Románia 1942 menekült befogadását ajánlotta fel a közelmúltban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 19.

Melitta - 2017 Augusztus 19, 07:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Románia 1942 menekült befogadását ajánlotta fel a közelmúltban - közölte Teodor Melescanu külügyminiszter beszélt pénteken a Realitatea hírtelevíziónak adott interjúban.

  A miniszter elmondta: a már korábban befogadott mintegy 700 menekült mellé Románia 1942 Görögországban és Olaszországban tartózkodó menekült befogadását ajánlotta fel. A miniszter kifejtette: nem szabad összemosni azokat, akik a háború vagy a politikai üldözés elől menekülnek a gazdasági bevándorlókkal.

  ”Románia kinyilvánította a szolidaritását, noha azon az állásponton voltunk, hogy nem normális, hogy bevándorlási kvótákat rójanak ki ránk. Ugyanakkor kinyilvánítottuk készségünket egy bizonyos számú menekült befogadására” – magyarázta a külügyminiszter.

  Teodor Melescanu hangsúlyozta, hogy Románia “hangsúlyosan részt vesz azokban a műveletekben, amelyek a Fekete-tengeri menekülthullám leállítására, a veszélyesen menekülők megmentésére irányul”. Ugyanakkor egy olyan kezdeményezés kidolgozásán is dolgozik, amely keretében Románia ötven csendőrt és rendőrt küld az iraki biztonsági erők felkészítésére.

  Románia 800 ezer euróval járul hozzá az Iszlám Állam elleni koalíció költségeihez

  A miniszter azt is megemlítette, hogy Románia vállalta: 800 ezer euróval járul hozzá az Iszlám Állam elleni koalíció költségeihez és a háború sújtotta térség civil lakosságának a megsegítéséhez. “E négy évre szóló, évi 200 ezer eurós hozzájárulás mellett egy 340 ezer eurós hozzájárulást is vállaltunk, amelyet elsősorban a szíriai nélkülözőknek szánunk. (.) Emellett hozzá fogunk járulni – még nem rögzítettük, hogy mennyivel – a jelenleg Törökországban élő szíriai menekültek megsegítésére létrehozott EU-s alaphoz” – részletezte Melescanu az ország erőfeszítéseit.

  Románia 2015-ben a kötelező kvóták ellen szavazott, azt hangoztatva, hogy a tagországoknak önkéntes felajánlások alapján kellene menedékkérőket átvenniük a migrációs nyomás által leginkább sújtott uniós tagállamoktól. A román hatóságok mindazonáltal nem tagadták meg a brüsszeli kvótarendszer alkalmazását.

  A román bevándorlási hivatal (IGI) a múlt hét végén közölt először adatokat a befogadott menedékkérőkről. Ezek szerint a bukaresti, giurgiui, radóczi (Radauti), galaci illetve a Máramaros megyei nagysomkúti (Somcuta Mare) befogadóközpontban összesen 521 szíriai, 131 iraki, 45 eritreai és 13 jemeni – más uniós tagállamoktól átvett – menedékkérőt helyeztek el.

  A brüsszeli kvóták szerint Romániának elvileg a menedékkérők 3,8 százalékát kellene átvennie. Az első 160 ezer menedékkérő szétosztása nyomán 4180, Olaszországba vagy Görögországba érkezett migránst kellett volna Romániába telepíteni.

  05274052-e1463993577861.jpg
   
  Ernoe és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 19.

