Reszkessetek, britek! – A kormány beperelte a Financial Timest, a köztévé a BBC-t oktatja

Perre kerülhet sor a kormány és a brit Financial Times között, de az MTVA-nak sem tetszik különösebben, hogy még a BBC is beszámolt a hatalmas bukásáról.

Beperli a kormány a brit Financial Timest

A kormány olyan pert akaszt a brit Financial Times nyakába, „ami még őket is meg tudja ingatni” – vallotta egy kormányközeli forrás a Hír24-nek. A lap még csütörtökön írt arról, hogy az Európai Unió blokkolta a paksi bővítésről szóló orosz–magyar megállapodást, és Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár már ekkor közölte, hogy helyreigazítási kérelemmel fordult a magyar kormány az üzleti lap szerkesztőségéhez.

„Amit megírtunk, az úgy pontos és hiteles” – mondta már másnap a brit gazdasági lap munkatársa, amivel tulajdonképpen azt is jelezte, hogy nem közölnek helyreigazítást. De a Hír24 forrása szerint a kormány nem is ezért perel, hanem amiatt, hogy a paksi bővítésről szóló cikkükkel „kárt okoztak Magyarországnak”.

MTVA vs. BBC

Még a BBC is beszámolt az új Nemzeti Hírcsatorna bénázásáról, a Monitoring blog a Budapest Business Journalra, illetve a Broadband TV Newsra hivatkozva írta, hogy „az M1-et folyamatos hírcsatornaként indították újra, de a kezdő napján szerkesztési, vágási és hangtovábbítási problémák is felmerültek, miközben a bemondók úgy tűnt, mintha meg lennének ijedve a folyamatos élő közvetítéstől. Eközben többször elírták a neveket is, Áder János államfő nevét például Ádárnak írták”. De kitértek a blogban Szabó László Zsolt védekezésére is, aki szerint „csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit”.

m1.jpg


„Persze nem hagyja magát az MTVA, méltó revánsot vett” – írja a HVG, ami abból állt, hogy felhívják a britek szíves figyelmét arra, hogy „Szabó László Zsoltot a Nemzeti Média Hatóság elnökének nevezték, de ő valójában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója”, illetve még „a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nevét sem írják pontosan, az helyesen ugyanis National Media and Infocommunications Authority” – közölték. Az MTVA nevében Szabó László Zsolt is megnyilvánult, egyenesen „meglepték a cikkben szereplő, a BBC-re amúgy nem jellemző súlyos pontatlanságok”. Le a kalappal, így kell megvédeni a nemzeti közszolgálatot!

Financial times.jpg
 
Ha jól értem, nem a BBC beszámolójáról van szó, hanem csak egy blog beszámolójáról, ami éppenséggel a BBC honlapjának felületén működik. Ha így van, akkor ezt ajánlom Szabó László Zsolt asszony figyelmébe is, aki legfeljebb aszerint nyilvánulhatott volna meg, hogy meglepték a blogbejegyzésben szereplő, az adott bloggerre amúgy nem jellemző súlyos pontatlanságok - így nem lettek volna súlyos pontatlanságok Szabó asszonyság reakciójában. Mindazonáltal nagyon remélem, hogy a Mylady Szabótól érkező esetleges megkeresésre a BBC a füle botját se mozdítja, hiszen semmi közük a megjelent posthoz, ellenben a Szabó úrhölgy munkaadóját súlyosan pontatlanul megnevező Monitor blog bloggerének javaslom, mindössze annyit válaszoljon vissza a NER-esen sértődékeny Szabó csajszinak, hogy "csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit" - tejet iszik és pipázik, jó hírére jól vigyáz(ik). (Az ugyebár érthető, hogy a NER hírtévé első két napjának piszlicsáré kis pontatlanságai nem lepték meg a Szabó bigét.)
 
