Hírek Szabad szemmel: Meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95%-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet

Nemzetközi sajtószemle;

Médiapart

A magyar hatóságok az oltási kampány segítségével próbálják elvonni a figyelmet arról, hogy már jó ideje rekordszintet ér el a korona halottak száma. A helyzet teljesen paradox, mivel idáig a lakosság 42 %-a kapta meg legalább az első szúrást, aminél az unióban csupán Málta áll jobban, ám közben az ország március közepe óta vezeti a szomorú világstatisztikát, amely az áldozatok számát az össznépességre vetítve mutatja. Hogy ennyien vannak túl legalább az első adagon, az persze köszönhető a 3 millió orosz, illetve 2 millió kínai vakcinának. Ám ahogy halad az oltási folyamat, úgy halványodik a tény, hogy hány emberrel végez a betegség. Az adatokat persze nem veri nagydobra a kormánypárti sajtó, beleértve a közmédiát. Orbán Viktor legutóbb azt üzente az ellenzéknek, hogy nem kellene politikai verseny tárgyává tenni, hány halott van – tartózkodni kellene a méltatlan nyilatkozatoktól. Az ősszel azonban még ő mondta, hogy a sikert az áldozatok számán mérik, igaz, akkor a szám még csupán pár száznál járt. Lehet, hogy a politikus bajban van a válság miatt? Oly mértékben, hogy még a választási sikere is megkérdőjeleződhet? Sok magyarnak persze fogalma sincs a tényleges helyzetről, ami persze nem meglepő, mert az oltásokat a hatalom ködfüggönyként használja. Orbán azt akarja bizonyítani, milyen remek a rendszere, más uniós tagokkal összevetve. A kórházakból egyetlen fényképfelvétel sem szivárog ki, miközben az orvosszakszervezetek azt közlik, hogy meghal a lélegeztető gépre kapcsolt betegek 95 %-a, mert nincs elegendő kezelő személyzet. A kirendelt katonák egyetlen újságírót sem engednek be és gondoskodnak arról, hogy tartsák a szájukat a doktorok és nővérek. A statisztikák nem állnak összhangban azzal a hivatalos mantrával, hogy Magyarország jobban teljesít a ragály leküzdésében, mint a Nyugat, amellyel persze a kormány nem győzi összehasonlítani magát. Ám a magyar egészségügy állapota nem éppen irigylésre méltó. A Fidesz azonban igyekszik a felelősséget az ellenzékre rátolni. Sőt Lázár János már a nyugati országokat okolta a sok halottért. Akkor egyébként még 20 ezernél tartott a szám, mostanra azonban már eléri a 26 ezret.

Foreign Policy

A magyar-lengyel-olasz triumvirátus vezérletével egyesülni próbál az európai szélsőjobb, csak kérdés, képesek-e túllépni belső ellentéteiken és így növelni befolyásukat Brüsszelben. De ettől még tény, hogy az irányzat virágzik Európa jó részében. A magyaroknál és a lengyeleknél hatalmon van, de jól áll Salvini, Le Pen, valamint a spanyol Vox is. Csak ez az erő az EU-n belül nem nyilvánul meg kellő súllyal, pedig a keményvonalas nacionalistáknak több mandátumuk van a Strasbourgban, mint idáig bármikor. Az olasz Liga egyik EP-képviselője azt mondja, az Orbán-Morawiecki-Salvini hármas olyan politikai platformot kíván létrehozni, amely megvédi az európai gyökereket a lelketlen multikulti ellen, megállítja a bevándorlást és megóvja a hagyományos családot. Már most is igyekeznek összehangolni álláspontjukat, amikor szavazni kell az Európai Parlamentben. Novák Katalin szerint az Oroszország kapcsán fennálló véleménykülönbség nem gátolja túlzottan az együttműködést. Viszont az Európai Külkapcsolati Tanács egyik szakértője arra mutat rá, hogy a Fidesz és a PiS szemében Le Pen örök kitaszított, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen. Ebből pedig az következik, hogy másként vélekedik Brüsszelről, mint a többiek. A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik elemzője szerint Orbán, Kaczynski és Salvini tudja, mit akar Brüsszeltől, a francia vezetőnek viszont nincs ez irányú stratégiája. De lehet, hogy ezzel együtt közeledni tudnak egymáshoz az érintett pártok. A PiS nevében Waszczykowski EP-képviselő azt mondja, pár éve még tárgyalni is nehezükre esett Le Penékkel, ma Varsó várakozó állásponton van, de nem zárkózik el a párbeszédtől. A franciák is óvatosak azonban: látni kívánják, milyen eredményt hoz a hónap elején meghirdetett budapesti kezdeményezés. Ám bármennyire is nacionalisták, ettől még megpróbálnak összefogni.

