Hírek Soha ekkora bajba nem került Orbán – elbukta Magyarország a jogállamisági pert az EU bíróságán

Orbánnak az április 3-ra kitűzött választás kampányának csúcsán kell majd az EU tagországok előtt magyarázkodnia


Elutasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, és a két országot a perköltség megfizetésére kötelezi – így ítélt az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében. A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen.


Előzetesen arra lehetett számítani, hogy az EUB elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet – egyrészt az EUB jogi főtanácsnoka tavaly decemberben mondott előzetes véleményt arról, hogy szerinte a mechanizmusról szóló rendelet megfelel az uniós jognak. Másrészt erre készült Orbán Viktor miniszterelnök is: január végi blogbejegyzésében arról írt, hogy az EUB „politikai döntést” fog hozni, és a „föderális Európa” javára ítél majd a tagállamok akarata helyett.


A luxembourgi bíróság ítéletével egy közel másfél éve húzódó ügy végére került pont:



még 2020 decemberében fogadták el az Európai Unió vezetői azt a hétéves költségvetést és helyreállítási alapot, amelyek pénzeinek felhasználását jogállami kritériumrendszerhez kötötték.

Az úgynevezett kondicionalitási rendelet lehetővé teszi, hogy ha az Európai Bizottság szerint egy tagállam megsérti az uniós jogot, vagy az adott országban sorozatosan, folyamatosan sérülnek a jogállami feltételek, akkor kezdeményezheti egy jogállamisági eljárás megindítását. Az uniós intézmények és több tagállam véleménye szerint erre az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelme miatt volt szükség, az alapvető jogok sérülése ugyanis hatással van az uniós források kezelésére is.


A mechanizmus lényegében lehetőséget ad arra, hogy egy tagállamtól a demokrácia rossz állapota miatt támogatási pénzeket vonjanak el.

A magyar és a lengyel kormány viszont tiltakozott az új szankciórendszer bevezetése ellen.


A lengyel-magyar tandem tavaly márciusban be is nyújtotta a keresetét az EUB felé, amely gyorsított eljárásban hozott ítéletet az ügyben. Előzetesen tíz tagállam (Írország, Hollandia, Németország, Franciaország, Finnország, Svédország, Dánia, Luxemburg, Belgium és Spanyolország) kormánya jelezte azt, hogy szeretnék, ha elutasítanák a két kormány keresetét, és hagyják helyben a jogállamisági mechanizmusról szóló rendeletet. Decemberben pedig a luxembourgi bíróság főtanácsnoka is arra tett javaslatot, hogy a Bíróság utasítsa el a magyar és lengyel kormány keresetét, mert a jogállamisági rendelet összhangban van az uniós joggal.


A főtanácsnok szerint a mechanizmust a megfelelő jogalapon fogadták el, összeegyeztethető az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkével és tiszteletben tartja a jogbiztonság elvét is. A decemberi jogi szakvélemény előre jelezte az érintett magyar és lengyel kormány felé is, hogy várhatóan nem az ő javukra ítél majd a Bíróság – nem véletlen, hogy Orbán Viktor is arról írt a január végi blogbejegyzésében, hogy szerinte az Európai Bíróság „politikai döntést” hoz majd az EU „lopakodó hatáskörbővítése” érdekében.


Egy héttel a választás előtt faggatják majd Orbánt a jogállamról​


Az Európai Parlament tavaly októberben szintén a luxembourgi bírósághoz fordult, és azért perelte be a Bizottságot, mert nem alkalmazták egyből 2021. január 1. után a rendeletet – holott szerintük erre az EB-nek meglenne minden jogalapja.


Az első informális lépéseket egyébként már meg is tette az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmus elindítása felé: tavaly novemberben levelet küldtek a magyar és a lengyel kormánynak, amiben az uniós testület Budapestnek a korrupcióval kapcsolatban tett fel kérdéseket, míg Varsót a bírói függetlenségről és az uniós jog tiszteletben tartásáról faggatta.


