Rengeteg pénzt kapott Sorostól a Fidesz és személyesen Orbán

Többször írtunk már mi is arról, hogy a nagyobbik kormánypárt prominensei vagy a Fideszhez közel állónak mondható emberek közül hányan és kik profitáltak Soros György és alapítványa ténykedéséből. Közéjük sorolható Orbán Viktor, Lázár János, de például Schmidt Mária vagy Habony Árpád is.

A Magyar Narancs most viszont azt is összeszedte, hogy pontosan mennyit köszönhet a párt a milliárdos befektető filantróp tevékenységének.

 • A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.
 • A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.
 • Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.
 • 1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.
 • Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.
 • Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.
 • Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.
 • Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.
 • A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.
 • Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
 • Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.
 • Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.
 • Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.
 • Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.
 • Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.
 • Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.
 • A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul
– emlékeztet a Magyar Narancs.

penz2.jpg
 
Kell a piac, nektek jobban kellünk mint ti nekünk....remélem nem godolod, hogy a " norvég alap" meg a "svájci alap" adomány, egyszerüen ezzel a pénzzel bevásárolják magukat az EU piacra.
Gondolod, hogy a nettó befizető Németország a "ráfizetésből" él...nehogy már jótékonysági szervezeteknek tüntesd fel a nyugati országokat, a volt gyarmattartó országokat.
A Kozos Piacrol hallottal? A ny-eu kapitaista tarsadalma nem mai keletu es egy nagyon szuperalo gazassagi kozosseg volt aki letette az EU alapjait. Mo tobb mint egy Marshall segelynyi eut kapott felzarkozasra tamogatasra. Josz itt civil kezdemenyezessel aminek nagy reszet az allam oszt el ,es csak torekeket a civil /Norveg alap/
Kell a piac, nektek jobban kellünk mint ti nekünk
BAyer mar szervezi a kilepeseteket , lehet menni keletre.
Az a keleti piac vagy fizet vagy nem. de nem baj lehet vallveregetesert plecsnyiert dolgozni.
Ilyen blodseget irni, kell nekik hogy az adojukat nektek adjak korupciora,epedve varjak hogy adhasanak....
 
Kell a piac, nektek jobban kellünk mint ti nekünk....remélem nem godolod, hogy a " norvég alap" meg a "svájci alap" adomány, egyszerüen ezzel a pénzzel bevásárolják magukat az EU piacra.
Gondolod, hogy a nettó befizető Németország a "ráfizetésből" él...nehogy már jótékonysági szervezeteknek tüntesd fel a nyugati országokat, a volt gyarmattartó országokat.

Természetes, hogy szüksége van a nyugati világnak Mo.-ra de a magyar piac nem olyan nagy, hogy a hiánya térdre kényszeritené a gazdaságukat. Ezzel tisztába kell legyél.
-
Azt is a figyelmedbe ajánlom, hogy Mo. Kina és Oroszország számára csak addig egy vonzo ország amig rajtatok keresztül betudnak jutni az Europai közösségbe. Az ö számukra sem vagytok nagy piac.
-
Kár, hogy az Angolok helyett nem Orbán vette rá magát az EU-bol valo kilépésre az egy kevésbé fájdalmas experiment lett volna.
-
Szeretném azt is megjegyezni, hogy az Europai Unio (olvassad el az alapitási elveket) direkt ugy lett létrehozva, ugy müködik, hogy az országok függöségbe legyenek egymástol mert ezzel akarjuk biztositani, hogy ne legyen többet háboru közöttünk.
 
Nos hogy ki veszi ki és mit ..ez a hír angliából...
Míg idehaza Soros György kritizálása miatt erőltetik az antiszemita kártyát a toleranciabajnokok, addig az Egyesült Királyságban egekig szökött a konkrét antiszemita bűncselekmények száma.

A Mozgalom az Antiszemitizmus Ellen (CAA) nevezetű önkéntes szervezet kimutatásai sötét képet festenek a brit zsidóság helyzetéről. A jelentésükből kiderül, hogy 2016-ban 1078 zsidók elleni támadás történt az országban. 2015-ben ez a szám 938, egy évvel korábban pedig 746 volt. Ez 44 százalékos emelkedést jelent.

Ennél is elszomorítóbb azonban az a tény, hogy a rendőrség mindössze 89 esetben kezdeményezett eljárást annak ellenére, hogy korábban vehemensen ígérgették a zsidóság védelmét.

Ezért mondom, hogy ne várjuk ki, hogy Orbán gyümölcse megérjen.
-
Ha egy kicsit utánanéznél, Mo.-on sem könyü zsidonak lenni. A hirekbe nem szerepel sok mert a jobboldali kormány a véka alá teszi az érintettek meg érthetö modon félnek, hogy a "példa vonz" és ezért vannak csendben.
 
