Hírek Szabálysértő lehet 18 fokosra csökkenteni a középületek fűtését

Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány arra kötelezi az állami intézményeket (a kórházakat és a szociális intézményeket kivéve), hogy 25 százalékkal csökkentsék a gázfelhasználást. A miniszter azt is mondta, hogy az otthoni munkát nem támogatják, de azt igen, hogy az állami intézményekben, így például a Miniszterelnökségen is 18 fok legyen a fűtési maximum.


Erről még nem jött ki rendelet, de a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetője, Boros Péterné a HVG-nek azt mondta:


ez az intézkedés szabályt sért, mert ülőmunka esetén fél méter magasan 20-22 fokot kell biztosítani, ami azt jelenti, hogy ez a 18 fok az ülőmunkát, szellemi munkát végzőknek egészségügyi kockázatot jelenthet.

A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló törvény kimondja, hogy: „Zárt munkahelyeken a végzett munka jellegétől és az évszakoktól függően, a munka nehézségi fokát jellemző munkaenergia-forgalmat figyelembe véve, álló munkánál 1 m magasságban, ülő munkánál 0,5 m magasságban a 2. számú melléklet szerinti megfelelő hőmérsékletet (klímatényezőt) kell biztosítani, ami hideg évszakban biztosítandó 20–22 °C léghőmérsékletet jelent.”

A 18 fokos hőmérséklet könnyű fizikai munkánál sem lenne teljesen szabályszerű, ott is a minimum lenne (18–20 fok az előírás), közepesen nehéz fizikai munka esetén 14–18, míg nehéz fizikai munka esetén 12–14 Celsius-fokos munkahelyi hőmérsékletet kell biztosítani a dolgozóknak. Persze az MKKSZ szerint ha kikérik a véleményüket, ülőmunkánál akkor is minimum 19 fokot kértek volna, mint Németországban.


Boros Péterné a lapnak azt mondta, a kormánynak értesítenie kellett volna a dolgozókat, de ez csak a Kormányinfóból derült ki. Pedig korábban jelezték, hogy szeptemberre össze kellene hívni a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumot, aminek a működtetése Gulyás Gergely minisztériumi feladatkörébe tartozik.

Herczeg Márk

1662649404872.png
 

Csatolások

  • 1662649284906.png
    1662649284906.png
    3.4 MB · Olvasás: 5,084
ez sajnos így van, ez az elhibázott embargós politika eredménye ... nem kellene így legyen, de megtiltják az embereknek, hogy olcsó energiát vegyenek az oroszoktól

nem ennyire tragikus, a szolgáltató nem vár a végtlenségig, inkább egy-kettőre lekapcsolja a nem fizető fogyasztót

de, tökéletesen igazad van, sőt biztos, hogy ez az állapot marad, mindent az EU elhibázott embargós politikájának köszönhetünk.
Az oroszok teljesen átirányítják az olaj, gáz vezetékeket kelet felé ( India, Kína), vége az EU -ba érkező olcsó energiának.
Gondolom meg vagy róla győződve, hogy minnél papagájabb vagy, annál hibetőbb is.
:rohog:
 
Utoljára módosítva:
Nem 100-as ez a szakszervezetis sem...19 C....még a 20 is kevés ülőmunkához. Volt 'szerencsém' hozzá... :(
Sok munkahely van, ahol nem lehet/szabad halina csizmában, hárász kendőben ücsörögni.

ovi ezek szerint potyára nyalta P seggét ? ... :oops:
Aki a 19....20 fokot folyamatos ülő munkához jónak tartja annak kellene nyolc órát úgy dolgoznia... Aki ül, nem mozog, a láb vérkeringése sem jó ilyenkor... Én láttam olyan adatrögzítős hodályt, ahol 19 fokra állított volt a hőfok. A hölgyek egy része folyamatosan beteg volt, és előjöttek náluk komolyabb panaszok is. Az IQ harcos vezetés azért tartott ilyen hőfokot, mert a számítógépeknek ez kell... Hogy ezt honnét vették, az nem tudom, mert a hodályban komolyabb gép nem is volt, az adatszerver teremben volt előírás az alacsony hófok, mert ott azért nyomatták a gépek a meleget.
 
Gondolom meg vagy róla győződve, hogy minnél papagájabb vagy, annál hibetőbb is.
:rohog:
Már elnézést ... de szerinted miért kell fagyoskodj, miért kell magas árakat fizess a fútésért, az áramért?
Talán elfogyott a kőolaj, a földgáz, volt valami katasztrófa, ami miatt leállt a kitermelés?

Ha nem a brüsszeli diktátorok emelik ekkorára az árakat a politikai döntéseikkel, nem ők tiltják az olcsó orosz energia használatát, akkor légyszíves írd már le, mik az okai az európai energiaválságnak.
 
