Sem Nagy-Britannia, sem Kanada nem támogatja Putyin meghívását a G7-re

Sem Justin Trudeau kanadai, sem Boris Johnson brit vezető nem hívná meg Oroszországot a következő G7-csúcsra. Amerikai kollégájuk, Donald Trump más véleményen van.


Oroszországot anno azért zárták ki a csúcstalálkozóról, mert 2014-ben annektálta a Krím félszigetet. Minthogy a helyzet nem változott Nagy-Britannia és Kanada nem fogadja el, hogy Putyin újra részt vegyen a csúcstalálkozón – számol be a BBC.

Márpedig a Trump és Vlagyimir Putyin már egyeztetett is arról, hogy szeptemberben az USA-ban találkozhatnak a G7-csúcs keretében. Az amerikai elnök azért halasztotta el a korábbra tervezett találkozót, mert Angela Merkel német kancellár közölte: a koronavírus-járvány kellős közepén nem hajlandó ellátogatni az Egyesült Államokba. Sietett ehhez csatlakozni Emmanuel Macron francia elnök is. Mindketten videókonferenciát javasoltak, de Trump ezt elvetette.

Ehelyett szeptemberre halasztotta a csúcstalálkozót, és erre meghívott négy új államot is: Ausztráliát, Dél-Koreát, Indiát és Oroszországot. Az ok: Trump nem érzi úgy, hogy a G7 "megfelelően képviseli a világban zajló eseményeket", ezért szükséges lenne annak – legalábbis ideiglenes – bővítése. Az ausztrál és dél-koreai vezető egyébként már jelezte, hogy szívesen részt venne a tárgyaláson.

HVG

image.aspx
 
B
Sajnos nem lehet mindenhol akkora idill mint a Nemzetközösségben... Borisz felettébb igényes... Büdös neki az EU is... A Királynő javaslatait is rendre leszavaztatja... Majd ő maga a 10-es számból összefogja, demokratikusan megműveli a pusztai népeket...
 
Mondjuk, ha nem akarnak a szájukból végbélnyílást csinálni, akkor jogos, amíg vissza nem adták az oroszok a Krímet.
 
Mondjuk, ha nem akarnak a szájukból végbélnyílást csinálni, akkor jogos, amíg vissza nem adták az oroszok a Krímet.
Kinek adják vissza az oroszok a Krímet? Azoknak, akiknek a részeges Hruscsov önkényesen odaajándékozta? Hiszen a Szovjetunióban teljesen mindegy volt, hogy két szovjet tagköztársaság között hol volt a határ!
 
Kinek adják vissza az oroszok a Krímet? Azoknak, akiknek a részeges Hruscsov önkényesen odaajándékozta? Hiszen a Szovjetunióban teljesen mindegy volt, hogy két szovjet tagköztársaság között hol volt a határ!
A Szovjetunió felbomlásakor mind a 15 volt tagállam elismerte a többiek határait, tehát függetlenül attól, hogy Hruscsov mennyit ivott, a Krím jogilag Ukrajna része...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,536
Tagok
615,613
Legújabb tagunk
mmara4
Oldal tetejére