Sóbarlang, stb... :) Asztmával kapcsolatban "segitség" kérés

vipex

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a TF melletti korhazban uzemeltetett sobarlangba jartunk. Fantasztikus eredmenyeket tudnak felmutatni. Leguti megbetegedesek, es borproblemak, pl ekcema eseteben is.

ja, es orvosi ellenorzessel, folyamatos felmeressel kiserik. Csak ajanlani tudom mindenkinek.
 

gyufaarus

Állandó Tag
Állandó Tag
cikk az asztmáról

"Az asztma korunk népbetegsége, és legtöbbször már gyermekkorban kialakul. Gyakran sajnos nem gyógyítható, de a tünetek jól kezelhetők.
A statisztikák szerint minden nyolcadik iskolást érint a hörgőasztma, és számuk egyre nő. A gyermekek nemcsak fizikailag, de lelkileg is igen leterheltek, intenzív gondozást igényelnek, mert meg kell tanulniuk együtt élni betegségükkel. Az asztma gyakran sajnos nem gyógyítható, de a személyre szabott gyógyszeres terápia mellett nagy segítséget jelenthetnek a klímakúrák.
Az asztmás (kis)betegeknél olyan ingerek hatására (házipor, virágpollen, állati szőr, füst, hideg levegő, fizikai terhelés, izgalom) szűkülnek be a légutak, amelyek egészséges embereknél nem okoznak gondot. Asztmás rohamnál a hörgők simaizomzata összehúzódik, a légutakat borító nyálkahártya a gyulladás következtében megduzzad, fokozott nyáktermelés indul, így a légutak jelentős mértékben beszűkülnek. A beteg ennek hatására erőteljesebben igyekszik (illetve kényszerül) lélegezni.
Az asztma kialakulásában számos tényező játszik szerepet: egyrészt az allergiára való hajlam öröklődik, ami szénanáthában, allergiás bőrbetegségekben, ételallergiában és asztmában jelentkezhet, másrészt már a gyermek méhen belüli életétől kezdve komoly szerepet játszanak a környezeti hatások. Ezen kívül az asztmával foglalkozó tüdőgyógyászok megállapították, hogy a betegség kialakulását, illetve tüneteit vírusos fertőzések is provokálhatják. Egy új kutatás szerint azonban a vírusokon kívül bakteriális fertőzések is ugyanilyen hatást válthatnak ki.
Gyermekkorban a kis betegek többsége az allergiás asztma csoportjába sorolható – az allergiás bőrteszt elvégzése, értékelése segíthet a tüneteket előidéző allergének kimutatásában.Megelőzés
Már a méhen belül oda kell figyelni gyermeked egészségének megőrzésére – kerülnöd kell a dohányzást, de komolyabb étrendi megszorítás (tehéntej-, szója-, hal-, dió-, tojásmentes diéta) nem ajánlott, mert ez az asztma előfordulását nem befolyásolja, de egyéb hiánybetegségeket okozhat. Amikor pedig már világra jött a kis pocaklakó, a lehető legtovább szoptasd!
A gyermekkori asztmát – így kezelését is – a tünetek gyakorisága és súlyossága alapján 4 csoportba osztjuk. A legelső csoportba tartozóknak elég csak a tünetek idején alkalmazniuk a hörgőtágító szert, míg az összes többi esetben megelőző (gyulladásgátló) kezelés is szükséges, lépcsőzetesen növekvő adagban. Ezt minden nap kell alkalmazni, akkor is, ha nincs tünet, hogy elejét lehessen venni a súlyos rohamok kialakulásának.
Mivel a véráramba jutó szereknek nagyobb a mellékhatása, ezért a modern kezelési sémák szerint a szakemberek belélegzéses (inhalációs) technikákat részesítik előnyben.
Persze ahhoz, hogy a gyógyszeres kezelés elérje célját, a környezeten is változtatni kell. El kell távolítani mindent, ami rohamot provokálhat. Atkák ellen fontos a párnák és takarók szivacsra cserélése, a hálószobából a függönyt, kárpitozott bútort és szőnyeget, szőnyegpadlót el kell távolítani, hiszen ez az atkák kedvenc búvóhelye. A kereskedelemben kapható allergiásoknak kifejlesztett paplan- és párnahuzat is.
A krónikus légúti megbetegedésekben (hörghurut, hörgőasztma) szenvedő gyerekekre a magashegységben vagy a tengernél töltött klímakúra igen jó hatással lehet. A kúra különösen a hidegebb hónapokban, ősszel, télen és tavasszal áldásos – az asztmást mélyebb légzésre ösztönzi, így a tüdő jobban „szellőzik”, és javul a szervezet oxigénellátása.
A tengerpart áldásos klímáját hivatottak „reprodukálni” a sóbarlangok, melyekből szerencsére ma már egyre több városban van.
Gyógyklímás tényezőként maga a nap is igen fontos szerepet játszik. A helyesen adagolt napsütés (természetesen minden elővigyázatosság betartásával) nagyon pozitív hatással van a szervezetre: D-vitaminnal tölti fel a szervezetet, erősíti az immunrendszert és a szervezetet „ellenálló molekulák” és sejtek képzésére serkenti.
A kiegyensúlyozott, stresszmentes élet, a lelki nyugalom fél gyógyulás az asztmások számára. Relaxációval meg lehet tanulni a vázizmok és a légzőizmok akaratlagos ellazítását, és valószínűleg sokat segít a hörgők simaizomzatának ellazulásában is.
Roham esetén
Az asztmás roham igen ijesztő lehet, főleg annak, aki először találkozik vele. Mégis fontos, hogy a szülő megőrizze a nyugalmát. Természetesen meg kell próbálni megítélni a roham súlyosságát: mindenképpen nagy a baj, ha a percenkénti légzésszám csecsemőnél az 50-et, nagyobb gyermeknél a 40-et meghaladja." (nana.hu)
 

buboszakszofon

Állandó Tag
Állandó Tag
Feleségem közel 30 éve tüdöaszmás-allergiás- nagyon sokat segit az elviselhetöségen belüli életminöség eléréséhez a solámpa-sópipa használata.Egyre jobban terjednek a Wellness szolgálatásokat hirdető helyeken a só-kamrák a szaunák melett .A sókamra még a magát légzöszervileg egézséges emberen -saját tapasztalat-sokat segit kitisztitja a levegöjáratokat-mindenkinek nagyon tudom ajánlani,
 

szöszi-möszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi is járunk sóbarlangba, sőt a gyermekorvos kimondottan szorgalmazza.Főleg a náthás megbetegedések után aktív részvétellel!
 

Szilvti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a kislányom is elég sokat szenvedett a köhögéstől, több dologra is allergiás. Mi is kipróbáltunk sokmindent. A sóbarlangot csak ajánlani tudom, nekünk is jót tett. 3 éves korában kezdődött, most 9 és úgy látszik kezdi kinőni, egyre kevesebbszer jönnek rá a rohamok.
 

Sinat

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A sóbarlang tényleg nagyon jó. Ismerősöm sajnos allergiás szinte mindenre (és az antihisztaminra is), és ez az egyetlen módszer, ami segít neki tavasztól őszig. Na meg a tengerparti levegő, de az nem opció mindig. Idő hiányában pedig marad a sópipa.
 

khe

Állandó Tag
Állandó Tag
Himalája só

Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy használt-e már valaki Himalája sót, szappant, ívó kúrát, és milyen hatásúak? Amit írnak a neten, az mind szép és jó, de tényleg ennyi mindenre jó? Tapasztalaitokat szeretném, ha megírnátok!
Köszönöm! Szép napot mindenkinek!
 

Krissy-21

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én csak pár éve vagyok asztmás, a sópipa nekem nagyon sokat segített, viszont napi 20 percet legalább használni kell. Az asztmára ható biorezonanciás kezelés viszont még jobb, azóta nem kell használnom a szteroidos sparyt sem és az allergiás/asztmás gyógyszert is majdnem teljesen el tudtam hagyni. Szóval hajrá, nem reménytelen, csak mindent próbáljunk természetes úton kezelni, mert a szteroid pl. blokkolja az immunrendszert...
 

kispillangó

Állandó Tag
Állandó Tag
A férjem gyerekkori aszmáját nagyszerűen kikezelte az évi 2 hetes sóbarlang kúra, több éves ismétléssel. Ma már nyoma sincs a tüneteknek. (Erdély, parajdi sóbánya)
Gyermekem négy éves, neki nincsenek asztmás tünetei, de gyakran szenved felső légúti fertőzésektől. Úgy tűnik neki is gyenge pontja a légutak egészsége. Vele is voltunk sóterápián, tavaly, 10 nap kúraszerűen. Télre pedig a sós levegő párologtatását találtam hatékonynak. Aeroszol gépbe sima víz és két kanál só keveréke, ezt hetente 1x 20 percig lélegzi be.
Nem véletlen, hogy nagyanyáink sós vízzel mosták ki az orrukat!
 

mirisztina

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Húsvétkor Erdélyben voltam. Parajdon a sóbarlangban, bányában is. Több kiló, különböző illatú fürdősót hoztam haza. Mindenki imád vele fürdeni. Úgy 1-1,5 hetente használjuk.

Pattanásos a bőröm a parajdi sószappan kezdtem el használni, hát mit mondjak elég ramaty állapotba van most, állítólag tisztul... Nincs ezzel kapcsolatban valami tapasztalatotok?
 

mirisztina

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem sólámpám és sópipám van, de mindig elfelejtem használni őket, esetleg a téli, megfázásos időszakban kotrom elő őket.
 

nikobi87

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A sobarlang sokat segit leguti betegsegekben, de emellett ajanlom a sopipat, illetve soparnat, valamint ezek mellett egy solampa is gyogyir a haloszobaban.
 
Oldal tetejére