Hírek Ros Hásáná - a zsidó újév

Idén 2022. szeptember 25-én vasárnap este köszöntjük a zsidó újévet, Ros Hásánát. A kétnapos ünnepen az ember teremtésének 5783-ik évfordulójára emlékezünk, és mintegy megújítjuk az Örökkévalóval kötött szövetségünket.


Az Új év a világ és az ember teremtésének évfordulója, "amikor az ember teremtett voltára és Istentől való függőségére is emlékezünk". A Föld valamennyi országában 48 órán keresztül a világ megalkotásának születésnapját ünnepelik ekkor a zsidó emberek.


Ezzel a két nappal veszi kezdetét a tíz bűnbánó nap, melynek betetőzése Jom Kipur, amely 2022. október 4-én, kedd estétől (1X:38) szerda estéig (1X:40) tart. Az Engesztelőnap során 25 órát böjtölünk, bűneinket bánjuk, és megtérést gyakorlunk.


A félelmetes napok leteltével következik az önfeledt öröm ideje, a Szukot, a Sátrak ünnepe 2022. október 9-én vasárnap este veszi kezdetét és nyolc napon át, szombat estig tart, zárása a Smini Áceret ünnepe (2022. október 16.) Több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kíséri az örömünnepet.


A diaszpórában Smini Áceret másnapján (Izraelben egy napon) ünneplik közösségeink, hogy ezen a napon fejeződik be és azonnal újrakezdődik a Tóra felolvasása, ami egy éven át tart. A Tóra ünnepét, a Szimhát Torát 2022. október 16. vasárnap este vigadjuk.


1664112102151.png

Untitled-1-19.png
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,310
Tagok
615,646
Legújabb tagunk
Ahmedgeoto
Oldal tetejére