Segítsetek, hogyan hozzak be egy kiskutyát Kanadából?

kispoca témája a 'Egyedül nem megy!' fórumban , 2011 Január 20.

 1. kispoca

  kispoca Állandó Tag

  Kedves Blogozók!

  A segítségeteket szeretném kérni. Remélve, hogy többen utaztatok már Magyarországra. Remélve, hogy háziállatot is hoztatok haza magatokkal.
  A problémám az lenne, hogy április első hetén szeretnék haza hozni Kanadából (Halifax), egy kis kutyát. Már egy hete próbálok sok csatornán keresztül információt keresni, hogyan is lehetne haza hozni hozzánk Magyarországra. Sikertelenül ...
  Ezzel kapcsolatban kérem a segítségeteket, bármilyen információnak nagyon örülnék. Melyik légitársasággal vegyem fel a kapcsolatot, milyen módon kell ügyintézni a szállítást. A kiskutyát Halifaxban boxban raknák fel a repülőre, tehát nem utazna vele senki.
  Kérek mindenkit aki olvassa és tud segíteni információval itt,
  Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!

  Üdvözlök mindenkit: Ildikó
   
 2. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Ildikó!

  Jól meggondoltad ezt? Nem tudom mennyi idős az a kiskutya, de a repülőút 13-15 óra vagy több is lehet, ami még egy felnőtt kutyának is nagy trauma.
  Egy kiskutyát 4-6 óránként etetni kell, víz nélkül sem bírja ki eddig, és azt sem tudhatod, hány fokos hideg van abban a csomagtérben, ahol ezt a sok órát étlen-szomjan tölti. Kétségbeesetten fogja végigsírni, végigszűkölni az egész utat, ha egyáltalán túléli.
  Kérlek, légy körültekintő! Itt Magyarországon is több ezer kiskutya várja, hogy valaki örökbe fogadja.
   
  paxhumana és GJodie kedveli ezt.
 3. pirosamal

  pirosamal Új tag

  Szia Ildiko,
  Én a másik irányról (Mo-Kanada) tudok infot, de az alap gondolom hasonló. Légitársasággal akkor utazhat a kutyus, ha utazik vele valaki. Kicsi kutya (asszem max. 8 kg-ig) az utastérben dobozban/ketrecben utazhat az utassal, egyébként pedig különleges poggyászként utazik a poggyásztérben, szintén kutyaboxban.
  Vannak azonban cargo cégek, akik poggyászként utaztatják, ilyenkor nem kell utazni vele senkinek. Ezek vállalják azt is, hogy útközben/átszálláskor/leszálláskor megitatják, megetetik, esetleg megsétáltatják az út hosszúságától függően. Erről informálódj pontosan, hogy mit vállalnak a szerződésben. Én Mo-i cargot tudok, de sajnos nem sok jót hallottam róla.
  Az állatszállításról úgy általában egyébként sem tudok sok jót mondani, sok rémtörténet kering azok szájából, akik rendszeresen utaztatnak kutyát. Nagyon meggondolandó, és jól kiválasztandó, hogy kivel utaztatod, sarlatánokra ne bízd! De nem lehetetlen vállalkozás. Néha sajnos szükséges az ebek helyváltoztatása is.
  Nem árt az sem, ha a kutyus jó idegrendszerű, jól bírja a gyűrődést. Én is a sajátom utaztatására készülök, aggódok is miatta rendesen...
   
 4. egyket

  egyket Állandó Tag

  amerikából az air berlinnel azt hiszem 100 dollár vagy még kevesebb volt az utassal együtt, dobozban utazó kiskutya díja. azzal a kikötéssel, hogy külön helyet nem foglalhat el. a kutya jól bírta a hosszú utat.
   
 5. hajduné valika

  hajduné valika Állandó Tag

 6. h.ancsur

  h.ancsur Új tag

  sziasztok!

  Engem a másik irány érdekelne?.Mo-Kanada,szeptemberben készülök kifele,és vinném ebem-gubámatis!!!Tapasztalatok?
  Köszi mindenkinek....
   
 7. angyalinevet

  angyalinevet Állandó Tag

  Szia! csatlakozom az előttem írókhoz. Kanadából Magyarországra költözést megfontolnám. Biztos hogy hozzá szokna a magyar viszonyokhoz az a kiskutya? Országos tisztiorvosi szolgálattal és országos állategészségügyi központtal kellene konzultálni.
   
 8. Zirp

  Zirp Új tag

  Mi egyszer utaztattunk kutyat repulon, szegeny honapokik kattant vol...
   
 9. Nyusza1028

  Nyusza1028 Állandó Tag

  Hát nem lesz egyszerű! Itthon a menhelyek tele vannak fajtatiszta kutyusokkal. Miért nem próbálsz közülük választani?
   

Megosztás