Rovarirtószer okozhatta az amerikai és kanadai diplomaták titokzatos megbetegedését

Fertőtlenítéshez használt rovarirtó szer és nem „akusztikus támadás” okozhatta – külön-külön – az Egyesült Államok és Kanada havannai nagykövetségein mintegy 40 alkalmazott és azok családtagjainak megbetegedéseit – áll a kanadai kormány által megrendelt legújabb jelentésben.

A követségeken 2016 vége és 2018 közepe között a szédüléstől és a homályos látástól az emlékezetvesztésig és a koncentrációs nehézségekig terjedő rosszulléteket tapasztaltak. Az esetek következtében Donald Trump amerikai elnök kormányzata azt a vádat fogalmazta meg, hogy a diplomatákat valamilyen titkos fegyverrel támadták meg. Kanada tartózkodott az ilyen vádaskodásoktól.

Az Egyesült Államok 2017-ben minimálisra csökkentette kubai nagykövetségének személyzetét a diplomáciai személyzetre leselkedő veszélyre hivatkozva. Hasonlóan tett Kanada is idén januárban.

Kuba váltig tagadta és tagadja, hogy bármi köze lenne a történtekhez.

A Reuters hírügynökség által csütörtökön ismertetett tanulmányt a Dalhousie egyetem és az új-skóciai egészségügyi hatóság kutatóiból álló csoport készítette. Kanadai áldozatokat vizsgáltak meg, de embereken kívül még egy olyan öleb agyát is tanulmányozták, amely Havannából Kanadába visszatérve elpusztult. A kutatók különböző mértékű agykárosodásokat fedeztek fel egy területen, amelynek rendellenes működése olyan tüneteket okoz, amelyekről a diplomaták beszámoltak, és amely érzékeny az idegmérgekre. A vizsgálatot végzők arra jutottak, hogy blokkolódott az agy nevezett részének ellátása a kolineszteráz nevű enzimből, amely létfontosságú az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Kubában 2016 és 2018 között fokozták a fertőtlenítést a zikajárvány ellen. A jelentés rámutat arra, hogy a megbetegedések időben egybeestek a követségek és az ahhoz tartozó ingatlanok fokozott fertőtlenítésével, és lehetséges, hogy olyan rovarirtó szerek okozhatták a rosszulléteket, amelyek a kolineszteráz blokkolásával ölnek.

A kutatók leszögezték, hogy más okok sem zárhatók ki, és még további tanulmányozásra van szükség a bizonyossághoz.

MTI

upload_2019-9-20_7-3-7.jpeg
 
Rengeteg szabályt hoztak...de, nem hozzák nyílvánosságra mármint szélesebb nyílvánosságra.
Olvasom a helyi kábelTV-t ott felsorolják hogy ne engedjünk idegeneket ne egy öltözetben legyünk fertőtlenítsünk stb...
Amikor a sertétartónál rákérdeztem hogy tudja és ismeri ezeket?
Nézett nézett....Mondtam hogy a takarmányt elkülönítve akár 30-60 napra tegye félre ha a mezőről hozza nos teljesen hülyének nézett...
Ha eladja veszi levágja bejelentési kötelezettsége van...már szemembe nevetett.
szomszédos országból meg kamion számra hozzák be....kitudja miért kellett levágni????
Jó emberre nem veszélyes de meddig???
 
Ilyen híreket nagyon keveset találsz mivel lassan a görögdinnye is hungarikum lesz és az állam ügyel rá hogy negatív hírt ne kapcsoljanak hozzá.
Igaz, visszamenőleges hatállyal bármikor beírhatják az Alaptörvénybe, hogy a neve is ősidőktől fogva magyardinnye... :) Ennek hiányában viszont nem valószínű egy ilyen "össznépi cenzúra", hiszen sem a dinnyetermelés, sem a publikációs fórumok nincsenek még teljesen állami (vagy legalább haveri) kézben.
Ami pedig a dinnye, és általában gyümölcsök ízének hiányosságait illeti, abban szerintem leginkább a gaz szemita föníciaiak a hibásak, mert feltalálták a pénzt. Mert amíg az új fajták "előállítására" a legtöbb pénzt a termelők adják, addig a "termék" tulajdonságai meghatározásánál is az ő szempontjaik dominálnak. És amíg a vásárlók többségénél pl. az alacsony ár és a szép külalak fontosabb az íznél (mert ugye az előbbiek rögtön látszanak), addig a termelők sem költenek túl sok pénzt az utóbbira.
Azzal én is tisztában vagyok, hogy a dinnyékben is rengeteg "vegyi anyag" van. Azzal viszont sokan nincsenek tisztában, hogy ezek közül mik azok, amik természeténél fogva hozzá tartoznak (tudod, mint pl. a "súlyosan mérgező" nitrogén, a "csendes gyilkos" dihidrogén-monoxid, vagy a radioaktív 40K:)), és mik azok, amiknek egy bizonyos határérték feletti mennyiségét a törvények szankcionálni rendelik, és nagy ritkán:( még ellenőrzik is. És az ilyen tájékozatlan embereknek könnyű beadni olyan képtelen ostobaságokat is, mint amik az általam idézett (és valószínűleg Beka Holt által is hivatkozott) álhírben szerepeltek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Eramanyi wrote on kistraktoros's profile.
Szia! Horváth Péter Történelem 7. tankönyvet keresem. Légyszíves küldd el, ha neked megvan! Köszönöm!
duveen wrote on Miranda77's profile.
Szia,

Korábban kerested Dan John: Beavatkozás c. könyvét. Véletlenül nem sikerült megszerezned azóta? Én is ezt keresem.
Üdv.: D.
babajaro wrote on ani515's profile.
Hátha.....:
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönöm a sok csodás fordítást neked. sok nehéz napon segítettek már át. még új vagyok az oldalon de a fordításaid már jó ismerősök. köszönöm

Statisztikák

Témák
36,621
Üzenet
4,435,542
Tagok
592,633
Legújabb tagunk
IcuB
Oldal tetejére