Riport híres emberrel

buda

Új tag
Riport híres emberrel
<o:p> </o:p>
Készíthettem volna Havas Henrikkel is riportot Apa munka helyén, de legalább olyan nehéz, mint egy hajléktalannal. Félelmetesnek látszik és nagyképűnek. Apa szerint, nem olyan vészes, mert vannak helyzetek, amikor nem annyira vad. Olyankor meg lehet simogatni is. Mivel, csak kitalált riportról van szó inkább Laár Andrással csinálok, vagy Eminemmel. Őket szeretem. Persze megkérdezhetném Gogolt is, hogy miért írta meg a Revizort, vagy Jézust (talán ő a leghíresebb), hogy milyen érzés isten fiának lenni? Megígérném neki, ha szóba kerülne, hogy elolvasom végre a Bibliát. Vagy, elbeszélgetnék Micimackóval, vagy inkább a Tigrissel, akinek ugrik a lába, ha megy a százholdas pagonyban. Kifaggatnám E.T.-it, hogy hisz-e az UFO-kban és tud-e magyarul beszélni. Valószínűleg bután nézne rám, vagy ráfogna mindent Spilberg-re. Megkérdezném a politikusokat, hogy miért nem kérdeznek engem? Beszélgetés közben megdicsérném óvatosan Pitagoras-t, hogy milyen jó fej és füllentenék neki egy kicsit, hogy háromszög volt a jelem az óvodában.
Sok híres ember van, és még sokról fogok tanulni, de tényleg ki a híres ember? Akit én ismerek, vagy akit sokan, de én nem annyira? Akinek rossz híre van, az hírhedt, akinek jó az híres? Például a Törökszultán, aki nem adta oda a kiskakasnak a gyémántfélkrajcárt az hírhedt? Vasorrú bába, aki meg akarta égetni Jancsit és Juliskát, Hitler, aki meg is égette, Batu kán, Júdás, Sztálin, Pokémon, Lucifer, híresek, vagy hírhedtek?
Nem valami jól sikerült, de már nagyon elkéstem vele. Apával könnyebb lenne riportot készíteni, mert egyáltalán nem kell kérdezni. Folyékonyan, nagy lendülettel, de szeretettel szid le engem, amiért hat dolgozattal el vagyok maradva, nem először. Persze megígérem, hogy igyekszem és pótolom és nem lesz ilyen több…. Sajnos Apa nem alkalmas, mégsem, mert nem híres. De nem is hírhedt!
 
Oldal tetejére