A Bizottság célja ezzel az volt, hogy megmutassák a magyar kormánynak, milyen konkrét ügyekben és témakörökben vetődhet fel itthon a rendszerszintű korrupció gyanúja, hol sérülhet az igazságszolgáltatás függetlensége, és úgy általában hol nem védik meg kellően az uniós forrásokat Magyarországon. Azaz hogy tulajdonképpen miért is indulhatna meg esetleg a jogállamisági mechanizmus a magyar kormány ellen. A levélre válaszolt is a magyar kormány január végén – ebből kiderült, hogy


a kormány szerint az Európai Bizottság jogszerűtlenül érdeklődik a magyarországi ügyek iránt, hiszen még nem is döntött az EU Bírósága a jogállamisági mechanizmus jogszerűségéről.

A mechanizmus ügye mellett ráadásul egy másik jogállamiságot érintő uniós procedúra, a 7-es cikk szerinti eljárás is folytatódik majd tavasszal: Lengyelország vezetőit februárban, Magyarországot márciusban hallgatják meg az uniós tagországok miniszteri tanácsában – és mivel a márciusi EU-csúcsotmárcius 24–25-én tartják, Orbán Viktornak éppen a hazai választási kampány csúcsán kell magyarázkodnia az uniós tagországok felé arról, miért van minden rendben a magyar jogállammal.

Jabronka Richárd

1645009598553.png
 
Az alkotmány szerint.
Az anya nő - aki kihordja a gyermeket.
Az apa férfi - aki nemzi a gyermeket.

Ez a család alapja, ezt rögzítették az alkotmányban, a normalitás jegyében.
És természetesen vannak a rokonok, akik szintén családtagok, felmenők, leszármazottak.

Remélem tudtam segíteni.
 
Azt értem szarakodás alatt, hogy van egy gazdaságilag kivitelezhető, az emberek számár hasznos javaslat. Példa kedvéért x% emelünk valamit (családi pótlék, nyugdij, stb.), aztán az ellenzék ezt megduplázná, amiért meg a kormány nem duplázza meg, ezért az ellenzék nem szavazza meg (emlékeim előtt ezt 2010 előtt is játszotta az akkori ellenzék). Minek nem lehet azt mondani, hogy a duplája jobb lenne, de most csak ennyit emel a kormány, ez is több a 0-ál. Megszavazuk. A politka folyamatos konszenzus és kompromiszumkeresés. Nem lehet mereven állítani, hogy csak és kizától hülyeséget tesz az adott kormány és csak az ellenzék ismeri a tutit. Valamiben engedni kell, hogy máskor kiharcoljon valami pluszt magának. Amig egyik oldal nem gyakorol ilyen gesztust, addig a másiknak sincs erre oka. Ha az ellenzék azt hánytorgatná fel, hogy megszavaztuk az x törvényt, ezért ebben a törvényben változtassunk, akkor azz jobban bizonyitaná a morális és erkölcsi felsőbrendüségét, mint a meredtt szemmel való tolvajozás. Persze senki sem akar az első lenni, gyengének tűnni :(
Nem, ez nem igaz, olyat soha nem vétózott meg a baloldal, hogy ne emelkedjen a családi pótlék, vagy a nyugdíj, mivel mindkettő pont alattuk növekedett a legjobban.... a fidesz alatt meg semmi, pedig nekik nem is kell a baloldal hozzájárulása.... nyilván voltak olyan javaslatok, amiket leszavaztak, ha korrupció volt mögötte.... de könyörgöm, 12 éve 2/3 van, és megint megy a baloldalra mutogatás ...
 
Hiszen pörög a törvényhozás, este kitalálják, éjszaka benyújtják, másnap reggel megszavazzák, délután már benne van a közlönyben...hja, hogy az ellenzék véleményét nem kérdezik? Az nem szarakodás, hanem diktatórikus ocsmánykodás... szarakodás a Gyurcsány kormány alatt volt, de akkor sem azért, mert balfaszok voltak, hanem azért, mert tehetetlenek, a fidesz folyamatos, esztelen vétózása miatt.... én még emlékszem, mindent leszavaztak, megvétóztak, kivonulgattak a teremből, orbán gyakorlatilag 8 évig a tájékára sem nézett, a lóvét viszont felnyalta. Bezzeg amikor kordont bontott, akkor ott virított az első sorban.... igen, én is egyetértek, soha többé 2/3-ot
Üdvözlőm válaszod neki
Különösen ezt:"hja, hogy az ellenzék véleményét nem kérdezik? Az nem szarakodás, hanem diktatórikus ocsmánykodás"
 
