Sok sok vizet kell inni!!

aghirua

Állandó Tag
Állandó Tag
A vízivás csak egy része a test folyadék-forgalmának.

Érdemes keresőben megnézni: napi folyadékszükséglet

Egy tényező a sok közül:
Az ember napszaki hőmérséklete is mutat bizonyos
ingadozásokat. Legmagasabb a testhőmérséklet délután 6 óra
körül, a legalacsonyabb a hajnali órákban. Normál esetben ez
az ingadozás 1 fokon belül marad. A napi ritmusban az
általános életforma, a táplálékfelvétel, az alvás stb. is
szerepet játszik, de nem becsülhető le a feltételes reflexes
tényezők szerepe sem. Emocionális (érzelmi) tényezők 38,5 oC-ig
is fokozhatják a testhőmérsékletet.
Ugyanilyen erős emelkedés tapasztalható izommunka esetében is.
A testhőmérséklet emelkedése jelentős folyadékigénnyel jár.
1 fok testhőmérséklet emelkedés plussz egy liter folyadékot igényel,
tehát 39 fokos láznál a napi folyadékszükséglet: 1,5 liter alap
folyadékszükséglet + 2 liter pótlás!
 

azsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Én sajnos nagyon kevés folyadékot iszok. Egyszerűen nem vagyok szomjas és nem megy le a torkomon. Pedig a vízre tényleg azt mondják, hogy méregtelenít. Nem kellene mindenféle lugosítókat venni drága pénzen, csak sok-sok vizet inni.
 

bkata

Állandó Tag
Állandó Tag
víz

sirius !
De hála az égnek, ma már nagyon jó minőségű viztisztító készülékeket lehet kapni. A legjobbak nemcsak, hogy a vizet megtisztítják, de külön lehet vele savas és lugos vizet is készíteni, ami szintén nagyon fontos a méregtelenítés a, a betegség megelőzés és a gyógyulás folyamatában. Ha valakit érdekel egy jó márkát tudok ajánlani, így most nem írom ide le, nehogy "kéretlen" reklám legyen.

üdv és gyógyulásra fel
bkata
 

foco

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is gondolná elsőre az ember, de sok-sok összefüggés fennállhat, hogy miért is kell sokat inni.
Íme az én példám: az első gerincsérv műtétem után elmentem egy nem hagyományosan gyógyítóhoz. Kérdeztem hogy miért lett nekem ilyen bajom, mi lehet a háttérben. Némi beszélgetés és vizsgálat után azt mondta, hogy a vesém és a lépem elégedettlen működése lehet a háttérben. Aztán ennyiben maradtam a dologgal.
A második gerincsérvműtétem előtt (mikor a sérv már kiszakadt) átvizsgáltak és az ultrahangon kiderült, hogy az egyik vesém teljesen tropa. Ekkor visszagondoltam a korábbi feltevésre és megvilágosodott, hogy a második eset előtt 2 napig nem sokat ittam (szinte semmit). Ez megzavarta (lelassította) a vesém működését és be is következett a baj. No azóta napi legalább 3-4 liter folyadékot iszom. Egy idő után már unja az ember, hogy nem azért iszik, mert szomjas (vagy jól esik :)), hanem mert kell. De nekem nincs más választásom. Szóval ha van indok - legyen az bármi - hát fogyasszuk azt a vizet!
 

vicacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok-sok vizet kell inni.

Én is hallottam már arról, hogy a víz ivás nagyon egészséges. Az ásványvizet is nagyon ajánlják, de mostanában olyan vélemények is vannak, hogy egyfajta ásványvíz ivása nem egészséges, mert amire szüksége van a szervezetnek, azok csak különböző ásványvizek fogyasztásával kerülhetnek be a szervezetbe. Igaz ez? Kérlek válaszoljatok nekem. Köszönöm
 
F

fülesmaci93

Vendég
Egy pohár Colát szeretnél, vagy inkább egy pohár tiszta vizet?