FT

Hodorkovszkij arra figyelmeztet, hogy a putyini tekintélyuralom megakadályoz minden gazdasági és politikai változást Oroszországban, és a jogállam teljes hiánya, valamint a Nyugattal kialakult feszültség elriasztja a nyugati befektetőket. Az egykori olajmágnás, aki összekülönbözött az elnökkel, ezért éveket töltött börtönben, jelenleg pedig emigrációban él, rámutat, hogy a pangás rengeteget ront az oroszok életszínvonalán. Sőt, fennáll a veszély, hogy Moszkva politikai hibái és lépesei viszályhoz vezetnek a nyugati államokkal. Az államfő úgy akarja feltüntetni, hogy nagy játékos a világpolitikában, csak éppen ezt nem támasztja alá az ország állapota. Ezért azután a szokásos módszert alkalmazza: semmibe veszi a szabályokat. De nagyon úgy néz ki, hogy a másik oldalnak immár elege van belőle. Biden azt ígéri, hogy a machinációk sokba fognak kerülni Putyinnak. Ám az orosz törvények olyanok, hogy a rendszert választásokon nem lehet leváltani. Forradalomra sem lehet számítani. Ám ha az államfő meghal, vagy leesik lábáról, akkor a rezsim aligha éli túl drámai konfliktus nélkül. Ez pedig újabb feszültségeket eredményezne a társadalomban. Viszont még az is az elképzelhető, hogy a téves számítások miatt az ország belesodródik valamilyen katonai konfliktusba és alulmarad. A politikus uralmának következménye, hogy az oroszok jó része tehetetlennek érzi magát. Ezzel párhuzamosan a hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a béreket, úgy hogy az emberek jelentős hányada egyik napról a másikra él. A cél az, hogy ily módon is rá legyen szorulva a politikai vezetésre. Arra ugyanakkor ezek után nemigen lehet számítani, hogy a tömegek majd nyomást fejtenek ki az átalakulásért. A gazdasági változásokat gátolja, hogy az állami beruházások nem kis része teljesen értelmetlen, nem csupán azért, mert a közpénzek javát lenyúlják. Hanem mert a politika alapvetően tartalékolni kíván, hogy ne kelljen a nyugatra támaszkodnia. Azon kívül a nyugati szankciók miatt nem jönnek külföldi befektetők és élenjáró műszaki eszközök. Végül pedig a Kreml már jó párszor elárulta, mit tart a magántulajdonról és nemzetközi bíróságok ítéleteiről. A hazai demokratikus intézmények viszont nem függetlenek. Meg kell érteni, hogy Moszkva a gazdaságot a politika eszközének tekinti. Az üzleti életben csak az lehet sikeres, aki elfogadja a korrupciót és hajlandó a Kreml szabályai szerint játszani. Ezt érdemes szem előtt tartaniuk a nyugati beruházóknak.

