RR3 - Egyéni mintákkal

Betti1979 témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2012 Szeptember 20.

 1. lebeke

  lebeke Állandó Tag

  Miniatűr :) Hajaj...ég a képem rendesen :oops:
   
  kissalma5 és Mizsuzsa kedveli ezt.
 2. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  Na, most megnéztem, ha Lebekéé még Zsuzsikánál van akkor Becskié is, mert az utána jönne, és Mizsuzsáé is, rémlik, hogy Panni már elküldte azt is ?. És ha jól nézem itt csúszás van bizony.
   
  kissalma5 és Mizsuzsa kedveli ezt.
 3. Cicáspanni

  Cicáspanni Állandó Tag

  Becski és Mizsuzsa kendőjét együtt adtam fel Zsuzsikának, szeptember 26-án és vissza is jelzett, hogy megkapta. Nálam most Encinenő és Zsuzsika37 kendője van, a két utolsó nekem.
   
  kissalma5 és Mizsuzsa kedveli ezt.
 4. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Nálam semmi nincs!Várok,mint egy jó gyerek.
   
  kissalma5 és Mizsuzsa kedveli ezt.
 5. macleod

  macleod Állandó Tag

  Varrnivaló nálam sincs.
   
  zzsuzsa, kissalma5 és Mizsuzsa kedveli ezt.
 6. Becski

  Becski Állandó Tag

  Én most lettem készen Veronika kendőjével :
  Veronika.jpg
  A héten feladom, hátha karácsonyig készen lesz :dr_33:
   
 7. Cicáspanni

  Cicáspanni Állandó Tag

  Íme itt van Zsuzsika kendője. :) KÉSZ ÉS GYÖNYÖRŰŰŰŰŰ :hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra:
  Szerencsém volt, mert pont azt a virágot (vadrózsa) varrhattam, ami az összes közül a legjobban tetszett, lenyűgöző a szimmetriája! Öröm volt nézni, ahogy alakul a kezeim között.
  Viszont az anyaggal én is megszenvedtem, mert a fonal sokszor el akart bújni az anyag szálai között. (Az elején mondtam is egy cifrát, amikor tudatosult, hogy ez nem olyan mint az aida, meg a hímzővászon, nem ám :D:D:D és megértettem, hogy Nektek is miért volt maradandó emlék, ahogy említettétek is korábban). Közben rájöttem, hogy az a trükkje, hogy az öltéseket hátul vízszintesen kell összekötni, így szépen megáll ahol kell. De így meg nem szoktam meg, így több helyen függőleges maradt, és inkább szívattam magam és nagyon ügyeltem, hogy jó legyen. :p Szerencsére ha már olyan résznél jártam, hogy körbe voltam öltve, akkor már szépen álltak a keresztszemek. Az biztos, hogy magamnak ilyen anyagra nem fogok hímezni, de tapasztalatnak és sikerélménynek nagyon jó volt! :cool:

  Ha magamnak készíteném ezt a kendőt, akkor csak a szimmetrikus mintákat hímezném ki azaz a február-március-április, alatta július és alatta az október-november-december, szerintem úgy is nagyon jól mutatna ;)

  És jajj mindjárt véget ér nekem ez az RR, már csak egy kicsi van Enikő kendőjéből. :(

  DSCF5607.JPG DSCF5611.JPG DSCF5610.JPG

  Ja és van benne egy kis hiba, de azt nem lehet észrevenni. A virág közepénél az egyik sárga keresztszemet kihagytam és rózsaszín lett. Annyira hiányzott onnan, hogy ráöltöttem a rózsaszín tetejére sárgával. Remélem nem találjátok meg melyik az :D
   
 8. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag

  Hát éghet is, de nem kell annyira égjen,:D mert tanulópénznek nagyon jó volt. ..és egyébként nekem pl. nem volt nehezebb a tiédet hímezni, mint a Zsuzsiét. Hiába volt a Zsuzsié nagyobb likú...
  Jelentem alássan;), nálam Betti és Tündi kendője van, a héten tudom elkezdeni, és ha minden jól megy , akkor jövő kedden postázok.( a füzeteket bezzeg már megírtam:D)
  Tündi kézhez is kapja az övét készen, Bettié nincs késésben, Tündi fogja az utolsó mintát kihímezni rá.
  Az enyém hol jár?
   
