Hírek Svájcban télen akár börtön is járhat azért, ha valaki túl sok gázt fogyaszt

Svájcban a szövetségi kormány arról döntött, hogy először pénzbüntetéssel, de visszaesőknél akár börtönbüntetéssel is sújthatják, ha valaki megszegi a gázkorlátozási előírásokat.

A szövetségi kormány tehát azt tervezi, hogy ha kritikus szint alá süllyed az országban a rendelkezésére álló földgázmennyiség, súlyosan megbünteti azokat, akik vétenek a fogyasztás központi szabályai ellen. A rendelet szerint, ha az ország gázkészlete kritikus szint alá csökken, onnantól egyetlen földgázzal fűtött ingatlanban sem lehet 19 foknál melegebb. Mindegy, hogy vállalatokról vagy lakossági ingatlanokról van szó.

Aki mégis kicsit melegebbre veszi a lakás hőmérsékletét és lebukik, az megússza néhány száz frankkal minden egyes túlfűtött napért, a büntetés felső határa 3000 svájci frank. A visszaesők akár börtönbüntetésre is számíthatnak, bár a büntetés kiszabásánál figyelembe veszik majd az illető anyagi helyzetét is.


Így fülelik le a túlfűtőket
A szövetségi gazdasági minisztert megkérdezték arról, hogy miként fogják ellenőrizni, hogy ki nem tartja be a 19 fokos hőmérsékletet. Válaszában Guy Parmelin megerősítette, hogy senkire nem fogják a rendőrök rátörni az ajtót,

de lesznek szúrópróbaszerű ellenőrzések.

A svájci lap azt is írja, hogy a lakossági bejelentések alapján is eljárhatnak a hatóságok. A berni kormány szerint, mivel vészhelyzet esetén a túlfogyasztók tulajdonképpen az állami készleteket lopkodják, jogilag „hűtlen kezelést követnek el”, ezért nemcsak kihágásról van szó, hanem bizonyos esetekben ez kimeríti a bűncselekmény fogalmát is, mármint ha tudatosan nem spórol a gázzal.

Persze nemcsak a fűtést korlátozzák, hanem a vízmelegítők használatát is. Betiltják a hősugárzók használatát, bezárnak a szaunák, és az úszómedencéket sem lehet majd fűteni Svájcban.

SIKI

1662619874265.png
 
És a szankciók működnek, ha nemcsak a kormánypropagandát olvasnád, tudnád.
Nem tudom, te melyik korosztályhoz tartozol, hogy sem a kulturális, sem a sportlétesítmények bezárása nem érint.
De ez még csak az első lépcső, a folytatás már érinti az idősotthonokat, bölcsődéket is, és minden olyan közintézményt, ami a mindennapi élethez nem elengedhetetlenül szükséges. (talán a pedagógushiány is megoldódik, ha az elszálló energiaárak miatt iskolákat kell összevonni, és nem lesz egy Pécs nagyságú, 140ezer fős városban 33, azaz harminchárom általános iskola, évfolyamonként 1-2, max. 3 kislétszámú osztállyal)
Engem személy szerint nem érint sem a kulturális, sem a sportlétesítmény bezárása, de még a bölcsődék, idősotthonok, sőt akár a kórházak is bezárhatnak, mert oda sem járok.
De valahogy mégsem tudok tapsikolni, hogy az oroszok még ennél is rosszabbul jártak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

KA0215 wrote on sziporka78's profile.
ÚÚÚ! Csodálatos vagy! Imádlak, imádunk! *-* Az összes munkádat nagyon köszönjük!
Kedves Tagok! Segítségeteket szeretném kérni!
9.osztályos OH kémia munkafüzet megoldásait szeretném, ha valakinek esetleg megvan. Előre is köszönöm szépen.
ametiszt99 wrote on bsilvi's profile.
Szia,az lenne a kérdésem, hogy nem tervezed e a Halhatatlan Őrzők folytatásainak a fordítását is, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Ajuda nem folytatja tovább(legalábbis régóta nem jelentkezik fordításokkal), én és még sokan hálásak lennénk érte ,szerintem (annyira szeretném Cliff történetét elolvasni):):):). Köszönöm szépen az eddigi fordításaidat is:):):)
pomagrade wrote on merlynthewizard's profile.
Nagyon szépen köszönöm :)
A harmadik is meglett :)
ametiszt99 wrote on sziporka78's profile.
Nagyon, nagyon, nagyon szépen köszönöm, annyira szeretem az Ilona Andrews könyveket, köszönöm a szorgalmas munkádat,nagy örömet szerzel nekem és szerintem sokunknak ezzel:):):)

Statisztikák

Témák
37,472
Üzenet
4,623,305
Tagok
604,530
Legújabb tagunk
Pappné Gallai Katalin
Oldal tetejére