Der Standard

Meglehetősen orbáni volna, ha az osztrák kancellár azt hinné, hogy túlteheti magát a jogállamon, írja a kommentár, miután az Alkotmánybíróság arra kötelezte Kurzot, hogy holnapig adja ki mindazokat a nála lévő bizonyítékokat, beleértve a mobilján lévő SMS-eket, amelyek az Ibizagate-re vonatkoztak. Mint emlékezetes, a spanyol szigeten egy állítólagos orosz milliomos lányka csőbe húzta az akkori koalíció kisebbik pártjának, az FPÖ-nek az elnökét, aki leplezetlenül beszélt törvénysértő hatalmi törekvéseiről, ezért azután lemondásra kényszerült. A botrány kivizsgálására alakult parlamenti bizottság igényli az esetleges terhelő adatokat, az ellenzék ezért fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy az kötelezze együttműködésre a kormányfőt. Az aonban azt állítja, hogy már mindent átadott. Természetesen, jegyzi meg a lap, ami nem volt, vagy amit megsemmisítettek, azt nem lehet prezentálni. De a lényeg, hogy Kurz dönti el, mi a fontos a vizsgálat számára. Ám továbbment és nyitva hagyta, hogy eleget tesz-e a taláros testület ítéletének. Így vetődik fel, hogy netán nem az orbáni utat választja.e.

Die Presse

Bár Ausztria a keleti nyitás után 7 évig még zárva tartotta munkaerőpiacát az új tagok polgárai előtt, azóta annyi munkavállaló érkezett ezekből az országokból, hogy az messze felülmúlt minden számítást. A járvány kitöréséig számuk éves átlagban meghaladta a 323 ezret, míg korábban a bővítés előtt a legmerészebb előrejelzés is csupán 200 ezerből indult ki. Viszont az összlétszámban nincsenek benne az ingázók, közülük két éve 211 500-at regisztráltak. A legtöbb vendégmunkás az építőiparban dolgozik, de éppen ott fúj riadót az ágazati szakszervezet, mivel úgy véli, hogy a nyomott bérek és társadalmi juttatások jogtalan versenyelőnyhöz juttatják azokat a keleti cégeket, amelyek saját munkaerővel valamilyen konkrét feladatra szerződnek osztrák partnereikkel. Mert pl. az ágazatban a magyar jövedelmek az ausztriai szintnek csupán a 30 %-át teszik ki. Ezért a Kurz-kormány új törvénnyel kívánja megakadályozni a bérdömpinget.

N

1315050.jpg
 
Utoljára módosítva:
Ez a lehető legrosszabb hír (ha igaz) mert azt mutatja hogy ha valaki kórházba kerül akkor vége.
Ennek pedig nem így kellene lenni hisz azért megyünk vagy visznek oda hogy meggyógyuljunk de, most úgy néz ki hogy egy nagy végső elfekvő a kórházi rendszerünk.
 
Ez a lehető legrosszabb hír (ha igaz) mert azt mutatja hogy ha valaki kórházba kerül akkor vége.
Ennek pedig nem így kellene lenni hisz azért megyünk vagy visznek oda hogy meggyógyuljunk de, most úgy néz ki hogy egy nagy végső elfekvő a kórházi rendszerünk.
Szomorkodhatsz, mert igaz. Mégis mit gondolsz kik lettek segítségnek beállítva? Nem véletlen a tiltás, nem készíthetnek képeket, nem beszélhetnek arról milyen körülmények között dolgoznak.
 
Bizony nagyon is igaziak a hírek!

