Sínen a népszavazás: 266 151 aláírást adott le a Momentum

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 17.

Melitta - 2017 Február 17, 16:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A szükséges 138 ezernél bőven több, 266 ezer aláírást adott le a választási irodán a Momentum. Szinte biztosan kijelenthető, ki kell írni a népszavazást a budapesti olimpia rendezéséről.

  A Momentum elnöke azt üzente a Fidesznek: ezek után gyávaság lenne visszavonni a pályázatot népszavazás nélkül.
  Lejárt a gyűjtésre rendelkezésre álló 30 napos határidő, a Momentum Mozgalom így péntek délután leadta a Fővárosi Választási Irodán az összes aláírást az olimpiai népszavazás kiírásáért.

  A Momentumnak jól sikerült a gyűjtés: 266 151 aláírást adott le hivatalosan.

  Ezt a Momentum elnöke, Fekete-Győr András jelentette be a leadáskor. Azt mondta a gyűjtésről, hogy

  a budapesti demokrácia történetének egyik legfelemelőbb időszaka volt.

  A most leadott aláírások között biztosan akad érvénytelen, az eddig népszavazási aláírásgyűjtések tapasztalatai alapján az aláírások negyede-ötöde ilyen-olyan okok miatt érvénytelen szokott lenni.

  A népszavazás elrendeléséhez 138 526 + 1 érvényes aláírás kell. Így korábban úgy számoltunk, hogy ha 172-184 ezernél több aláírást nyújt be a Momentum, az szinte biztosan a népszavazás kiharcolását jelenti. 266 ezer aláírásnál pedig szinte biztosan kijelenthető, hogy a népszavazást ki kell írni.

  Mostantól 45 napja van a Fővárosi Választási Irodának, hogy ellenőrizze az aláírásokat. Hogy mikor lesz ezután népszavazás? Nehéz megmondani, ugyanis a választási szervek hatékonyságától, a bíróság gyorsaságától és főleg a Fidesz politikai akaratától függ. Ebben a cikkünkben levezettük, hogy nyár közepe a reális időpont, de az is előfordulhat, hogy ősszel, a NOB döntése utánra írják ki a referendumot. Itt olvashatja a részletes levezetést.
  idex  alairas.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 17.

  1. Melitta
  2. qmpp
   qmpp
   Köszönjük, már rendben van.
   Melitta kedveli ezt.
  3. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ja, végre oké, köszi.
   Melitta kedveli ezt.
  4. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Na, tehát azt akartam eredetileg ideírni, hogy szerintem ez a népszavazás arról hogy ne legyen olimpia, körülbelül olyan, mintha a derék jó magyarok arról szavaznának, akarják-e, hogy levágják mindegyiküknek a bal kezét. Ekkora értelme van.

   Akinek a fentiekből nem lenne világos mire gondolok e hasonlatban: A kormány bedobot egy teljesen elkúrt ötletet (olimpia, ami minden józan ember szerint hatalmas kárt okoz majd mindenkinek) s erre jön a népszavazás hogy inkább mégse csináljanak ekkora kárt.
  5. Genialis
   Genialis
   Jó-jó, igaz-igaz! De, az erőből történő kormányzásuk lényege: szerintem nem fogják hagyni' a népszavazást, /na nehogy már itt ugráljon a nép, mit akar ez felszólítással?/ , és szépen majd visszakoznak , mert még mindig azt gondolják csak ők számítanak, övék az utolsó szó, a döntő szó, a mindenségesség, a kormány.
   Nagyon örülök, hogy összejött ez a sok aláírás, remélem érvényes lesz a sok szignó.
   Egyébként pedig már magam előtt látom egy újabb nemzeti konzumáció kérdőívét ,és ha a sok okos 500 ezeren elmenne és azok 98%a igennel szavazna, ezek akkor is azt mondanák, hogy igen túlnyomó többséggel nyertek a zigenek, és lesz jurtalimpia, azér' is!
  6. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Megmondom neked őszintén, eleinte teljesen olimpiaellenes voltam, de most már billeg nálam a léc. Azaz most már szinte semleges vagyok. Ezalatt azt értsd, hogy továbbra is a legnagyobb elképzelhető ökörségnek tartom az olimpiát (még más városoknak is de a magyaroknak pláne!), de már úgy vagyok vele hogy talán még örülni is fogok neki ha lesz, nem mintha nézném (sose néztem más olimpiákat se) de előre tudom ennek a következménye iszonyatos nyomor lesz, és remélem ebbe belebuknak a rohadékok.

   Sajnos, ennek sok „ártatlan” ember is megissza majd a levét, tudom, de egy háborúban mindig sok az ártatlan áldozat, tudjuk, márpedig ezt ami ott megy Orbanisztánban, egyre nehezebb nem úgy tekinteni, mint ami "háború a demokráciáért".
  7. Genialis
   Genialis
   Nekem meg az olimpia kapcsán a szokásos mantra jut az eszembe, ba...k meg, hiába teszünk úgy, mintha mi lennénk Norvégia, ahol a rénszarvas is Saab-al jár, nem leszünk Norvégia.
   Ha minden rendben volna, nem szétrohadva az oktatás, egészségügy, gazdaság, máv, bkv, bkk, már lassan az a kérdés mi jó még...akkor azt mondom jó, talán, de így semmiképp...
  8. pitti
   pitti
   Akkor vegulis mia faszt akarsz?:o
   njulianna kedveli ezt.
  9. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Kiderül a postomból. NEM TUDOM. De meg minek is AKARJAK ezzel kapcsolatban bármit? Tudod hogy nem tartom magamat magyarnak és nem is ott élek.
   Ha nem lesz olimpia, örülök majd neki mert győzött az értelem. Ha lesz, örülök neki, mert remélem belebukik a kormány.
   tornando kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Los Angeles es Parizs is latja a hireket es hogy nem igazan akarnak olimpiat az emberek Bp-en, mert akkor nem kovetelnek a nepszavazasi lehetoseget ilyen sokan.

   Nem is tudom hogy kepzelhetik ,hogy azok a sportagak amik otthon nem nepszeruek alig van par ember aki uzi, hogy azokkal sportletesitmenyekkel mi lenne az olimpia utan?
   Hanyan jatszhatjak az americai footballt, vagy a baseballt?
  11. pitti
   pitti
   Akkor minek szolsz hozza? :o
   njulianna kedveli ezt.
  12. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ez is kiderül a postomból. A folyamatot írtam le: hogy korábban teljesen olimpiaellenes voltam, most meg már inkább közömbös.

   Figyelj, szerintem abból amit itt produkálsz meg a másik topikban, kiderül hogy súlyos elvonási tüneteid vannak. Javaslom hívj egy futárszolgálatot és vitess tizensok gallon pálinkát meg más szeszesitalt magadhoz mert most mintha nem lennél kognitív képességeid birtokában. Úgy viselkedel hogy lassan arra gyanakszom egy bizonyos személy akit letiltottam, ellopta a jelszavadat és ő postol helyetted.
  13. tornando
   tornando
   Az utolsó mondatod, már azért nem jöhet be, mert a népszavazás eredménye kapóra jön.
   Ha nem kell megcsinálni akkor azt nem Ők mondták.
   Ha meg meg kell: "a nép akarta".
   Eddig a kommunikáció ami még sikerre vihet a mentességben, a felelősség alól.
   Mikor nem mentesíthetett volna semmi a felelősség alól?
   Ha el se, kezdi senki a népszavazást.
   Mi eredménye lehet így az egésznek?
   Egy kis kidobott pénz megtartása.
   No de az akkor mire lesz fordítva ami így elvileg nem kerül elköltésre,se hitelként felvételre?
   Már nem is remélem hogy gazdasági féllendítésre.
   Akkor hát ki profitál az egészből?
   A momentum esetleg mert párttá alakulhat.
   Meg esetleg magyarázzák a pártok ismét mennyien vannak a kormánnyal szemben.
   Ami megint nem igaz.Hiszen az aláírásukat leadók pártól függetlenül állnak ide vagy oda.
   Ha meg esetleg elmegy népszavazásig ami nem valószínű.
   Mert máris arra játszik a FIDESZ okosan (hallgatásba burkolódzik.)
   Valamint az okafogyottság miatt(mert lemondják,az olimpiát) nem látják értelmét kiírni,a népszavazást.
   Tippem: okafogyottság miatt nem lesz.
   Vagyis semmi nem jón be igazán.
   sehonnani_bitang_ember kedveli ezt.
  14. mechi
  15. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Na én is épp ettől félek amit itt kirészleteztél.
   Ettől azonban ha lesz olimpia, még mindig van esély rá hogy belebukjon miatta a kormány. Mert lesz nagy nyomor. Nem azonnal fog belebukni persze. Nyomor lesz, s az emberek haragja valamin ki kell teljesedjék. Az a kormány lesz, mert a népharag mindig a hatalmon levők és gazdagok ellen irányul, azt meg hogy netán ők is megszavazták sok éve az olimpiát le se szarják, akkor legfeljebb valami más balhét hoznak fel ürügyül. Mellesleg nem lesz nehéz dolguk, orbánék rengeteg mindenben sárosak.
  16. pitti
   pitti
   Most mit mimozaskocc? Megsertettelek? Na jo lehet, hogy igazad van, majd megnezetem amgam egy orvossal. Vagy kocsmarossal.
  17. szundi53
   szundi53
   Gratula a Momentumnak és azoknak, akiknek volt bátorságuk aláírni ! Kellet hozzá bátorság. Hatalom a zsarolástól, a szippantó kocsitól a zsarukig mindent bevetett. Most vakaróznak és tolják el maguktól a felelősséget, „nem mi akartuk” címszóval. Hát akkor ki a túró? Olimpia rendezését Orbán 2001-ben bedobta a köztudatba, Tarlós nem akart népszavazást nélkül döntött, mert olimpia nélkül nem élet.

   A mi pénzünk nekik nem számít. Bp-nek a rohadó 3-as metróra sincs pénze, hónapokig kunyerált a kormánynál. Montreal 30 évig fizette az adósságát, pedig ők 1-2 $-ral gazdagabbak, és 76-ban kevesebből kijött az olimpia, min mostanában.

   Orbánéknak kevesebbet kellet volna lopni, csalni, hazudni. (pl.: a vizes VB 9Mrd-ra tervezték a nyilvánosságnak, de már 100-nál tartanak, és még nem kész). Nem csoda, h ennyire orrba vágta őket egy semmiből feltűnt szervezet.

   Fidesz jöhet a B tervvel : „hogyan akadályozzuk meg a népszavazást?” Különben beleszaladnak a 3. idei pofonba és az már nagyon ciki lenne. Még a kórus se tudná kimagyarázni.
   Melitta kedveli ezt.
  18. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Igen, megsértettél. Legközelebb kérlek óvatosabban, oké?
  19. tornando
   tornando
   De azért igazán.
   Kinőhetnél már képregény egyszerűségből van irodalom is.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 18
   mechi kedveli ezt.

Megosztás