Hírek Szabálysértő lehet 18 fokosra csökkenteni a középületek fűtését

Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány arra kötelezi az állami intézményeket (a kórházakat és a szociális intézményeket kivéve), hogy 25 százalékkal csökkentsék a gázfelhasználást. A miniszter azt is mondta, hogy az otthoni munkát nem támogatják, de azt igen, hogy az állami intézményekben, így például a Miniszterelnökségen is 18 fok legyen a fűtési maximum.


Erről még nem jött ki rendelet, de a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetője, Boros Péterné a HVG-nek azt mondta:


ez az intézkedés szabályt sért, mert ülőmunka esetén fél méter magasan 20-22 fokot kell biztosítani, ami azt jelenti, hogy ez a 18 fok az ülőmunkát, szellemi munkát végzőknek egészségügyi kockázatot jelenthet.

A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló törvény kimondja, hogy: „Zárt munkahelyeken a végzett munka jellegétől és az évszakoktól függően, a munka nehézségi fokát jellemző munkaenergia-forgalmat figyelembe véve, álló munkánál 1 m magasságban, ülő munkánál 0,5 m magasságban a 2. számú melléklet szerinti megfelelő hőmérsékletet (klímatényezőt) kell biztosítani, ami hideg évszakban biztosítandó 20–22 °C léghőmérsékletet jelent.”

A 18 fokos hőmérséklet könnyű fizikai munkánál sem lenne teljesen szabályszerű, ott is a minimum lenne (18–20 fok az előírás), közepesen nehéz fizikai munka esetén 14–18, míg nehéz fizikai munka esetén 12–14 Celsius-fokos munkahelyi hőmérsékletet kell biztosítani a dolgozóknak. Persze az MKKSZ szerint ha kikérik a véleményüket, ülőmunkánál akkor is minimum 19 fokot kértek volna, mint Németországban.


Boros Péterné a lapnak azt mondta, a kormánynak értesítenie kellett volna a dolgozókat, de ez csak a Kormányinfóból derült ki. Pedig korábban jelezték, hogy szeptemberre össze kellene hívni a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumot, aminek a működtetése Gulyás Gergely minisztériumi feladatkörébe tartozik.

Herczeg Márk

1662649404872.png
 

Csatolások

  • 1662649284906.png
    1662649284906.png
    3.4 MB · Olvasás: 4,623
Ha szabálysértő akkor hol vannak a jogkövetelők?
Van már valami feljelentés? Vagy valami??
ÁÁá.....
Íme a rendőrségi intézkedési csomag.
1663831855389.png

Erre reagálás: "Pihenő időben majd egymás hátát csapkodjuk, meg összebújunk mint a malacok. Mindenesetre a büfében a forró tea kelendő lesz
1663831917210.png
 
Ja, és helyreállítanák a bíróságok függetlenségét, felszámolnák a KESMÁt; visszaadnák a Klubrádió és a Tilos rádió frekvenciáját
Íme teljesítették a kérésedet.
Megnyerte a kiírt pályázatot, ezáltal visszakapja nemrég elvesztett frekvenciáját a Tilos Rádió.
A rádió csütörtökön arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy hajnali 6 óra körül értesültek arról, hogy „van nyertese az FM 90.3 frekvencia pályázatnak”. És mivel – az NMHH honlapján is olvasható adatok szerint – ők voltak az egyetlen pályázók erre a frekvenciára, ezért ez azt is jelenti, hogy visszakapják azt.
 
...rumos tea és forralt bor újra divatba jön.....újra szocializmus lesz, a munkahelyeken annak idején kávéscsészékben ilyesmi volt:)
 
sukiaki írta:

Ja, és helyreállítanák a bíróságok függetlenségét, felszámolnák a KESMÁt; visszaadnák a Klubrádió és a Tilos rádió frekvenciáját
Íme teljesítették a kérésedet.
Megnyerte a kiírt pályázatot, ezáltal visszakapja nemrég elvesztett frekvenciáját a Tilos Rádió.
A rádió csütörtökön arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy hajnali 6 óra körül értesültek arról, hogy „van nyertese az FM 90.3 frekvencia pályázatnak”. És mivel – az NMHH honlapján is olvasható adatok szerint – ők voltak az egyetlen pályázók erre a frekvenciára, ezért ez azt is jelenti, hogy visszakapják azt.
A Klubradio meg nem kapta vissza a frekvanciajat, jelenleg penzt gyujtenek a fentartasukra.
 