Az unokatesóm covid fertőzést kapott, a húga intenzíves nővér, akinek a kollégái javasolták: ne vigye be a kórházba az eszméletlen nővérét, mert onnét ki nem jön.
Diabetesz, immunbeteg. Szerencsére a testvére otthon ellátta és kezd felépülni. De ezt nem minden beteg engedheti meg magának.
Azzal, hogy agyonhallgatják mit jelent ezzel a fertőzéssel intenzívre kerülni többet ártanak, mint sokan gondolják. Sokak számára az intenzív osztály egy misztikus hely a kórházon belül, patyolat tisztaság, csend, csak a gépek zöreje hallatszik, halkan surranó nővérkék időnként igazítanak itt ott, és a beteg gyógyultan távozik a tapsikolva sorfalat álló orvosok és nővérkék között.
Naponta többször kellene megmutatni a mai valós állapotot, talán akkor végre felérné mindenki ésszel hogy miért kell a seggén maradni otthon. Helyette a tömött teraszokat mutatják, a vigyorgó emberekkel, és a vigyorgó boldog nagyvezérrel amint együtt sörözik a tömeggel. Addig nem hiszik el a valós veszélyt, míg nem lesznek közvetlenül érintettek! Akkor fognak rádöbbenni hogy rosszul gondolták amikor a családtagjuk sírjánál állnak! Ott feltehetik majd a kérdést: miért engedtem el, miért nem marasztaltam itthon?
 
Azzal, hogy agyonhallgatják mit jelent ezzel a fertőzéssel intenzívre kerülni többet ártanak, mint sokan gondolják. Sokak számára az intenzív osztály egy misztikus hely a kórházon belül, patyolat tisztaság, csend, csak a gépek zöreje hallatszik, halkan surranó nővérkék időnként igazítanak itt ott, és a beteg gyógyultan távozik a tapsikolva sorfalat álló orvosok és nővérkék között.
Naponta többször kellene megmutatni a mai valós állapotot, talán akkor végre felérné mindenki ésszel hogy miért kell a seggén maradni otthon. Helyette a tömött teraszokat mutatják, a vigyorgó emberekkel, és a vigyorgó boldog nagyvezérrel amint együtt sörözik a tömeggel. Addig nem hiszik el a valós veszélyt, míg nem lesznek közvetlenül érintettek! Akkor fognak rádöbbenni hogy rosszul gondolták amikor a családtagjuk sírjánál állnak! Ott feltehetik majd a kérdést: miért engedtem el, miért nem marasztaltam itthon?
Beka, egy év múltán még mindig a pánikkeltés megy a sajtóban. Pedig ez az, amire a legkevésbé van szükség egy ilyen helyzetben.
 
Bizony nagyon is igaziak a hírek!

Az unokatesóm covid fertőzést kapott, a húga intenzíves nővér, akinek a kollégái javasolták: ne vigye be a kórházba az eszméletlen nővérét, mert onnét ki nem jön.
Diabetesz, immunbeteg. Szerencsére a testvére otthon ellátta és kezd felépülni. De ezt nem minden beteg engedheti meg magának.
Jó ilyet olvasni, hallani. Amikor a hozzátartozó ki tudja kapcsolni a pánikot, képes higgadtan gondolkodni, felmérni a lehetőségeket, és cselekedni.
 
Az intenzív csak annak misztikus, akinek hozzátartozója nem került oda. Egyébként már maga a tény, hogy odakerült valaki, esély a halálra, sajnos.
Anyukámat 1 órás újraélesztés (a mentős azt mondta amikor letérdelt mellé: ugye tudja az édesanyja halott, akkor MINEK) után bevitték oda és 5 napig agyhalottként gépen tartották. Én inkább nem minősítem a mentő és a kórház hozzáállását. A mai eszemmel úgy beperelném az egész bagázst, ha 5 évet kellene is pereskednem, mint a huzat.

Beka, egyetértünk az embereket nem érdeklik mások, csak saját magukkal foglalkoznak! Mit számít, hogy egymás hegyén-hátán, csak lehessen bulizni.
 