Utoljára módosítva:
Méghozzá mekkora károkat okoztak! Tegnap estére már a téridő kontinuum is összeomlott Magyarországon :)

Csatolás megtekintése 1325456
Kedves Nézőink!
Vasárnapról a hét első csütörtökjére virradóra a hazánk felett uralkodó Orbán-szerű vih... oppardon orkán-szerű anticiklon háromnapos totális időjárási pangást eredményez, ezzel is akadályozván, hogy legalább a félóránkénti időjárásjelentésben tudjunk valami információt is közölni a Kedves Vezetőve... oppardon a Kedves Nézőinkkel. A hét harmadik csütörtökjén azonban a hirtelen jött "éjszakai napsütéses, derült időjárás" hirtelen felmelegedést okoz, de csak éjszakára, mert nappalra annyira besötétedik, hogy rögtön lehűl a levegő 20-30 foknyit. Úgyhogy öltözködjenek rétegesen aszerint, hogy éjjel vagy nappal akarnak aludni - de ha önök egész nap alszanak, akkor elmondhatják, hogy "Végigaludtuk az elmúlt másfél-két évet. Aludtunk reggel, éjjel meg este." Nos hát, aludjanak, álmodjanak szépeket. Csak ne Kedves Vezetés... oppardon, ne autóvezetés közben aludjanak, mert úgy járnak, mint ábráink is mutatják, eltűnnek autóstul az anticiklon belsejében létrejött egyenlő oldalú Bermuda-háromszög útvesztőiben.
Aviszontlátásra.

Az éjszakai napsütéses időjárásról: http://444.hu/2015/03/17/mindig-lehet-meg-abszurdabb-az-mtva-nal-lecserelik-a-meteorologusokat/
Legalább arra jó lehetett volna a kétszemélyes időjárásjelentés bevezetése, hogy a műsorvezetőtárs hangosan nyerítve felröhögjön az éjszakai napsütéses időjárás hallatán, de sajnos (becsületére legyen mondva), meg tudta állni, ha nem is egykönnyen.
 
Utoljára módosítva:
Én is ki voltam akadva az EU ra hogy mindig gáncsoskodik és kiderült hogy csak cukkolás volt!!!!!!!!!!Megérdemlik a sorsukat jó példa lesz majd a többieknek is!!!!!!!!(na azért az eut se kell félteni!)
 
Nem értem, mi csodálkozni való van azon, hogy a magyarok beperelik a BBC-t. Tényleg nem értem. Egy BBC, az semmi, zéró, nulla. Még csak nem is az egész Anglia. Sőt, semmiféle más állam se. Csak egy piti kis cég. Nehogy már perelni se lehessen!

Pláne a MAGYAROKNAK!

Hiszen tudjuk, a magyarok milyen „brave peoples”. Bátor, hősies nép. Még az USA-nak is hadat üzentek anno, mi ahhoz képest egy bibiszi?!

Igazából nem vagyok benne biztos, egyáltalán visszavontuk-e azt a hadüzenetet valamikor... Örülnék ha nem, mert akkor volna jó jogalap arra, hogy bejöjjenek az amerikai csapatok... Természetesen csak IDEIGLENESEN, a következő alig 400 évre. Talán azalatt megjönne az „istenadta nép” józan esze...
 
Ocsnyogdozsong, nem csak az USA-nak üzentünk mi hadat... Apa mesélte, mikor anno az emberek az ablakba kitett rádiót hallgatták az utcákon. A Magyar Királyság hadat üzen: Angliának, Nagy-Britanniának és az angol koronagyarmatoknak, Kanadának, az Egyesült Államoknak, Franciaországnak, ... - Húazannya, de haragszunk... Hosszas felsorolás után szó szerint elakadt a bemondó és így folytatta - A Magyar Királyság hadat üzen továbbá: Indiának, Ausztráliának, a Baleári Szigeteknek - Te Lajos, az mi az? - Mittomén... de ezek szerint nagyon haragszunk rá! ... Több, mint 10 percig üzentünk mi hadat. Az emberek tátott szájjal hallgatták a végén már röhögtek kínjukban. Hja, és hová teszünk mi ennyi hadifoglyot? :)

Úgy tűnik, itt szép csendesen minden visszaállítódik. Szerintem lesz csendőr is, már hallottam hírét hogy pedzegetik... Na most miért? Pont az ne lenne?...

Hát, valami ilyen lehet, amikor a Donald Kacsa Othello-t akar játszani...
 
