Stressz ellen módszerek-életvitel

most témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2010 Október 3.

 1. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Én a mellkasi úgy tanultam meg anno, alapból hasi égzésem volt, de olvastam valami könyvet, ami azt írta, hogy általában nőknek mellkasi, férfiaknak hasi légzésük van. Teljesen elképedtem, és döntöttem: nő akarok lenni :D
  Marha nehéz volt megtanulni, eleinte alig kaptam levegőt, beletelt egy "kis" időbe a tanulása. Viszont most egyszerre mindkét helyre lélegzem, vagy ahová éppen akarok.

  Egy légzéssel kapcsolatos technikát szoktam alkalmazni fájdalmakra is, nagyon jól bevált, kolléganőm kipróbálta, neki is elmúlt a fájdalom. A cél eredetileg nem ez volt, hanem az energiaátadásnak egy intenzívebb formájával kísérleteztem, és később erről jutott eszembe :)
   
  most kedveli ezt.
 2. Dorka45

  Dorka45 Új tag

  A hasi légzés egészségesebb. Állítólag.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 3. vali1

  vali1 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Ezt a topicot választottam, hogy megosszam egy igen érdekes tapasztalatomat az acélkarkötő használatáról. Az apukám nagyon régen, évekkel ezelőtt olvasott a patika magazinban egy cikket az acélkarkötő jó hatásáról a fájdalomcsillapításról. Mivel éppen akkor nagyon fájt a karja úgy gondolta, hogy hajlítgat magának acéldrótból egy karkötőt. Aki ismeri az acél tulajdonságait az tudja, hogy igen nehéz karkötővé hajlítgatni, de apukámnak sikerült. Elmondása szerint egy hét múlva már nem fájt a karja. Ezt én akkor tudomásul vettem és örültem, hogy rendbe jött, de nem különösebben hittem benne. Csak hogy nekem kb két hónapja egy rosszul végzett tornagyakorlat miatt fájni kezdett a térdem. Vettem lóbalzsamot, feketenadálygyökér krémet, (orvoshoz azért nem mentem, mert tudtam, hogy rengeteget kell várnom mondjuk egy-egy vizsgálatra és sajnáltam rá az időt). Aztán nem múlt el a fájdalom. Találkoztam az apukámmal hétvégén és megkértem, hogy adjon nekem is az acélkarikáiból egyet, mert hogy már az is volt neki a bátyám szép karikára hajlítgatta a drótokat, de elég nagyra sikerültek. Itthon nagyon sok munka árán levágtunk belőle egy darabot mert nagy volt és a bokámon hordtam ill. jelenleg is hordom éjjel-nappal, (nappal nadrág alatt nem látszik).
  A vége az lett,hogy meggyógyultam, nem fáj a térdem. Aki nem hiszi, próbálja ki, :) de legalább írja meg, hogy használt, vagy nem.
   
  Horváthné Margó és evapatocs kedveli ezt.
 4. most

  most Állandó Tag

  nem éppen stressz téma....
  elárulok egy órjási titkot ! figyelem gyógyít mikor bekötözöd a lábad ugyanezt éred el vele
  napi teendőd közt időről időre visszatér a kötéshez figyelmed egye-egy pillanatra...
   
 5. krisztimama

  krisztimama Állandó Tag

  Az első lépés a stressz legyőzésére a józan mérlegelés. Tudnod kell, mi okozza a feszültséget, mit kell megváltoztatni az életviteledben ahhoz, hogy mérsékelhesd.
   
 6. krisztimama

  krisztimama Állandó Tag

  A citromfű leveléből készült tea megnyugtatja az ideges gyomrot, oldja a feszültséget, és különösen hatásos a stressz okozta gyomorpanaszok enyhítésére
   
  Balogh Judit kedveli ezt.
 7. flexokorg

  flexokorg Állandó Tag

  Sajnos nekem is erős stressz hatású munkahelyem van, ami már szinte az egészségem ellen kezdett dolgzni. Nekem az szokott segiteni,hogyha hetente kétszer elmegyek a szabadba futni. Álltalában egy haverommal megyünk fél óra, 1-óra hosszára. Másnap észre sem veszem a stressz faktorokat, simán átt repülök felettük. Legalább is én igy érzem. Van benne valami. :)
   
 8. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Szia!


  A munkahelyi stresszt, ha fizikai fáradságba fordítod át azzal, hogy elmégy futni, valóban kipihenhető; olyan, mintha konvertálnád egy, a Te számítógéped részéről felismerhető file-be, hogy a PC nyelvével húzzak párhuzamot :D.
  Akkor okozhat gondot, ha a stressz felgyűlik, mert kihagyod valamiért a sportolást.
  Én például kosarazni szoktam korábban, remekül felfrissített; képes voltam éjszakába menően kosarazni:D!
   
 9. Gilice70

  Gilice70 Állandó Tag

  Sziasztok! Nekem a mozi segít az ellazulásban, a hétköznapi rohanás elfelejtésében. Futok, de közben sajna gondolkodom. Pilatesnél már annyira koncentrálok a helyes végzésre, hogy ott már működik a kikapcsolás... és a legjobb nekem a gyöngyfűzés :) Ja! és mostanában a MOKSA-ELixír :) hátha segít :)
   
  nmarie kedveli ezt.
 10. najanc2

  najanc2 Állandó Tag

  Ha dolgozom, akkor csak az nyugtat meg, ha mindent otthagyok és hazamegyek.
   
 11. czanitka3

  czanitka3 Állandó Tag

  ez érdekesen hangzik, egy ideje fájnak a térdeim, ehet érdemes próbálkozni vele
   
 12. vali1

  vali1 Állandó Tag

  Van még ötletem az acélkarkötőn kívül, (amit lábon hordok, még mindig).;)
  Az öt tibeti nevű gyakorlatot végzem már 2012 novemberétől.Ez az ami igazából látványos változásokat hoz az életedbe, ha kitartóan csinálod. Energikusabb, optimistább és empatikusabb életszemlélet amit elérhetsz ezekkel a gyakorlatokkal.
  Nagyon szeretem csinálni és sok pozitív változást tapasztaltam azóta magamon.
   
  Demeter Gyöngyi kedveli ezt.
 13. bigeleo

  bigeleo Állandó Tag

  Kedves Fórumozók!
  A téma, illetve a kérdés, amit felvetek, közvetetten tartozik a stresszoldás témájához. A piócákkal történő gyógyításról szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata. Az Interneten sokat olvastam a sokoldalú, jótékony hatásáról e gyógymódnak, amelyek között szerepelt a nyugtató hatás is (ezért választottam e topikot a kérdéseim megfogalmazására - talán ide illeszthető leginkább a téma). Bár engem főként visszér problémák miatt érdekelne e gyógymód. Viszont szívesen olvasnék személyes tapasztalatokról. Főként, ha saját magatokat kezeltétek.
  1. Nagyon érdekelne, hogy honnan lehet beszerezni a megfelelő körülmények között tenyésztett, betegségeket biztosan nem terjesztő, un. steril piócákat?
  2. A megvásárolt és a terápiában már egyszer alkalmazott vérszívókat hányszor lehet ismételten "felhasználni"? Ehhez milyen körülményeket kell biztosítani számukra? Milyen időközönként lehet és érdemes velük a kezeléseket végezni? Ez a kérdés érdekelne a pióca szempontjából is (azaz milyen gyakran táplálható vagy táplálkozik) és a kezelendő személy oldaláról is (milyen sűrűn lehet és érdemes egy embert kezelni e módszerrel kedvezőtlen hatások nélkül)!
  Ha tudtok segíteni információval azt előre is köszönöm.
   
 14. aminyuszi1989

  aminyuszi1989 Új tag

  Sziasztok! Rátaláltam erre a fórumra és feltennék egy kérdést. Szeretnék a barátnőmnek venni egy Holdkő fülbevalót, és a tulajdonsága a kiegyensúlyozottság elérése. Valaki próbálta már? Van tényleg ilyen hatása, mert a barátnőm nagyon fáradt és szétszort, és ezért gondoltam egy ilyen ékszerre neki hátha segít valamit is.Köszi
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 15. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  "A holdkő sokk mindenben segíthet:
  (
  azt mondják érdemes a folyóizes tisztítás után, a holdfényre kitenni és feltölteni...)

  A holdkő segíti a tobozmirigy működését, testet és a lelket egyaránt harmonizálja.

  A hormonháztartással közvetlenül, vagy közvetve összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével.

  Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termékenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák.

  Hatással van a csontozatra is, rendszeres használatával megelőzhető a csontritkulás.
  Hormonális hajhullás
  ellen is alkalmazhatjuk.

  Egyenletesebbé teszi és javítja a nyirokkeringést, ezért a nyirokutak elzáródása, vizenyő, vagy végtagdagadásesetében is segíthet.

  A holdkő nyugtató hatású, akár irracionális félelmekről, tébolyról, skizofréniáról vagy tévhitről van szó."

  Ugyanakkor valaki arról számolt be,hogy felerősíti a hold hatását....ha valaki túl érzékeny rá óvatosan viselje! Viszont valahol azt írták,hogy kifejezetten ajánlják pl. párna alá rakni újhold,telihold idején, vagy gyerekeknek marokkőként hordani magukkal.

  A 2-es és az 5-ös csakrával áll szorosabb kapcsolatban.
   
 16. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Volt egy problémám. Összeköltöztünk az anyóssal, aki egy nagyon magának való valaki. Nem vagyok mazochista, de ezt muszáj volt megtennünk. Lényeg, hogy ő mindig csak morgott ránk, soha nem volt egy jó szava.
  Tudtam én, hogy ha csak jót sugárzok felé, akkor meg fog változni, mert ha a rosszra a jó a válasz, akkor egy idő után megváltozik pozitív irányban. De csak nem történt semmi határozott változás. Javulgatott a kapcsolatunk, de nem nagyon.
  Most tavasszal találkoztam egy érdekes csapattal, akik az Integral Tai Chi-t művelik. Ez nem harcművészeti ág, hanem szellemi. Én már vagy 25 éve jógázom, csi-kungozom, de ilyen felszabadító erőt még nem sikerült megtapasztalnom. Ez kifelé is látszik, érződik. Az anyós egész szeretetreméltó irányba kezd változni - csak meg ne tudja, hogy én "manipulálom". ;)
  A tegnapi edzésen a formagyakorlatok alá megtanultuk az energetikai rendszer működtetését. Nem hittem volna, hogy egy egyszerű gyakorlat még másnap reggel is hasson, márpedig még most is bizsergek tőle.
  Szóval azt tudom tanácsolni, hogy akinek késztetése van rá (és egyelőre Budapest vonzáskörzetében él), próbálja ki. Ahogy a neten nézem, Kanadában is van rá mód.
   
 17. Gagul

  Gagul Kitiltott (BANned)

  anyóstalálkozó.jpg
   
  Shery és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 18. Gagul

  Gagul Kitiltott (BANned)

  Nem csak állitolag.

  Erröl könyveket irtak s okosakat, egy csomó fenn is van az ezo könyvek között./pár kulcsszó:Yesudian, Komin, Gerson, Buchinger/

  Lélegezni hasra kellene, nem pedig tüdöcsucsra pihegni. A lényege, hogy a sejtszintü oxidáció lejátszódására egyáltalán megadjuk az esély,s ott nem erjedés történik, ami egyenes ut a krónikus elváltozások (tumor,diabetes-2,etc) fele.
  A hasi légzés a teljes joga légzés elsö fázisa, s az egész amellett méga vér pH-ját básikussá is teszi, ahogy annak lennie illene...azaz pH 7,2-7,4, s nem 6 körüli, mint általában betegeknél.
   
  V.T. kedveli ezt.
 19. Csilli Villi

  Csilli Villi Állandó Tag

  A kommunikáció a másikkal,a testi kontaktus (érintés,ölelés) sokat segít, de a legjobb gyogyír ha tetünket igába hajtva edzük,hogy érezze,hogy él,hogy lüktet és dobog...a stressz minimálisra csökken ezek után. Jómagam yogázam,s hullahopozom és babázom a gyermekemel :p
   
  KidsComeFirst kedveli ezt.
 20. Demeter Gyöngyi

  Demeter Gyöngyi Állandó Tag

  Nagyon kíváncsivá tettél....hol tudnék olvasni ezekről?
   

Megosztás