Ernő írta:
A Magyar kormány egyenlöségjelet tesz migratio és terrorizmus között.
Setni Látom nem egyformán értettük.
Persze Ernő is hibásan fogalmazhatott.Úgy neked van igazad.Van összefüggés.
Átírom én hogyan értem:"A Magyar kormány egyenlőségjelet tesz migráns és "terrorista között."
És erre szálltam vitába mert ez nem igaz, ez a hibás gondolkodás és ez a gyűlöletszítás.
Nem sok a fogalmazásbeli különbség.Egyik általánosító a másik személyre szabott.
És te se állíthatod migráns=terrorista
 
Ilyen blodseget irni, kell nekik hogy az adojukat nektek adjak korupciora,epedve varjak hogy adhasanak....

Kötelesek fizetni, ha üzletelni akarnak, mondom kizárólag a piac a tét.
2004-ben népszavazás döntötte el a belépést ...a kilépést is népszavazás fogja eldönteni. A kérdés csupán az, hogy mennyira csalódtak a polgárok, mennyire tartják hátrányosnak a bennmaradást. Az biztos, hogy aki teheti be se lép az EU -ba mondván több a hátrány mint az előny, aki gazdaságilag erős, fejvesztve menekül az EU -ból.
 
Utoljára módosítva:
Setni Látom nem egyformán értettük.
Persze Ernő is hibásan fogalmazhatott.Úgy neked van igazad.Van összefüggés.
Átírom én hogyan értem:"A Magyar kormány egyenlőségjelet tesz migráns és "terrorista között."
És erre szálltam vitába mert ez nem igaz, ez a hibás gondolkodás és ez a gyűlöletszítás.
Nem sok a fogalmazásbeli különbség.Egyik általánosító a másik személyre szabott.
És te se állíthatod migráns=terrorista

az úgy helyes? ... a migráció hozadéka a terrorizmus vagy a migráció és a terrorizmus közt van kapcsolat
 
az úgy helyes? ... a migráció hozadéka a terrorizmus vagy a migráció és a terrorizmus közt van kapcsolat
Ezt is át kell írnom.
a migráció hozadéka a terrorizmus
Egyik nagyon igaz régi bármilyen esetből
Ezt tudjuk régóta.
Szerintem ezt mindenki tudja
De önmagában nincs benne nagy felfedezés.
Hiszen ahol tömeg van, ott van mindenféle alak.
Még migráció se kell.
Elég a Fina rendezvény ott a zsebtolvaj is
A másik feltételezés.
migráció és a terrorizmus közt van kapcsolat
Ez az ami konteók kategóriája.
Nem is állok le vele beszélni.
Kapcsolat távolról és nem az okok szerint van.
Okok szerint nincs kapcsolat.

A távoli kapcsolat bizonyos konteósok szerint fennáll.
Ugyanazok mondják: Már maga migrációt is olyanok indították mint kalergi és utódai
Józanok álláspontja szerint
A terrorizmus kapcsolat csak úgy állna fenn,
Ha a migrációt az iszlám fanatikusok teljes tervezetében pontról pontra megtervezett lenne.
Ez is konteó marad.
Az oroszok és az amerikaiak tervezik.mert érdekeltek a gyenge Európában
Ez is konteó.
 
Akarod hogy tanulj magyarul?
Ezt a fogalmazást írd át, vagy erősítsd meg
Félreérthető vagy.
-
Nem hiszem, hogy töllem hallod Orbán véleményét elöször. Töllem áttérhetünk más nyelve is.
Orbán szivesen beszél angolul ilyenkor ilyeneket modd: "All the terrorists are migrants"
-
Vegyük a Kossuth rádió 180 perc című műsorában 2015 oktoberében leadott interviewját ahol igy szol:
-
"..... tény, hogy minden terrorista migráns. A kérdés csak az, hogy mikor érkeztek az Európai Unióba" . :eek:

"Orbán Viktor egy történelmi jellegű eszmefuttatást adott elö a Politicó nevü lapnak. A másfél órás interjú hangulatát visszaadó cikk szerzője leírja, hogy a magyar miniszterelnök térképen mutatta meg neki, hogy az utóbbi hónapokban ugyanúgy délről jöttek a menekültek, ahogyan a török hódítók a 16. században."
-
Ha ez nem egy bizonyiték arra, hogy ösi ellenségröl van szo :)
 
nem összeesküvés-elmélet ... maradjunk csak egy példánál, Brüsszel, Molenbeek nevű kerülete, ide kötődnek a párizsi terrortámadások , de rengeteg terrortámadáshoz itt szerzik be a fegyvereket, egész kis terrorista keltető...

