Sportfogadás-elözetesek

lev987

Állandó Tag
Állandó Tag
Hali! Szokott itt fogadni valaki? Nem találtam sportfogadós fórumot itt. Ki milyen szisztémában játszik? Esetleg tippek?
 
T

TH6777

Vendég
Bundák, bűnbandák, illegális fogadások

Czene Attila: "A csalás és a doppingolás a sport jövőjét is fenyegeti."
2011. 09. 28. 05.30


czene_attila2_xlsport.jpg



"A fogadási csalások a sport alapértékeit pusztítják. A csalás és a doppingolás a sport jövőjét is fenyegeti." – mondta Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára a Magyar Sportújságíró Szövetség (MSUSZ) konferenciáján.

A "Bundák, bűnbandák, illegális fogadások, avagy felütötte fejét a XXI. század sportjának pestise?" címmel zajló tanácskozáson az államtitkár jelezte: „A fogadási csalások mellett a sportfogadásokból származó profithoz kötött adók és a sportfinanszírozás közötti kapcsolatokban fellelhető anomáliák is komoly problémát vetnek fel.” Sok európai országban az állami monopóliumként működő sportfogadások után szedett adó jelenti a sport állami finanszírozásának forrását; a nem adózó online szerencsejáték-szervezés azonban megkurtítja az adóbevételeket és így lefaragja a sport állami támogatását is.
Czene Attila közölte: a világszerte elérhető és elterjedő online szerencsejátékok révén közvetetten azok az országok is „elvonják” a sport állami támogatásához forrást teremtő adóbevételeket, amelyek úgymond „adóparadicsomként” működnek. Ha egy ország a sportfogadások megadóztatása során jelentős adókedvezményeket ad, akkor ezzel odakoncentrálja a legális fogadásokat, s így a többi országban közvetetten csökkentheti az adóbevételeket. Czene Attila hangsúlyozta, ennek a problémának a megoldása komoly kihívás, hiszen nem lehet megsérteni a szolgáltatások szabad áramlásának igen szigorú uniós alapelvét, mégis lehetővé kell tenni, hogy a kormányok megadóztathassák a területükön szerencsejátékokat szolgáltató cégeket, vagy más módon biztosíthassák a sport kieső pénzforrásainak méltányos pótlását.
A magyar EU-elnökség első ízben tűzte napirendre az online fogadások sportvonatkozásait az unió különféle grémiumainál. A magyar uniós elnökség ezen lépése nélkül nem indulhatott volna el a közös európai válasz kidolgozását és életbeléptetését eredményező folyamat.
A sportért felelős államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az álláspontok jelenleg az unión belül eltérőek, a lengyel elnökség azonban folytatja a magyarok által megkezdett munkát, s az uniós miniszterek novemberi tanácsülésén közös állásfoglalást szeretnének elfogadtatni a bundázás kapcsán. Ebben kitérnének a büntetőjogi rendelkezésekre, a nemzetközi és ágazatközi lehetőségekre, a sportszervezetek szellemi tulajdonjogaira és a felvilágosítás és nevelés szerepére is – jelezte Czene Attila.
A sportvezető előadásában tájékoztatást adott a 47 tagállamot számláló Európa Tanács közös nyilatkozatáról is, melynek alapján a sport tisztaságának manipulációk elleni védelméről Európa Tanács ajánlás születhet, s ez a jövőben Európai Egyezmény kidolgozásához is vezethet. Az államtitkár elmondása szerint az ajánlás legérdekesebbnek ígérkező pontja arról szól, hogy a sporteseményekre ne lehessen legálisan fogadást indítani, amíg az adott sportesemény szerevezője erről nem tud, illetve erre vonatkozóan nem adott engedélyt a szerencsejáték-szervezőnek. E kötelezettség lehetőséget adna a két szektor közötti munkakapcsolat kialakítására, ami nagyban elősegítené a megelőzéshez, riasztáshoz szükséges együttműködést és információ cserét – közölte Czene Attila.
Az alig három hónapja lezárult magyar EU-elnökség sikereiről szólva a sportfogadások témakörében az állami sportirányításért felelős vezető a magyar elnökség vezetésével kidolgozott hároméves uniós munkatervet emelte ki. Ez a dokumentum 2014-ig határozza meg a tanácskozások fő irányait a sport tisztasága, a dopping és a „bundázás” elleni küzdelem kapcsán is. Kimagasló eredmény, hogy a magyar uniós elnökségi periódus végén, június 29-én, az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a 2014-2020-ig tartó többéves pénzügyi keretjavaslatát is, amelyben most először uniós sport programot is jegyeztek, mely támogatást adhat majd a határokon átnyúló veszélyek csökkentéséhez, a dopping, a rasszizmus, az intolerancia és a sportversenyek veszélyeztetésének mérsékléséhez.
A kongresszuson felszólalt Pajor-Gyulai László, az MSUSZ elnöke, Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója, Andre Noel Chader, a World Lottery Association elnöknek tanácsadója, Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) elnöke, Antonio Costanzo, az ESSA (European Sport Security Association) tanácstagja és Németh Iván, a Remote Gambling Association magyarországi képviselője is.


XLsport

 
T

TH6777

Vendég
csak bunda ne vóna

a bunda helyett azért maradjunk csak a csalásoknál...amióta világ a világ...a sportnál sem maradnak kivételek a csalások...a játék tisztaságának védelme..., az etikai szabályok betartása...igen igen nehéz manapság...amikor is ilyen gazdasági helyzetek vannak...sajnos egyre több a csalás...és biza nagyon nem egyszerű feladat....a sportfogadási csalások megakadályozása sem...
a magam részéről teljesmértékben elitélem a sportban felmerült csalásokat...és a doppingolást is...hiszen tetszik avagy nem...sajnos a sport igazi és valos alapértékeit maximálisan pusztitják ezek az erkölcstelen dolgok...
baromi nagy pénzeket mozgatnak meg azok az "emberek"...(unatkozó milliomosok)akik a bundázást-csalásokat szervezgetik.... és egyre több addig tisztességes sportolot bevonnak a nagy pénzek villantásával...és kialakitják az ördögi kört...
no sajnos amig maga a morál egyre jobban tendál a csalások és bundázások felé...és amig csak szinlelt és látszolagos büntetésekről hallhatunk....és amig egy egy kis sportolóra verik a balhékat...addig csak erősödik a sport tisztességének megkérdőjelezése...


A sportfogadás volt a fő téma az MSÚSZ által szervezett előadáson
2011. 11. 29. 01.38


online_szerencsejatek.jpg



A játékosok biztonságának és a játék tisztaságának védelme, illetve az etikai szabályok betartása - ezek a legfontosabb alappillérei annak, hogy a sportfogadásban megakadályozzák a csalásokat. Többek között ez hangzott el a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által rendezett hétfői eseményen.


Thomas Tzokas, a bwin.party digital entertainment - a világ legnagyobb online sportfogadási vállalata - kelet-európai igazgatója előadásában elmondta: cégük ennek megvalósítása érdekében saját kódexet dolgozott ki, és együttműködik mind a hatóságokkal, mind pedig a piac további szereplőivel.
Hozzátette: saját online megfigyelőrendszerük van, továbbá folyamatosan együttműködnek többek között az Európai Sportbiztonsági Szövetséggel. Fontosnak tartják, hogy rendszeresen oktassák a sportfogadások szereplőit, és kontrollálják mind a szolgáltatókat, mind a játékosokat - mondta Thomas Tzokas.
A cég foglalkozik a játékfüggőségben szenvedőkkel is. Akik úgy érzik, túlzásba viszik a fogadásokat, különböző egészségügyi teszteket tölthetnek ki, majd a bwin segítséget is nyújt az önsegítő stratégiák kidolgozásában - árulta el az igazgató.


 

chevanton

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv!!!
Új vagyok,de az "őshazában" (Magyarország) minden sport korrupt...
Legalább is a vezetése mindenképp... Ma is a nemzeti futball bajnokság 7 játékosát csuktáék le bunda váddal...
 
T

TH6777

Vendég
Bundabotrány - Lippai előzetes letartóztatásba került


2012. 03. 14. 21.52




lippai_akos.jpg



A nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatban februárban őrizetbe vett diósgyőri labdarúgó, Lippai Ákos előzetes letartóztatásba került.


Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére elmondta, a bíróság első fokon úgy döntött, hogy 30 napra házi őrizetbe kerül a játékos, majd a KNYF fellebbezése után másodfokon elrendelte az előzetes letartóztatását, amelyet kedden foganatosítottak a hatóságok.

A KNYF és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai február 21-én állították elő és vették őrizetbe Lippait, akivel négy rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúját közölték.

A gyanú szerint a futballista 2009 augusztusában két Ligakupa-mérkőzés, 2010 májusában pedig két élvonalbeli bajnoki találkozó eredményét kívánta befolyásolni.

Lippai, akivel klubja március elején szerződést bontott, tagadja bűnösségét.

 

balay

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. hihetetlen volt a vasarnap esti sport tv-s musorpolitika. nba meccs hosszabbitas helyett real madrid, dobbenetes
 

atek27

Állandó Tag
Állandó Tag
Válogatott és nemzetközi szinten azért nem nagyon létezik a bundázás. Vagy ha igen azt száműzném az adott országból.
Én sokkal szívesebben nézem a nagy tornákat (kedvencem az Afrika-kupa).
Bár lenne egy tv-csatorna ami minden vb-selejtezőről adna legalább összefoglalót.
Engem még a Tahiti-Vanuatu meccs is néha jobban érdekelne, mint mondjuk egy serie A meccs. Legalább ott hajtanak.
 

UZoli123

Állandó Tag
Állandó Tag
Sport 1 és 2 Magyarországon. Adnak mindent, de még mindig a magyar focit nézik legtöbben, többen mint egy Reál Barcát......
 
Oldal tetejére