Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni harchoz

A 89 éves milliárdos befektető, Soros György közleményében ír arról, hogy Nyílt Társadalom Alapítványa egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronívrus elleni harchoz – számol be a hírről a Reuters.

A COVID-19 világjárvány nem ismer határokat, sem országok, sem közösségek, sem vallások, sem emberek között – írja Soros György, hozzátéve, hogy bárki fertőzötté válhat, de néhányan közülünk veszélyeztetettebbek vagyunk másoknál.

A gazdasági világválság közepette születtem Budapesten, alig egy évtizeddel azután, hogy a spanyol náthába több ezren meghaltak a városban. Túléltem a második világháborút, a nyilas uralmat és Budapest ostromát is. Jól tudom, milyen extrém körülmények között élni

- írta Soros magyarázatként, miért segítené most a magyar fővárost.

soros-gyorgy-shutter-359960.jpg
 
Nos hogy a te hasonlatodnál maradjunk...igen egy idő után kitisztul a tó.
Szerintem igen.
Bár jobb példa lenne: ebihalat kimeregetni a tóból.És az üres tiszta vizet visszaönteni
Ez jobban hasonlít a vírus példára.
Belátható: Lassan és sok munkával a tó ebihalmentes lesz.
Hiába szaporodik közben a béka.
Még jobb példa ha a sterilizált békát is visszaengedjük a tóba. (a példázatban a szaporodó béka a ember ki vírust hordoz)hisz benne szaporodik.
A mentesített "békát" már visszaengedve nem fogja szaporítani az ebihalak számát
A vödörrel meregetés és ebihal a szaporodó vírus.De ugyanakkor a sterilizált béka az orvosi gyógyítás
Két cselekvési vonal:teszt kiemelés és gyógyítás.
Közben ott a tó vizének fertőtlenítése, az utcákat járó fertőtlenítő járványügyiek.

mn_1585832819mos1.jpg
 
Utoljára módosítva:
örülök .... akkor talán felfogod a jelentőségét is a 80 milliós lakossághoz képest, ahol az emberek használják a tömegközlekedési eszközöket, hébe-hóba csak elmennek venni egy kenyeret, tejet , ha szerencséjük van még dolgozni is.
Még addig nem jutott el ellenkezések dobálása közben.
Hogy a vírus nem határokon belül terjeszkedik vagy van
Ezért a 80 milliós számot is kár dobálni.A védekezést lokálisan is kell tekinteni.
Egy ország körzetekből áll.Így válik értelmetlenné 80 millióról beszélni
Ha csak a számok dobálása a célja akkor a föld még több millióból áll.
A bagatellizálás és reménytelenség tudatos terjesztése hogy nem érdemes csinálni semmit.
A nagy számok reménytelenségét hagyd abba.
Országok is külön külön megteszik dolgukat.Határaikat zárják közlekedést korlátozzák.
Ez is körzeti védekezés,kisebb karanténba zárt vírusos területekkel

A 80 milliós ország is úgy kell cselekedjen körzeti lezárásokat kell tegyen.
Sőt: háztömbökre is le lehet fertőtleníteni vagy járásokra megyékre.
És már sem 80 millió a lényeg.
Mindegyik körzet megteszi ugyanazt tesztel lokalizál fertőtlenít, vírust öl.
És a földgolyón mindenütt minden város ország és felelős járványügy,meg kell tegye.
 
Utoljára módosítva:
233 írta:
vajon az orvos milyen betegséget írt a keresőképtelenség okának, valamit csak kellett kitaláljon a koronavírus helyett.
Erről csak tudsz volt már róla szó.Ha állami segítség nélkül kigyógyult, akkor tilos beírni korona vírus hisz mivel nem tesztelték a háziorvos se tudhatja hivatalosan(elhallgatás taktikája) mint beszámoltak róla influenzát fognak beírni.
Ha pedig bizonyított koronavírus és meghalt akkor kitalálják a szokásost ér rendszeri (elhallgatás taktikája)
Ez a titkolódzás megy az agyukra és lesz a vesztük.
Ha pusmognak a népek az rosszabb.
A törzs sajtó tájékoztató értelmetlen hazudozása.Eddig kétséges hogy bejött-e nekik.
Mivel rákényszerültek plusz adatokat is kitenni.Cecília ismét lyukat fogott.
Úgy tűnik nem jön be a szemfényvesztő tájékoztató.
Az újságírók kitiltása se megy el nyom nélkül.
A titkolódzás az agyukra megy (15,40,60 évre titkosított ügyek) és a TAO
 
Utoljára módosítva:
így van, mossák jópínzért a polgármeteri cégek a parkolókat, meg az úttestet.
Ha már a polgármesterek fertőtleníteni akarnának inkább az ilyen lépcsőházakat fertőtlenítenék ... lenne dolguk
Az ugye megvan (bár nem biztos, hisz te nem Magyarországon élsz), hogy az ilyen tömbök 99%-a lakszövös, azaz nem önkormányzati tulajdon.
Akkor milyen jogon is tehetnék ezt a polgármesterek?
Gondolom nem kell a közterület és a magánterület közötti különbséget elmagyaráznom, mert az szerintem Romániában is ugyanúgy eltér..
 
pedig nagyon egyszerüen bizonyíthatnád, hogy tévedésben vagyok...és be is ismerném. Csak kellene valami bizonyíték, hogy az átlagosnál többen haltak meg március hónapban, lehet külföldi adat is, például, hogy a spanyoloknál vagy az olaszoknál a járvány miatt 3% -al megnőtt a halottak száma.

Ahogy a híreket nézem az osztrákok, németek már enyhítik a megszorításokat, amiket vagy 3 hete rendeltek el. A cseheknél "Csütörtökön (holnap) megnyílnak egyebek között a hobbi-üzletek, a papírboltok, a ruhaboltok, a vaskereskedések vagy a kerékpárokat árusító üzletek és a javító műhelyek. Húsvét után könnyítik a cseh állampolgárok utazását is. Meghatározott és indokolt esetekben már lehetséges lesz kiutazni külföldre"

Egyrészt az össz elhalálozás statisztikákat majd később publikálják, másrészt talán tekintsd át a WHO-nak küldött ország jelentéseket, harmadrészt és főképpen ne a szomszédokkal foglalkozz, hanem aazzal, hogy mi van itthon.
Egyébiránt unom a kötözködéseidet....valószínűleg ezt direkt tanítják "nálatok", bár az is lehet, hogy őstehetség vagy.
 
és a parkolók, utak amiket nagy lelkesedéssel sikálnak klóros vízzel, biztosan az önkormányzatok kezelésében vannak? A budapesti, Pesti úti öregek otthona viszont 100% a föpolgármester, meg a segédjei felelőssége ugye? Hallottad mit műveltek, nézel tévét?

Jut eszembe, még vannak olyan naívak akik azt hiszik a járványügyisek mossák az utakat.
Nos ott mi történt már?
Annyi mindent mondanak és írnak,
 
.
Saját, összesen egymillió eurót kitevő fizetésüket ajánlják fel a bolgár képviselők és a kormánytagok a közegészségügy részére a koronavírus-járvány visszaszorítására. A 240 bolgár képviselő határozatban döntött arról, hogy április 1. és május 13. (a jelenleg érvényben lévő szükséghelyzet vége) közötti fizetését felajánlja az egészségügy-minisztériumnak. Ez egyben Bojko Boriszov jobboldali kormányfőt, a 17 minisztert, a 31 állami hivatal igazgatóját és más politikai intézmények vezetőit is kötelezi arra, hogy ők is ajánlják fel az azonos időszakra járó fizetésüket a tárcának.
 
és hogy tesztelnéd az orvosokat munkábamenetkor vagy hazamenetelkor, esetleg is-is? Naponta lenne a teszt vagy hetente csak egyszer? És ezeket a teszteket ugye a betgszállítókon is el kellene végezni, vagy nem?



ezt hol írják, érdekelne a hivatalos link ... nehogy megbüntessenek, mert szoktam én is használni és nincsenek tüneteim.

Nem az a lényeg, hogy melyik orvos negatív, hanem az, hogy melyik orvosnál mutatják ki vérből az ellenanyagot!
- vagy pont akkor vírusos és fertőz
- vagy vírusos volt és még fertőz
- vagy már átesett rajta és nem fertőz -- nyugodtabban hadrendbe állítható!

Tudod szar érzés úgy hazamennie az orvosnak, hogy azon agyal mikor fertőzi meg a családját....
 
Tudod szar érzés úgy hazamennie az orvosnak, hogy azon agyal mikor fertőzi meg a családját....



COVID-19 koronavírus NEW YORK-ban // összefoglaló magyarul // Április 5.

NEW YORK CITY-BEN ÉLEK, A FELESÉGEM ORVOS
… és reggel nyolckor jön meg a 24 órás műszakból. A ruháit egy külön szennyes tárolóba dobja, aztán alaposan lezuhanyzik és hajat mos. Nem mer befeküdni mellém az ágyba. Tudja, hogy egy ponton meg fog betegedni és akkor elkerülhetetlen lesz, hogy engem is megfertőzzön.

Belgyógyász senior-rezidens orvos (ráadásul intenzív és pulmonológia specialista lesz) tehát a frontvonalban, annak is az élén küzd az életekért. Itt, a világ egyik leggazdagabb országának leggazdagabb városában, nincs rendes védőfelszerelésük. Az űrruhákat, amiket az olaszországi, német vagy koreai képeken látni, egyikük se kap. Egy darab N95 maszkot nyomtak a kezébe egy hétre. Mostanra sikerült eljutni oda, hogy aki az intenzív osztályon dolgozik az egy napra kap egyet (ideálisan minden beteg után kellene egy). Sokszor sima műtős maszkkal kell beérniük, ami egy ilyen helyen nem sokat ér. Az emberek felvásárolták az N95 maszkokat és most hegyekben állnak az otthonaikban a WC papír mellett, míg az életüket kockáztató EÜ dolgozóknak a kormány és a kórház nem tud biztosítani szinte semmit. A Centers for Disease Control (CDC) hetekig állította azt, hogy a sima műtős maszk elegendő védelem az EÜ dolgozóknak, mert valójában nem volt, és most sincs elegendő megfelelő felszerelés.

Mielőtt összeesik az ágyba még elmondja, hogy este hétkor kihívták a kórház elé. Tűzoltókocsik álltak sorban, 60-70 darab, és rengeteg személyautó. Kürtöltek, dudáltak és éljeneztek nekik, hogy tudassák velük, hálásak azért, amiért nap mint nap az életüket kockáztatják az emberekért. Aztán szinte elájul, és amíg nézem az arcát, azon gondolkozom, milyen jó lenne, ha szirénázás és “thank you” táblák helyett (vagy inkább mellé) az otthon évekre felhalmozott N95-ös maszkokból hoznának nekik… de ez csak álom marad. Az én álmom. Valószínűleg nem könnyű elfogadni, hogy a hat zsáknyi N95 a sufniban nem sokat fog segíteni, ha már nem marad, aki gyógyítson.

Este hatkor kel fel. Ilyenkor romantikus komédiát nézünk a kanapé két végében. Mindegy mennyire jó vagy rossz. Csak limonádé legyen. Nem tud befogadni semmit, ami csak kicsit is komolyabb. Nem hajlandó beszélni róla, mi folyik a kórházban, mit él át. Csak bámul ki a fejéből, és én már annak is örülök, ha egy félmosoly feltűnik az arcán valamelyik jelenetnél. Tíz körül ismét alszik.
Másnap felkel és halálosan fáradtan, elcsigázva fekszik egésznap a kanapén egy pizsamában és egy köpenyben, magzatpózban. Ilyenkor sem mehetek a közelébe. Minden egyes pihenőnapján azt hiszi elkapta a vírust. Nehéz különbséget tenni a kimerültség és a betegség között. Rendszeresen mér lázat és minden egyes köhintésénél összerándulunk. Délutánra kerül olyan állapotba, hogy végre rámönti, mi folyik a csatatéren. Én pedig hálásan hallgatom, mert ki kell adnia magából. Az interneten elhíresült videó, amit a Queens-i, Elmhurst kórházból posztolt az egyik orvos: IGAZ.
Megvágtam és lefordítottam egy összefoglalót, aminek ez a videó is a része. Csatoltam ehhez a poszthoz. A feleségem kórházában ugyanaz történik, mint ami a videóban látható Elmhurst kórházban (ami egyébként a testvérkórházuk).
Én pedig csak döbbenten hallgatom, hogy sorra halnak meg az emberek. Hogy kétségbe van esve, mert ugyan eddig is nap mint nap találkozott a halállal, de ami most folyik már nem emberi. A legnagyobb baj, hogy azt érzi, egyszerűen nem tud eleget tenni értük. Nincs rá gyógyszer, nincs rá vakcina. A lélegeztetőgépek elfogytak, már azt tervezik, hogyan tudnak egy gépre több embert rákötni. Bizonyos kor felett és bizonyos alapbetegségekkel már esélyük sincs betegeknek intenzívre kerülni. Az emberek fuldokolnak, levegőért kapkodnak a szobákban, a folyosókon. Újabb és újabb osztályokat, szárnyakat alakítanak át és még így se férnek el a kritikus állapotban lévők. Óránként van újraélesztés. Néha csak egy, néha több. És akit újra kell éleszteni, az szinte biztos, hogy nem jön vissza. Aki lélegeztető gépre kerül, azoknak talán az 50%-a éli túl betegséget. Már protokoll szerint kell választaniuk aközött, hogy egyáltalán kinek próbálhatnak meg segíteni. És özönlenek az újabb és újabb betegek, mind-mind COVID-19-el. “És ne gondold, hogy biztonságban vagy, mert nem vagy hetven.” - néz mélyen a szemembe. Tegnap egy egészséges 29 éves halt meg a kezei között. Azelőtt egy 44 éves maraton futó. Természetesen az idősebbekre a legveszélyesebb a vírus, de az osztálya most is tele van harminc-akárhány évesekkel is. “A vírus nem csak a tüdődet támadja meg. Csak ránézek a laboreredményeikre (lymphopenia, markánsan emelkedett CRP/LDH/ferritin/D-dimer...) plusz a röntgenre (súlyos kétoldali tüdőgyulladás), már teszt nélkül megmondom, hogy COVID-19. Bár elsősorban a tüdőt érinti, de minden arra utal, hogy egy szisztémás gyulladásos reakciót is kialakít, sok esetekben pedig más szerveket, elsősorban a vesét és szívet is károsítja.”- és én csak magam elé bámulva hallgatom. Nem erről volt szó, nem ezt mondták nekünk. Mára kiderült, hogy a kínai kormány mindenről hazudik/hazudott.
És még ha ez nem lenne elég, az emberek meghülyülnek. WC papírt és fegyvert vásárolnak. Amerikában 309%-kal nőtt meg a fegyvervásárlások száma csak február 23. és március 15. között. Kaliforniában 160,000 új fegyvertulajdonost regisztráltak. A tömegmészárlások népszerű gyilkológépe, a híres AR-15 gyakorlatilag elfogyott a boltok polcairól, hála az amerikai alkotmány 2. kiegészítésének. Így most már mindenki megvédheti magát.
A héten több embert szállítottak be a feleségem osztályára lőtt sérüléssel, miután megpróbálták önmagukat és családtagjaikat megölni a korona vírustól való félelmükben. Így élünk mi itt a Bronxban.
Végül elfogynak a szavai és inkább belevetjük magunkat egy rövid sitcom-ba a Netflixen. Korán fekszünk, ki kell aludnia magát, hiszen reggel megint indul a daráló.
Ilyenkor már nem a jótékony sötétségbe merül, mint amikor hazaesik. Ilyenkor minden egyes alkalommal rosszul alszik, forgolódik, izzad. Arról álmodik, hogy dolgozik, embereket irányít egy újabb újraélesztésnél. Sokszor beszél álmában. Hol magyarul, hol angolul.
Egy hete hoztak pár orvost kisegítésre. Gyerekgyógyászokat, radiológusokat, bőrgyógyászokat… Majdnem mind az első nap után összeomlottak. Nem sok hasznukat venni.
Aztán 5:50-kor kel.
Miközben felszáll a biciklire, hogy újabb 24 órán keresztül mentse, ami menthető, egyszerűen nem tudok nem arra gondolni, amit még reggeli közben suttogott. A kórház rezidenseinek a csoportjába írták, hogy tegnap előtt egy fiatal, egészséges kollégájuk halt meg a fentebb említett Elmhurst kórházban. Az ő kórházukban is több rezidens beteg, egyikük pedig ma reggel került súlyos állapotban az intenzívre.
Biciklijével eltűnik a néma sarkon, én pedig bejövök, kezet mosok, és leülök a gép elé, hogy megírjam ezt a posztot. Mert már nem tudok annyi üzenetre válaszolni, mint amennyi érkezik nap mint nap.
Az utca embere még itt New Yorkban se tudja, mi folyik bent a kórházakban. Nem érzi, egészen addig, amíg ő maga, vagy egy szerette be nem kerül. Magyarországon, az emberek fejében még az olaszországi helyzet is messzinek tűnik, nemhogy a New York-i.
Csakhogy Manhattan utcái szinte üresek, a mindig zsúfolt Time Square-en hallani az épületek között vágtató tavaszi szelet. Többnyire csak futárok jönnek-mennek, rendőrök ülnek az autóikban és pár maszkos ember igyekszik, aki bevásárlását intézi. A Hudson folyón kikötött a világ legnagyobb kórház hajója, a USNS Comfort. A 170,000 négyzetméteres Javits Centert (kongresszusi központ) pedig átalakították betegek fogadására.
De túl fogjuk élni ezt is, le fogjuk győzni. Lesz vakcina, és lesz gyógyszer is. Ám most a türelmünk az egyetlen orvosság. Legyen bármilyen nehéz is.

A POSZT CÉLJA NEM A PÁNIKKELTÉS!!! EZEK TÉNYEK. A tények pedig - mint tudjuk - makacs dolgok. Attól még, hogy nem vagyunk hajlandóak tudomást venni róluk, ott maradnak és kib@sznak velünk. Lehet mondogatni, írogatni, posztolgatni, hogy éhségben 2.3 millióan haltak meg máig (április 5.) ebben az évben, és ehhez képest COVID-ban “csak” 70,675-en. Csakhogy ez az esetszám három hete (március 16.) még a tizede(!!!) volt (7,162), úgy, hogy karantén intézkedések vannak és az orvosok megfeszítve dolgoznak. New York City-ben ma (április 5.) 72,181 beteg van, és 3,048 halott, ami eddig egészen extrém, 4.2%-os(!!!) halálozást mutat. A legmagasabb az USA-ban, ahol jelenleg (április 5.) 356,963 megbetegedés van és 10,539 halott. És még sehol a tetőzés.
A pánik és a hülyeség viszont továbbra sem megoldás. Elég csak otthon maradni. Ha kimész, csak a legszükségesebbekért tedd. Néha azért sétálj (esetleg fuss) is, de mindenkitől távol és ne fogdozz össze semmit. Már biztos hallottál minden egyéb óvintézkedést, de azért tudjál arról is, hogy nem okos dolog a Margit Szigeten a keskeny rekortánon közvetlenül valaki mögött futni, vagy a szembefutó ember mellett levegőt venni, sem pedig egymás mellett nyújtani.
Mert ez NEM INFLUENZA. És NEM “olyasmi mint az influenza”. Meg lehet ugyan úszni hasonló tünetekkel, de hidd el, nem akarod megkockáztatni.
Természetesen nem kell hinni az orvosoknak, és nem kell komolyan venni az óvintézkedéseket se - önálló, felnőtt, szabad ember vagy. Csak kérlek, most, hogy van egy kis időd, egy dologba gondolj bele: miről kell lemondanod, ha az orvosoknak hiszel, és kit veszíthetsz, ha nem.

Ez az összefoglaló videó hűen visszaadja, mi folyik a New York-i kórházakban 2o2o áprilisában a koronavírusnak köszönhetően.

Krisztian Koves
 
Mert onnan, ahol nincs vezetékes víz, és áram sem, onnan nem csak hogy messzinek tűnik, hanem messze is van.
Nekik az a közeli probléma, hogy tud-e holnap is enni adni a gyerekének, mert az iskola zárva, a kampánykrumpli meg csak 2 év múlva esedékes.

Nem szép tőled, hogy ócsárolod aa kormányt... megmondták világosan, aki nem dolgozik, ne is egyék.
Ja, hogy kirugdalják az embereket a járvány miaatt ? Az számukra egyéni (!) szocprobléma - mondá a haza atyja.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,730
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére