Robbantás Manchesterben......

19 halott, 50 sérült, a rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.

A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel.


  • Hétfő este, helyi idő szerint este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 19-en meghaltak és 60-an megsebesültek.
  • A koncert közönsége, így az áldozatok is túlnyomó többségben tizenéves lányok.
  • Ariana Grande nem sérült meg a robbanásban, ami az aréna kijáratánál történt.
  • A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet.
  • Kedd reggelre összehívták a a COBRA-t, a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét.
  • Találtak egy második gyanús csomagot is a helyszínen, amit ellenőrzött körülmények között felrobbantottak a tűzszerészek. Erről később kiderült, hogy ruhaneműket tartalmazott.
6:35
A helyszínen beazonosították egy férfit, aki feltélezhetően robbantott - írja a CNN.

06:33
Hatalmas pánikról beszéltek a szemtanúk

A Guardian több szemtanú beszámolóját is közölte, ezek mind ugyanazt írták le: hangos, robbanásszerű dörrenés történt, ami után mindenki pánikban kezdett kirohanni az arénából, amin kívül már rendőrök várták őket. A feltételezett robbanás erejét mutathatja, hogy azt több, a koncert helyszínétől messzebbi házban és az utcán is hallani lehetett.

A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.
Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik pályaudvara, a Manchester Victoria Station.

A hatósági tájékoztatás szerint a robbanás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

Londonban kedd hajnalban összeültek a Scotland Yard terrorelhárító szolgálatának szakértői és a brit belügyminisztérium illetékesei, hogy megvitassák a hatósági válaszintézkedéseket.

A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police Service - a londoni rendőrség, de terrorelhárító szolgálatának hatásköre az egész országra kiterjed.

A BBC amerikai biztonsági illetékeseket idézett, akik nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de brit hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.

Ezt a készültségi fokozatot a brit kormány 2014 augusztusában léptette életbe azzal az indokkal, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a kritikus, amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesüléseket.

Ariana Grande "összetört"

"Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek" - írta Facebook oldalán a 23 éves amerikai énekesnő.

robbantas.jpg
 
Szomorú hogy egyesek mások pusztításában látják azt hogy nekik jobb lesz.
Szórakozó , vidám fiatalokat meggyilkolni.....
Korán van még megvárom hogy mit hoznak még nyilvánosságra.
 
Jön a szokásos részvétem, meg jajj de bánatos vagyok, virágok, sírás, stb. Nem unjátok már? Miért nem értitek meg, hogy ez a legkönnyebb? A megtörtént kirobbanó koncertek után a gyász. Nem előtte kellene tenni azért hogy ne pusztuljanak el ártatlan fiatal életek, olyan gyerekek és olyan emberek családtagjai és gyerekei, akik nem tehetnek semmiről?

Ébresztő emberek, mert át vagytok verve! Térjetek észhez! :mad:

Lehet szavazni: Milyen legyen a következő kivilágítás?

Szavazás_milyen legyen a következő kivilágítás.jpg
 
Utoljára módosítva:
Elborult éntudatú emberek ellen nehéz védekezni. Sajnos egy-két ilyen is szörnyű pusztítást tud végrehajtani. :mad:
 
Ha valaki megint kezdi, hogy "csak meg akarnak bennünket félemlíteni" "de nem fog sikerülni" meg "megerősítjük a terrorkészültséget" "együttérzünk és összetartunk" és az emberek ismét beveszik, akkor esküszöm el kell hinni a politikusainknak van igaza, hogy idiótának néznek bennünket.

Mi elmentünk hozzájuk, elvittük a "demokráciát" nekik. Ők is hoztak nekünk az ő "demokráciájukból" egy keveset.

Már 22 halott van.

Demokrácia-export után.jpg
 
Egyébként nagyon szomorú eset, az csak fokozza, hogy sok a fiatal, és gyerek áldozat. :(
Állítólag repeszbomba volt.
"A BBC meg nem erősített értesülései szerint amerikai hivatali források öngyilkos merényletről kaptak információt. A CNN közölte, a kamerafelvételeken azonosítottak egy lehetséges elkövetőt."
 
Igen, ezekben az országokban én sem csodálkoznék, ha a nők minden férfit felrobbantanának!

Egy kórházban is Royal Oldham hospitalban is robbantottak, de ott a betegek csak repeszeket kaptak. Egy ENSZ-es terrorszakértő Jean-Paul Laborde azt mondta, hogy ehhez hozzá kell szokni Nyugat-Európában, mert ahogy felszámolják az ISIS-t Szíriában és Irakban, úgy térnek haza a harcosok. Hála Istennek Magyarországról nem küldtünk oda senkit az ISIS-be így nem is térhet "haza".

 
mi vagy te latoooooo???
MEG SENKI SEM TUDJA KI A FELELOS DE TE MAR TUDOD

Igen, látó vagyok, mint te, ha olvasod a betűket.

Csak neked, kedves Rima:

A szélsőséges iszlamista terrorszervezet Twitteren jelentette be, hogy ők robbantottak.

A videón az arab akcentussal beszélő férfi Allah nevében kijelenti, hogy:

"ez még csak a kezdet."



RTOKMTgQJz6EBxkm.jpg

Követés
Onlinemagazin @OnlineMagazin

1f198.png
203c.png
1f620.png
1f525.png
UK: Unconfirmed #ISIS video message posted after #ManchesterArena terror attack. 19 dead and 59 injured people by suicide bomber.

08:37 - 2017 May 23

Twitter Ads-információk & Adatvédelem
 
a twiter nem hivatalos forras
majd ha a hirszerzok is megerositik akkor beszelhetunk hogy ki(k) voltak
Ez az okoskodás része. Sajnos az áldozatokon és a szüleiken sem segit, ha megerősitik a hirszerzők, hogy kik az elkövetők.
Azért a módszerből, és a (nem hivatalos Twitter nyilatkozatból) legalábbis erősen sejthető hogy kik vannak a háttérben. De igazad van, azért reménykedhetsz, hátha nem ők voltak. (bár nem tudom akkor miben jobb a helyzet?)
 
Jön a szokásos részvétem, meg jajj de bánatos vagyok, virágok, sírás, stb. Nem unjátok már? Miért nem értitek meg, hogy ez a legkönnyebb? A megtörtént kirobbanó koncertek után a gyász. Nem előtte kellene tenni azért hogy ne pusztuljanak el ártatlan fiatal életek, olyan gyerekek és olyan emberek családtagjai és gyerekei, akik nem tehetnek semmiről?

Ébresztő emberek, mert át vagytok verve! Térjetek észhez! :mad:

Lehet szavazni: Milyen legyen a következő kivilágítás?

Csatolás megtekintése 1546305
Aki tesz ellene, azt keresztre feszítik. (Most még.) Ennyi.
Minden ilyen atrocitás a migráció elfogadása ellen hat. Ha így folytatódik, még pár év, és kőkemény fasizmus lesz Európában. Nem biztos, hogy az jó lesz nekünk...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,336
Legújabb tagunk
Pántlik László
Oldal tetejére