  zzsuzsa, lebeke és macleod kedveli ezt.
 9. lebeke

  lebeke Állandó Tag

  Nálam van egy kendő, de ha agyonüttök, se tudom most kapásból megmondani, kijé /direkt a pontosjé :) / . Rémes, mennyire hadilábon állok memória terén. Majd minnyááá megnézem, oszt tájékoztatlak benneteeket. Amúgy gyöhet Veronika kendője, seperc alatt kihímzem :)Most nem vót kedvem normálisan beszélni, még igencsak reggel vala. :)

  Nnna, megnéztem. Zsuzsa kendellőjével vagyok kontaktusban. :)
   
  zzsuzsa és Szalárd kedveli ezt.
 10. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  Az Zzsuzsáé lesz.

  Izáé Veránál van, meg azt hiszem Andié is.

  Lányok nem akarok baljós lenni, de mindenki barátkozzon azzal, hogy csak januárban ér vissza a kendője, akárhogy számolom sok kendő van csúszásban Veránál és Zsuzsikánál, az idő meg már rövid, hogy karácsonyig be lehessen hozni. :(

  Azt hiszem így állunk:

  macleod- semmi
  kissalma5 - Betti, Tünde
  otunde - Panni
  Betti1979 - semmi
  Cicáspanni - Enci, Zsuzsika
  zsuzsika37 - , Lebeke, Becski, Mizsuzsa
  encinenő -semmi
  Mizsuzsa -semmi
  Becski - Vera
  lebeke - Zszuzsa
  veronika76- Iza, Andi
  zzsuzsa -semmi
   
  Utoljára módosítva: 2013 November 26
  kissalma5, zzsuzsa és lebeke kedveli ezt.
 11. lebeke

  lebeke Állandó Tag

  Az Zzsuzsáé lesz.

  Mondtam én, hogy gondok vannak velem .Doktor úr, olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégsem? :) Na jó, nem bánom, legyen Zzsuzsa:) Majd jövök áradozni, de még nem vagyok abban a stádiumban... :)
   
  kissalma5 és zzsuzsa kedveli ezt.
 12. Cicáspanni

  Cicáspanni Állandó Tag

  Igen, olyan nagy a csend... rég láttam képeket a legtöbb kendőről.

  Zsuzsika a saját kendőjét meg fogja kapni december elején, és Enikőét is küldöm neki, onnantól már rajta múlik a dolog, bár ezek szerint akkor már négy kendő lesz nála, ha addig nem postáz. :( Lehet, hogy valami közbe jött neki, de remélem nincs probléma!

  Én azért nagyon drukkolok, hogy Tünde továbbadja Bettinek a kendőmet (bár tudom, hogy maximalista és profi munkát csinál, az meg idő :) )
   
  lebeke, kissalma5, zzsuzsa és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  Múlt héten kapta meg Tünde, nagyon lassú volt a posta is Izától. Vera óta most kezd " időben lenni". A karácsony előttöt nem tudom megígérni neked :( , de szilveszterre kész leszek vele.
   
  Utoljára módosítva: 2013 November 26
  lebeke, kissalma5 és zzsuzsa kedveli ezt.
 14. encinenő

  encinenő Állandó Tag

  Mivel nála az én kendőm lesz az utolsó, így lehet nem fogok januárban örvendezni még neki :(
   
  lebeke, kissalma5, Betti1979 és 1 másik tag kedveli ezt.
 15. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag

  Én összességében egy kicsit szomorkás vagyok. :(
  Ne értsetek félre, nem amiatt, hogy az enyém is késésben van, hanem amiatt, hogy nem is jeleztek semmit a lányok, hogy késni fognak. Ezt viszont nem tartom a részükről korrektnek. Most nem pár napos késésekről van szó, hanem hosszabb időről.
   
 16. macleod

  macleod Állandó Tag

  Ez mindig azért olyan """"""""""""érdekes"""""""""""""""""", mert mindenki tudja, előre, mit vállal. Előfordulhat, hogy valaki tényleg csúszik, és még az is lehet, nem nagy dolog miatt, sajnos nekem is volt már, hogy napokig nem érek oda a postára, vagy egyéb nehézségek vannak, és megbíznom sincs kit, hiába szégyellem magam ezerrel, akkor is ez van. De hát van, akit naponta látok a FB-on, itt meg semmi, még annyi sem, hogy bocsesz. Csak a mások örömét sajnálom, az azért tiszteletlenség, ha semmi jelzés nincs. Mindent meg lehetne érteni. ui.: Kicsit elveszi az ember kedvét, hogy jelentkezzen, nem? Hiszen nem erről volt szó. Én egyik nap azon tépelődtem, akartam-e a lepkést, és miért, ha igen, :) :) :)
   
 17. Mizsuzsa

  Mizsuzsa Állandó Tag

  Sajnos igen egyet kell értsek Andival.Sajnálom, nekem sok borsot tört az orrom alá az ez évi RR ,nem magam miatt hanem az utánam következő hímző társaim miatt. Van aki iparkodik akár erején és idején túl,éjszaka, kicsi időket lopkodva, hogy idejében tudjon postázni, vagy legalább minél kevesebb késéssel,mert ezt vállalta és ez a becsületes,de felhalmozni 3-4 kendőt,vagy akár többet is számomra érthetetlen és meggondolatlan. Én szégyenlem magam hogy nem tudok postázni Becskinek és,én kérek elnézést!
   
 18. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  Teljesen igazad van, én megmondom őszintén a szervezéstől teljesen elment a kedvem, és a lelkesedésem se a régi már. Én ezt tényleg nem értem, miért nem lehet jelezni? Nem könnyebb a lelkiismeret, ha szólok? Vagy csak én vagyok ilyen régimódi? Én 1 hetes késésnél is bűntudatot érzek, bár szerintem ez elnézhető kategória, és mégis kötelességemnek érzem előre jelezni.

  Most már belefáradtam abba hogy állandóan ugyan ezt hajtogatom, szóljatok, ha valami gond van, jelezzetek, ELŐRE... És mindig akkor derülnek ki a turpisságok, amikor már vagy kettőnél később kéne lenni annak a kendőnek.... Én azt gondolom, hogy ez lenne a minimum az utánunk hímzőkkel szemben, hogy a közösbe szólunk hogy gond van. Tavaly végigéltem ezt Mariannal, hogy milyen szar érzés hogy nem tudod, hogy kivel legyél szolidáris, és meddig... Borítsd a bilit vagy várj... És mennyit könyörögsz priviben. És még én éreztem rosszul magam, a többiekkel szemben. Tény hogy úgy vagyok vele egyszer egyszer 1-2 hét nem a világ, de ha eléri a csúszás az 1 hónapot, akkor igen is tudja MINDENKI, mert az már nem "magánügy" mert a csúszás tovább fog gyűrűzni. De hagyjuk... Nem gondoltam volna, hogy ezt az RR-t is ennyiszer kell listáztatnunk kinél mi van. Az nyugtat meg hogy a nemzetköziben jobbára figyelmesebbek vagyunk egymással, de ott meg, hagyjuk...
   
 19. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  Igen, tudom milyen, és sajnálom Enikőt, meg Zsuzsát, hogy mindig nekik "kell" kapkodva hímezniük, ez azért el tudja venni belőle az örömöt... Ráadásul mindketten első RR-ezők... És ráadásul nem számíthatnak arra se hogy időben megkapják a magukét...

  Bocsi, de nagyon elszomorodtam. :(
   
 20. macleod

  macleod Állandó Tag

  Ez aztán tényleg lehet, hogy butaság, méghozzá óriási, de a későbbi RR-zőknek lehetne jótanácsnak adni, hogy igenis kérjenek a többiektől, hogy mondjam... fekete listát! :) :) :) Már bocsánat. Aki már több körben volt ilyen szerepkörben, annak ne legyen automatikus, hogy megint beveszik .... Nyihahaha. Jó, ez butaság, és engem már nem is fog érinteni, 99 %, de ha az 1 % jön be, utolsó leszek a leütésnél, hogy lássam a panorámát, haahahahahahahahah. Én nagyon boldog voltam az eddigiekben, tényleg nagyon jól éreztem magam mások kendőjét látva ... pontosabban nem is a kendőnek szól ez, hanem a csuda tudja minek. Azt a szőrborzoló meghatottságot, amit az első, a bogyós okozott, azt nem is múlta felül semmi, de mégis jó volt. Ez olyan, mint egy búcsúbeszéd, hehe, pedig nem az, csak annak az átgondolása, hogy HA..., akkor sokkal, de sokkal körültekintőbben! :) Nekem sem a régi a lelkesedésem. (Ha valakinek én vettem el a kedvét, azt is megértem, nyugodtan elmesélheti, meg fogom érteni. )
   

Megosztás