Rengeteg adatot vesztett el a kanadai posta

A Canada Post hivatalosan is megerősítette, hogy jelentős adatszivárgási esemény történt az egyik partnerének hálózatán keresztül.


A Canada Post a legnagyobb kanadai postai szolgáltató, amely 16,5 millió üzleti és lakossági címre szállít ki küldeményeket. Ilyen módon az általa vagy a beszállítói által kezelt információk rengeteg személyt érintenek. Sajnos egy zsarolóvírus miatt nem is sikerült maradéktalanul megvédeni az adatokat. Kiderült ugyanis, hogy a vállalat egyik partnerénél még tavaly bekövetkezett biztonsági incidens miatt sok ezer személy adata került illetéktelen kezekbe.

A partnercég nem más, mint a Commport Communications, amelynek tavaly a Lorenz zsarolóvírussal gyűlt meg a baja. Ez a károkozó nem kizárólag fájlok titkosítására volt alkalmas, hanem állományok kompromittálása előtt adatokat is szivárogtatott. 2020 decemberében a kártevő mögött meghúzódó csoport elkezdte publikálni az ilyen módon megszerzett adatokat összesen 33,5 GB mennyiségben. Ezek között - mint kiderült - voltak Canada Post ügyféladatok is.

Az eddigi vizsgálatok szerint körülbelül 950 ezer postai ügyfél lehet érintett az incidens által. Az ő esetükben leginkább nevek, címek szivárogtak ki, de egy kisebb részüknek az e-mail címe és a telefonszáma is az elkövetőkhöz került. A forensic vizsgálatok mindezidáig nem találtak arra utaló jelet, hogy pénzügyi adatokat is sikerült volna megkaparintaniuk a támadóknak.

A Canada Post és a Commport Communications biztonsági incidensének vizsgálata jelenleg is folyamatban van hatóságok és külsős szakértők bevonásával.

canada post.jpg
 
Egyre több lesz a hasonló hisz lassan már minden elektronikusan történik
Az hogy pl: én próbálom elkerülni az elektronikus kapcsolatokat az csepp a tengerben.
Ráadásul itt a CH-n is elektronikusan vagyok.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Jani08 wrote on Éleskés's profile.
Tisztelt Fórumvezető!

Kb 3 hete nem tudok belépni az ezoterikus könyvek folyóiratok topikba.
Azt írja ki, hogy:

Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.​

A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Mindenhová be tudok lépni, csak pont ide nem.

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel:Jani08
Kedves Mindenki!Dm nap gyermekei pályázaton indult óvodánk !Szabolcsveresmarti Óvoda !Kérek mindenkit,hogy egy szavazattal segítsen minket!
pmanocica wrote on pszi53's profile.
Kedves pszi53! Catrine Clay Útvesztőjét szerettem volna letölteni, de nem tudja kezelni a converter, hogy áttehessem mobiba, a gépen megnyitni sem tudja. Tudnál segíteni? Köszi, Judit
Orchidea 22 wrote on Ajuda67's profile.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az időt, munkát amit azzal töltesz, hogy nekünk forditod a jobbnál jobb könyveket.
Legyen szép napod!
halastinta wrote on Ajuda67's profile.
Szia Ajuda67!
Szeretném megköszönni a munkádat és hogy lehetővé teszed általa, hogy ilyen szuper könyveket olvassunk! Épp most végeztem a Dianne Duvall - Halhatatlan Őrzök sorozat 9. részével. Imádom őket! További jó munkát kívánok!

Statisztikák

Témák
36,531
Üzenet
4,415,126
Tagok
592,215
Legújabb tagunk
Lizbeth1
Oldal tetejére