Soros György az alapítványainak adta a vagyona nagy részét

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 18.

Melitta - 2017 Október 18, 03:39
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Soros György magyar-amerikai befektető, filantróp és a magyar jobboldal főellensége 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot utalt át az Open society Foundations-nek - írja a Wall Street Journal.

  Ezzel Soros alapítványaihoz került a milliárdos vagyonának nagy része, amelyet a lap nagyjából 23 milliárd dollárra becsül. Így a Soros alapítvány egy csapásra az Egyesült Államok második legnagyobb jótékony alapítványává lépett elő, amelynél csak Bill Gates alapítványa kezel több pénzt. A Wall Street Journal forrásai szerint pedig Soros a vagyonának többi részét is átutalja majd az alapítványoknak.

  Soros György 1984-ben hozta létre az Open Society Foundations-t vagy Nyílt Társadalom Alapítványokat, amely a honlapja szerint több mint harminc kisebb, nemzeti és regionális Soros-alapítvány működését koordinálja, alapítása óta pedig eddig 14 milliárd dollárt költött jótékony célokra szerte a világon. Idén eddig több mint 940 millió dollárt költött el az alapítvány.

  CSD.

  18567779_da31291ab1ef7a6f20931fc36a5bdaf3_wm.jpg
   
  Ernoe és ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 18.

  1. Pofaki
   Pofaki
   Mikor lesz Soros szente avatasa?
   GabrielXY kedveli ezt.
  2. cdurmol
   cdurmol
   Ha nem kap már frászt a rózsafüzértől.
  3. Ernoe
   Ernoe
   Remélem, hogy a Helsinki Bizottság pere a nemzeti konzultáció miatt hamarosan egy döntéshez vezet.
   -
  4. Piti Sándor
   Piti Sándor
   ....,hát ez van....Soros pakolgatja a pénzét egyik helyről a másikra,és mindig több lesz mint amennyi volt.... :D
  5. Melitta
  6. elenorka
   elenorka
   Miért gondoljátok, hogy akinek ennyi a vagyona, az nem önzetlenül, támogat alapítványokat és nem a világot akarja megváltoztatni. Ez csak sz ottani miniszterelnök állítása. Mo.-on örület, hogy ezt hogy állítják be. Még a miniszter elnöküket is Soros alapítványból tanult, de úgy látszik nem a jó oldalát látja az egésznek. Tönkre teszi az országot, az embereket szolgáknak hívja, mert dolgozniuk kell, és akinek dolgoznak, az mint szolgaként foglalkoztatja őket. Undorító kijelentés. Ha nekem ennyi vagyonom lenne, és is támogatnám az alapítványokat, a rengeteg hajléktalant, akik utcára kerülnek pici gyerekekkel együtt. És nem a migrásoktól kell félni, hanem a magyar emberek egy részétől, akik lopnak csalnak, és embereket őket, illetve szexuális bántalmazást hajtanak végre. A kormány szerint a lopás nem bűn, mert megélhetésből lopnak. Mennének dolgozni, de nem mennek, mert pénzt nem kapnak, egyes helyeken a polgármester házilag bonokat nyomtat ki, amit az ő üzletében lehet levásárolni. Hát ennyit az otthoni állapotokról, de ha kíváncsiak vagytok több, az emberek életébe nem elfogadható eseményekről, szívesen tájékoztatlak benneteket. Ott csak annak van érvényesülése, aki családtag, sógor, koma, és egyéb.....Nyilván az adózás is benne van, de ez otthon is úgyanígy van. Ha támogatod, a kormány által megjelőlt alapítványokat, akkor kevesebb adót kell befizetned. Csak sajnos a befolyt összeg zsebbe kerül, és nem a szegénység megállítására. Eddig több mint 400 milliárd folyt be, és nincs semmi látszata, hogy hova került. De egy dolog van, a sok stadion, ami már kezd amortizálódni
   Utoljára módosítva: 2017 Október 27
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ernoe és Melitta kedveli ezt.
  8. GabrielXY
   GabrielXY
   Ez az utolsó mondat teljesen korrekt meglátás.De, kiegésziteném: a canadahun a DK és Gyurcsány szócsöve.
   Utoljára módosítva: 2018 Január 12
  9. Ernoe
   Ernoe
   Mibe higgyek mostan? A magyar kormány a fordítottját mondja,
   Soros lenne az, aki az általad nevezetteket, sőt az egész nyugati világot (Brüsszelt, Berlint Macront) mozgatná.
   -
   Egyezél meg már a pártoddal mert további ellentmondásba keveredsz. :)

Megosztás