Sci-fi világa

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
TV műsor ajánló.
A szocializmus science fiction rajongói nem filmekre vagy videójátékokra vártak, hanem a következő Galaktikára. Sokan akartak közel kerülni a Galaktikához, de Kuczka Péter nem engedte ki a kezéből az irányítást. A science fiction vasmarkú főszerkesztője – Kuczka Péter története a XXI. Században.
Kiss Balázs filmjét a Galaktika legendás alapító-főszerkesztőjéről hétfőn, a késő esti Híradó után láthatják az RTL-en a XXI. század műsorában.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsoldos Péter díj.
Idén is több tudományos-fantasztikus alkotás között kereste a legjobbat a Zsoldos Péter-díj zsűrije, és 2024. ápirilis 20-án, Zsoldos Péter magyar sci-fi-író és zeneszerző születésnapján (1930. április 20. – 1997. szeptember 26.) át is adta az irodalmi elismeréseket.
  • Regény – Rusvai Mónika: Kígyók országa (GABO)
  • Novella – Gaura Ágnes: Az erdő szíve (Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2023 / GABO)
  • Fordító – Horváth Viven (R. F. Kuang: Bábel, avagy az erőszak szükségszerűsége / Agave Könyvek)
  • Közönségdíj – Markovics Botond (Brandon Hackett: Felfalt kozmosz / Agave Könyvek)
Idén ők a nyertesek, a zsűri döntését követően ők érdemelték ki, hogy átvehessék a Zsoldos Péterről (sci-fi-író és zeneszerző) elnevezett irodalmi díjat.
A közönségdíjas Markovics Botonddal az Index olvasói már találkozhattak, amikor interjút készítettünk vele. Ő most ezzel a mondattal köszönte meg a figyelmet és az elismerést:

Nincs könyv olvasók nélkül, köszönöm, hogy olvastok (és hogy ennyien szavaztatok a könyvre).
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
, Buck Rogers a 25. században (1979)
1987- ben a NASA Kennedy Űrkozpontból utolsó kísérleti Rangers3 tipusú űrrepülőgépet indít, a kozmikus erők feltérképezése céljából. Az űrrepülőt, egy magányos pilóta Buck Rogers százados vezeti. Az események nyugott láncolatát, egy váratlan esemény szakítja meg. Az űrhajó életfentartó berendezései meghibásodnak, melynek következtében, az űrhajó hömérséklete a kritikus szint alá csökken. Rogers száados hibernálódik és 500 évig az űrben kering, míg visszatér a földhöz közeli helyzethez. A Föld nyersanyag készlete addigra már alaposan megcsappant, melynek következtében számos krízishelyzet jellemezte a föld életét.A létfenntarás melletti közdelem közepette, kalóztámadások veszélyeivel is szembe kell néznie. A Föld a túlélés szempontjából szövetségre lép a Drakon birodalommal, amely védelemt biztosít a kalózokkal szemben. Rogers százados a felébredése után, ezzel a krízis helyzettel találkozik és megpróbál a képességeihez mérten segíteni.
1713786744596.png
 
Oldal tetejére