A vízről Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem
felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság első számú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és ízületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta
8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövid távú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál. Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap
elengedhetetlen.


A Coláról: Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t: Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik. A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Rozsdafoltok
eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával. Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz.
Figyeld, ahogy pezseg. Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá. Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a
mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot. Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.


Hasznos információ: A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához. A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy Cola-t?

Küldd tovább, hogy egészségesek legyenek Mindazok, akik fontosak számodra!!!!!
 

tivoraf

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem is sokan mondták, hogy sokkal több folyadékot kellene fogyasztani, de alig tudok valamennyit lenyomni a torkomon. Pedig tudom, hogy muszály.

Köszönöm az ötleteket, igyekszem hasznosítani őket. :)

Otthon mondhatok én bármit akkor is cola éltető nedű, szerintem még a vérük is abból van a fiúknak.

Állítólag a cumisüvegbe is az volt anno. :)))
 

smigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos kevés vizet iszok,mert hozzászokik a sok szénsavas üdítőhöz az ember utána meg csodálkozok hogy sok a gyomorsavam
 

Pivi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam pont aktuális a téma, ugyanis vasárnap este nagyon csúnyán lebetegedtem (influenza). Egyik ismerősöm mondta, hogy próbáljak meg félóránként mindig inni valamennyit, és attól gyorsabban gyógyulok meg. Nem tudom, hogy tényleg ettől van -e, de ma a váladékos orron és az enyhe torokkaparáson kívül más bajom nincs, pedig hétfőn lázasan fetrengetem, miközben a fejem majdnem szétszakadt. Igaz, 8-9 Liter vizet magamba erőszakoltam hétfőn.

Persze gyógyszert nem szedtem, csak vitaminokat, a félreértés elkerülése végett. :)
 

mjumbo

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen a normális vizfogyasztás nagyon fontos,de az is fontos,hogy megfelelő minőségű vizet is igyunk.
 

fufuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen a normális vizfogyasztás nagyon fontos,de az is fontos,hogy megfelelő minőségű vizet is igyunk.

Csak házilagos módszerekkel nehéz megállapítani, hogy a víz milyen minőségű. Azért a csapvíz a legtöbb helyen megjárja. A Fantánál biztosan jobb.
 

woormie

Állandó Tag
Állandó Tag
A Coca Cola-val egy személyes élmény: nagyon-nagyon ritkán veszek, mert nem szeretjük az ízét és nagyon káros is, viszont egyetlen-egy jótékony hatását sikerült találni, ugyanis a vírusos hasmenés ellen hatásosnak bizonyult. Az utolsó ilyen vírust amikor elkaptam akkor 1 nap alatt átvészeltem az egész betegséget, míg a család többi tagja 2-3 napig beteg volt. A fertőtlenítő hatása igaznak bizonyult! :)
 

Schwitz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én kevés vizet iszom,most kezdem magam rászoktatni hogy naponta 1,5-2 liter vizet igyak,de csak szénsavmenteset, kezd a lábamon előjönni a narancsbőr,biztos jó lesz arra is,persze tornával :rolleyes:
 

szisusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a szervezet van olyan okos, hogy annyi vizet( folyadékot) kíván, amennyire szüksége van. Nem feltétlenül jó dolog azt erőltetni. Más mennyiséget iszik az, aki egész nap klímás kocsival megy dolgozni, egész nap a klímás irodában dolgozik, majd hazamegy a klímás lakásába, mint az, aki egész nap kint a napon dolgozik valahol.
 

Mohácsik

Állandó Tag
Állandó Tag
Én aztán megiszom anapi folyadékom, de ehhez hozzátartozik a leves, a reggeli kv is, napi 3 litert iszom, ami nagyon egészséges.Lehet, hogy elg lenne a 2 is, de én kívánom a sok folyadékot, és nem azért iszom, mert mondják, hogy kell.:)
 
Oldal tetejére