Sok sok vizet kell inni!!

Karmaj

Állandó Tag
Állandó Tag
No nem annyit hogy béka nőljön a hasadba :) de 2.5, 3 liter az elég. Amúgy meg szédüléssel lehet érezni hogyha be van sűrűsödve a vér, olyankor le kell hajtani egy nagy pohárral.
 

totati

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs valódi szám a víz mennyiségére! Függ az égvilágon mindentől!
Testalkat, fizikai aktivitás, külső időjárási körülmények stb.
 

yvett17

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát én személy szerint elég keveset iszom...Talán ez egyik oka,hogy egyszerűen képtelen vagyok leadni 1-2 kilót?
 

KRózsa

Új tag
Egy felnőtt embernek naponta kb. 2-3 liter folyadékra van szüksége, amelyet részben folyadékfogyasztással (1,5-2 liter), részben a táplálkozás során (levesek, főzelékek, zöldségek, gyümölcsök, stb.) tud fedezni. Egy várandós vagy szoptató nőnek napközben átlagosan nyolc pohár vizet kell meginni, de magas hőmérséklet esetén ez a vízszükséglet is megnő.

A folyadékigényt befolyásolja az életkor, a környezet külső hőmérséklete, a fizikai megterhelés, az izzadás (pl. szaunázás, napozás közben), egyes egészséggel összefüggő állapotok (hányás, hasmenés, láz), alkoholtartalmú italok és magas sótartalmú ételek fogyasztása. A fokozott izzadással járó nyári elfoglaltságok, pl. napozás, kirándulás, túrázás, megnövelik a szervezet folyadék és ásványi anyag szükségletét.

A folyadékszükségletet sokféle itallal tudjuk fedezni. Ezek között vannak olyanok, amelyeket naponta lehet, sőt ajánlott fogyasztani, de vannak olyanok is, amelyek fogyasztása kapcsán a mértékletességet be kell tartani. A napi folyadékszükséglet biztosítására a legalkalmasabb a víz, ásványvíz, tea, gyümölcs- és zöldséglevek, tej, tejes italok.

A szomjúság csillapítására, a folyadék pótlására a víz és az ásványvíz a legmegfelelőbb, érdemes a napi folyadékszükséglet nagy részét ezekből fedezni. Energiát nem, ásványi anyagokat viszont tartalmaznak. A csapvízben kalcium, magnézium, és fluor található. Az ásványvizek ásványi anyag-tartalma és azok mennyisége fajtától függő. Érdemes az alacsony ásványi anyag-tartalmúakat (500 mg/l alatti) választani, ugyanis ezek fogyasztása kapcsán nem kell tartanunk az ásványi anyagok túladagolásától.
 

nagyúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez így igaz, bár a napokban azt hallottam a rádióban, hogy a sok vízfogyasztás káros az egészségre. Mindig, minden álláspont változik, bármiről is legyen szó.
 

majuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Igyunk bátran, de csak tisztát!

A tiszta víz áldásos hatását mindenki ismeri. Mindenki tudja, hogy egy vödörnyi piszkos vízzel nem lehet tisztára mosni egy folyosó kövezetét, míg két vödör tiszta vízzel igen. Még az autónk motorjába is tiszta és elegendő hűtővíz kell, mert ha nem tiszta és nem elegendő, akkor besülnek a dugattyúk és tönkremegy a motor.
A tiszta vízből tehát igyunk bátran, akár a szükségletünket meghaladó mennyiségen felül is, viszont a nem tiszta vizekből még keveset se fogyasszunk, ha egészségesek szeretnénk lenni.
Weixl-Várhegyi László
mérnök, radiesztéta, bioenergetikus,
fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és -terapeuta, természetgyógyász,
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja.
 
Oldal tetejére