Ez a lehető legrosszabb hír (ha igaz) mert azt mutatja hogy ha valaki kórházba kerül akkor vége.
Ennek pedig nem így kellene lenni hisz azért megyünk vagy visznek oda hogy meggyógyuljunk de, most úgy néz ki hogy egy nagy végső elfekvő a kórházi rendszerünk.
ha a magyar orvos kamara egyik fővezetője azt mondja, pedig neki még engedélye is van nyilatkozni, hogy nem igaz a 95%, mert az átlagosan "csak "80%, akkor biztos lehetsz abban, a valóság a 80 %-nál csak rosszabb lehet. Ez pedig a második hullám elején még 40-50% volt, csak azóta annyira túlterhelődött rendszer (létszámhiány ugyebár, ami orbán szerint nincs), hogy akinek peche van és lélegeztetőre kerül, annak most elég rossz túlélési esélye van. Bizonyos kórházakban, regionálisan tényleg csak 5 % eséllyel jön le a gépről - innen ered a 95% halálozás, hogy vannak régiók ahol tényleg ez a szám.
 
Beka, egyetértünk az embereket nem érdeklik mások, csak saját magukkal foglalkoznak! Mit számít, hogy egymás hegyén-hátán, csak lehessen bulizni.
Csak pár eset, ami a sajtóban napok óta borzolja a kedélyeket:

Százhalombattai család, mind a 4 tagja elhunyt. Apa, anya, gyerekek. A sajtó csak azt "felejti" el megemlíteni, hogy a "gyerekek" már messze nem kiskorúak voltak, és az anya, apa is bőven benne voltak nyugdíjaséveikben, tehát mind élhettek volna az oltás lehetőségével.
A bulizást, mint megfertőződési lehetőséget ki lehet zárni, mivel a hunyó, aki a családba a fertőzést bevitte, az idős anyuka lehetett.

Hat gyerek maradt árván - harsogja a címlap. Az anyuka 51(!) éves volt, a féktelen bulizást, mint okot ez esetben is ki lehet zárni.

Csak a munkájának élt a koronavírusban meghalt 34 éves bölcsődei dolgozó terhes kismama - harsogja a cím. Csak azt "felejti" el megemlíteni, hogy a kórt nem a bölcsödében kapta el, mivel a 1,5 éves nagyobbik gyerekkel otthon volt, és a féktelen bulizni nagy hassal és kisgyerekkel a hátán sem hinném, hogy nagy kedve lehetett.

A szentesi családba, ahol az apuka maradt magára 3 kislányával, maga az apuka vitte haza várandós feleségének a kórt, valószínűleg a munkahelyéről, ahová dolgozni járt.
 
Csak pár eset, ami a sajtóban napok óta borzolja a kedélyeket:

Százhalombattai család, mind a 4 tagja elhunyt. Apa, anya, gyerekek. A sajtó csak azt "felejti" el megemlíteni, hogy a "gyerekek" már messze nem kiskorúak voltak, és az anya, apa is bőven benne voltak nyugdíjaséveikben, tehát mind élhettek volna az oltás lehetőségével.
A bulizást, mint megfertőződési lehetőséget ki lehet zárni, mivel a hunyó, aki a családba a fertőzést bevitte, az idős anyuka lehetett.

Hat gyerek maradt árván - harsogja a címlap. Az anyuka 51(!) éves volt, a féktelen bulizást, mint okot ez esetben is ki lehet zárni.

Csak a munkájának élt a koronavírusban meghalt 34 éves bölcsődei dolgozó terhes kismama - harsogja a cím. Csak azt "felejti" el megemlíteni, hogy a kórt nem a bölcsödében kapta el, mivel a 1,5 éves nagyobbik gyerekkel otthon volt, és a féktelen bulizni nagy hassal és kisgyerekkel a hátán sem hinném, hogy nagy kedve lehetett.

A szentesi családba, ahol az apuka maradt magára 3 kislányával, maga az apuka vitte haza várandós feleségének a kórt, valószínűleg a munkahelyéről, ahová dolgozni járt.
Ezek mind a sajtó hibái is.
Nem részleteznek majd amikor már mindenki háborog akkor jönnek a részletek.
 
Csak pár eset, ami a sajtóban napok óta borzolja a kedélyeket:

Százhalombattai család, mind a 4 tagja elhunyt. Apa, anya, gyerekek. A sajtó csak azt "felejti" el megemlíteni, hogy a "gyerekek" már messze nem kiskorúak voltak, és az anya, apa is bőven benne voltak nyugdíjaséveikben, tehát mind élhettek volna az oltás lehetőségével.
A bulizást, mint megfertőződési lehetőséget ki lehet zárni, mivel a hunyó, aki a családba a fertőzést bevitte, az idős anyuka lehetett.

Hat gyerek maradt árván - harsogja a címlap. Az anyuka 51(!) éves volt, a féktelen bulizást, mint okot ez esetben is ki lehet zárni.

Csak a munkájának élt a koronavírusban meghalt 34 éves bölcsődei dolgozó terhes kismama - harsogja a cím. Csak azt "felejti" el megemlíteni, hogy a kórt nem a bölcsödében kapta el, mivel a 1,5 éves nagyobbik gyerekkel otthon volt, és a féktelen bulizni nagy hassal és kisgyerekkel a hátán sem hinném, hogy nagy kedve lehetett.

A szentesi családba, ahol az apuka maradt magára 3 kislányával, maga az apuka vitte haza várandós feleségének a kórt, valószínűleg a munkahelyéről, ahová dolgozni járt.
Valamit kihagysz. Az ember nem gép, hanem egy biológiai szervezet. Mindenki másképp reagál a fertőzésekre. Volt munkatársam családi összejövetelen volt, az addig teljesen elzárt idős szülők lakásában. A vacsorát a testvére felesége kihagyta, lázas lett, kicsit köhögött így otthon maradt.
A vacsora után pár nappal a testvére kórházba került, majd a nagymama, a szülők is.
Azóta a nagyi, az anyuka, a testvére a sógornője meghalt. Az apukája úgy ahogy felépült. Ami érdekes, volt munkatársamnak semmi baja!
 
Ez egyértelműen a sajtó hibája, a sajtó felelőssége. Ez nem tájékoztatás, hanem szándékosan félrevezető pánikkeltés.
De a sajtó még ezt is szarul csinálta.
A 4 tagú család tragédiája a facebookon napról-napra az olvasó szeme előtt bontakozik ki.
Elsőnek az anya került kórházba, cukorbetegsége miatt. Egy nappal később a fiú, az már az intenzívre, ekkor még a lány közvetíti az eseményeket. Majd pár nappal később már a kórházból jelentkezik be.
Az ő halálhíréről már csak a kommentekből értesülünk.
 
Valamit kihagysz. Az ember nem gép, hanem egy biológiai szervezet. Mindenki másképp reagál a fertőzésekre. Volt munkatársam családi összejövetelen volt, az addig teljesen elzárt idős szülők lakásában. A vacsorát a testvére felesége kihagyta, lázas lett, kicsit köhögött így otthon maradt.
A vacsora után pár nappal a testvére kórházba került, majd a nagymama, a szülők is.
Azóta a nagyi, az anyuka, a testvére a sógornője meghalt. Az apukája úgy ahogy felépült. Ami érdekes, volt munkatársamnak semmi baja!
A testvér felelőssége ill. felelőtlensége egyértelmű. Ha a közvetlen környezetemben bárki is csak kicsit lázas, kicsit köhög, akkor azonnal tesztre megyek, nem nagycsaládi összejövetelre.
 
De a sajtó még ezt is szarul csinálta.
A 4 tagú család tragédiája a facebookon napról-napra az olvasó szeme előtt bontakozik ki.
Elsőnek az anya került kórházba, cukorbetegsége miatt. Egy nappal később a fiú, az már az intenzívre, ekkor még a lány közvetíti az eseményeket. Majd pár nappal később már a kórházból jelentkezik be.
Az ő halálhíréről már csak a kommentekből értesülünk.
miért, mit kéne a sajtónak csinálni? teljesen elhallgatni mindent és dezinformálni, mint a kormány? amely szankcióval fenyegeti a valós állapotokról beszámolni akaróka eü-i dolgozókat? Ébresztó jóember, nem 1937-ben és a szovjetunióban vagyunk, még ha orbán elvtárs és mamelukjai örülnének is ha akkora hatalma lenne.
 
A testvér felelőssége ill. felelőtlensége egyértelmű. Ha a közvetlen környezetemben bárki is csak kicsit lázas, kicsit köhög, akkor azonnal tesztre megyek, nem nagycsaládi összejövetelre.
és miért nem ezt tették ezek a szegény emberek:? jó eséllyel azért, mert az általános kormányzati elhallgatásnak és féltájékoztatásnak köszönhetően tömegek nem veszik komolyan még most se a járványt.
bakker, édesanyám 1996-óta minden évben beadatta magának az influenzaoltást 24 éven át, most, a sokkal veszéylesebb covid ellen ellen nem adatta be (84 éves), mert nagy orbánrajongó létére az általános kormányzati dezinformációs és hazugságáradat nyomán, valamiért nem gondolja, hogy kellene. Gyerekei, rajongva imádott unokák kérik, érvelnek, szégyenszemre már orbánra hivatkoztam, hogy lám, még ő is beoltatta magát, egyszer csinált egy jót, legalább ebbe kövesd, de nem és nem.
Aztán most itt a nagy gond, két unoka is külföldön él, ha sikerül hazajönni, hogy találkozzanak az oltatlan nagyival?? A lányom legalább be lesz oltva mert nagykorú, de a fiam még nem (bár lehet, haza se tudom hozni a kesze-kusza hekyzet miatt), most akkor ők nem találkozhatnak emiatt, vagy rizikózzunk? Ezért kellett volna tiszta egyértelmű kormányzati kommunikáció, ismertetni a valós helyzetet, annak komolyságát,nem pedig elhallgatás és sunyogás. Persze ha ez ment volna, akkor nem is az orbánkormányról beszélnénk.
 
HA rendesen az informaciokat nem hallgatnak el, a korhazakban levo szakemberek is nyilatkozhatnanak, documentum filmek sokasaga keszulne a vilagjarvanyrol bizony ovatosabbak lennenek az emberek. Mire is gondol az ember miert titkositanak es fenyegetik az egeszsegugyi dolgozokat ha nem azert mert el akarnak titkolni valamit , pl meg ennel is amit tudunk rosszabb a helyzet .Minden orszag kinlodik es probalja megallitani a jarvanyt ,de egyik orszag Kinan kivul nincs aki tikosit informaciokat hallgat el. A sok szkeptikus a virus tagadoknak se igen van infojuk mert ha lenne nem terjedne mint a natha a hulyeseguk ezerrel. NEm igen lehetne cafolni egy hosszabb riportot a korhazakbol vagy egy doc filmet.
 
Utoljára módosítva:
a hugom 30 eve nover a fertozon
most is ott van
a covid 19 Mo-i protokolja haromlepcsos
1) kivizsgalnak ( testek)
2) lazas tudogyulladassal es 85 -os saturacioval probalsz NEM megfulladni
3) intenziv es a lelegezteto gepen hugom mondja tizbol 2 azaz ketto HA kijon
tovabba azt is mondja hogy a masodik szintenlevoket figyelmeztetik a FEGYELMEZETT viselkedesre
miszerint ne hisztizzen es rangassa le magarol az oxigen maszkot mert a kovetkezo fazis a lelegezteto gep
a betegek 90%-a fegyelmezetlen szakemberkent allitja hogy a 80-as saturaciot is at lehet veszelni fegyelemmel
a hugom IS megkapta - hazavitte es otthon kikezelte magat es a ferjet --- 80 alatti saturaciot mert magan amitol fulladasi rohamai voltak de tudta HA gepreteszik akkor neki annyi -- egy honap utan ujra dolgozott
azok a hirek miszerint a gep a halalhordozo valosagos de az is hogy a fegyelmezett ember legyozi
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,798,952
Tagok
615,575
Legújabb tagunk
nagykata71
Oldal tetejére