Szörnyeteggé vált aranyhalakkal hadakozik egy kanadai város

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 29.

Melitta - 2017 Szeptember 29, 23:55
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy kanadai város kilátástalannak látszó harcot vív több ezer, valódi „szörnyeteggé" vált aranyhallal.

  A problémák akkor kezdődtek, amikor valaki néhány aranyhalat szabadon engedett a kanadai St. Albert város Edgewater nevű tavában. A halak olyannyira elszaporodtak, hogy a hatóságok már három éve hiába próbálják kiirtani őket.

  Pedig minden módszert bevetettek, amit csak el lehet képzelni: például 2015-ben lecsapolták a tó vizét, hátha télen teljesen befagy az aranyhalakkal együtt. A próbálkozás kudarcot vallott, a kopoltyúsok életben maradtak. Rá egy évre elektromos árammal próbálták kiiktatni a tavat megszálló idegeneket, de ekkor sem jártak a szakértők sikerrel.

  Ha nem lenne elég baj, most úgy tűnik, a hatalmas termetű aranyhalak valahogyan egy másik tóba is átkerültek, veszélyeztetve az ott élő őshonos fajokat. Más választás nem lévén, most kémiai anyagokkal igyekeznek megölni a kártevőket.

  Az egyik környezetvédelemért felelős szakember, Leah Kongsrude szerint a zombi filmeket idézi az, mennyire elpusztíthatatlanok ezek a „lények". „Nagyon alkalmazkodó, szívós állatokról beszélhetünk, az őshonos halainknak esélyük sincs ellenük. Lehet, hogy az akváriumban cukinak tűnnek, de ha a természetes vizekbe engedjük őket, valódi szörnyhalakká válhatnak" – mondta Kongsrude.

  aranyhal.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 29.

  1. Gagamail
   Gagamail
   Ez valami álhír lehet. Régóta vannak aranyhalaink, és kétségtelen nagyon életrevalók, tényleg mindent megesznek, de sem az élve fagyasztást (?!), sem az elektrosokkot nem bírnák ki. S ha már hőmérséklet - inkább melegítve érzik rosszul magukat, mint hűtve, de az ilyen állatkínzós bulit csak nem engednék meg ... remélem!
   S a többi állatot biztos, hogy nem ez a sok agyusztálás írtotta ki?
   Egyébként gyönyörű állat, ami a kezében van, nekem nagyon tetszik!

   Ha ennyire kártékonnyá váltak, miért nem a pecásokat szabadítják rá a tóra? Az aranyhal is csak egy hal, meg lehet enni, bár a 3 kívánságot azért érdemes előbb behajtani rajta ...
  2. *Főnix
   *Főnix
   a canadai pecas nem azeee pecazik hogy hazavigye es megsusse
   a canadai pecas kifogja lefotozza es szepen visszaengedi --- teccccik tudni
  3. udvarfy
   udvarfy
   Fönix, ja az a canadai-canadai pecás , de vigyél csak oda 2 Magyar -canadai pecást , majd meglátod az eredményt 1 nap múlva !:rohog:
   pitti és varázsdoboz kedveli ezt.
  4. cdurmol
   cdurmol
   A canadai pecás lefotózza és visszarakja. Hazafelé menet meg bemegy a bótba és megveszi a más által kifogott halat a vacsorájához. :D Azt viszont már csak citrommal a szájában fotózza.
  5. Éleskés
   Éleskés
   Olvastam valahol, hogy az Everglades-be valaki beengedett egy pár kínai ezüstpontyot. Ott nem is csinálnak nagy ramazurit, mert az aligátorok, meg az aligátorteknősök, és egyéb harapós állatok kordában tartják a populációt.
   Hanem ezek a pontyok más természetes ellenségeik híján invazív fajjá váltak és a Missisipi mentén észak felé elkezdetek terjedni. hogy, hogy nem, valahogy átkeltek az északi vízválasztókon és bejutottak az Erie tóba. Ott aztán letarolták az őshonos halfajokat és vizi növényzetet. Ez a nagyobbik baj, de ezek az átkok minden zajra, bajra viszont érzékenyek és kiugranak a vízből.
   Láttam a youtube-on egy kisfilmet, ahol egy motorcsónak után valósággal forrt a víz, ahogy ezek a halak tömegével kiugráltak, sőt némelyik még a csónakba is beugrott.
  6. udvarfy
   udvarfy
   Éleskés , az méghagyján , hogy beleugrik a csónakba , de inkább ugorna a fazékba . Jobban nézne ki . Hasonló eset ez mint a nálunk betelepitett Amur és Busa pontyfélékkel , csak ott azzok sokkal szaporékonyobbak és ugy mint magad is irod érzékenyek a zajra azért is ugrálnak csoportosan ki a vizböl . Mutatták valahol tonna számra dobálták öket a nagy konténerekbe és semmisitették meg , pedig , de jó lett volna halászlének Baján :rohog::rohog:
   Valamilyen ezüt ponty mely csak planktont fogyaszt és már az elsö évében elérheti az 5 kilonyi súlyt !
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 30
   varázsdoboz, tipasa és cdurmol kedveli ezt.
  7. Gagamail
   Gagamail
   Én vega vagyok, meg sem ölöm, meg sem eszem (mi csak nézzük őket, mert nagyon szépek).
   A pecás kifogja, és gyorsan megöli (reméljük). Ehhez képest az élve fagyasztás, vagy a kémiai szerekkel való gyilkolászás szerintem állatkínzás.
   Hozzáteszem, ha nekem átszúrják a számat egy horoggal, lehet, hogy az életösztönöm odébbvisz, amikor végre elengednek, de ettől még a stressz és sebem megmarad.
   varázsdoboz és Beka Holt kedveli ezt.
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Az senkinek nem jutott eszébe, hogy megsüsse? Megkóstolja? Lehet, hogy az íze finom? Így látatlanban és utána is olvastam, nem szabadna kiírtani. De persze ez az ott élőknek a dolga. Ebbe nem lehet és nem is szabad beleszólni. De azért, az a sütögetés, netán füstölés utáni íze lehet, hogy nagyon finom? Csak kíváncsivá tenne.

   [​IMG]
  9. Gagamail
   Gagamail
   Én áttelepíteném az őshonosokat (ha még vannak) egy olyan tóba, ahol még van élettér, s az aranyhalas tavamból remek turista csalogatót csinálnék.
   Pihenni, pecázni bárhol lehet, de fényképeket készíteni hatalmas aranyhalakkal nem lehet akárhol a világban, ráadásul ráépítenék egy kívánj-teljesítjük akciót, és megszerveznék egy ehhez kapcsolódó kívánságműsort a tv-ben és hawai! Szörfözni akarsz a kedvenc sztároddal, vagy egy kis sárkányrepülés valamelyik celebbel, túlélő túra, halsimogató, bármi jöhet!
   Két-három éven belül a turista invázió hazahordaná a halakat stikában, bejönne egy kis pénz is, nem is kicsi, és a harmadik-ötödik évben újratelepíteném a tavat a bevételből.
   Georgina Bojana és Beka Holt kedveli ezt.
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Kedves Gagamail! Most és azonnal mentsd le, sőt védjed le az ötleteidet. Még megnesszelik és meg is csinálják, aztán sírhatsz, hogy nem Te vagy a milliárdos, aki az arany halakkal csinálta meg a szerencséjét!
   :hurra:
  11. eddy56
   eddy56
   A Jeno latogatoba megy a haverjahoz aki epp egy aranyhalat sutoget.
   Felhaborodottan mondja:
   - Te Gazsiiiiii hat a harom kivansag??
   Mire a masik vigyorogva:
   - Maaa mevotttt.....
   Georgina Bojana és CasaLoma kedveli ezt.
  12. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   [​IMG]
   Szegény, kirakta a fehér táblát - a fehér zászló helyett...
  13. Dylan D. Tides

Megosztás