Siker a Grand Canyon fölött: csak egy kötél tartotta az artistát

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Június 28.

Melitta - 2013 Június 28, 11:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Korábban azt mondta: csak a villámlás állíthatja meg, de mivel csak néhány felhő borult a Grand Canyonra vasárnap délután, Nik Wallenda kötéltáncos átsétált a 457 méteres mélység fölött - biztosítókötél nélkül!

  Egy évvel azután, hogy egy öt centiméter széles kábelen átegyensúlyozott aNiagara-vízesés felett, a Grand Canyont is átszelte helyi idő szerint vasárnapNik Wallenda. Az amerikai kötéltáncos 22 perc 54 másodperc alatt tette meg a 450 méteres távolságot a 457 méteres magasságban az alatta kanyargó Little Colorado folyó felett. Előtte egyetlen kötéltáncos sem kelt még át a Grand Canyon felett.

  Wallenda a niagarai átkeléssel ellentétben a Grand Canyon feletti nyaktörő teljesítményt biztosítókötél nélkül vitte véghez. A tavaly a mutatványt élőben közvetítő ABC televízió ragaszkodott a biztosítókötélhez, idén a Discovery Channel nem tett ilyen kikötést.

  A tavalyi közvetítéssel ellentétben, amikor a produkció alatt zenét sugároztak, a mostani adásban végig lehetett hallani, ahogy az artista sodronykötélen haladva fohászkodik és a segítőivel kommunikál. "Köszönöm neked ezt a gyönyörű látványt, köszönöm, Jézus!" - mondta a kábelre lépve. Wallenda, aki az átkelés kezdetekor arra panaszkodott, hogy a kábel csúszós, mert belepte a por, egyensúlyozás közben arra kérte az égieket, hogy csillapítsák a kanyon felett fújó szeleket, és segítsenek megőrizni a higgadtságát.

  Az artista pihenésképpen - és hogy korrigálja egyensúlyát - többször leguggolt, az átérés előtt fél térdre ereszkedett.

  A 34 éves, többszörös Guinness-rekorder Nik egy akrobatacsalád, a "repülő Wallendák" sarja, a hetedik nemzedék képviselője. Artista kötéltáncos a felesége és a három gyereke is. Az akrobata dédapja, Karl Wallenda egyébként 73 évesen szörnyethalt, amikor 1978-ban Puerto Ricóban 10 emeletnyi magasságból lezuhant a toronyházak között kifeszített kötélről.

  Nik Wallenda 2011-ben a tragédia helyszínén az anyjával együtt megismételte a mutatványt. A Niagara feletti átkelését a nagyapja emlékének ajánlotta.

  Wallendának a Niagara feletti mutatványa is egyedülálló volt: 1896-ben egy Nagy Blondin művésznéven ismert artista átkelt ugyan a Niagara szurdoka, de nem közvetlenül az Amerikai- és a Patkó-zuhatag pereme felett, mint az amerikai artista. Az ilyen kísérleteket azóta betiltották.

  "Élete álmának" beteljesítése, vagyis a Grand Canyon feletti átegyensúlyozás után Nik Wallendar arra készül, hogy két New York-i felhőkarcoló között keljen át.
  wallenta.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Június 28.

Megosztás