Sorban állt a pápa egy római patikában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 24.

Melitta - 2016 December 24, 01:21
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy Vatikánvároshoz közeli római gyógyszertár dolgozóinak Facebook-profilján jelent meg a hír, hogy Ferenc pápa kedden besétált a patikába és ortopéd cipőt vásárolt magának.

  A katolikus egyházfő érkezése előtt kevéssel a patikába telefonált, megkérdezte, árulják-e az általa keresett ortopéd cipőt. Amikor megérkezett a gyógyszertárba, beállt a sorba. Az interneten közölt felvételek szerint a katolikus egyházfőt csak egy biztonsági ember kísérte, az is kellő távolságban.

  Az olasz sajtó szerint Ferenc pápa gyalog jutott el a pápai állam melletti Via Gelsomino utcában levő gyógyszertárig. Innen autóval vitték vissza a Vatikánba.

  Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa kiment vásárolni Rómába. Tavaly a belváros egyik optikusához ment el szemüveglencsét cserélni. Akkor autóval vitték a Vatikántól az üzletig, ahol pillanatok alatt elterjedt az egyházfő jelenlétének a híre, és hatalmas tömeg verődött össze. Az optikus később elmesélte, hogy Ferenc pápa személyesen, készpénzzel fizetett.

  Pápává való megválasztása másnapján, 2013 márciusában, Ferenc pápa gyalogosan kisétált a Vatikánból Rómába a pápai állam Szent Anna-kapuján. A kapukat őrző svájci gárdisták és a vatikáni biztonsági emberek vették észre, hogy az egyházfő az emberekkel teli római utcákon tartózkodik, ezért gyorsan visszafordították a Vatikánba.

  Ferenc pápa már több interjúban elmondta, hogy néha szívesen kimenne Róma utcáira sétálni, vagy elmenne egy pizzériába, de tudja, hogy nem teheti meg.

  papa7.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 24.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Eddig a legszimpatikusabb pápa, aki valaha is regnált.

   A patikusokat nem köti a titoktartás?
   setni és yamiga kedveli ezt.
  2. gumelig
   gumelig
   Attol függ mit vett...:D
  3. cdurmol
   cdurmol


   Patika, sorbanállás...
  4. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez a természetes dolog, hogy u.olyan embernek gondolja magát, mint azok, akik sorban álltak. Hiszen, Jézus is szerény életet élt, akkor a pápa, miért, milyen jogon/okon hordaná fenn az orrát?! Ő Isten szolgálója, az első a sorban. Ő ezzel pontosan tisztában van, s úgy is viselkedik. Ezzel csak az emberek megbecsülését érdemli ki. Nem a kiváltságokkal, amelyeket --- nem akarnám itt és most megemlíteni --- de VANNAK miniszerelnökök, akik szinte a föld felett "lebegnek" fél méternyire... és osszák az észt. Nem ettől tisztelünk valakit, mert ő ezt kiköveteli, hanem azért, mert úgy viselked(ne) vagy viselkedik.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  5. Beka Holt
   Beka Holt
   Ha olyan szerényen él akkor gondolom elkezdi szétosztani a szegények között azt az irdatlan vagyont amit eddig az egyház összeharácsolt. Ha valóban Isten szolgálójaként gondol magára, és az egész egyházra akkor nincs szükségük semmiféle vagyonra.
  6. vazonosito
   vazonosito
   "...gyorsan visszafordították a Vatikánba"
   Most ő tulajdonképpen házi őrizetben van vagy mégiscsak szabad ember?
   Nekem szimpatikus, ahogy feszegeti a határokat, azt gondolom Jézus sokkal erőteljesebben tenne valami hasonlót.
   Ernoe, tuncu és cdurmol kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem rajta múlik. Csak kezelője (bár ez sem teljesen igaz) az egyház vagyonának, nem birtokosa. Ha az lenne, ő képes lenne szétosztani...:)
   Beka Holt kedveli ezt.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ő sem szabad ember, akárcsak az összes államfő, vagy más híres ember. Ateista vagyok, de nem venném jónéven, ha valami eszement lepuffantaná.
   Jahh...Jézus erőteljesen feszegette és látod hogy járt....
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ehhez Ő kevés, mármint a Pápa egy személyben. A Vatikán, egy állam az államban... Nem részletezem. Hja, a Pápa, nem ám Döbrögi, hogy egy személyben dönt(hes)sen...
  10. Ernoe
   Ernoe
   [​IMG]
   -
   Nem tudom miért kéne tisztelnünk valakit azért mert sorbaáll a patikában? :(

Megosztás