  1. setni
   setni
   Nagyon helyes példamutató hozzáállás.
   Ernoe kedveli ezt.
  2. kein
   kein
   vajon mit jelentenek a romániai "befogadóközpontok" ..... befogadóközpontban összesen 521 szíriai, 131 iraki, 45 eritreai és 13 jemeni – más uniós tagállamoktól átvett – menedékkérőt helyeztek el.
   És a lényeg, vajon hányan kérték és kapták meg a menekült státuszt? Romániába hány száz határsértőt (illegális migránst) kellett vissszakísérni magyarország területéről az utóbbi időben? Hát a román határőrök napjában hány illegális migránst találnak?
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 19
  3. tng1
   tng1
   Bravo. Naponta? Pakisztanban van 200 millio lakos, evente kb 2,5 %-os nepszaporulattal, Etiopiaban kb 96 millio, Nigeriaban kb 185 millio, Kongo 62 millio, Uganda 30 millio. Lesznek meg jelentkezok.
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 19
   setni kedveli ezt.
  4. Nikosz99
   Nikosz99
   Egészségükre. Attól tartok náluk se maradnak sokáig.
   Sőt valamit olvastam régebben hogy az eddigi vállaltak se akartak odamenni ezért nem lett meg a kvóta.
   stencer, orion-köd, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  5. tomjenzsolti
   tomjenzsolti
   Ebben az egészben csak az a szomorú, hogy Románia lassan minden előremutató, európai mentalitást tükröző megnyilvánulásában maga mögött tudja
   a csökött vezetésű és kompromisszumképtelen Magyarországot. 1990-ben még minden tekintetben a béka fenekénél tartottak és 30 év sem kell ahhoz, hogy majd minden tekintetben megelőzzenek minket. Ez az Orbán rezsim történelmi hibája és felelőssége.
  6. Nikosz99
   Nikosz99
   Nem tudunk elég jól nyalni.
   Szeretnél inkább náluk élni?
   cdurmol, udvarfy, orion-köd és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. kein
   kein
   vajon miért menekülnek sírva a szegény menekültek Romániából? vagy talán az amerikai barátság a megható?
   A gyönyörű barátság alapja:
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Augusztus 19
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   cdurmol, udvarfy és orion-köd kedveli ezt.
  9. kein
   kein
   többek közt az oroszokkal vannak komolyabb vitában Moldávia kapcsán, és egyúttal szeretnék az amcsik barátságát is valahogy megvásárolni.
   Gondolom [email protected] Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes nyilatkozatától, hogy legközelebb egy TU-160-as típusú hadászati bombázóval érkezik romániába.
   cdurmol és udvarfy kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   persze hogy nem de, feltudják mutatni hogy ŐK megtesznek mindent.
  11. setni
   setni
   Ezt hívják politikának.
   Ha az utóbbi 100 évben így tettek volna a magyar vezetők akkor tényleg ott is lakhatnánk.
  12. setni
   setni
   Vicces....először nézzenek szét Moszkvában.
   [​IMG]
  13. setni
   setni
   Meglepő adatot hozott nyilvánosságra az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága: a szíriai polgárháborúban megindult a menekült lakosság részleges visszaáramlása. Még nem tört ki a béke, és nem is feltétlenül a végleges letelepedés miatt indultak haza az emberek, de a számok kedvező folyamatokat jeleznek.
   .....mi lesz ha visszamennek egyre többen? Ki lesz az ellenség itthon??
   Ernoe, udvarfy, Beka Holt és 1 másik tag kedveli ezt.
  14. kein
   kein
   Miféle elelnségképről van szó? Senkinek semmi baja az illegális migrációval, csak ne akarjanak erőszakkal betörni az országba és ne kényszerítsék ránk a betelepítést. Magyarország csak védekezik.
   Ki hány millót akar betelepíteni saját országába feketeafrikából, vagy afganisztánból az az ő dolguk.
   cdurmol, stencer és udvarfy kedveli ezt.
  15. *Rima
   *Rima
   ejnye -ejnye vedd elo a terkepet
  16. setni
   setni
   De baj van az illegálissal ..a legálissal nincs akkora.
  17. setni
   setni
   Soros.
   victorvacendak kedveli ezt.
  18. Melitta
   Melitta
   Illegalis migracioval semmi bajod. Remek akkor a legalis migracioval van bajod?
   ametiszt99, CasaLoma és Beka Holt kedveli ezt.
  19. johannsebastian
   johannsebastian
   "Előremutató, európai mentalitás"? Pontosan mire gondoljak?

   Arra, hogy az EU kormányainak egy része importálja a terrorizmust, és kockára teszi az itt élő lakosság biztonságát, akiért elvileg felelős lenne? Arra, hogy nem állítja meg a bevándorlási hullámot, amely részben azért indult el, mert háborút indított és/vagy destabilizálta a közel-keleti térséget, miközben oly sokat profitált a hadiipari eladásokból? Netán mérgezett tojások importjára gondolsz; vagy a német autóipar csalásaira, amely olyan nagy volumenű, hogy aligha történhetett a kormányzat hallgatólagos beleegyezése nélkül? Esetleg arra gondolsz, hogy az életformák és kultúrák tisztelete jegyében betiltják a svédországi keresztény óvodások imádkozását? Arra a kulturális fensőbb rendűségre, amely a maga követendőnek vélt életformáját kívánja ráerőszakolni mindenki másra? A modern fogyasztói és ipari társadalomra, amely lassan az egész világot elszennyezi, felzabálja és elpusztítja? Etc. Hát nem tudom! Számomra nem ennyire fekete-fehér a dolog!
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 19
   cdurmol, stencer és udvarfy kedveli ezt.

Megosztás