Rengeteg adatot vesztett el a kanadai posta

A Canada Post hivatalosan is megerősítette, hogy jelentős adatszivárgási esemény történt az egyik partnerének hálózatán keresztül.


A Canada Post a legnagyobb kanadai postai szolgáltató, amely 16,5 millió üzleti és lakossági címre szállít ki küldeményeket. Ilyen módon az általa vagy a beszállítói által kezelt információk rengeteg személyt érintenek. Sajnos egy zsarolóvírus miatt nem is sikerült maradéktalanul megvédeni az adatokat. Kiderült ugyanis, hogy a vállalat egyik partnerénél még tavaly bekövetkezett biztonsági incidens miatt sok ezer személy adata került illetéktelen kezekbe.

A partnercég nem más, mint a Commport Communications, amelynek tavaly a Lorenz zsarolóvírussal gyűlt meg a baja. Ez a károkozó nem kizárólag fájlok titkosítására volt alkalmas, hanem állományok kompromittálása előtt adatokat is szivárogtatott. 2020 decemberében a kártevő mögött meghúzódó csoport elkezdte publikálni az ilyen módon megszerzett adatokat összesen 33,5 GB mennyiségben. Ezek között - mint kiderült - voltak Canada Post ügyféladatok is.

Az eddigi vizsgálatok szerint körülbelül 950 ezer postai ügyfél lehet érintett az incidens által. Az ő esetükben leginkább nevek, címek szivárogtak ki, de egy kisebb részüknek az e-mail címe és a telefonszáma is az elkövetőkhöz került. A forensic vizsgálatok mindezidáig nem találtak arra utaló jelet, hogy pénzügyi adatokat is sikerült volna megkaparintaniuk a támadóknak.

A Canada Post és a Commport Communications biztonsági incidensének vizsgálata jelenleg is folyamatban van hatóságok és külsős szakértők bevonásával.

canada post.jpg
 
Egyre több lesz a hasonló hisz lassan már minden elektronikusan történik
Az hogy pl: én próbálom elkerülni az elektronikus kapcsolatokat az csepp a tengerben.
Ráadásul itt a CH-n is elektronikusan vagyok.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Csilinkóné Lulács Éva wrote on Ajuda67's profile.
Sziasztok! Keresem Thea Harrison Ősi fajok sorozatát. Az utolsó ami meg van az a Devi's Gate. Még 5 könyv van hátra a sorozatból. A címek: Az úr bukása, Megtört, Éjszakai becsület, Éjféli csók és az utolsó Az árnyék vége. Ha valakinek meg van vagy tud róla, legyen szíves írjon nekem.
Előre is köszönöm, Éva
KE1221 wrote on nomi2's profile.
Szia!
Bocsánat, hogy zavarlak csak érdeklődni szeretnék, hogy a 5. osztályos történelem tudásszintmérőt sikerült -e megszerezned, és ha igen esetleg elküldenéd-e?
Nagyon köszönöm. :)
Sziasztok! Keresek az alábbi könyvet. Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni.
Hajdu Imre – Benyovszki Pál – Prorok Márton Ulti kezdőknek és haladóknak
Sziasztok. 2020 NAT 7.osztályos matematika, nyevtan, könyv és munkafüzet megoldó kulcsait keresem + felmőrek. Köszönöm
fonixportal wrote on ntglaci's profile.
Szia láttam te tetted fel a Tintin-eket ha szépen megkérlek ezt a két részt feltennéd újra mert törölték Köszönöm előre is.


data.hu/get/11153382/_Tintin_07_-_A_7_kristalygomb.zip

data.hu/get/11153379/_Tintin_10_-_A_fekete_arany_orszagaban.zip

Statisztikák

Témák
37,377
Üzenet
4,600,943
Tagok
602,485
Legújabb tagunk
erika1306
Oldal tetejére