Apropo Molenbeek:
"Pándy András, a magyar származású protestáns állelkész lányával, egyben 32 évig ágyasával, Ágnessel közösen hat családtagjukat irtotta ki 1986–89 között. 1997-ben bukott le, amikor Ágnes mindent bevallott a rendőröknek. A nő a „hitvesi ágyat" óvta, hiszen Pándy szemet vetett az akkor 16 éves Réka lányára. Ágnes a saját anyját, Sőrés Ilonát, édestestvérét, Dánielt, míg Pándy a második feleségét, Fintor Editet és két nevelt lányát, Tündét és Andreát ölte meg. A holttesteket Pándy házának pincéjében feldarabolták, savban feloldották, a maradékot pedig kiöntötték a molen¬beeki vágóhídon."
-
Hangsulyozom, hogy nem álltalánosithatsz mert az emberek többségére nem illik a vád. Vagy azonositsalakt én is téged minden magyarországon született gyilkossal? Van belöllük böven.
 
-
Nem hiszem, hogy töllem hallod Orbán véleményét elöször. Töllem áttérhetünk más nyelve is.
Orbán szivesen beszél angolul ilyenkor ilyeneket modd: "All the terrorists are migrants"

és a fenti állításban állításban mi a valótlan? Sorold már fel az utóbbi években elkövetett terrortámadásokat, van az elkövetők közt aki nem migráns hátterü?
 
Na ne hülyéskedjünk már te nagyon liberális.
Maradjunk a magyarnál.Orbánt minek angolra fordítani övé is hibázhat.
Te se fordítsd vissza se a Googlemindegyik hibázhat a oda-vissza fordítás
ernő írta:
Nem hiszem, hogy töllem hallod Orbán véleményét elöször. Töllem áttérhetünk más nyelve is.
Orbán szivesen beszél angolul ilyenkor ilyeneket modd: "All the terrorists are migrants"
Ha ez úgy szólna magyarul:"Minden terrorista migráns"
Még ez se állja meg a helyét(ezt most ezxos-nak mondom)
Fordítva még annyira se igaz.
A terroristák nem csak migránsok lehetnek.
Tényleg mit ért migráns szó alatt?
Orbán maga is migráns.Én is az vagyok, ezxos is az Melitta is az.

Sajnálom de az egész sokkal több odafigyelést igényel, mint hogy konteókat gyártsunk.
Orbán meg ráérne pontosítani.
 
Utoljára módosítva:
Az a gond hogy még abban sincs egyetértés hogy mi is az a terrorizmus
Minden fogalommal dobálódznak az emberek.
Ki számít migránsnak?
Ott is milyen vallású származású a kétes és megvizsgálandó egyén.
Iszlám ország szerint is kategorizálni akar valaki?
Vagy még mi szerint?
Kelet de mennyire kelet?
Nagyon kelet?
Az már India Kína és japán?
Vagy menjünk délebbre Ausztrália?
 
Tévedsz apai ágon 40 % szerb
anyai ágon 100 % román.

Honnan tudod, hogy egy földesur nem hagyta bennük a genetikai nyomát?
Vagy forditva, hogy a mi családunk nem véletlen rokon az Orbánékkal?
Szerintem ennek semmi jelentösége nincs.
-
De látom a plakátok, a Horthyval valo szemezés felszinre hozta a régi rasszista szellemet amiben sokan otthon érzik magukat.
-
muslima-t.jpg

-
Remélem a nyugaton dolgozo magyar férfiak majd találnak maguknak egy megfelelö élttársat.
-
tarek-jammoul-100~_v-gseapremiumxl.jpg

-
A férfiak sem csunyák. Egy németországban otthonra talált Sziriai család.
 
Még nem is beszéltünk arrol, hogy a Vöröskeresztet, az Amnesty Internationalt és a Helsinki Komiteet is magyarellenesnek tekinti Orbán. :(
 
29429.jpg

-
A Rendsburgi Zsido Muzeum egy integratiosprojekt keretében fiatal muszlem menekülteket fogadott - irja a Jüdische Allgemeine Zeitung. A résztvevök Afghanisztánbol, Sziriábol, Jemenböl és Iranbol, többnyire kisérö nélkül No.-ba jött menekült.
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.
Szeretnék teljes jogú tag lenni. Mit kell tennem?
Heló!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hova írjam, ezért itt kérdezem meg:
Fordítok egy történelmi romantikus könyvet (persze majd többet is szeretnék), és ha elkészülök vele, akkor azt hogyan osszam meg?
Mondjuk lesz egy blogom, és ott mondjuk fejezetenként lesz a történet. Akkor azt itt is kiírhatom, hogy https://ittleszablogomneve.hu blogra felkerült egy újabb fejezet?
Köszönöm előre is a segítséget! :)
kisboszi73 wrote on balacy's profile.
Sziasztok. Keresem a 700. feletti Júlia, Romana köteteket. Nem tudjátok hol találhatom meg?

Statisztikák

Témák
36,871
Üzenet
4,490,153
Tagok
595,920
Legújabb tagunk
bandicsanna
Oldal tetejére