Ez elsőre lehet, hogy viccesen hangzik, de nagyon is van értelme, mert egyértelmű választ ad vitás esetekre.
Kit tekintünk a gyerek anyjának? A biológiai anyát, aki a petesejtet adományozza, vagy azt, aki a méhében kihordja és megszüli?
Érdekes !
Főleg a crazywolf(őrült) féléknek elgondolkodni rajta
Milyen trehány az alaptörvény
Nem mellékesen én az anyát ennél többre tartom: 'Az anya nő - aki kihordja a gyermeket."
Nem csak!
Hanem az anya az fel is neveli
Hisz a gyerek napvilágra kerülésével még csak az elején vagyunk.
Mit érünk egy nem nevelt de kipottyant gyerekkel?
Millió példa van mi az anyaság(pl. önzetlen óvó gondoskodás)
Az alaptörvény tökkelütött.
kezdetnek az anyáról (az anyaságról:

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.

Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében.


És ha abból se tudná meg a kormány mi az anya:
Nézzed örült farkas ezt:

 
Utoljára módosítva:
Érdekes !
Főleg a crazywolf(őrült) féléknek elgondolkodni rajta
Milyen trehány az alaptörvény
Nem mellékesen én az anyát ennél többre tartom: 'Az anya nő - aki kihordja a gyermeket."
Nem csak!
Hanem az anya az fel is neveli
Hisz a gyerek napvilágra kerülésével még csak az elején vagyunk.
Mit érünk egy nem nevelt de kipottyant gyerekkel?
Millió példa van mi az anyaság(pl. önzetlen óvó gondoskodás)
Az alaptörvény tökkelütött.
kezdetnek az anyáról (az anyaságról:

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.

Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében.


És ha abból se tudná meg a kormány mi az anya:
Nézed örült farkas ezt:


A törvény már a születés pillanatában tiszta helyzetet teremt, hogy kit kell a gyermek anyjának tekinteni, elébe megy minden vitás és peres esetnek. Az apa esete már korántsem ilyen egyszerű, mert hiába tartana igényt a férj az újszülött gyerekre, ha Postás Pista apasági teszttel bizonyítani tudja, hogy az ő közreműködése nélkül az a gyerek sosem fogant volna meg.
 
Érdekes !
Főleg a crazywolf(őrült) féléknek elgondolkodni rajta
Milyen trehány az alaptörvény
Nem mellékesen én az anyát ennél többre tartom: 'Az anya nő - aki kihordja a gyermeket."
Nem csak!
Hanem az anya az fel is neveli
Hisz a gyerek napvilágra kerülésével még csak az elején vagyunk.
Mit érünk egy nem nevelt de kipottyant gyerekkel?
Millió példa van mi az anyaság(pl. önzetlen óvó gondoskodás)
Az alaptörvény tökkelütött.
kezdetnek az anyáról (az anyaságról:

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.

Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében.


És ha abból se tudná meg a kormány mi az anya:
Nézzed örült farkas ezt:


El vagyok bűvölve a műveltségedtől!
Meg hogy ennek ellenére képtelen vagy különbséget tenni a természeti, biológiai törvények és az emberi sz@rkavarás - lmbtq lobbi ideológiai agymenése között.
 
A törvény már a születés pillanatában tiszta helyzetet teremt, hogy kit kell a gyermek anyjának tekinteni, elébe megy minden vitás és peres esetnek. Az apa esete már korántsem ilyen egyszerű, mert hiába tartana igényt a férj az újszülött gyerekre, ha Postás Pista apasági teszttel bizonyítani tudja, hogy az ő közreműködése nélkül az a gyerek sosem fogant volna meg.
Nem tudom, hogy mennyire részletezi a törvény az anya meghatározását, petesejt, béranya vagy csak eü okokból más, aki megszüli valaki magzatát, de neked nem jelentett gondot felfogni miről is írok.
Azért szerintem Postás Pista ritkábban kéri a tesztet, mint mondjuk a név szerinti apa, vagy esetleg az anya, sőt: valakinek az ügyvédje.
 
Az alkotmány szerint.
Az anya nő - aki kihordja a gyermeket.
Az apa férfi - aki nemzi a gyermeket.