Utoljára módosítva:
Már elnézést ... de szerinted miért kell fagyoskodj, miért kell magas árakat fizess a fútésért, az áramért?
Talán elfogyott a kőolaj, a földgáz, volt valami katasztrófa, ami miatt leállt a kitermelés?
A brüsszeli diktátorok emelik ekkorára az árakat a politikai döntéseikkel.
Ezek szerint a MEGAFON nevű, közpénzből finanszírozott fideszes troll és
agitátor kiképzőben nem tanítják nektek, hogy "A kevesebb, az több is lehet".
"Úthenger" a jelszavatok.:rohog:
 
Lenyűgöző logika :cool2:

„A szankciók válságot okoznak! Gyurcsányék továbbra is támogatják a szankciókat. Gyurcsányék miatt van válság. Ennyi”

Deutsch Tamás
helyes a levezetés ... elvégre, a válság azonnal megszünne ha nem lennének a szankciókat támogatók, helyeslők.

A szankció és a válság összefüggését is bárki tapasztalhatja, minél több a szankció, annál nagyobb az infláció.
 
Utoljára módosítva:
Nem 100-as ez a szakszervezetis sem...19 C....még a 20 is kevés ülőmunkához. Volt 'szerencsém' hozzá... :(
Sok munkahely van, ahol nem lehet/szabad halina csizmában, hárász kendőben ücsörögni.

ovi ezek szerint potyára nyalta P seggét ? ... :oops:
Háát... nem tudom. Én szellemi és egyben ülőmunkát végzek, és télen az ablakomban 18 fok szokott lenni, és abban tudok "alkotni", igaz, van rajtam pulcsi, mellény, tréning és vastag zokesz. Vagyis átmegyek téli álmot nem alvó mackóba. /Bár lehet, hogy a számítógép közelében picit melegebb van, meg a kezem is szaporán jár a billentyűzeten, az is hőt generálhat.../
 
helyes a levezetés ... elvégre, a válság azonnal megszünne ha nem lennének a szankciókat támogatók, helyeslők.

A szankció és a válság összefüggését is bárki tapasztalhatja, minél több a szankció, annál nagyobb az infláció.
Maradjunk a tényeknél, oké? Orbánék tavaly novemberben tették a benzinre az ársapkát, és tavaly vezették be bizonyos élelmiszerekre a hatósági árat, az infláció miatt, amikor még háború sem volt. De már tavaly is volt infláció, nem is kicsi. Aztán a választásnál elszórtak 2000 milliárdot, amitől megint megugrott az infláció. Mellesleg Magyarország is támogatta a szankciókat, Orbánék mindent elfogadtak, csak a gázra kértek és kaptak mentességet, és a gázra még EUs szankció sincs, a szállítását Putyin állítja le és zsarolásra használja. Ha annyira semmi hatása a szankcióknak, miért akarja megszüntetni őket? Ha igaz, amit mondanak az oroszok, hogy Oroszország csak erősebb lett tőlük, miért tiltakozik ellenük? Mert ugye azt mondta, akkor lesz gáz, ha megszünteti az EU a szankciókat. Nem érzékelsz itt némi ellentmondást?
És hogy jön az egészbe már megint Gyurcsány, aki nem miniszterelnök, nem kormányoz, nincs hatalma. Ugyanakkor állandósított veszélyhelyzetünk van, hála Viktornak, és rendkívüli jogrend, hogy kétharmad nélkül is azt tehessen a Főnök, amit akar.
Láttad a villanyszámlát? Azt láttad, hogy a rendszerhasználati díj kb. a 3x-osa az energiadíjnak? És 27 % az áfa. A rendszerhasználati díj megy Mészárosék zsebébe, az áfa Orbánékhoz, mi meg szívjuk. Ha csökkenteni akarnák az inflációt, levinnék az áfát és az RHD-t. Ha helyre akarnák állítani a nemzetközi pénzügyi bizalmat, csatlakoznának az Eu.s ügyészéghez. Ja, és helyreállítanák a bíróságok függetlenségét, felszámolnák a KESMÁt; visszaadnák a Klubrádió és a Tilos rádió frekvenciáját, a médiahatóságot paritásossá alakítanák, az alkotmánybíróságot is, vagyis helyreállítanák a fékek- és ellensúlyok rendszerét, szóval a jogállamot, amit 12 év alatt szétromboltak. Csak ennyi kellene ahhoz, hogy jobb legyen a helyzet, és megkapjuk a forrásokat. De ezeket sosem fogják megtenni, inkább kivezeti az országot az EU-ból. Mert csak. Mert megtehetik. Mert az elmúlt évtizedben eleget elsíboltak, és ha itt minden összeomlik, majd mennek a Maldív szigetekre, és élnek az offshore számlájukból.
 
mert az EU ezt akarja, tiltja a tagországoknak hogy olcsó energiát vegyenek

mi közünk nekünk a háborúhoz?
Tudod, hogy Ukrajna üzemaníagának a 80% -át honnan szerezte be? Vajon mivel fognak fűtenia télen? szerintem az EU kell majd szállítsa az üzemanyagot.

de ez baj, ez nem jó...nem kellene így legyen .. az ellenzék is fel kellene emelje a szavát, hogy brüsszel abberációkat követel

nem is érintene, ha nem lennének kötelezőek a brüsszeli uatsítások, azolban a tagországokban ahol nem függnek az orosz energiától talán lehet 22 fok a közintézményekben?
A svákcaknál meg aztán nem a közintézményekről van szó, hanem otthon a lakásban szabják meg hány fok lehet.

pontosan így is van ... de azt is mondták, hogy elveszik a magyaroktól a gázt ha úgy tarják jónak...úgyhogy sírni kell, hogy nincs gáz

az a drága rezsi a legolcsóbb Európában

ezek nem csak az oroszok vagyonát kobozzák el, a magyar gáztartalékokat is kiürítik seperc alatt .. tehát nem szabad kilógni a sorból, sírni kell (de ugye semmi börtön nem jár ha véletlenül 22 fok lesz az irodában ;) )

pontosan, Brüsszel akarja megmondani mennyi legyen az orosz gáz ára, ha én kezdenék cirkuszolni mondjuk a Tescóban, hogy mennyi legyen a vaj ára azt mondanák megbolondultam.
Szó sincs arról, hogy bárki elvenné tőlünk a gázt, minthogy a mi kitettségünk a legnagyobb az oroszok felé. Ukrajna nekünk is felajánlotta, hogy ad áramot, a világpiacinál alacsonyabb áron, de a magyar kormány nem reagált. Ukrajna ad áramot Németországnak.
Nyugat-Európa nem használ orosz gázt. Amerikait használ, norvégot, afrikait.
És az utolsóhoz:
Ha túl drága a vaj, és senki nem veszi meg, leviszik az árát. Kereslet és kínálat.
 
Utoljára módosítva:
Ukrajna nekünk is felajánlotta, hogy ad áramot
tárgyalt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Kijevben Volodimir Zelenszkijjel. Lengyelország áramot venne az ukrán hmelnickiji atomerőműtől, mondta a találkozó után.
Ukrajna növelné villamosenergia-exportját, hiszen a kivándorlással és a gazdaság visszaesésével jelentősen csökkent az áramfogyasztás, illetve szüksége van külföldi valutára a hadiipari fejlesztések érdekében. Az energiaválság közepette a nyugati országoknak sem jönne rosszul az áram. (Reuters)
 
Háát... nem tudom. Én szellemi és egyben ülőmunkát végzek, és télen az ablakomban 18 fok szokott lenni, és abban tudok "alkotni", igaz, van rajtam pulcsi, mellény, tréning és vastag zokesz. Vagyis átmegyek téli álmot nem alvó mackóba. /Bár lehet, hogy a számítógép közelében picit melegebb van, meg a kezem is szaporán jár a billentyűzeten, az is hőt generálhat.../
Gondolom otthon végzed.... egy irodában, pláne ahol ügyfélforgalom van, azért mókás lenne...
 
Támogatom a 18°C-ot. Sőt, és 10°C-ot írtam volna elő... Ha besüt a Nap, már meg is van...
Igen, fel lehet öltözni, és enni is lehet... Az óránkénti pihenőben pedig tornázni... Cigaretta helyett...
Ha nyáron 20°C alá hűt a klíma az persze milyen jó, ugye???

Szokták mondogatni, hogy minden fejben dől el.
Nem tudom gondolkodott-e rajta valaki, mi a hűtőszekrény működésének alapfilozőfiája.
Lassítja az öregedést, tehát fiatalon tart.

Tehát lehet mantrázni:
"A hűvösben lassabban öregszem." És így már minden pozitív és jó.

Másrészt télig még minden megoldódhat, ha az oroszok kivonulnak Ukrajnából, békét kötnek, de előtte Vlagyimir Vlagyimirovicsot és cimboráit még kivezénylik az első vonalba, hogy az ukránok kedvük szerint lövöldözzék le, vagy fogják el őket.
 
Mivel nem lesz pénz amivel a fűtést ki tudnák fizetni így még alacsonyabb is lehet a hőmérséklet.
Az MVM hivatalos gázárajánlata szerint majdnem tizenhétszeres áron kapná a gázt Balassagyarmat mellett további kilenc város és egy budapesti kerület – tájékoztatott közösségimédia-bejegyzésében Balassagyarmat polgármestere, Csách Gábor.
(nem duplája hanem TIZENHÉTSZERESE ...irdatlan egy nagy összeg.)
 
Szabálysértő??
Ez nem foglalkoztat senkit sem. Azaz de, hisz azért vannak a szabályok hogy megszegjük ha meg nem tudjuk akkor átírjuk...
Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, amely szabályozza, hogy az állami intézmények többségében az energiaválság miatt legfeljebb 18 Celsius-fokra lehet majd fűteni a télen. Ugyanakkor vannak kivételek: a Telex ír arról, hogy a kormányrendelet mentesíti a Magyar Nemzeti Bankot a korlátozás alól, és a jegybank a lap kérdésére megerősítette, hogy ez valóban így van.
Úgyhogy a kormányrendelet értelmében lehet melegebb

  • az egészségügyi, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális, valamint a gyermekvédelmi és a bölcsődei ellátást nyújtó intézményben
  • a nagyközönség számára nyitva tartó uszodai létesítményekben,
  • az általános iskolákban,
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,792
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére