaid már jó ismerősök. köszönöm
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a fordítást !

Statisztikák

Témák
36,616
Üzenet
4,433,395
Tagok
592,591
Legújabb tagunk
Matee4144
Oldal tetejére