Szétlopták az utasokat Ferihegyen, a Budapest Airport hárít

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 5.

Melitta - 2018 Február 5, 01:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Január 19-én a budapesti dél-koreai nagykövetség nyilvános Facebook-posztban hívta fel a figyelmet a Liszt Ferenc repülőtéren elharapódzott poggyászfosztogatásokra, miután több koreai utas értékei is eltűntek a budapesti repülőtéren.

  [​IMG]
  Fotó: Máthé Zoltán

  A bejegyzésben arra hívták fel a Budapestre utazók figyelmét, hogy értékeiket lehetőleg a gépre magukkal vitt csomagjaikban tárolják, valamint azt is kiemelték, hogy az ellopott készpénzért a meglopott utasok nem kaphatnak semmilyen kompenzációt.

  "Ez a LEGROSSZABB reptér a világon. A poggyászomat biztonsági lánccal lezárva adtam fel, de megérkezéskor nyitva találtam. Ellopták az órámat, és beletúrtak az úszócuccomba. Dühös lettem, hogy valaki végigtapogatta a bikinimet, az alsóneműmet és a személyes tárgyaimat" – írta később az egyik koreai utas a Budapest Airport Facebook-oldalára.


  "Tényleg ez a legrosszabb repülőtér egész Európában, soha ne menjetek ebbe az országba" – reagált kommentben egy másik utas is. A 444 aztán felgöngyölítette az ügyet, és kiderült, hogy a január 19-ről 20-ra virradó éjszakán több külföldi utast is megloptak Ferihegyen, valamint egy magyar házaspárt, akiknek az eljegyzési és a karikagyűrűjük is elveszett.

  A férj a 444-nek mesélte el, hogy a budapesti leszállás után meglepően sokat, csaknem 40 percet kellett várniuk a csomagjaikra, majd mivel már éjjel egy körül járt az idő, a csomagjaik ellenőrzése nélkül hagyták el a repteret. Felesége csak másnap délben vette észre, hogy a gyűrűk hiányoznak az ékszeres dobozból.

  "A Budapest Airporton a reptéri rendőr igazgatóságra (RRI) irányítottak minket, azt mondták, ők maguk nem illetékesek. Az RRI-n végül leadtuk a feljelentést, emailben, mivel személyesen nem tudtunk megjelenni. Sikerült elérnünk a Dublin Airportot is, ahol azt mondták, adjuk le a feljelentést bármelyik ír rendőrkapitányságon. Feleségem, miután hazautazott, le is adta azt abban a városban, ahol jelenleg élünk. E mellett a Ryanairt is sikerült elérnünk. Velük azóta is levelezésben állunk, ám sajnos ők is azt mondák, nem tehetnek semmit, mivel nem a repülőtéren vettük észre a lopást, és nem töltöttük ki a kártérítéshez szükséges formot" – írta a férfi.

  A pár aztán a neten kiszúrta, hogy aznap este két másik Budapestre érkező utast is megloptak, ekkor kezdtek el arra gyanakodni, hogy Ferihegyen kellene tovább nyomozniuk. Ezután a férj újra felhívta a Budapest Airportot, megemlítette, hogy több hasonló esettel is találkoztak aznap estéről, de a férfi elmondása szerint ez sem hatotta meg a vonal túlvégén ülőket.

  "Végül külön kérésemre átirányítottak a földi kiszolgálókhoz. Itt ért a legnagyobb sokk: amikor előadtam a problémámat, és megkérdeztem a vonal másik végén lévő hölgyet, hogy mit lehet tenni, a reakció szó szerint az volt:

  Semmit.

  Sajnos a beszélgetés további részében sem változott a hozzáállása: lekezelő, a problémát eltussoló válaszokat kaptam. Nem is biztos, hogy Budapesten történt, és különben is, ők nem tudnak vele mit tenni, jelezzük az RRI-nek (ami addigra már megtörtént), egyáltalán minek hagytuk az ékszert a csomagban" – így a férfi.

  A Budapest Airport később levélben reagált a 444 megkeresésére, amelyben azt írják, munkatársaik az érkező utasok poggyászaival semmilyen formában nem találkoznak, az utasok ki-be szállítását és a poggyászok ki-be rakodását pedig az adott légitársaság alvállalkozói, a földi kiszolgáló cégek végzik – vagyis ismét elegánsan hárították a felelősséget a poggyászfosztogatások ügyében, a reptéri rendőrség a cikk megírásáig nem reagált a 444 megkeresésére.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 5.

  1. *Rima
   *Rima
   Nincs új a nap alatt !
   Sehol a világon nem tunt el bőrönd és bőröndbol ez+az Csak Budapesten !
   prudencio és pitti kedveli ezt.
  2. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Eggyel több ok arra, hogy ne utazzak vissza Kleptokrácia dicső királyságába! Vagy ha mégis, esetleg talán ha Bécsig, és onnan hajóval, taxival, vonattal, lovon, magánhelikopterrel, ökrösszekérrel vagy gyalog...
   raheb kedveli ezt.
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   Ezek anyaszült meztelenül szeretnek szelfizni a repülőn, hogy még a jeggyűrűt és karórát is leveszik és a feladott poggyászba teszik? :D
  4. *Rima
   *Rima
   Nnnaaa ez meg a hülyeség csimborasszója !
  5. udvarfy
   udvarfy
   De én azt is hallottam ám , hogy ez nem csak Magyarországon szokásos dolog , hanem amikor még "zártkörü" ország voltunk már akkor loptak nagyüzemileg az amerikai repülötereken :rohog:. Na ja az megint más, az Amerika ! Itt csak Magyarországot kell és lehet fikázni .:D
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   Miért, az ékszereket, és a készpénzt a feladott poggyászba tenni, nem?
   Aki valaha is kitette a lábát az otthonából, azért ezt tudnia kellene, hogy ékszereket, kézpénzt és személyes okmányokat magunknál tartjuk!
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Gyula, a müncheni reptéren is mindig van felvétel.... az erkölcsi bizonyítvány megléte nem akadály... persze ez nem mentesíti Budapestet sem, hogy máshol is lopnak.
   Bár, ha már a kormányt is aszerint kell választani, hogy ki lop kevesebbet, akkor a fene se tudja....
   bubu, analema és udvarfy kedveli ezt.
  8. udvarfy
   udvarfy
   CasaLoma , a politikához sehol sem kell erkölcsi bizonyitvány , nálunk lopnak máshol lobbyznak ;). Igen sajnos majd mindenhol elöfordulnak lopások a repülötereken , de ennek szerintem a laza büntetések az okai , hasonlóan mint sok ittasok által elkövetett halálos autóbaleseteknél is !
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Micsoda szégyen! :(
   setni kedveli ezt.
  10. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Nem jobban, mint bármely más repülőtéren a világon.
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   Tudod, ahogy hallom, ennek az éremnek van ám egy másik oldala is... mégpedig az, amiről nem nagyon szoktak cikkezni! A kedves utasok sem mind földreszállt angyalok, és egy szűk réteg igencsak szereti megsarcolni a légitársaságokat (biztosítótársaságokat), kihasználva azt, hogy itt-ott lopnak, meg azt, hogy a légitársaság utólag úgysem tudja bizonyítani, hogy mi nem volt benne már feladáskor sem a bőröndben.
   cdurmol, fych és tavaszka kedveli ezt.
  12. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Tudom. Több mint húsz évet töltöttem Ferihegyen, többek között ilyen és hasonló esetek bőven voltak a praxisomban...
  13. Melitta
   Melitta
   NEm is tudom van-e olyan hazalatogato magyar aki nem ment vegig ezen, hogy valaki belenyult a csomagjukba vagy maga az egesz borond tunt el szorostol borostol.
   Pl en par eve igy jartam ket borondbol az egyik eltunt, es Toronto Budapest Malev jaratnal.
   Hogy menet kozben hogy tunhetett el??????
   Vegul nekem kifizette az itteni biztosito valamennyit de pl a gyerekekrol a fotokat az aprobb ajandekokat amirol nem volt blokom az felejtos.
   A video kameram is oda lett es megha nem is uj volt de hianyzott mert akartam egy par csaladi esemenyt magam rogziteni.Pl az osszes cipom papucsom benne volt,amit otthon kellett potolnom ,es nem volt szandekom cipot ruhat vasarolni magamnak.
   Legalabb 5 szor voltam szemelyesen bent elintezni es reklamalni a borondomet. Az eredmeny semmi.
   Azota ha megyek atszallassal megyek nem csak olcsobb, hanem meg nem tunt el se nemetbe se a parizsba se Londonba se csomagom se nem hianyzott semmi.
   A hibakert szolni kell mert csak nem a tolvajokat akarod vedeni ? akik nem bugazasert kapjak a fizetesuket.
   Senki nem fikaza Mo-ot Del-koreaiak is szova tettek akkor belso vizsgalatot kell csinalni kamerakat felszerelni vagy megoldani ahogy tudjak, mert nem orszag epites ha ilyen elodordul nem a veletlen eltunt rossz helyre iranyitott csomag esete.
   Lopas az lopas ha becsomagolod akkor is .Eltulajdonitja mas ertekeit tulajdonat.
   Roppant kinos ha ez egy nyaralas vagy rokon latogatnal erzekeli az ember.
   Tudod hany eset volt mikor jottek ki muveszek fellepni a csaomgjuk elveszett a ruhajukkal hangszereikkel?
   Sok, igaz ezek a storyk se maiak, ezert gondolna az ember mar megoldottak
  14. eniko61
   eniko61

   hagyjuk már....mert máshol meg úgy bánnak az utas csomagjával, mint a hímes tojással....:p

   csak egy példa...Stansted-et már két bőröndünk bánja...úgy vettük át, mintha legalábbis két órás kosármeccset játszottak volna velük, ahol a bőrönd volt a labda....
   és bizony, lopni máshol is szokás...talán nem kellene mindig ennyire Mo-ra kihegyezve elővezetni dolgokat - vagy csak azt példának hozni, ahol még soha, de tényleg soha nem történt semmi hasonló

   (nem, nem védem a tolvajokat, de tényleg nem kellene ennyire egysíkúan nézni a világot...csak mert valaki elhagy egy országot, nem feltétlen kell totálisan leírnia azt)
  15. gumelig
   gumelig
   Német közmondás: “Először kérdezz, aztán üss.”

   Tavalyelőtt nyáron egy svájci újság cikket írt erröl a problémárol.
   Németül van, de a videon látni lehet hogy csinálják az olasz melósok.

   http://www.20min.ch/schweiz/news/story/Diebe-pluendern-regelrecht-in-der-Gepaeckabfertigung-15270320

   A cikk szerint, franciaországban 2015 ben bíróság elé állitottak egy repülőtéri rakodómunkás bandát, akik éveken keresztül utasok ezreit rabolták ki.
   A francia M6 TV adónak sikerült interjút csinálni az egyik rablóval. A pali elmondta, hogy 10 koffert is kirámolt naponta. Havi 5-6ezer CHFrankot keresett a dolgon.

   Velem ez még (háromszoralulrolfelfeléfán) szerencsére nem történt meg, pedig sokat repülök. Pénzt és a papirokat a zsebeimben tartom. Olyan kicsi a kézipoggyászom, hogy nem köthetnek bele.

   A legszemtelenebb lopási bulit índiában éltük meg. A hotelban elloptak egy inget. Mivel nagy cirkuszt csináltunk a takaritónő visszaadta, de ellenében borravalót akart.:D

   Ferihegyen, reklamáló barátomtol azt kérdezte az illetékes hölgy, hogy most mit vár el tőle.:rohog:
   Utoljára módosítva: 2018 Február 5
  16. CasaLoma
   CasaLoma
   gumelig, lopnak mindenhol.
   De még többen vannak azok, akik megpróbálják kijátszani a repülőtársaságokat és a biztosítót, csak ezt nem verik nagy dobra, nehogy még többen kedvet kapjanak hozzá.
   tavaszka, gumelig és udvarfy kedveli ezt.
  17. Melitta
   Melitta
   Regen lehet igy volt de nalunk hasznalt cucokra nem fizetnek csak ha van szamla nem bemondasra megy.
   A video kamaram ano $1200 volt eltunt a boronddel egyutt es a biztosito ugy hogy meg volt a szamlam is a jotalas ami mar regen lejart adtak vagy $50 .-
   Nem tudom otthon hogy kapnak a kulfoldiek magyar biztositotol akar egy centet is, mert a kinti legitasasagnal kell megvenni a jegyet es a biztositast azok meg nem a falvedorol leptek le.
  18. eniko61
   eniko61
   amit én kissé furának tartok (bár a mo-i "körbetartozásokat" nézve talán nem is annyira az), hogy a légitársaság passzol az alvállalkozóra mutogatva...na de azt az alvállalkozót ő alkalmazta...vagy nem? :confused:
   CasaLoma és udvarfy kedveli ezt.
  19. Melitta
   Melitta
   Logikus lenne, hogy az alvallalkozora verni a balhet, es lecserelni mert az nem lehetseges , hogy valaki bugazon a munkahelyen anelkul , hogy bantodasa legyen.
   Ki be masiroznak cucokkal borondokel es senkinek nem tunik fel? NAlunk tobb ellenorzo ponton kell atmenniuk a szemelyzetnek az ott dolgozoknak. Meg ha ebedelni is megy a szemelyzeti etterembe akkor is cucokkal tuti nem tud kozlekedni.....csak ha valami szervezet bunozes van es benne van a csapatba sok sok ember az alvallalkozon kivul.
   CasaLoma, analema és setni kedveli ezt.

Megosztás