Hírek Sokba lenne az nekünk /Huxit/

A közösségi oldalakon Bojár Gábor, Szabó Zoltán és mások is megosztották velünk abbéli véleményüket, hogy megkezdődött a HUXIT (szubjektíve megjegyzem, hogy utálom ezt a "szót"). Véleményüket a rém okos és roppant széles látókörű, Nagy Márton nevű gazdaságfejlesztési miniszter azon kijelentésére alapozzák (gondolom én), hogy "a magyar gazdaságnak át kell majd állnia egy uniós forrás nélküli létre". Minden tiszteletem mellett azt kell mondjam, nem vagyok híve az ilyen gyors (és határozott) véleményalkotásnak.

A HUXIT lehetőségét azért vizionálják néhányan, mert Magyarországon lényegében egyetlen embertől függ, hogy megyünk, vagy maradunk. Sokakban ugyan az a tévhit él, hogy népszavazásnak kellene megelőznie a kilépést, ez azonban tévedés. Valóban elég hozzá Orbán Viktor döntése, hiszen 2/3-os parlamenti határozattal az ország kiléptethető az Unióból. Ahhoz azonban, hogy Orbán egy ilyen döntést meg merjen hozni az elmebajnak a jelenlegihez képest egy sokkal magasabb fokára van szükség. A miniszterelnök azonban még nem kész - szerintem - a szeppukura. Bocsánatot kérek a japán hagyományok ápolóitól, hiszen szeppukut csak szamuráj követhet el, aki ezzel a nyilvános és dicső halállal megszabadul minden bűntől és szégyentől, amit életében elkövetett.

Orbánnak ezeket tekintve bőven van mitől megszabadulnia, még ha - mint említettem - nem is szamuráj. Még komolyabbra fordítva a szót, vizsgáljuk meg, hogy mit is mondott tulajdonképpen ez a dundi miniszter. A kijelentése mindössze annak burkolt beismerését jelenti, hogy hiába rohangál a rém tisztességes és jogállami Varga Judit és a született optimista és kiváló fantáziával megáldott Navracsics Brüsszelbe, ebből bizony nem lesz pénz. Előbb-utóbb mindenki rá fog jönni, hogy "a brüsszeli bürokraták" a jogállamiság helyreállításának mindösszesen egyetlen lehetséges útját és módját látják Magyarország vonatkozásában: ha Orbán és rendszere eltűnik a süllyesztőben. Ez persze nem tetszik a kisnagyembernek, keresi a menekülési útvonalakat, igyekszik elvonaglani az elkerülhetetlen elől. Erre mondta Nagy Márton, hogy lehet élni EU-pénzek nélkül is.

Nem tudom, említettem-e, hogy ez az illető "gazdaságfejlesztési miniszter". Mindeközben egyrészt nyilvános szemétlerakóhellyé teszik az országot, megmérgezve egy egész generációt az akkumulátorgyárak által termelt és kibocsátott káros anyagokkal. Bedumálják maguknak és híveiknek, hogy az akkumulátorgyártás valóságos pénzjegynyomda. Abból lesz csak habzsi-dőzsi. gazdagság és nemzeti felemelkedés. Másrészt eladósítják az országot, aminek eredményeként mára már soha nem látott magasságot ért el az államadósság és az adósságszolgálat (plusz kamattörlesztés) mértéke. Jobb helyeken ezeknek az "eredményeknek" a töredéke is elég lenne egy kormány megbuktatásához, mi viszont ebbe a posványba belenőttünk és beleszoktunk. Napról napra árasztott el a mocsok bennünket, és ma már csak arra kell ügyelni, hogy ne nagyon mozogjunk, mert akkor átcsap felettünk és belefulladunk.


Jogos kérdés, hogy meddig lehet ezt csinálni és mi lehet a megoldás. A megoldást már fentebb említettem. Az Orbán-rendszernek, az illiberális, neofasiszta diktatúrának buknia kell. Hogy eddig nem bukott meg, azt sokan a tutyi-mutyi ellenzék számlájára írják. Szerintem igazságtalanul. Az igazi ellenzék ugyanis, akik mi is vagyunk, ugyancsak Orbán kötelékében sínylődik. Egyrészt a tolvaj rendszer meghozta tolvaj törvényeit, amely minden lehetséges eszközzel kész és képes megakadályozni bármiféle egységes rendszerellenes fellépést. Ezért vannak és jönnek létre újabb és újabb jelentéktelen pártocskák, egyesületek, szervezetek, mozgalmak, akármik, amelyek tovább osztják az amúgyis mindenféle hülye alapon megosztott ellenzéket. (Eközben persze folyamatosan pénzelik és butítják a Fidesz híveit, hogy adott esetben egységesen mozgósítható legyen bármire!) Nem tudom nem megjegyezni, hogy a sok, magát ellenzékinek tituláló politikus bajnok még ebben a helyzetben is, amikor - képletesen szólva - az ellenzéki erők gúzsba kötve hevernek az aréna közepén, bele ne rúgjanak egyet-kettőt, le ne köpjék, meg ne alázzák. És persze "Gyurcsánnyal nem lehet"! Hölgyeim és uraim! El fog jönni a pillanat, amikor már bárkivel lehet és kell! Akár tetszik akár nem, a dolgok természeténél fogva azt a harcot pedig a legnagyobb ellenzéki párt fogja vezetni. A harcot nem ilyen-olyan pártok között, hanem a demokratikus erők és a diktatúra hívei között kell majd megvívni. Aki meg nem csatlakozik, az úgy járt. Ha Orbán végső elborulásában mégis úgy döntene, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból (esetleg még a NATO-ból is), akkor neki vége. Neki is meg az országnak is, ha a józanabb tömegek fel nem kelnek és el nem kergetik őt és az ő egész mocskos tolvaj bandáját. A történelem a mi tanítómesterünk! Emlékezzünk kegyelettel Nagy-Britannia Észak Írország Egyesült Királyság nem túl távoli múltjára. Mint emlékezetes Angliában 2016-ban népszavazás döntött az EU-ból való kilépésről.

Az Egyesült Királyság szavazóinak 52%-a (48% ellenében) úgy döntött, hogy kilép az Európai Unióból. A kilépési folyamat több mint három évig tartott. Ez alatt mindkét oldalon számos politikai és jogi akadályt kellett leküzdeni. A BREXIT hivatalosan 2020. január 31-én 23:00-kor (közép-európai idő szerint 2020.február 1-én 00:00-kor) lépett életbe. A BREXIT költségeit nehéz pontosan megbecsülni, mivel sok tényezőtől függ, például a gazdasági növekedéstől, a kereskedelemtől, a bevándorlástól és a költségvetési hozzájárulásoktól. Egyes becslések szerint a BREXIT eddig mintegy 200 milliárd fontba (!) került az Egyesült Királyságnak, ami több, mint amennyit az ország a megelőző 47 évben az EU-nak befizetett. A BREXIT hatásai továbbra is érezhetők a kis- és középvállalkozások, a halászat, a repülés, a bankszektor, a mezőgazdaság és a tudomány területén. Ezek az ágazatok nap mint nap szembesülnek a vörös szalagokkal, a munkaerőhiánnyal és a veszteségekkel. Vagyis ez a folyamat több mint három évig tartott. Ez alatt a világ egyik leggazdagabb (!), gazdaságilag legerősebb (!) országa számtalan kormányválságon és gazdasági sokkon ment keresztül. Az államszövetséget a skótok függetlenedési törekvése, vagyis az ország szétesése fenyegeti.

A 2016-ban a kilépés mellett szavazók tömegei verik a fejüket a falba a napról napra felmerülő újabb és újabb nehézségek miatt. Magyarország egy ilyen képzeletbeli kilépés esetén elveszítené mindenféle vonzerejét a "keleti nyitás" során megnyert "partnerek" irányába. Nem lesz senki, aki finanszírozná a dundi miniszter hagymázos ábrándjait. Ő sem lenne már miniszter, Orbán meg nem lenne miniszterelnök. A 135 bátor se lenne soha többé képviselő. A nagy nemzeti seprű a történelem szemétdombjára hányná ezeket a kilépésről ábrándozókat. A magyarok többsége ugyanis nem szolga, nem hűbéres és legfőképp nem hülye.

Fabian Andras​


1686702528825.png
 
És persze megint kihagyják a lényeget. Egyes országokba áradnak a migránsok, ezek az országok az EU tagjai, és elvárják, joggal, a szolidaritást a többi EU tagtól.
Az új javaslat szerint, ha - mondom, HA szükségessé válik, 30ezer főt kell átvenni más országoknak VAGY fizetni fejenként X Eurót VAGY másképp segíteni, szakértőkkel, logisztikával, rendfenntartással, oktatással stb. A javaslat felsorol pár lehetőséget. De az Origón és társain csak az első kettőt nyomják /majd/. Fideszes rokonaim már most lázadoznak. Amikor említettem a 3. lehetőséget, nem hittek nekem.
Csak egy kérdés: ha kitörne a szerb-koszovói háború, és kis hazánkat ellepnék a déli szomszédok, menekülők, mi vajon nem várnánk el az EU-s országoktól, hogy segítsenek? Egy szövetség tagjai vagyunk. Ez a szövetség nem arról szól, hogy szórják ránk a pénzt, mi meg kegyesen elfogadjuk, de amikor cselekednünk kell, szolidárisnak kell lennünk, akkor coki. Jogok és kötelességek. Ez az alap.
Ja, és három a magyar igazság, nem? Pénz, hatalom, FIDESZ.
A 30.000 fő az simán összejön az ukránokból, ahol már bő egy éve háború van, várni sem kell rá.
 
A 30.000 fő az simán összejön az ukránokból, ahol már bő egy éve háború van, várni sem kell rá.
Igaz. De az ukránok megítélése megint más. Meg aztán azok háború elől menekülnek, a szomszédból, fehérek, nem feketék, nem gazdasági bevándorlók, ahogy megmagyarázta nekem a rokonság. A "migráncsok" viszont azok szerintük, akik jönnek, /hiába mondom, hogy nem ide, nem maradnak nálunk, de mi volt 15-ben, mondják, hiába mondom, hogy szándékos helyzet fokozás a választások miatt, hadd lássa a jónép, mitől védi őket Orbán, és mit zúdítana rájuk az ellenzék, ez csak szoclib maszlag szerintük/ feldúlnak mindent, de nem dolgoznak. Megkülönböztetve az Orbán által behozni kívánt indiai, indonéz stb.- /sok muszlim/ vendégmunkástól.
 
Igaz. De az ukránok megítélése megint más. Meg aztán azok háború elől menekülnek, a szomszédból, fehérek, nem feketék, nem gazdasági bevándorlók, ahogy megmagyarázta nekem a rokonság. A "migráncsok" viszont azok szerintük, akik jönnek, /hiába mondom, hogy nem ide, nem maradnak nálunk, de mi volt 15-ben, mondják, hiába mondom, hogy szándékos helyzet fokozás a választások miatt, hadd lássa a jónép, mitől védi őket Orbán, és mit zúdítana rájuk az ellenzék, ez csak szoclib maszlag szerintük/ feldúlnak mindent, de nem dolgoznak. Megkülönböztetve az Orbán által behozni kívánt indiai, indonéz stb.- /sok muszlim/ vendégmunkástól.
Az ukránok megítélése itt is "megint más", de ennek semmi köze a bőrszínhez vagy a háborúhoz.
Sokkal inkább ahhoz, hogy a beilleszkedésük lényegesen könnyebb lesz, mivel őket a nyelvtudás hiánya sem rettenti el a munkától. Elfogadják azt, ami éppen adódik, nem finnyáskodnak.
 
Akikre a kormány azt mondja kár ezen gondolkodni.
Pedig lát aki lát
És vagy ostoba vagy direkt nem akarja felfogni aki tagadja:
A "migráncsok" viszont azok szerintük, akik jönnek, /hiába mondom, hogy nem ide, nem maradnak nálunk, de mi volt 15-ben, mondják, hiába mondom, hogy szándékos helyzet fokozás a választások miatt, hadd lássa a jónép, mitől védi őket Orbán, és mit zúdítana rájuk az ellenzék, ez csak szoclib maszlag szerintük/ feldúlnak mindent, de nem dolgoznak. Megkülönböztetve az Orbán által behozni kívánt indiai, indonéz stb.- /sok muszlim/ vendégmunkástól.
Tudott volt az ukrajna felől jövő is tovább megy mert nem mind volt menekült
Épp csak elindulásban jött el az idő.
Mi különbözteti meg a gazdasági kivándorlót életét féltő menekülttől?
Az indokoltságot nehéz felismerni.
Még az elbíráló hivatalnak is.
így jön létre a kiürült ország a világ több táján.
Szíria, Afrika se azért vesztette el lakosságát, mert menekül
Nehéz ezt elbírálni.
Nem is voltak képesek.
 
Utoljára módosítva:
A magyarok többsége ugyanis nem szolga, nem hűbéres és legfőképp nem hülye.
Ezért van még kormányon a jelenlegi hatalom.
(A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón a kormány nevében elnézést kért, amiért a Klebelsberg Központ válasz helyett véletlenül azt a belső levelezést küldte el a Telexnek, amelyet a portál egyik kérdéséről folytattak Maruzsa Zoltánnal.
ebből pedig kiderült, hogy a köznevelési államtitkár az egyik válaszában azt írta: „nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani”. )
Vagyis akkor ki a ........?
 
Csaknem hárommillió európai lakos életét menthették volna meg az Európai Unió vezetői 2000 és 2019 között, ha más tagállamok is bevezetik Svédország füstmentes, ártalomcsökkentő stratégiáját a dohányzásban – áll egy nemzetközi szakértők által készített tanulmányban, amelyet a Smoke Free Sweden (SFS) mozgalom varsói eseményén tettek közzé. A dokumentum alapján csak Magyarországon 251 ezren éltek volna tovább, legalábbis akkor, ha az intézkedések hatására itthon is ugyanúgy alakulnak a mutatók, mint a skandináv országban.
 
Ha valaki hibáztassa az ellenzéket hogy nem csinál semmit akkor íme pl: Hadházy Ákos ...kész az Orbán majorság...Csatolás megtekintése 1938334
Ennyit tudott tenni.
Próbálkozik Hadházy...
A miniszterelnök percekig csak zavartan, félkegyelmű módjára röhögcsélni tudott akkor, amikor a Parlament folyosóján megkérdeztem, ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába, hogy meglátogathassa a lányát. Ilyen az, amikor Orbán Viktor egy valódi kérdést kap és nincs módja kikerülni azt.
Válasz helyett, a kínos röhögcsélés mellett csak kocsmai stílusú személyeskedésre futotta neki. Megtudtuk tőle, hogy azért nem válaszol, mert szerinte én mindig hazudok, viszont azt hiába kérdeztem tőle, hogy szerinte miben hazudtam. Azt is mondta, hogy én állítólag egy „szőrét hullató, rossz VIDÉKI róka“ vagyok, de azt nem mondta, hogy egy fővárosi róka miért lenne jobb. Persze, valószínűleg vidéki parasztot akart mondani, csak azt nem találta volna helyénvalónak annyi művidéki sonkafőzős és pálinkázós videó után… Ez a kiszólása lebuktatta, valójában mennyire lenézi a vidéki embereket.
Amúgy a videót a kamu Alkotmánybíróság új tagjairól döntő titkos szavazás alkalmával tudtam elkészíteni. Ilyenkor a parlament egy folyosójáról a képviselőkön kívül mindenkit kizárnak, így a miniszterelnök sleppjét is, akik távol szokták tartani az őt kérdező újságíróktól. És „építési“ kordont sem lehetett köré felhúzni itt. Gondoltam, legalább kihasználom azt, hogy Kövér László annyira szeretne engem látni a szavazásokon (múltkor még orvosi igazolást is kért egy kihagyott szavazás miatt, legközelebb talán majd a leleteimet is kéri). Gondoltam, legalább legyen valami értelme, hogy ott voltam, azon kívül, hogy egyetlenként nemmel szavaztam Varga Judit Európai Ügyek Bizottsági elnöki tisztségére...
Persze, a videóból nem sok újat tudunk meg. Eddig is tudtuk, hogy Orbán arrogáns, bunkó, gyáva alak és nem hajlandó válaszolni valódi kérdésekre. Csak legtöbbször a sleppje és a kordon segítségével el tudja kerülni ezeket a kérdéseket, illetve évi egyszer egy sajtótájékoztatón felkészül rájuk. Váratlan esetben viszont marad a félnótás röhigcsélés és a személyeskedés.
Ami a legfontosabb: ezt is csak azért engedheti meg magának, mert tudja, mindaddig, amíg kezében van a propaganda gépezet, ezt is megteheti.
 
