Soha nem fogad, mégis milliókat nyer a lóversenyeken II. Erzsébet

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 26.

Melitta - 2017 Október 26, 12:58
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Még hercegkisasszonyként csak négy éves volt, amikor megkapta első póniját. Aztán fokozatosan átvette apjától, VI. György királytól a lovak iránti szenvedélyt és megörökölte a remek versenylovakat produkáló királyi ménest is.

  A jelenlegi királynő 1949-ben, 23 évesen, még hercegnőként nyerte meg első versenyét, vagyis ekkor ért először győztesként a célba egy nagy presztízsű futamon egy, a tulajdonában lévő ló. II. Erzsébet uralkodóként sem hanyagolta el a királyi ménest, de az igazi aranykor a nyolcvanas évek végén kezdődött. 1988 óta a királynő tulajdonában lévő lovak 451-et nyertek meg 2851 versenyből, ez 16 százalékos siker ráta. A győzelmekből befolyt pénzdíj pedig 6,7 millió font, éves átlagban 223 500 font. Kivételesen sikeres volt a tavalyi év, 2016-ban 557 650 fontot futottak össze a királynő lovai. Ígéretes 2017 is: már húsz győzelmet arattak, a pénzdíj 413 600 font. A királyi ménes legjobbja Merlin, 8 futamból 3-at megnyerve, 22 ezer fontot hozott. De persze vannak kiadások is- írja a francia Les Echos.

  Egy szuper versenyló edzése, formában tartása évente 25-30 ezer fontba kerül, és az uralkodónak 24 versenylova van. II. Erzsébet lóversenyügyi szakértői nem fukarkodnak a kiadásokkal, de a lehető legésszerűbben költik a pénzt. Például: a sandringham-i kastélyhoz tartozó lósportcentrumban 130 ezer fontos beruházással kiépítettek egy különleges, a lovak mozgásához adaptált, az edzőtermek futószőnyegére emlékeztető pályát. Ennek köszönhetően itt egy profi edző egyszerre 18, ígéretes versenylovat tréningeztet. II. Erzsébet soha nem fogadott, nem jár, legalábbis napjainkban már nem jár lóversenyekre, de még most is minden reggel ott van az íróasztalán, mint ahogy hatvanöt éve mindig, az angol lósportrajongók bibliája, a Racing Post című napilap.
  HVG.

  kiralyno lovai.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 26.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   No megint csak "bezzegezem", miért is? Mert BEZZEG az angol királynőnél nincs pénzszórás! Bezzeg ott megfogják a pénzt, nem úgy, mint jelenlegi kormányunk. Ha tanácsolhatnám, és meg is fogadnák - jó lenne, ha átrándulnának a Királynőhöz, s pár leckét vennének, hogyan is kell spórolni? Itt olvastam: "...a lehető legésszerűbben költik a pénzt. Például: a sandringham-i kastélyhoz tartozó lósportcentrumban 130 ezer fontos beruházással kiépítettek egy különleges, a lovak mozgásához adaptált, az edzőtermek futószőnyegére emlékeztető pályát". S, nemcsak ebben, s nemcsak itt. Nagyon sok cikket olvastam már arról, hogy ott nincsen talicskával kitolt pénzek... Bezzeg, mint itthon teszik és fáradhatatlanul... :o
   ladybug7spots kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jahh kérlek, a királynő a saját pénzét költi....
  3. udvarfy
   udvarfy
   Kis tévedés van a dologban ! Mert az nemegészen a saját pénze mivel valami ca. 30 millio fontott fizet az Angol adófizetö a Királyi családnak , valamint elég sok bevételük van mondjuk az ingatlanaikból etc.pp. Tehát nem olyan "rózsaszinü" minden ahogy irják sokan , a lótenyésztésük különben utolérhetettlen ! Amugy elég sok milliós támogatást is kapnak a EU - tól mint agrár támogatás ;)
  4. Melitta
   Melitta
   Valami nagyon ketes helyekrol tajekozodsz. Eu egyik legnagyobb befizetoi a britek. A Kiralyno nem kuncsorog agrar tamogatasert.
  5. udvarfy
   udvarfy
   Nagyon tévedsz , csak utána kéne nézned , hiszen minden EU-s tagállam Németország kivételével köteles az agrár támogatás összegét nyilvánoságra hozzni online . Igy meglehet tudni , hogy aKirálynö évente ca. 500 000€ támogatást kap Brüsszelböl , hasonloan mint Nestle és a többiek is ! Nemkell kuncsorogni , ez jár és kész ! De nem a kis parasztnak akik pár ha-on dolgoznak , mert azzoknak idejük nincsen a sok pamflétott kitöllteni .
   Utoljára módosítva: 2017 Október 28
   setni kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem vagyok tévedésben, tudom, hogy honnan kap pénzt (az EU-t nem tudtam), de végül is az az ő pénze, miután megkapta és azon belül gazdálkodik, nem a közösből merít a passzióira amikor épp kedve tartja.
  7. udvarfy
   udvarfy
   Ugy forgatjátok a véleményetek mint ahogyan a szél fujj! :rohog::rohog:
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Hogy mi van ????????

   Amit kap az adófizetőktől az kvázi a fizetése....arra költi, amire akarja.... hol itt a forgatás ?
  9. tornando
   tornando
   fujj

Megosztás