Hírek Ryanair: Ez nem extraprofitadó, hanem rablás

„Nagy miniszter úr elfelejtette a közgazdaságtant. Küldünk neki egy új Közgazdaságtan kezdőknek könyvet, amit reményeink szerint tanulmányozni fog, hogy meg tudja magyarázni, miért vetnek ki »extraprofitadót« egy olyan veszteséges iparágra, mint a légiközlekedés” – írja Michael O’Leary, az ír Ryanair fapados légitársaság vezérigazgatója a cég friss közleményében az új magyar különadókról.

A Ryanair a napokban elsőként jelentette be, hogy teljes egészében áthárítja az új adót az utasokra, ezzel a kormányban jelentős felháborodást okoztak.

O’Leary szerint a Covid után épp talpra álló veszteséges légitársaságok nem tudják máshogy kitermelni az új adót, így pedig a kormány intézkedése csak árt a koronavírus utáni fellendülésre készülő magyar turizmusnak.

A cég közleménye szerint az új magyar adónem nem extraprofitadó, hanem

„rablás egy olyan kormánytól, ami teljesen elvesztette kapcsolatát a valósággal”.
A cég azt is várja Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől, hogy magyarázza el:

  • miért terhelik különadóval a légitársaságokat, amikor azok az ukrajnai háború és a Covid miatt amúgy is veszteségesek;
  • miért kell a magyaroknak és a Magyarországra utazóknak többet fizetniük a repülésért, amikor a magyar légi közlekedés két éve szenved a koronavírus és a háború miatt;
  • és hogyan segíti a magyar családokat az, hogy növelik a légi közlekedést terhelő adókat.
„Felszólítjuk Nagy miniszter urat, hogy vonja vissza ezt az idióta »extraprofitadót« vagy legalább korlátozza az olyan iparágakra, mint az olaj vagy a gáz, amelyek rendkívüli nyereséget termelnek, és ne a rekordveszteségről számoló légitársaságokra” – zárul a közlemény.


Sarkadi Zsolt

1655233810341.png
 
Ide idézem Nagy Márton gazadaságfejlesztési miniszter válaszát a ''nagyképű'' Ryanair-vezér megnyívánulására a portfolio.hu-ról:
''Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet - és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez -, miért épp a magyar eljárással akad gondja.''
Michel O'Leary azzal is fenyegetőzik, hogy csökkenteni fogja a járatszámot Magyarországra. Szerintem ne csökkentse, hanem hagyja el Magyarországot, lesznek, akik a helyére fognak lépni. Nincs pótolhatatlan cég/vállalat/vállalkozás.
Na, volt ez tovább is...

Kb. ugy, hogy "nagyszerü hogy a RyNAIR ily gorsan reagált. Reméljük, a magyar utasok panaszára is ilyen gyorsan fognak reagálni."

S már meg is indult a vizsgálat....
 
Na, volt ez tovább is...

Kb. ugy, hogy "nagyszerü hogy a RyNAIR ily gorsan reagált. Reméljük, a magyar utasok panaszára is ilyen gyorsan fognak reagálni."

S már meg is indult a vizsgálat....

Náluk nem követeltek fogyasztóvédelmi vizsgálatot?

Otthagyta segítség nélkül a párizsi reptéren a Wizz Air a Budapestre készülő utasokat


 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on kpityu53's profile.
Köszönöm a munkádat!
B Szabó Imre wrote on Agostino's profile.
Köszönöm szépen a munkádat. Dobosként nekem is fáj a rövidítés, de használatkor túl hosszú az a betét rész.
Diganigz Daniella wrote on VKriszti23's profile.
Szia Kriszti,

Esteleg nekem is el tudnád küldeni a Full Blast 1 tesztet?
Köszönöm.
Daniella
vuvo wrote on Kerecsenyné Szilvia's profile.
Sziasztok, a Full Blast 4 teszteket keresem nagyon. köszönöm ha valaki segít.
csilla68 wrote on rituevu's profile.
zia ! Letöltöttem Catherine Anderson Kötelék könyvet(kindle) , de a kicsomagolásnál hibát ír. Megnéznéd ? Köszönöm, és a feltöltést is Csilla

Statisztikák

Témák
37,388
Üzenet
4,604,049
Tagok
602,762
Legújabb tagunk
kiskutyulutyuli
Oldal tetejére