Próbálkozik Hadházy...
A miniszterelnök percekig csak zavartan, félkegyelmű módjára röhögcsélni tudott akkor, amikor a Parlament folyosóján megkérdeztem, ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába, hogy meglátogathassa a lányát. Ilyen az, amikor Orbán Viktor egy valódi kérdést kap és nincs módja kikerülni azt.
Válasz helyett, a kínos röhögcsélés mellett csak kocsmai stílusú személyeskedésre futotta neki. Megtudtuk tőle, hogy azért nem válaszol, mert szerinte én mindig hazudok, viszont azt hiába kérdeztem tőle, hogy szerinte miben hazudtam. Azt is mondta, hogy én állítólag egy „szőrét hullató, rossz VIDÉKI róka“ vagyok, de azt nem mondta, hogy egy fővárosi róka miért lenne jobb. Persze, valószínűleg vidéki parasztot akart mondani, csak azt nem találta volna helyénvalónak annyi művidéki sonkafőzős és pálinkázós videó után… Ez a kiszólása lebuktatta, valójában mennyire lenézi a vidéki embereket.
Amúgy a videót a kamu Alkotmánybíróság új tagjairól döntő titkos szavazás alkalmával tudtam elkészíteni. Ilyenkor a parlament egy folyosójáról a képviselőkön kívül mindenkit kizárnak, így a miniszterelnök sleppjét is, akik távol szokták tartani az őt kérdező újságíróktól. És „építési“ kordont sem lehetett köré felhúzni itt. Gondoltam, legalább kihasználom azt, hogy Kövér László annyira szeretne engem látni a szavazásokon (múltkor még orvosi igazolást is kért egy kihagyott szavazás miatt, legközelebb talán majd a leleteimet is kéri). Gondoltam, legalább legyen valami értelme, hogy ott voltam, azon kívül, hogy egyetlenként nemmel szavaztam Varga Judit Európai Ügyek Bizottsági elnöki tisztségére...
Persze, a videóból nem sok újat tudunk meg. Eddig is tudtuk, hogy Orbán arrogáns, bunkó, gyáva alak és nem hajlandó válaszolni valódi kérdésekre. Csak legtöbbször a sleppje és a kordon segítségével el tudja kerülni ezeket a kérdéseket, illetve évi egyszer egy sajtótájékoztatón felkészül rájuk. Váratlan esetben viszont marad a félnótás röhigcsélés és a személyeskedés.
Ami a legfontosabb: ezt is csak azért engedheti meg magának, mert tudja, mindaddig, amíg kezében van a propaganda gépezet, ezt is megteheti.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

szabolcsigy wrote on jövő13's profile.
Szia! Sikerült megszerezned a felmérőket?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:

Statisztikák

Témák
37,951
Üzenet
4,754,242
Tagok
612,735
Legújabb tagunk
Katazi
Oldal tetejére