Ez a család alapja, ezt rögzítették az alkotmányban, a normalitás jegyében.
És természetesen vannak a rokonok, akik szintén családtagok, felmenők, leszármazottak.

Remélem tudtam segíteni.
Fütyülök rá, Orbánék alaptörvénye szerint ki az anya.
Nekem anya a nevelőszülő is, az örökbefogadott gyermek szülője is, az egyedülnevelő apuka is, az árva gyermeket nevelő nagynéni, nagymama, nagypapa.

Mert nem ezek a fogalmak fontosak, hanem az, hogy mivel kísérik ezek a felnőttek egy gyerek életét.
Ha körbeveszik, biztonságot adnak, segítik a testi és szellemi fejlődését, akkor mindent megtettek érte, s ebben az esetben lehet ez két férfi is, vagy akár két nő a fentiekkel egyetemben.

S hogy Orbán mit rögzít, mellékes.
Mint írtam, véleményem Orbánról az, hogy egy félművelt, alulkulturált, erőszakos pszichiátriai eset.

Azt csak ő képzeli, hogy bármit meghatározhat, mit gondoljon több millió ember.

Azzal bezzeg nem sokat foglalkoztak, hogy a családonbelüli erőszak ellen tegyenek!!
Szóval, nekem nem lehet ezt a palit eladni, mert rém ostobának tartom. (S ha ilyen begyöpösödötten állt a szexualitáshoz, ami a szólamai alapján szinte biztos, életemben egyszer, 10 mp-ig, még Lévai Anikót is sikerül megsajnálnom.)
 
Nem, ez nem igaz, olyat soha nem vétózott meg a baloldal, hogy ne emelkedjen a családi pótlék, vagy a nyugdíj, mivel mindkettő pont alattuk növekedett a legjobban.... a fidesz alatt meg semmi, pedig nekik nem is kell a baloldal hozzájárulása.... nyilván voltak olyan javaslatok, amiket leszavaztak, ha korrupció volt mögötte.... de könyörgöm, 12 éve 2/3 van, és megint megy a baloldalra mutogatás ...
Igen, igazad van, a normálisabb dolgokat támogatták ha lehetett. Persze voltak őrült ötleteik a balosoknak, amikből nem lett semmi, (érthetően) de azokból sem, amik hasznosak vagy használhatók lettek volna. Az volt az érzésem az évek alatt, hogy a kormánypárt nem is akart semmi mást elfogadni senkitől, csak amit ők megálmodtak. (ha jó volt az vagy sem) Akkor is törvényesítették. Senki beleszólni nem tudott mert ha mindenki ellene szavazott is, döntött a kétharmad hatalma. Azt gondolom, hogy a fityisz párt meg akarta mutatni az első időkben hogy csak ők tudnak kormányozni rendesen, senki más. Aztán a választási győzelmek után (amikről mi is tehetünk) ezt jól el is hitték maguknak. Most mindenért a múltat okolják, az ellenzéket, az addigi kormányokat, van propaganda, hogy ne tudjon a nép elgondolkodni. Addig meg megy ott fent a sok mocskosság, szétlopják az országot, mi meg csak a migránsokkal sorossal GyF vel meg az elénk tálalt maszlaggal foglalkozhatunk, gyűlölhetjük szidhatjuk a nem létező árnyék ellenséget. Hogy mennyivel nagyobb itt a baj, azt csak egy kisebb réteg érti/fogja fel, a többinek csak az a lényeg mit ad a kormány. Aztán hogy milyen árat fizetünk majd érte (főleg a gyerekeink, unokáink) fel sem fogják.
 
Ez elsőre lehet, hogy viccesen hangzik, de nagyon is van értelme, mert egyértelmű választ ad vitás esetekre.
Kit tekintünk a gyerek anyjának? A biológiai anyát, aki a petesejtet adományozza, vagy azt, aki a méhében kihordja és megszüli?
Annyira szeretjük megbonyolítani az életünket (ezért bólogatnak az ügyvédek)
Van a szülő anya van a nevelő anya. És van akit a gyerek az anyjának nevez!
Természetesen a különböző ideológiák ilyenkor élvezettel tapsikolnak a fogalmak zűrzavarában.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,563
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére