Szüljetek a köpcösnek!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 11.

Melitta - 2019 Február 11, 12:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  - Asszonyom, mit csinál itt?
  - Nem látja? Szülök.
  - Itt? Az utcán? A földön?
  - Nekem ez a szülőföldem.
  - Nem tudott volna várni? Bemenni egy kórházba, mint a többi rendes magyar nő?
  - Nem volt erre idő. Meghallgattam Orbán Viktor miniszterelnök úr évértékelő beszédét, és annyira megragadott a hétpontos családvédelmi akcióterv, hogy úgy éreztem, azonnal cselekednem kell.
  - Ő mondta magának, hogy szüljön az utcán?
  - Ezt így konkrétan nem mondta, csak azt, hogyha negyven éves koromig férjhez megyek és szülök négy gyereket, akkor életem végéig nem kell adót fizetnem.
  - Most látom csak, hogy egy nagy monokli van a szeme alatt. Meg a karja is teli van kék-zöld foltokkal.
  - Nem monoklik azok, hanem fagyásnyomok. Hideg van a házunkban, mert nem tudunk fűteni. De annak nagyon örülök, hogy életem végéig nem kell adót fizetnem, és ha veszek egy hétszemélyes új autót, Orbán úr hozzátesz két és félmilliót.
  - Azért ez furcsa. Szülés közben egy könyvet tart a kezében. Maga könyvvel a kezében szül?
  - Igen. Orbán Viktor miniszterelnök úr, aki nem csak nekem, de minden magyar nőnek a példaképe, korábban azt is mondta, hogy „a gyermekvállalás a legszemélyesebb, de a közösségnek fontos ügy, és hogy a kormánynak az a dolga, hogy ha a nők gyermeket szeretnének vállalni, és el akarják mondani erről az álláspontjukat, akkor azt meghallgassa, megértse.”.
  - De miért kell a könyv?
  - Kézikönyv. Valamikor tudtam szülni, de mára elfelejtettem. Volt idő, amikor álmomból felverve is ment a szülés, mint a karikacsapás, de manapság hiába töröm a fejem, nem jövök rá, hogyan kell. Próbáltam többször is, de nem ment. Ezért szereztem be ezt a hasznos kis kézikönyvet. „Hogyan szüljünk bevándorló gyerek helyett magyar gyereket?” Írta dr. Orbán Viktor. Ebben a könyvben minden benne van.
  - Hölgyem, a munkahelyén mit szólnak ehhez? Tudják, egyáltalán, hogy Ön terhes?
  - Nem vagyok terhes. Soha nem is voltam.
  - Már bocsánat, hogy az intim szférájába hatolok, de ha Ön nem terhes, akkor hogyan tud szülni?
  - Unortodox módon. Ki mondta, hogy nekünk, magyaroknak ugyanazt az utat kell választanunk, amin mások is járnak?
  - És van már elképzelése arról, hogy miből fogja felnevelni a gyereket? Etetni, ruházni, iskoláztatni?
  - Ott még nem tartok a könyvben. Megnéztem a tartalomjegyzéket, ez a rész a vége felé van valahol.
  - És szabad kérdeznem, hogy hívják majd a gyereket?
  - Melyik gyereket?
  - Hát, amelyik épp most van születőben.
  - Nem egy gyerekről van szó.
  - Hölgyem, Ön egyszerre több gyereket szül? Itt az utcán, könyvvel a kezében?
  - Igen. Orbán Viktor miniszterelnök úr, aki nekünk, magyar nőknek a példaképünk, arra gondolt, hogy ne egy gyereket szüljünk, mert azzal semmire sem megy a nemzet, hanem többet. Szerintem igaza van, butaság lenne elaprózni.
  - De hát ez kész őrület!
  - Én ehhez nem értek. Én csak egy átlagos magyar nő vagyok. Szülök, mint állat, a gondolkodás a férfiak dolga.

  Szerző: Föld S. Péter

  [​IMG]
   
  borossa, Georgina Bojana és csilla3371 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 11.

  1. legeza01
   legeza01
   Közönséges, alpári írás ami felesleges indulatokat kavar. Értelmetlen vita. Semmi nem kötelező, sem most, sem később.
  2. Melitta
   Melitta
   Amenyiben nem nyerte el tetszesedet a cikk, mincs mast mit tegyel lapozzal ugord at.
   gumelig és Hekate kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Hogy ne csak a negatívum....
   A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, Pataki János örvendezett az M1 aktuális csatorna és Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában kedden a kormány hétpontos családcsináló akciótervén. Kiemelte a pontok közül a nagyszülői gyedet, amit külön üdvözölt. Szerinte

   "ez egyrészt a nagyszülők bevonását biztosítja a családi életbe, másrészt pedig lehetőséget ad a családos fiataloknak a karrierépítésre."

   Pataki szerint ez akár rövidtávon is hatással lehet a demográfiai mutatókra. (MTI)
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   Nagyszülők számára gyes már korábban is létezett. Annak volt hatása a demográfiai mutatókra?
   Párhuzamos_György kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   De, mennyire jobban hangzik ha ismételgetik....(lásd rezsicsökkentés)
   Hekate és Párhuzamos_György kedveli ezt.
  6. johannsebastian
   johannsebastian
   Attól még lehet segítség a családoknak!
   jöttment kedveli ezt.
  7. setni
   setni
   Persze hogy lehet.
   Ha megéri akkor hidd el sokan lesznek akik (ki) használják is
   johannsebastian kedveli ezt.
  8. eddy56
   eddy56
   Mar a szoc korszakban megmondtak, hogy szakmaisagra hivatkozni uri huncutsag!
   johannsebastian és setni kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   De, itt a gyed ről van szó.....
   Jó, hogy a nagyszülő is mehet GYED-re. De nem GYES-re, a GYED-hez pedig előzetes munkaviszony kell
  10. johannsebastian
   johannsebastian
   Ezt nem igazán értem... mihez képes tudott volna "pont ennyit" fejlődni? A jövedelmi és adórendszerhez képest? Mármint a munkavállalók jövedelememelkedéséhez képest? A járulékok így is az ellátórendszer fenntartására és fejlesztésére mentek, s 10 év nem olyan hosszú idő, hogy lényeges produktív különbség jöjjön létre a kétféle rendszer között, vagy igen? Én például rövid távon az akkori biztosítómnál veszítettem is. De persze én ezen a téren analfabéta vagyok. És mondjuk igen tartok az üzleti alapon szerveződő eü-i ellátórendszertől. Kiegészítésképpen talán igen, de erre alapozni?! (Épp tegnap olvastam, hogy az USA eü-statisztikái meglehetősen rossz eredményeket hoznak.)
   Utoljára módosítva: 2019 Február 12
  11. analema
   analema
   Ha beletekintesz az egészségügybe, akkor látni fogod, hogy valójában az is egy nagy fekete lyuk, mivel kéz kezet most alapon semmilyen ellenőrzés és szankció nincs. Illetve lassan lesz, már rezeg a léc, mert elkezdték vizsgálgatni miből jön a nagy veszteség.
   Felületes szemlékőként azt látjuk, hogy kevés a fizu(a feleségem diplomás egészségügyi dolgozóként majdnem fele annyit keres, mint amennyiért bármilyen életképes kezdő mérnököt találok saját magam mellé dolgozónak), rosszak az állapotok, stb.
   Azt már kevesebben látják, hogy milyen a kórházak gazdálkodása. A kórházi személyzet tejhatalmú úr. A zsemlét az igazgató bátyjának kisboltjából veszik, ami a kórház mellett van, szintén itt szerzik be az összes tisztítószert is. A gyógyszer beszerzéseknél sokat nyom a latba, hogy a gyártó milyen módon tudja "támogatni" a kórházat és a döntéshozókat. Egy gyógyszerészeti konferencia családostól Floridában sokat tud ám segíteni a döntésben, de ez az aprópénz része. A "hála"pénz korrupciós rendszere totál beépült, szó sincs már hálapénzről. Fizetsz vagy meg sem éled a műtétet a várólistán. A kórház azt számol el a biztosító felé, amit akar, semmilyen szakmai kontroll nincs. Legfőképpen verseny nincs.
   Nem akarok nagyon lemenni a részletekhez, de a lényeg, hogy a rendszer 10 év alatt kiforrta volna már magát. Igen, ennek egyenes következménye lett volna, hogy differenciált szolgáltatások vannak. Van akinek az alapellátás jár, van akinek az 1 ágyas szoba. De ez ma sincs másként, mert a biztosítási piac már erre is ad lehetőséget. De a Fidesz kiharcolta, hogy mindenkinek sz*r legyen.

   És most kérdezed, hogy "de honnét lett volna pénz?", és jogosan teszed fel, mert a fenti elszámolási rend még nem termelte volna ki amit kell. Megmondom honnét: abban a pillanatban, hogy a befizetés differenciálja a szolgáltatást, akkor a magyar nem vállalka be a ma annyira divatos minimálbér+zsebbe konstrukciókat, mert közvetlen a bőrén érződött volna a járulékfizetés. Ha más nem a fekete pénzből magának fizetne be többet. Most viszont a 6-7000 forintot befizető személy pont azt a szolgáltatást kapja, mint az, aki több tíz vagy százezer forintot csenget be. Akkor minek fizessen többet?
   Így marad a mindenkinek rossz. Ezt a Fidesz nagyon elszúrta, szerintem már ők is tudják csak nem tudják hogyan jöjjenek ki belőle.
   ed-na, CasaLoma és Párhuzamos_György kedveli ezt.
  12. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Sokakkal ellentétben nekem jó a memóriám. S e memória azt mondja, felidézve emlékeimet, hogy régen sokkal jobban támogatták a 3 gyerekeseket, mint a 2 gyerekeseket. A 4 gyerekeseket még jobban. De kaptak azért valamennyit a 2 gyerekesek is, csak nem annyit. Az eredmény? Nagyjából majdnem minden család leállt mégis a második gyerek után. Nem kaptak volna annyi támogatást a 3-adik után hogy megérje. Nem azt mondom hogy nem volt példa 3 vagy több gyerekre, de nem az volt az általános. Kettőt még bevállaltak, mert a 2 után adott támogatással is veszteséges volt a 2 gyerek vállalása anyagilag, de még kibírható.
   Na szerintem erre fel próbálja az „okos” kormány kitalálni hogy úgy KÉNYSZERÍTSE az embereket a több gyerekre hogy „rohadjatok meg, akkor nem kaptok semmit 2 gyerek után se!" (vagy legfeljebb valami jelentéktelen dolgot mindössze névlegeset). S azt hiszik, akkor majd elkezdenek 3 gyereket csinálni meg négyet is hiszen érdemi támogatás csak ott van!
   NEM. NEM EZ LESZ.
   Hanem még inkább lemegy a gyermekszaporulat, mindössze 1 gyerekre. Sőt, kaapaszkodj meg! Még ki se jöttem Amerikába, már akkor is azt hallottam nemegy fiatal házatól, hogy nekik még 1 gyerek se kell mert szarnak ők bele, az is túl nagy teher anyagilag, meg egy csomó egyéb kényelmetlenség és felelősség; de ne szídjam őket hogy önzőek mert bár biztos az önzőség is része a döntésüknek de nem kizárólagosan: ugyanis meggyőződésük hogy a gyereknek se lenne jó ha megszülnék, mert a jelenlegi világ TÚL KIZÁMÍTHATATLAN! És méginkább ilyen lesz mire a gyerek felnőne...
   Igazuk van? Persze.
   Most jön a poén. Időközben ha nem is mindegyik pár akitől ezt hallottam, de ezek legkevesebb fele, amint értesültem róla, MIGRÁNCS lett! Kiutazott a hanyatló nyugatra, a mocskos EU azon részére amit Brüsszel úgy elnyom, de volt aki az USA-ba is, sőt az egyikük meg se állt Új-Zélandig. És kivétel nélkül mostanára mind bevállaltak 1 gyereket, de tudok olyanról is aki már a másodiknál tart. És lehet hogy még ott se állnak le.

   Na ehhez mit szóltok?
   Hekate kedveli ezt.
  13. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Most segítségről beszélünk ami LÁTSZATsegítség, vagy az a téma, ad-e O1G valami ÉRDEMI segítségnek nevezhetőt a SZEGÉNYEK vagy legalábbis „átlagosok” számára?!

   Mert azt magam is elismerem, elképesztően ötletesek LÁTSZATintézkedések meghozatalában, kimeríthetetlen e téren a fantáziájuk. De nem ez a téma. Ez ugyanis mind - ahogy az angol mondja - "beside the point".
  14. setni
  15. eddy56
   eddy56
   en ezt(a refren a lenyeg)

  16. setni
   setni
   Az hogy a vágyadat kivetíted az még nem azt jelenti hogy meg is valósul.
   Ha meg hazajön vagy már nyugdíjasként de akkor miért hisz nincs senki aki ismerje.
   Párhuzamos_György kedveli ezt.
  17. eddy56
   eddy56
   Nekem az volt a vagyam, hogy a fiam jojjon haza Londonbol, annak ellenere, hogy diplomas informatikusment hulyere kereste maga.
   3 evig kint volt, most mar komoly szinten beszeli az angolt, lakas auotot tudott venni abbol amit felrerakot es itthon van!!!!!!!!!!!!!!

   Nem nyugdijaskent jott haza! Azert ment, hogy tanuljon vilagot lasson a legkorszerubb eszkozokon dolgozhasson!
   magdolna 58 kedveli ezt.
  18. setni
   setni
   Gratulálok sok sikert!!
   udvarfy kedveli ezt.
  19. eddy56
   eddy56
   Sok minden nem ugy sikerult az eletemben ahogy en szerettem volna, de a 2 gyerekemre buszke vagyok. Mindkettomegtalata a helyet, es valahol azt talan jol csinaltam a nevelesukben, hogy egyikuk sem sir-ri hanem tudja, hogy ha valamit szeretne, akkor ezert meg kell dolgozni.
   A siras nem viszi elore a vilagot, es nem vvaltoztat pozitivan az o sorsukon sem.
   Ezt tanacskent tudom mondani mindenkinek!
  20. johannsebastian
   johannsebastian
   Azt szólom, hogy butaságokat beszélsz. Senki nem kényszerít senkit. A kormány azt mondja: ha vállalod, ha vállalni tudod, akkor adok hozzá támogatást. Ennyi! Mellesleg én kétgyerekes vagyok, és egyre magasabb adókedvezmény jár. De az biztos, hogy az egész gazdasági racionalitása 2 gyerek felett kezdődik.
   jöttment kedveli ezt.

Megosztás