Hja, kérem, spórolni kell, igaz? Viszont lesz újabb nemzeti konzultáció! /Hány milliárdból?/ Meg lesznek mindenféle új intézetek a jogállamisági kritérium miatt. /Hány milliárdból? Mennyivel olcsóbb volna csatlakozni az Európai Ügyészséghez. Csak hát akkor Orbántól lefelé mindenki börtönbe kerülne./
 

Spórolási tippeket ad és kormánypárti üzeneteket terjeszt a Budapesten ingyenesen, bárki számára elérhető Metropol. Az újságot csak azért lehet újra osztogatni közterületeken, mert ezt egy kormányrendelet lehetővé tette, méghozzá a veszélyhelyzetre való tekintettel.​

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nos nézzünk egy kicsit visszább...
január...

Márki-Zay Péter energiaspórolást javasol a rezsicsökkentés helyett​

„A végén mindent a fogyasztó fizet, olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizeti, meg nem az ember. Ez egy populizmus. Ha ezt nem tudjuk érvényesíteni az árakban, akkor nem fogunk ösztönözni senkit az energiatakarékosságra. És igenis, az árakon keresztül ösztönözzük az energiatakarékosságra” – jelentette ki Márki-Zay Péter.
(értsük az ÁRAKON KERESZTÜL kell ösztönözni a takarékosságra)
Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”
(kedves kormány szavazók íme egy próféta akkor bezzeg gúnyolták )
Május.

Gyurcsány kapitánya különböző ötleteket is adott a polgároknak, milyen módon spórolhatnak a megemelkedő rezsiköltségeken: szerinte kevesebbet kell fürödni, kevesebb áramot kell használni, az üzemanyagok drágulására pedig az a megoldás, hogy járjanak ritkábban autóval, vagy épp utazzanak többen egy kocsival.

A baloldali összefogás bukott kormányfőjelöltjét most ismét elérték a fura ötletrohamok, ezúttal a vízzel való spórolásra adott egy "remek" tippet a Hit Rádiónak nyilatkozva. Azt javasolta, hogy fürdővízzel öblítsék le a vécét: "tehát az a víz, amit mondjuk, fürdésre használnak az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas" - fogalmazott.
Szeptember.
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a 24.hu stábjának nyilatkozott arról, hogyha nem változtatnak valamit, „egy erős téli hónapban” félmillió forint is lehet odahaza a gázszámlájuk.
„Eddig úgy zuhanyoztam, hogy megnyitottam a csapot, aláálltam, leszappanoztam, leöblítettem magam, és csak a végén zártam el a vizet. Újabban a szappanozás idejére elzárom a csapot, sokkal kevesebb meleg víz fogy így” – ismertette spórolási tippjét Márki-Zay.
( teljesen mindegy mit csinál úgy is támadni fogják.)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

eddy56 wrote on Stack's profile.
2021. november 30. az angol nyelvu megjelenés dátuma, ugyhogy gondolom egy ev mig a forditas és a nyomdai munka elkélszul
Leviathan Falls
ez a cime

és itt az angol nyelvu konyv pdf-ben
attila.p wrote on aniko45's profile.
Szervusz Anikó.

olvastam itt az oldalon, hogy Bakóczi Sára könyveit kedveled....nincs meg esetleg (és tudnád elküldeni e-bookban) "A város és a rózsa" c.könyvet

köszönettel attila.p
Pityesz46 wrote on garszt's profile.
Nagyon szépen köszönöm a munkádat! Leírnád milyen programmal csináltad és ha lehet elküldenéd nekem itt privátban?
Pintér Teréz wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon hálás vagyok az eddigiekért, remélhetem, hogy jön folytatása a vérfarkasok világának? Köszi mundent: Teréz
Amortisha wrote on sziporka78's profile.
Fantasztikus vagy, ezer köszönet. :)

Statisztikák

Témák
37,382
Üzenet
4,602,496
Tagok
602,592
Legújabb tagunk
Emsz
Oldal tetejére