Mert azért hogy kis nép vagyunk attól még nem kell minket gúnyolni hazugságokat terjesztgetni!!!!!!!!!!Ha valaki nagyobb még nem jogcím semmire se!!!!!!!!!
 
Mert azért hogy kis nép vagyunk attól még nem kell minket gúnyolni hazugságokat terjesztgetni!!!!!!!!!!Ha valaki nagyobb még nem jogcím semmire se!!!!!!!!!
Kedves yulianna, nem attól vagyunk mink kigúnyolva, hogy kis nép vagyunk. Attól vagyunk kigúnyolva, hogy röhejesen viselkedünk. :( A balti népek is kis népek, oszt senki nem gúnyolja őket, ellenkezőleg, inkább tiszteletet kapnak. Mert tiszteletreméltóan nyilvánulnak meg.
 
Amúgy NER-esen megmondjuk az igaszságot. "gyermek voltam mikor megszülettem, lehunyt szemmel visszanéztem, egy út van előttem, melyiken induljak" kb ilyen az új királyi hír tv is
 
Amúgy NER-esen megmondjuk az igaszságot. "gyermek voltam mikor megszülettem, lehunyt szemmel visszanéztem, egy út van előttem, melyiken induljak" kb ilyen az új királyi hír tv is
Hát igen !Milyen alapon akarjuk mi megmondani hogy mit szeretnénk!!!!!!!Azt kell(ene) szeretnünk amit ránkosztanak???!!!!!!!!!Miért nincs jogunk megvédeni magunkat a rágalmazásoktól???
 
Hát igen !Milyen alapon akarjuk mi megmondani hogy mit szeretnénk!!!!!!!Azt kell(ene) szeretnünk amit ránkosztanak???!!!!!!!!!Miért nincs jogunk megvédeni magunkat a rágalmazásoktól???
Eleinte azt hittem, paródia amit mondasz, mert más nem lehet. De egyre inkább úgy tűnik, hogy komolyan gondolod, amit beszélsz?! Úgy érted, hogy a magyar "népet" hagyja békén a világ, hadd hazudozzunk magunkban mindenféle propagandaökörséget, pártpropagandát, személyi kultuszt közpénzből?!
Egyébként mint tudjuk, nem a népről van szó most sem, hanem a kormányról. Én mint magyar "nép" ugyanazt mondom a jelenlegi kormányunkról és a Kedves Vezetőről, amit a reális külföld a szemére vet.
 
Hát igen !Milyen alapon akarjuk mi megmondani hogy mit szeretnénk!!!!!!!Azt kell(ene) szeretnünk amit ránkosztanak???!!!!!!!!!Miért nincs jogunk megvédeni magunkat a rágalmazásoktól???

Nézzük már meg mik ezek a rágalmak. Olyan dolgokba tudunk belekötni, hogy elírják a hivatalaink nevét vagy valakinek a titulusát.
Ez olyan, mintha Viktor Szili Katalinnal szexuális aktusban bonyolódna az M7-es közepén az aszfalton, a Balaton felé félúton, és miután ezt megírná a BBC mi azon lovagolnánk, hogy helytelenül jelölték meg ki építette az autópályát, és különben is tévesen azt mondták, hogy "egy szép napos nyári délután", miközben előtte 10 perccel még felhőszakadás volt.
 
Egyébként mint tudjuk, nem a népről van szó most sem, hanem a kormányról.

"A stílus maga az ember" én pedig továbbviszem a gondolatot, a kormány maga a nemzet. Tetszik vagy nem, többségi társadalmunk kívánalma az, ami jelenleg van. Persze lehet mondani, hogy dehogyis, ki akarta volna ezt a jelen mutyivilágot. Hát kérem szépen MI, és nem a szavazatokra gondolok.
Mindenkinek tetszett a zavarosban halászás, hogy simán megy a "4 órára bejelentve, a többi zsebbe", hogy a kárpótlási jegyeket jól lehetett adni-venni, hogy haza lehetett hordani a TSZ-t és a gyárat, hogy az utolsó szerencsétlen hajléktalan is kapott devizahitelt és hogy mindent túl lehetett élni valós megszorítások nélkül.
De ezek csak morzsái ennek az egész képnek, az egészet kell látni. Pont itt jegyeztem meg másik téma kapcsán, hogy nem hiszem, hogy ebben az országban reális programmal bárki képes volna megütni a parlamenti küszöböt.
 
"A stílus maga az ember" én pedig továbbviszem a gondolatot, a kormány maga a nemzet. Tetszik vagy nem, többségi társadalmunk kívánalma az, ami jelenleg van. Persze lehet mondani, hogy dehogyis, ki akarta volna ezt a jelen mutyivilágot. Hát kérem szépen MI, és nem a szavazatokra gondolok.
Mindenkinek tetszett a zavarosban halászás, hogy simán megy a "4 órára bejelentve, a többi zsebbe", hogy a kárpótlási jegyeket jól lehetett adni-venni, hogy haza lehetett hordani a TSZ-t és a gyárat, hogy az utolsó szerencsétlen hajléktalan is kapott devizahitelt és hogy mindent túl lehetett élni valós megszorítások nélkül.
De ezek csak morzsái ennek az egész képnek, az egészet kell látni. Pont itt jegyeztem meg másik téma kapcsán, hogy nem hiszem, hogy ebben az országban reális programmal bárki képes volna megütni a parlamenti küszöböt.
"...többségi társadalmunk kívánalma az, ami jelenleg van." Sajnos így van, magam is ezt szoktam mondani. Ez fog leglassabban változni. Olyan a politikai garnitúra, amilyet az ország többsége a fejére ültetett, mert erre volt igénye.
"...Mindenkinek tetszett a zavarosban halászás,..." Ez persze nem így van, sarkított metaforának is túlzó. Nagyon sokan vannak az országban, akik igyekeznek az européer demokratikus, öntudatos állampolgári társadalmi működést megvalósítani, és magukra nézvést ezt kötelezőnek tartják - magamat is ide sorolom. Sokan vannak ilyenek, de nem elegen - egyelőre.
"...nem hiszem, hogy ebben az országban reális programmal bárki képes volna megütni a parlamenti küszöböt." Mostanában valóban nem az a jellemző a pártokra (és a közélettel kapcsolatban álló civil szervezetekre), hogy reális programokkal akarjanak operálni - mivel erre alig is van igény a választók részéről itt Észak-Balkánon. Még a rendszerváltás után néhány évig egyébként viszonylag jó irányba haladtunk, volt valamennyi éthosza a közéletnek, de aztán a pártok vezetésével "a zemberek" többsége gyorsan belehülyült a szabadságba... - helyett a szabadosságba.
 
A modern kori pszichológia sok új dolgot tárt fel, többek között a következő definíciót:
"Tanult tehetetlenség a pszichológiában az a mentális állapot, mely során az egyén az egymást követő kiszámíthatatlan negatív ingerek hatására feladja, hogy azokat megpróbálja elhárítani, még akkor is ha elkerülhetőek lennének, mert arra a meggyőződésre jut, hogy nem képes ezeket az averzív ingereket befolyásolni"
A definíció által meghatározott állapot létezik egyéni és társadalmi szinten is.

Nem kívánok nagyon belemenni, aki akarja talál róla olvasnivalót. A lényeg, hogy akár ember, akár állat bizonyos ingermennyiség után képes elfogadni legbelül, hogy egy adott állapot (saját boldogtalansága és tehetetlensége) nem áll a befolyása alatt, holott ez egyáltalán nem igaz. Az ember képes olyan dolgokat elfogadni megváltoztathatatlannak, amiben akár már holnap óriási lépéseket tehetne.

Mi ezzel a baj, azon kívül, hogy az egyén tönkreteszi a saját életét(vagy kollektíve a társadalomét)? Klónozott patkányokon végzett kísérletek bizonyítják, hogy a "normál" állapothoz képest tehetetlenség érzésével küzdő patkányok az eredeti 50-50%-os eséllyel kialakuló tumorral szemben 73%-ban betegedtek meg, míg azok, amelyek elhitték, hogy komoly befolyással vannak az életükre csak 30%-ban. Ugye nem kell segítség hozzá, hogy a magyar egészségi állapotra és átlagéletkorra leképezzük a kutatás eredményeit?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,753
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére