Sorosozással, nehéz felfogású ellenzékkel rukkolt elő Orbán V. a fővárosi Erdogan-káosz másnapján

Ilyenek jutottak eszébe a Kossuth Rádió stúdiójában.

Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

A kormányfő azt mondta: a bevándorláspárti erőknek érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul "a bevándorláspárti erők álma", milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába. Soros György ezt meg is írta a "híres tervében", amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának - tette hozzá.

Amíg azonban Erdogan Törökország elnöke, és Európa meg tud vele egyezni, ő pedig így nem Európa, hanem Szíria felé nyitja a kapukat a migránsok előtt, addig "mi biztonságban vagyunk" - hangsúlyozta Orbán Viktor. A kurdok ügyében megjegyezte: Magyarország jelentős pénzügyi, katonai támogatást nyújt az Irakban élő kurdoknak.

Azzal kapcsolatban, hogy a napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Heiko Maas német külügyminiszter is Budapesten járt, a miniszterelnök úgy fogalmazott: Magyarország a Berlin-Moszkva-Isztambul háromszögben éli az életét, a magyar kormányoknak pedig az az érdekük, hogy ez a három nagyhatalom érdekelt legyen a magyarok sikerében. Meg kell találni a kölcsönös tisztelet alapján a kölcsönös érdekeket, és jobb olyan államközi viszonyokat kialakítani, hogy mindkét fél úgy érezze, a másik nem fenyegeti az ő biztonságát - tette hozzá.

Úgy értékelt: a magyar közvélemény inkább támogatja a nemzeti alapú külpolitikát, amely úgy szól, "merjünk magyarok lenni", a magyar érdekek szerint kell eljárni. A korábbi, kisebbrendűségre épülő külpolitikával szemben a mostani sokkal inkább összhangban van a magyarok ösztönvilágával - fogalmazott. Egyúttal megköszönte a budapestieknek, hogy tudomásul vették a "diplomáciai nagyüzemmel" járó kényelmetlenségeket.

Kárpátalja, Románia, EU

A kárpátaljai magyarokról szólva a kormányfő kijelentette: egy olyan magára hagyott, nehéz helyzetben lévő népcsoportról van szó, amely joggal tart igényt a mindenkori magyar kormány támogatására. Megjegyezte: Ukrajna aláírt a NATO-val egy szerződést, amely szerint közeledni akar a katonai szövetséghez, és abban vállalta, nem csökkenti a területén élő kisebbségek jogait. Az ukránok azonban ezt nem teljesítik, de ez nem csak egy magyar ügy, itt a NATO belső szilárdságáról van szó, így a magyar kormány a NATO összetartó ereje mellett is kiáll, amikor fellép a kérdésben - magyarázta, bizakodását fejezve ki ugyanakkor, hogy Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök politikája nem lesz magyarellenes.

Azzal kapcsolatban, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök nem a magyar, hanem a liberális párti román jelöltet támogatja a román elnökválasztáson, a miniszterelnök azt mondta: ez az SZDSZ gondolkodására, a nemzetközi kozmopolita életszemléletre épülő külpolitika. Ezzel szemben "a mienk nem ilyen, mert mi nemzeti alapokon állunk" - szögezte le.

A következő hétéves EU-s költségvetésről Orbán Viktor úgy foglalt állást: a magyar álláspont szerint indíthatók új politikák, de nem a régiek rovására, azokat meg kell tartani. A miniszterelnök egyébként arra számít, hogy a 2020 második félévében esedékes német EU-elnökség alatt születhet meg a következő uniós büdzsé.

Karácsony és a feladott álmok

Azzal összefüggésben, hogy az új főpolgármester, Karácsony Gergely szerdán részt vett a kormány ülésén, kifejtette: az önkormányzati választáson a kormánypártok - noha összességében megnyerték a választást - érzékeny veszteségeket szenvedtek, az ellenzék ennek ellenére továbbra is "diktatúrásdit" játszik. "Szerencsére a főpolgármester látogatásán nem történt ilyesmi" - fűzte hozzá.

A kormányfő szavai szerint az elmúlt kilenc év - Tarlós István főpolgármestersége - aranykornak tekinthető a főváros életében, Budapest és a kormány meg tudott egyezni a fejlesztésekről. "Budapest a nemzet szíve, a nemzet fővárosa is, olyan, mint a zsidóknak Jeruzsálem" - fogalmazott.

Most azonban kurzusváltás történt Budapesten, "visszajött a régi baloldali kormány összes embere lassacskán", akik egy más szemléletet képviselnek, mint amit Tarlós István vallott - mondta.

Kifejtette: a kormányülésen tizenöt-húsz fejlesztésről is megkérdezte az új főpolgármestert, mi a szándéka, mert a kormány megegyezést szeretne ezek ügyében, és "sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom, nem volt kellemes ez a délelőtt a számunkra, álmokat kell feladni".

Példaként említette a Városligetet mint az egész nyugati világ legnagyobb kulturális fejlesztési programját, amelyet "megakasztottak", a főpolgármester ugyanis azt mondta, húzzák le a listáról a nemzeti galériára, a Magyar Tudomány és Innováció Házára, valamint a városligeti színház visszaépítésére vonatkozó terveket. Kellemes meglepetésnek nevezte, hogy a kommunisták által felrobbantott Regnum Marianum templom visszaépítésével kapcsolatban "megengedő" volt Karácsony Gergely.

A budapesti atlétikai vb ügyében a városvezető azt kérte, a hónap végéig várjanak, ám a nemzetközi szövetséggel november 15-éig dűlőre kell jutni - mondta a miniszterelnök, aki reménykedik, hogy ebben a kérdésben megváltozik a fővárosi közgyűlési álláspont.

Azt is megjegyezte, hogy László Imre XI. kerületi DK-s polgármester szerint szuperkórház sem kell. "Itt még futnék egy-két kört, mert nehezen tudom elképzelni, hogy abból a programból, amely úgy indult, stadionstop, abból kórházstop legyen" - fogalmazott.

Végül a turizmusra kitérve azt mondta: "Magyarország magyarabb ország, mint volt, sokkal inkább vállalja önmagát, mint korábban, ezért érdekesebbé váltunk a világ számára is".

MTI

images
 
ez a németországi idill, ezt akarjátok ránktukmálni ... ezt látja a világ, már nem tudjátok titkolni


Kedves gup, az egyik öngólt rúgod magadnak a másik után. Nyilvánvalóan se a nyelvet se az összefüggést nem érted.
-
Mi az, hogy "nem tudjátok titkolni"?
-
Igen, Németországnak van problémája a határon túlról érkezettek elhelyezésével, a kérvényeik bedolgozásával, a menedékjogot megilletők integrálásával és az elutasítottak haza segítésével.
-
Nyugat-Európa megpróbál megbirkózni ezekkel a reá szakadt feladatokkal, a humanizmus jegyében.
De mit tesz a keresztényi értékekre hivatkozó keleti blokk Orbán vezetésével, az első stressz láttán a fasisztákhoz rohan.
El barikádozás, bőrszín és etnikai homogenitás megőrzése, fajnemesítési program a reakció.
-
Nézzük csak miről is szól a több mint egy évvel ezelőtt készült video?
-
Tudjuk, hogy 2017-ben egy nehéz parlamenti választás volt Németországban úgy, hogy a kormányalakítás elcsúszott 2018-ra.
-
A CSU megpróbált konkurenciát képezni a szélsőjobboldali, csupán az egyetlen témával, migráció, foglalkozó párt AfD-vel szemben, és nagy ígéreteket tett a menekültkérelmek megítélésének a meggyorsítására.
-
Seehofer azt ajánlotta, hogy a menekülteket vigyék egy AnkER-központba, ahol mindent -megérkezés, döntés, visszaküldés - egy helyen elintéz a menekültügyi hivatal.
-
Az első hét ilyen „Ankunft, Entscheidung, Rückführung Zentrum” 2018 augusztus 1-én elsején nyílott meg.
A Financial Times 3 perces videója májusban készült, a München melletti Manching-ban.
-
Itt olyan elégedetlenek voltak a menekültek, hogy egy demonstrációt szerveztek amire számos hírszolgálat, televízió és sajtó meg lett hívva!!
-
A videóban a menekültek panaszkodnak, hogy nincs lehetőségük bemenni a városba, elzárva érzik magukat, sokan már egy éve ott vannak, nem kapnak oktatást, nincs munkájuk, a tétlenségbe bele lehet örülni…. itt utána lehet olvasni

-
Azt irod: „ezt látja a világ, már nem tudjátok titkolni” :eek:
-
Te komolyan azt gondolod, hogy a Financial Times egy titokban felvett videót mutat?
Nem látod a sok újságírót, kamerát. Szinte többen vannak mint a menekültek.
A filmben egyszerű polgárok is szóhoz jutnak, többen osztják az együttérzésüket a menekültekkel.
-
Magyarországon van probléma a sajtószabadsággal,
Ott még a parlamenti képviselők is megvannak fosztva az elemi jogaiktól.
A Soros-törvény miatt még a határ menti menekültkonténerek a megközelítés is büntetendő cselekmény,
holott a törvény szerint az ellenőrzés is a feladataikhoz tartozik.
-

-
Orbán még a nemzetközi bizottságoknak sem engedte meg,
hogy a menekültekkel beszéljenek, csak az üres konténereket mutattak.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Tehát saját szemeddel látod a dokumentumfilmeket, hallod a tömeget és mégis hihetetlennek tartod. Nincs migránsválság, nem buknak bele kormányok a válságkezelésbe?!
Nincs migránsválság DE ... "a korábbi döntés szerint május 12-ig szóló határellenőrzést az osztrák kormány a következő hat hónapra is fenn fogja tartani."
Nincs migránsválság DE ... "Horst Seehofer német belügyminiszter a Bild am Sonntag című lapnak adott interjújában elmondta, „a migráció és biztonságpolitikai okok” miatt az Ausztriával közös határszakaszon november 11-től újabb hat hónapra meghosszabbítják a fokozott határellenőrzést."
Örülök, hogy idillikusnak, szépnek látod a világunkat.

Olvastad már hogy kik akadnak fenn Passau-nál a Bajor-Osztrák határon?
Kis és nagy kriminalista kelet-európaiak, tolvajok, körözöttek, és a közlekedést veszélyeztető járművek.
-
"20 statt 40.000 Migranten an Grenze zu Österreich abgewiesen":D

Hogy nézett ki az első évi bilanz?
- 26.000 bűncselekmény, közlekedési bűncselekmény, körözéses elfogás - menekültek alig
- az ellenőrzések során 34 embert tartoztattak fel engedély nélküli beutazási kísérlet miatt
- ebből 15-öt visszaküldtek Ausztriába
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Ezzel tökéletesen egyetértek, remélem elismered, hogy ez vonatkozik például a filantróp amerikai üzletember szervezetei által terjesztett propagandára is.

- Mindig jobb filantróp üzletembernek lenni mint korrupt politikusnak.
- Ajánlom neked spekuláció helyett a tényeknél maradást
- A magyar kormány nemcsak hazug propagandát terjeszt hanem a terjesztés költségei is lopott pénzből származik
- Ez nem spekuláció hanem szemmel látható tény
- Mikor láttál már ellenvéleményt a közmédiákban?

- Gyakran eszembe jut. Hogy ne feledjük el: Megjöttek már Brüsszelből a fa-vágok, kivágni az akácokat?
- Emlékszem 2014-ben amikor nem voltak még menekültek ez volt a "szabadságharc" tétje. Na meg az adómentes pálinka.
 
A törökök - ma már tisztán látszik - a helyzetüket az EU zsarolására használják fel, amint valaki kritizálja őket, rögtön azzal fenyegetnek, hogy ránk engedik a tömeget. Ugyanúgy egyre több pénzt próbálnak kisajtolni az EU-ból.
Gondolom, nem véletlenül dörgölődzik Orbán is oda, nagyon szeretne ehhez a húsosfazékhoz is hozzáférni. Ki tudja, cserébe mit ígért a töröknek. Lehet, hogy a török lesz a következő cukorka-állampolgár?
 
Lehet természeti csapás, háború, bármilyen katasztrófa vegyi bilólogiai stb.....Akár kínában is történhet baj....akkor mi lesz??
Hát még nem világos, hogy mi lesz? Az ember küzd az életéért és símán öl az életbenmaradásért.
Az aktuális háboruk talán nem a kőolajért vannak?
De világosan megmondták, hogy a következő háboruk az ivóvízért lesznek.
 
Gondolom, nem véletlenül dörgölődzik Orbán is oda, nagyon szeretne ehhez a húsosfazékhoz is hozzáférni. Ki tudja, cserébe mit ígért a töröknek. Lehet, hogy a török lesz a következő cukorka-állampolgár?
A fővárosi kormányhivatal engedélyt adott egy olyan általános iskola és gimnázium megnyitásához, amit Recep Tayyip Erdogan török elnök lobbiszervezete hoz létre a magyar fővárosban – értesült a 24.hu.
a padsorokban kizárólag török, vagy más származású diákok is tanulhatnak-e. Egyelőre az is rejtély, hogy a muszlim vallási nevelés szerepet kap-e az intézményben, és ha igen, ez együtt jár-e például mecsetépítéssel.
 
Most ki az, aki árnyalatlanul reagál? Mit nem értesz a "jólét" kifejezésből?
Itt nem a gyermeked életéről, hanem a fagyijáról van szó - egy idegen gyerek életéért cserébe.
Nagyon el vagy Te tájolódva, itt az életteredről van szó. Egy kis erődemonstráció
protest.jpg

de egészen biztosan ezt és a többi dokumentumot is photosoppal készítik ... ez nem lehet a realitás, muszlim menekültek követelik a "jogaikat".
 
Utoljára módosítva:
En hibanak latom Torokorszag felegyverzeset,
Törökország NATO tag. Nem kellett felfegyverezni. A NATO második legnagyobb hadseregével rendelkezik hosszú ideje, és - ha tetszik, ha nem - jelenleg katonai szövetséges. Amennyiben a bevonulással népirtást követett el, akkor ezért indirekt módon az USA is felel. Részint, mert kivonult a területről, részint mert rábólintott a török akcióra.
 
Hát még nem világos, hogy mi lesz? Az ember küzd az életéért és símán öl az életbenmaradásért.
Az aktuális háboruk talán nem a kőolajért vannak?
De világosan megmondták, hogy a következő háboruk az ivóvízért lesznek.
Akkor úgy teszem fel a kérédést hogy akkor mi lesz ha orbán jelenti be hogy be fogadunk 1 millió menekültet???
Olvastam egy érdekes cikket az anabaptistákról....eléggé érdekes a párhuzam ...
Münster balsorsa 1533-ban kezdődött, amikor a németalföldi Leidenből a városba érkezett egy Jan Bockelson (Leideni János) nevű anabaptista férfi, aki meg volt győződve arról, hogy őt választotta ki a Mindenható, hogy létrehozza a béke aranykorát az egész kontinensen. A nyugati német államok alapvetően elnézőek voltak az anabaptistákkal szemben, neki azonban sokáig nem volt szerencséje, számos faluból, kisvárosból elzavarták, amint téríteni kezdett. Münsterben azonban tolerálták, hiszen a pacifizmus, illetve az olyan haladónak számító ideák, mint az állam és az egyház szétválasztása, népszerűek voltak a városban.
Alig telt el néhány hónap, és az anabaptisták egyre nagyobb befolyásra tettek szert Münsterben. Sorra érkeztek a magukat anabaptista prófétáknak nevező vezetők Svájcból, más német városokból és Németalföldről. A szekta tagjai énekelve járták a várost, és először csak szelíden, majd egyre agresszívebben kényszerítették újrakeresztelkedésre a lakókat. Aki ezt megtagadta, menekülnie kellet, a helyüket pedig a betelepülő anabaptisták foglalták el.

Münster közhangulata és lakossága villámgyorsan átalakult, így a következő választásokon az anabaptisták teljhatalomhoz jutottak.
A Münsterbe zárt szektavezetők egyre radikálisabb, illetve őrültebb rendelkezéseket hoztak. Törvényesítették a poligámiát, minden eladósorba került leányt megházasítottak, és az orgiákat is bátorították. Leideni Jánosnak a híresztelések szerint 16 felesége volt, de egyet kivégeztetett engedetlenség miatt. Ugyanakkor a szexuális perverzióról szóló híreszteléseket az anabaptisták ellenségei terjesztették, és a középkorban teljesen megszokott volt, hogy a politikai ellenfeleket azok állatias nemi praktikáinak vádjával próbálták befeketíteni. Szóval nem lehet biztosat tudni arról, hogy mennyi igaz e történetekből.
......................
........................
Ennyit írok és látható mekkora párhuzam van az 500 évvel ezelőtti történtekkel.
Igazat adok annyiban a forumozó kollégánknak hogy az ismeretlen kultúra nagy támogatással nem sok jót hoz a helyi embereknek.
Ezért is van ekkora különbség az idősek és a fiatalok közt a jelenség megítélésében akik lelkesek azok csak a jót lássák és a különbségeket nem veszik figyelembe mert azt hiszik hogy az nem számít....
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Ott volt zárójelben egy kérdőjel is...ami azt jelenti hogy a mi jó létünk az mennyire jólét.
Mihez viszonyítsuk, elvégre a nagyvilágban, napjában tízezrek halnak éhen? Mindig is azt kértem a demokráciáról is állítson fel valaki egy etalont, például a spanyol vagy francia demokrácia az etalon...nézzétek meg a kormányt védő rendörség milyen szakszerüen dolgozik, remélem már megszüntették a franciák a terrorcselekmények után bevezetett rendkívüli állapotokat is.
 
Utoljára módosítva:
Törökország NATO tag. Nem kellett felfegyverezni. A NATO második legnagyobb hadseregével rendelkezik hosszú ideje, és - ha tetszik, ha nem - jelenleg katonai szövetséges. Amennyiben a bevonulással népirtást követett el, akkor ezért indirekt módon az USA is felel. Részint, mert kivonult a területről, részint mert rábólintott a török akcióra.
Mit szolsz ? tudjuk mekkora hadserege van es hogy NAto tag. De nem mindegy milyen fegyvereket adnak el nekik.
Mit szolsz ? hogy a lotto talalatom lenne ilyen biztos mint ahogy tudjuk hogy mindenert az Usa felelos szerinted.
 
Már ne haragudj, de még az amerikaiak vannak felháborodva ha a törökök az oroszoktól is vesznek fegyvereket.
Egy fenekkel nem lehet ket lovat megulni.
Miert adnak oda a legmodernebb fegyvereket nekik ha azon nyomban az oroszoknal landol?
A pavatanc Orbannak se jott be neki se fog.
 
"A kormány újabb fél évvel meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet"
Magyarország, 2019.09.05
Ez milyen?
Helyes, mert nem a saját állampolgárai ellen irányul, de a franciáknál vagy hatszor hosszabbították meg az elrendelt rendkívüli állapotot, hogy ez mit jelent:
"A rendkívüli állapot keretében a rendőrség bírói engedély nélkül házi őrizetben tarthat olyan embereket, akiket veszélyesnek tart a közrendre, házkutatásokat tarthat, betilthat rendezvényeket, bárkit bárhol igazoltathat, átkutathat csomagokat, gépkocsikat és bezárathat intézményeket."
 
Jogos, viszont a jólét az én értelmezésemben más, mint:
"Ha választanom kell mondjuk a gyermekem és egy idegen élete között, akkor a gyermekem életét fogom választani."
Persze. Ez világos. De az én felvetésem a következő volt: ha a bevándorlásnak nincsen felső korlátja, akkor a növekvő világnépesség és szegénység mellett egyre több ember indul meg az EU-ba. Következésképp idővel összeomlik a szociális rendszer. Kezdetben kis áldozathozatalok, később a jólét csökkenése majd lehetetlensége, végül pedig tragikus döntési helyzetek. Igaz, ha Európa már nem lesz vonzó, akkor szívóerő sem lesz. De ez már akkor egy más történet.
 
Helyes, mert nem a saját állampolgárai ellen irányul, de a franciáknál vagy hatszor hosszabbították meg az elrendelt rendkívüli állapotot, hogy ez mit jelent:
"A rendkívüli állapot keretében a rendőrség bírói engedély nélkül házi őrizetben tarthat olyan embereket, akiket veszélyesnek tart a közrendre, házkutatásokat tarthat, betilthat rendezvényeket, bárkit bárhol igazoltathat, átkutathat csomagokat, gépkocsikat és bezárathat intézményeket."
Egesz Bp-et lezartak az Erdogan latogatasa miatt. Ettermekbol se ki se be, metrobol nem johettek fel az emberek, gyerekekert nem tudtak a szulok idobe odamenni stb. Egy lelek nem volt az utan .
es kepzeld el bp-i emberek nem terrorgyanusak, hanem hetkoznapi varos lakok akik elni akartak a mindennapi eletuket.
 
Nagyon el vagy Te tájolódva, itt az életteredről van szó. Egy kis erődemonstráció
protest.jpg

de egészen biztosan ezt és a többi dokumentumot is photosoppal készítik ... ez nem lehet a realitás, muszlim menekültek követelik a "jogaikat".

Nem sěrtegetésnek szánom csak tényt közlök: buta vagy. Tudnad magad informalni de nem teszed.

Visszavonom a jelzöt ha most szépen elmagyarázod mit latunk a képen?

Ellenkezö esetben ráteszek egy lapăttal.
Vagy hülye vagy vagy tudatosan rágalmazol.
 
Nem érzem magam ugyan megszólítva, de ha ilyen multikultira gondolsz: "Három robbanás az eltelt két nap alatt – ez Malmö gyászos bűnügyi mérlege. A rendőrség bűnbandák összecsapására gyanakszik.", akkor én se szeretném. De hát hol végződik a nem svéd és hol kezdődik a svéd? Tényleg olyan szentek a svédek?
Ki ölte meg Olof Palme-t?
Nagyon helyes, hogy nem kell a te pénzedből a börtönben etetni azt a hat személyt, akiket - biztos lehetsz benne - azért szoros megfigyelés alatt tartanak. A "terrorista" ugyan egy szélesen elterjedt szó, de mert kapcsolataik vannak olyanokkal, attól még nem biztos, hogy azok. Ilyen alapon orbán is az lenne.
Ha már itt tartok, itt van neki is egy sikkasztós barátja, akit krimibe illő módon csempésztek be Magyarországra
- akarnak a svédek ilyen "demokráciát", ahová diktátorok, háborús bűnösök és bűnözök járnak szívesen?
Nem hiszem.

Drágám... ma este/éjjel csak neked egy szombat este 9-10/11 Malmöben:

100%-ban biztos vagyok, hogy nem svédek az elkövetök.

Szerintem hagyjuk Palme-t.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,671
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére